Trillingmamma och sjubarnsmor

Alla inlägg under juni 2010

Av Trillingmamman - 17 juni 2010 09:43

Fick ett varmt avsked innan jag gick till jobbet i morse av trillingarna Lucas, Isac och Alexander. Alla tre vinkade till mig. Önskade det ögonblicket att jag hade en kamera till hands, men det hade jag inte. Och eftersom jag var över en halvtimme sen så tog jag inte tillfället att hämta en. Vad jag ångrar det djupt nu. Jag ser dem framför mig hela tiden när de står där och vinkar. Tre glada och mätta pojkar.


Två av killarna går helt nu och det är bara Alexander kvar. Han står mycket upp och är en stadig bit. Men intresset av att gå verkar inte finnas där riktigt. Men det kommer, det vet jag, förr eller senare.


Känner mig allt mer mör i kroppen och två dagar i rad har det varit så att det tagit mig längre tid på morgonen. Är inte så snabb och har mycket sammandragningar. Vägrar gå upp ännu tidigare än vad jag gör så det får bli lite som det blir.

Kommer absolut inte försent till jobbet eftersom jag har flexibla tider. telefontjänsten börjar inte förrän 09.00 Men jag får ju ändå jobba mina fyra timmar vilket gör att jag inte riktigt slutar tolv, så dagarna blir lite längre. Men nu är det inte många arbetsdagar kvar. Nästa vecka är bara tre dagar och veckan där på fem. Sen är det slut på jobbandet ett tag framöver. Då tar arbetet hemma vid i stället.


Sakta men säkert så närmar sig både bröllop och barnets födelse. Nu måste jag verkligen knipa för jag hinner inte föda innan. Har inte tid med det känns det som.

Har påbörjat min C-vitamin kur som doktorn ordinerat mig för mitt sjukt dåliga järnvärde som ligger på 90. Ärligt talat så tror jag inte det hjälper. Men det är doktorns order och ett nytt prov skall tas om tre veckor samt en veckas väntan på svar och sen utredning för vad som skall göras. Och då har jag redan fött. Snacka om att de har koll. Mmmmm vad gott det är med C-vitamin med apelsinsmak. Och vad mycket piggare jag blev... NOT!

Men eftersom jag inte mår dåligt så tänker jag inte lägga ner krut på att jaga läkare. På tisdag är det fyra veckor kvar.Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


ANNONS
Av Trillingmamman - 16 juni 2010 09:15


... till Felicia idag som fyller 8 år. HIPP HIPP HURRA! Och självklart kommer vi att ringa senare, jag och Linn.

Felicia är Linns bästa vän och hennes mamma Mia bloggar även som http://vardagsfamiljen.blogspot.com/ och http://www.zebbeskamp.blogspot.com/.


Vi ser fram mot att träffa er på fredag Mia och Felicia. En riktig tjejeftermiddag skall det bli. Massor med kramar till dig Felicia på din födelsedag.


Önskar familjen Silverlantz/KarlssonTack för att ni läser! Vid tangenterna/EvaANNONS
Av Trillingmamman - 15 juni 2010 17:53

En tur in till stan blev det idag på eftermiddagen. Alla sex barnen var med idag och vi tänkte först gå till en park. Men oturligt nog svängde vädret om från sol och det blev mulet och ganska kyligt med bara 13 grader i luften. Mindre kul tänkte barnen och man riktigt såg på dom att det var inte riktigt det de ville. Så Thomas tog oss till en pizzeria i stället och till alla hungriga barns lycka. En bra idé var det i alla fall.


För vanliga familjer så är det inga konstigheter och egentligen inte för oss heller med många små barn. Bara lite annorlunda. Jag går in med de tre äldsta som faktiskt satte sig som ljus på stolarna och blängde stort på pizzabagaren ( hade han haft skinka och ost på sig så hade han fått springa ). Thomas sprang från bilen med trillingarna en och en in i restaurangen. Och man såg folks blickar ( kommer det någonsin att ta stopp??!! ). Men faktiskt så var det ingen som sade någonting för en gångs skull och de som tog våran beställning lyfte inte ens på ögonbrynen.


Hungriga var dom små liven i alla fall och de satt stilla allihop under måltiden. Och in kommer en pappa med hans son som var mer än lovligt galen över att beställa mat, vänta på maten och samtidigt hålla reda på den lilla som absolut inte ville lyssna på honom. Barnet for som ett skållat troll in och ut. Pappan efter. Och han såg ganska så svettig ut samtidigt som han tittade på oss och säkerligen tänkte ( säg vad ni gör med era barn som sitter så tyst och så många.. please ). Han hade bar en att ta rätt på.

Nu vet vi ändå hur de kan vara då vi faktiskt har en liten smitare och fler på väg och som inte vill lyssna på det söta örat mellan varven. Men för en gång skull så var det skönt att barnen ändå satt snällt denna gång. Så vi tyckte inte alls att hans situation var ovanlig med ett barn.


Lika bra att ta med barnen till olika saker och även äta ute så att de lär sig att föra sig bland folk tidigt. Det är en kort period de är lite jobbiga på att inte lyssna men jag tror att de uppskattar lika mycket som vi att äta middag någon på annan plats än hemma ibland också. Man får rida ut stormen lite. Och varför ska man gömma sig för att man har många barn?!


En mysig eftermiddag blev det och vi hann med både middag, titta på båtana i Stockholms skärgård och handla utrustning till Thomas högtalarbygge.


Nu ska jag bada smutsiga barn som har lekt och ätit pizza med hela kroppen.Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 15 juni 2010 08:15

Har lekt lite med fotoredigeringsprogrammet igen och lägger upp lite fler bilder från resan till malmö och Danmark.


  


  


  


  


  


   


   


   


   


   
Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva  


Av Trillingmamman - 14 juni 2010 10:00

Nu är vi tillbaka till verkligheten igen. Vilken härlig resa det har varit. Thomas gjorde bra ifrån sig på Broloppet, sprang över två mil ( halvmarathon ) på 2 timmar och 10 minuter. Starkt jobbat! Och som det blåste, men de hade som tur var medvind över bron. Kunde har varit tvärtom. Solbrända, glada och halvt som halvt kraschade är vi och hemma igen.


Tog lite bilder som jag lägger upp så ni får se vårat lilla äventyr.


  


Det här är våran övernattningsplats första dagen. Hela vägen ner regnade det och blåste duktigt. Tror det var ganska nervöst för Thomas eftersom det är sådant väder som man inte vill ha när man springer över en bro.


  


Att vakna och se denna fantastiska utsikt gjorde att morgonstund har guld i mun. Första gången jag ser Öresundsbron.


  


Och självklart så tog vi en tur till Turning Torso på lördagmorgonen. Häftig byggnad det med. Och är man i Malmö så måste man ju fotografera den också.


  


En nervös Thomas tror jag som alldeles strax skall åka med bussen över till Danmark där starten gick kl. 16.00 Solen kom fram och faktiskt så blev det skönt väder och en trevlig väntan på fastlandet. Hade varit värre om det regnade. Men sol blev det och en solbränna på köpet.


  


Starten fick man följa via en storbildstv. Sjukt mycket folk var det och över 30000 deltagare. Fick höra sen att det var 20000 av dem som var danskar.

Om ni tittar på stolpen till höger så fick jag även med ett flygplan ( onödigt vetande men jag såg det först efter det att jag förde över bilderna på datorn hemma sen ).


  


Den snabbaste killen spran på 1 timme och 6 minuter. Grattis säger jag bara!


  


Efter loppet och när Thomas åter var tillbaka så bestämde vi oss för ett litet infall helt spontant ( älskar sådant ). Vi åker över bron och till Danmark för en liten extra tur på vägen hem. Klockan var över åtta och regnet, blåsten och det dåliga vädret hade tagit över. På Öresundsbron så blåste det duktigt kan jag säga och bilen krängde mycket. De varnade till och med för mycket hårda vindar. Första gången jag åker över denna magnifika bro och jag var inte kaxig i det vädret. En litet tunt räcke på max en meter var det enda som separerade oss från att trilla i vattnet. Gissa om jag hade andan i halsen resan över eftersom det blåste rejält. Lyckades ändå ta lite bilder.


  


Lite mer utsiktsbilder. Synd på det dåliga vädret bara.


  


Ganska högt och samtidigt häftigt. Hade vädret varit finare så hade jag kunnat öppnat fönstret och fotat, men nu blev det genom vindrutan och där av kvaliteten.


  


I Danmark för att hitta en plats att övernatta. Det blev lite spartanskt men väldigt mysigt ändå eftersom vi sov i bilen.


  


Passade på att ta ett foto i förbifarten. Tyckte namnet på butiken var så fränt, vad nu det betyder det som står.


  


På väg till Helsingör på morgonen för att fortsätta vår långa resa hem. Tyvärr blev det endast några få timmar i Danmark och mest utsikt från bilen. Tyckte om det jag såg och kommer definitivt att åka tillbaka för att se mer. Och givetvis ta med alla barnen, de skulle älska att tälta.


  


Här kommer färjan över till Sverige och Helsingborg.


 


Resan över tog bara 20 minuter och Thomas ville självklart äta den klassiska danska korven.


   


Till vänster har vi det vackra Vättern. Vi har just passerat Jönköping och skall ta vår första paus i Gränna för att titta på polkagristillverkningen.


  


Och vädret börjar dessutom spricka upp och en liten lunch utomhus efter besöket är ju grädden på moset.


  


Nu kommer solen fram på allvar och vi hittade en plats lite längre upp med en utsikt över Vättern.


  


En lunch tillagad i stormkök och i gröngräset. Gissa om aptiten var på plats. Gott var det.


Jag har tagit mer bilder och kommer att lägga upp vid senare tillfälle. Detta var en kort beskrivning av vårat äventyr denna helg. En superresa med andra ord!Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 11 juni 2010 11:15

När detta kommer till bloggen så sitter jag redan i bilen på väg till Malmö. Om inget annat inträffar förstås... bilen kanske går sönder igen. Generatorn är nu bytt och vi får hoppas att gamla Märta håller alla milen. Skillnad blev det må jag säga jämfört med den gamla. Så problemet med generatorn har nog funnits sen bilen köptes in.


Tycker det är bra att man kan skriva framtida inlägg. Denna funktion använder jag mig av när jag har skrivit om trillingarna bland annat och deras personligheter. För det handlade inte om en speciell dag eller så och då fann jag det lättare att skriva inlägg en kväll och sen portionera ut inläggen på olika dagar. Ibland har man inte alltid tiden och vissa dagar så blir det fler inlägg eftersom det händer saker som gör att skrivklådan träder in.


Samtal från MVC fick jag igår och mina värden från proverna var ju inte så strålande. Mitt blodvärde låg på 90 och är på tok för lågt. Läkaren skall kopplas in för vidare utredning över vad som skall stoppas i mig. Men jag måste ju säga att jag ändå mår bra trots att mina värden säger att jag ska må skit. Vilket jag inte gör. Visst är jag trött men det kan man vara som icke gravid också. Inte alltid man vaknar som prinsessan på ärten inte.


Om solen strålar hela helgen så kommer jag vara på glatt humör. Och det hoppas jag också. Full rapport kommer när jag åter är hemma. Skriver nog tidigast måndag eftersom det blir hemkomst sent på söndag kväll.

Många bilder tänker jag ta.


Må så gott alla och ha en riktigt, riktigt trevlig helg!
Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 10 juni 2010 09:15

Till helgen så kommer vi att åka bort och det kommer inte bli något bloggande för min del. Tar en mini bilsemester till Malmö för att se min sambo Thomas springa Broloppet. Hoppas det blir sol så man kan njuta lite av det vackra vädret. Tar med mig kameran och passar på att fota så mycket jag kan också. Och varför inte en god bok.

Skulle ha sprungit själv men eftersom jag blev med barn så ändrades planerna och jag blev åskådare i stället. Kommer nog bli grymt avundsjuk. Men jag har Tjurruset att se fram mot i höst. Hoppas bara det inte blir komplikationer som gör att jag inte kan delta.


     


Vill önska alla en trevlig helg och tack så hjärtligt för era inlägg.

Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 9 juni 2010 14:15

Finns lite saker som hänger i luften som måste tas tag i och det är bröllopsklänningen bland annat. Har hittat en som jag tycker om men problemet är mitt tillstånd som försvårar det lite. Kommer ju att vara i slutet och det finns inte så mycket att välja mellan. Men som sagt jag har hittat en och jag väntar på svar. Har gett mina mått och vi får se om det finns möjlighet att fixa den så snabbt. Är lite sent ute jag vet, men det löser sig. Är optimistisk av mig.

Finns det någon som har annat tips på någon affär eller sida man kan hitta klänningar så skriv gärna till mig.


Ringar har vi också hittat och det var bara 3-5 leveransdagar så det kommer vi att beställa nu i veckan. Trodde det skulle ta längre tid men det beror väl på vilka man beställer också. Vi har hittat ovanliga som vi tycker om vilket är viktigast för oss.


Ett annat problem är skor. Hur kan man hitta fina skor till svullna, breda gravidfötter? Och smalare lär dem knappast bli heller.


Sen finns det mer saker som hänger över en men som jag får ta itu med vart eftersom lite. Nu är det dessa saker som måste fungera först. Har också nu bestämt mig för att anmäla mig till ett lopp i höst. Skulle egentligen inte anmäla mig förrän jag fött barnet och för att se om det blivit komplikationer efter. Men eftersom loppet är populärt och det finns ett max antal deltagare på 5000 personer så måste jag nog anmäla mig ändå. Det är ingen blodig summa om det skulle vara så att jag absolut inte kan delta.

Men och andra sidan så är jag ju anmäld till Broloppet i helgen men kan inte delta och det kostade det med. Tror inte jag får delta med min mage. Men jag får åka med ner och titta. Så till helgen bär det alltså av till Malmö. Och med den bilen dessutom. Thomas står i garaget nu och skall byta generatorn så vi får hålla tummarna lite på att det går vägen. Annars kan det bli tight även om det löser sig det med i slutändan. Då kanske inte vi kan följa med bara.


Fick ett mycket bra tips av en tjej om en sida där man kan redigera foton i. Är jättenöjd med den sidan och tänkte varmt rekommendera den till de som tycker om att redigera foton. Snabbt, enkelt och snyggt. TACK för tipset! Lägger upp en bild som är redigerad i programmet. Sidan heter www.picnik.com och är gratis.


  Tack för att ni läser! Vid tangenterna/EvaMamman i FamiljenXL


Trillingmamma och sjubarnsmor. Studerande. Välkommen hit!

/Eva S

Datum och månad

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11
12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24
25
26 27
28 29 30
<<< Juni 2010 >>>

Vill du söka?

Är du nyfiken på mer?

169 besvarade frågor

Tidigare år

Och klockan är nu...

På gång eller bara skrivklåda

Twitter

Träningsresultat

Senast skrivet av mig

Bloggar som jag följer

Andra sidor jag besöker

Äldre bloggar

RSS

Följ bloggen

Följ Trillingmamma och sjubarnsmor med Blogkeen
Följ Trillingmamma och sjubarnsmor med Bloglovin'

FamiljenXL via Facebook

Översättning till annat språk

Besökare från andra länder

Free counters!

Statistik över besökare här

Blogg


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se