Trillingmamma och sjubarnsmor

Direktlänk till inlägg 6 juli 2010

Vad vi redan visste

Av Trillingmamman - 6 juli 2010 19:34

Ett besök på mödravården idag visade redan det jag visste sen tidigare. Dåliga värden när det gäller mitt Hb, ett medel på 93. Men helt ärligt, vad hjälper det nu att ta ett prover igen på laboratoriet? Ställde den frågan till barnmorskan och hon kunde inget annat än att hålla med, men att sjukhuset nu kan se statistik över hur det har sett ut genom graviditeten. Det köper jag men några järnsprutor lär jag aldrig se röken av och det hinner jag ändå inte med. Och med den läkarens utlåtande också så lär det bli dubbel dos av C-vitamin i stället.


Proverna skall tas i morgon och det tar en vecka innan svaren kommer. Då är vi inne på slutet av nästa vecka redan och veckan därpå är det dags ändå för barnet att komma ut. Måndagen går åt till inskrivning även om jag kommer hem på kvällen sen efter alla samtal med läkare, narkosläkare och barnmorskor. På tisdag är det planerat snitt. Än vet jag inte om det blir morgon, mitt på dagen eller eftermiddag som det kommer att utföras på. Hoppas så tidigt som möjligt.

Det som blir troligast också är att jag får blodtransfusion, men det har jag fått alla andra gånger ändå så det är inget nytt. Bara inte barnet påverkas av allt detta med mina dåliga värden. Att jag tar stryk är en sak. Är inte orolig ändå då jag vet sen tidigare att jag repar mig fort trots hur det ser ut.


Besöket var idag det sista också på mödravården. Känns lite vemodigt då barnmorskan jag har är en super kvinna på alla sätt och vis. Har haft henne genom alla mina graviditeter förutom mitt första barn. Lite tungt var det.


Den slutgiltiga viktkurvan på mödravården slutade med 11 kg plus. Men kommer säkert att gå upp ett eller två kilo till. Trodde det var mer jag hade gått upp men så var det inte för om jag inte minns fel så hade jag tidigare nämnt 16 kg.

Barnet är också fixerat och har helt enkelt halkat ner dit den ska. Har också känt det så det visste jag innerst inne. Hoppas bara att jag inte föder nu de närmaste dagarna för sätter värkarna igång så blir det akut snitt. Barnmorskan trodde barnet skulle bli stort så det blir nog en över 4 kg trodde hon.


Nu måste jag sluta då jag har massor att göra. Sysslorna ropar på mig och blir inte gjort hur mycket jag än tittar på det. Så det är bara att ta tjuren vid hornen.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


 
 
Ingen bild

Vera

6 juli 2010 20:21

hej! tänkte bara fråga varför du ska ha planerat snitt? ha de gott i värmen!

 
Trillingmamman

Trillingmamman

6 juli 2010 20:44

Hej Vera!

Sen tidigare så har jag bara snitt bakom mig. Min livmoder jobbar inte som den ska vid värkarbete och sen så förlorar jag mycket blod i samband med att barnet har kommit. Två gånger led jag genom samma sak och de ville inte riskera en tredje gång, men då fick jag trillingar vilket gjorde att jag ändå inte kunde föda normalt. Och efter det så får man inte helt enkelt, i alla fall inte jag som är blödningsbenägen. Tyvärr eftersom min kropp inte vill föda fram från början så har jag aldrig fått välja.

Mvh Eva

http://www.familjenxl.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Maria

6 juli 2010 21:52

Hej!
Du får ta det lungt och vila hoppas det går bra!
Kram Maria

 
Ingen bild

Vera

6 juli 2010 21:57

Okej, tack för svaret!

 
Ingen bild

Nina

7 juli 2010 11:00

Så trist att dom inte kan lyssna och kolla upp din historik och ge dig sprutor. Men du är en tuffing du!
Roligt att tänka tillbaka 8 år i tiden då vi träffades första gången, du var livrädd för förlossningen! och se på dig nu nu kommer barn nr 6 snart! Heja heja!

Kram på dig från Nina

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Trillingmamman - 29 augusti 2016 08:29


Sitter och njuter på balkongen. Det är över 20 grader. Ska verkligen njuta nu av sista dagen. Sola lite till, handla lite och bara vara. Det är så fridfullt. Saknar de små barnen och på ett sätt ska det bli skönt och komma hem till det normala ...

Av Trillingmamman - 26 augusti 2016 19:32

Ja det blev semester i år, kanske inte flera veckor men ack så skönt. Det bar i alla fall mot varmare breddgrader. Hej igen Zakynthos. Tredje gången jag är här. Älskar detta ställe, så fridfullt. Tog med mig min äldsta dotter denna gång. Har bestämt...

Av Trillingmamman - 22 augusti 2016 15:54


Så kom den här dagen man sett fram mot på mycket länge. En liten minisemester med min äldsta dotter. Nu sitter vi och tar en gofika på stationen. Vi ska snart bege oss till Göteborg och Landvetter. I morgon bitti tidigt bär det av mot varmare br...

Av Trillingmamman - 12 augusti 2016 20:34

Det är nästan så jag har glömt hur det är att blogga, har inte haft tid eller lust. Det har varit många nya intryck. Kan tala om att jag klarade mig. Fick mitt legitimation och är nu sjuksköterska. Är också anställd på kliniskt basår som man nu m...

Av Trillingmamman - 22 januari 2016 21:34

Hoppsan, nu har det gått ett tag igen sen jag skrev. Inte meningen, har haft fullt upp bara. Allt flyter på kan man säga. Känner mig stark. Och glad. Det var länge sen jag kände så här faktiskt. Nu finns det många orsaker till varför men en stor a...

Mamman i FamiljenXL


Trillingmamma och sjubarnsmor. Studerande. Välkommen hit!

/Eva S

Datum och månad

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6 7 8
9
10 11
12 13 14 15 16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Juli 2010 >>>

Vill du söka?

Är du nyfiken på mer?

169 besvarade frågor

Tidigare år

Och klockan är nu...

På gång eller bara skrivklåda

Twitter

Träningsresultat

Senast skrivet av mig

Bloggar som jag följer

Andra sidor jag besöker

Äldre bloggar

RSS

FamiljenXL via Facebook

Översättning till annat språk

Besökare från andra länder

Free counters!

Statistik över besökare här

Blogg


Ovido - Quiz & Flashcards