Trillingmamma och sjubarnsmor

Alla inlägg under augusti 2010

Av Trillingmamman - 23 augusti 2010 18:06

Även om fredagen bjöd på regn och rusk vilket inte kanske var det roligaste så var lördagen betydligt finare. Vädret blev soligt på eftermiddagen och det var varmt hela dagen i stort sett. Fantastiskt väder för utflykt om inte annat. Lagom sol och lagom moln. Och som jag skrev tidigare så överraskade vi Linn genom att ta henne till Liseberg.


Trillingarna hade vi inte med oss denna helg av olika anledningar. Mina kära föräldrar fick förmånen att ta hand om dem. Och de hade säkert roligare med mormor och morfar än med oss. Tack mamma och pappa för att ni ställde upp och tog hand om dem!


Eftersom jag älskar att fotografera så har jag förstås en hel del bilder att visa i vanlig ordning. Här kommer dom.


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


En fantastisk dag på alla sätt och vis. Kvällen avslutades med midnattsloppet för Thomas del. Men barnen var så trötta och även Julie krånglade lite vid tiotiden på kvällen så det blev inte att vi steg ur bilen. De små behövde sova eftersom vi skulle åka hem på natten. Tråkigt nog så blev det inte ett enda fotografi av honom. Men jag skall fotografera hans medalj och lägga ut.Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


ANNONS
Av Trillingmamman - 23 augusti 2010 10:29

Den här helgen bjöd på campinglivet i Göteborg. Resan tog i stort sett hela dagen med många stopp.

När vi väl var nere så ösregnade det. Jag och Thomas satte upp tältet i ovädret och blev dyngsura. Och inte en beskrivning fanns med hur man skulle sätta upp det. Men vi lyckades ändå. Mycket blev blött, inte bara vi.  

Trevligt blev det också och vi sov alla gott den natten trots regnet och ovädret. Dagen efter så hade det slutat även om det var blött i marken. Här kommer lite bilder på vår utflykt i vanlig ordning.


   


   


   


   


   


   


   


   


   


   


   


   


   


  


Lite senare så överraskade vi Linn med att gå på Liseberg. Foton på det kommer jag att lägga ut senare i kväll. Nu väntas lunch för mig och grabbarna. Sen skall vi invänta Linn som är i skolan. Idag var hennes första dag efter ett långt och härligt sommarlov. Tillbaka till rutinerna.Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva 
ANNONS
Av Trillingmamman - 20 augusti 2010 08:30

Jag har nu bestämt mig helt för att låta hemsidan läggas ner. Det räcker med ett ställe för min del.

Hade dock ett samtal med min äldsta syster som hade många bra synpunkter om hur man kunde ha hemsidan utan att det blev för mycket uppdaterande. Känner ändå att jag inte har den tiden riktigt att sitta med två ställen.

Men hennes kloka råd kommer jag ta med mig till bloggen. Det blir lite nytt här i stället. För en del som redan har varit inne på hemsidan kanske det blir samma läsning igen. Men även mycket nytt kommer att komma. Idéerna sprutar just nu.Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 19 augusti 2010 20:54

... och backa på en bil på en parkering. Vad tittade jag med!! Trångt som en %¤#"&% var det och ratta runt med en Cheva van är inte det lättaste alla gånger. Och speciellt inte om bilen är skitliten och inte syns i backspegeln eller sidospeglarna ( hör ni hur jag skyller i från mig ).


Ingen kom dock till skada och våran bil fick ingen skråma. Men den andra stackaren fick en repa i lacken bak i kofångaren, som nu mera är av plast.


Han var dock förstående föraren i den andra bilen och det ordnade sig det hela. Men man känner sig oerhört dum när man gör en sådan grej. Det är jag som får skämmas den här gången. Första gången på 11 år som jag krockar.Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 19 augusti 2010 11:17

Tack alla för era kommentarer i bloggen!


Har inte hunnit svara på allt men ni ska veta att jag uppskattar otroligt mycket av det ni skriver.


Befinner mig just nu i en månad med väldigt mycket aktiviteter, resor, födelsedagar, dop och allt möjligt. Därför har tiden inte riktigt funnits till att sitta i lugn och ro och besvara. Tänkte tala om att djuren på tälttaket är inte getingar utan flygmyror. Nog för att jag är en snabb fotograf men getingarna ville jag inte ens ha med på bild.


Den här morgonen började betydligt bättre och mitt humör är också åt det ljusare hållet. Idag blir det en intensiv dag med mycket att göra inför morgondagen så det kommer inte att bli mycket rast eller ro. Men om barnen är snälla och jag gladare så gör det allt mycket lättare.


Sitter med en kopp kaffe och tar min lilla paus. Bokade av BVC-tiden av olika anledningar eftersom det inte är en akut tid. Men hon är så go vår barnsköterska så hon kom hem till oss i stället. Och lilla Julie har nästan gått upp ett kilo och växt på längden till hela 56 cm.


Efter det att barnen har somnat ikväll så skall jag packa allt till morgondagens resa. Åker efter åtta i morgon bitti för att hämta upp Thomas och sen vidare till Göteborg. Kameran kommer jag givetvis att ta med och jag tänker fotografera massor som vanligt.


Tack mamma och pappa för att ni ställer upp och tar de tre små trollen! Mutor är tillåtet i helgen med reservation för lite mat. Tack för att ni finns, barnen avgudar er. Och vi med!


Nu måste jag ta tag i lunchen och förbereda lite. Sen skall jag hämta min dotter Linn och bonussonen. Efter det måste vi bege oss ut för att handla lite för ikväll blir det lite extra gott.Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 18 augusti 2010 22:33

Det är i de här läget som jag förstår min mamma hur hon hade det när vi var små. När man själv blir förälder till många barn. Vill absolut inte beklaga mig på något sätt för barnen berikar mitt liv mer än något annat. Men en del dagar är mer intensivare än andra, som den här dagen.


Denna vecka så har vi lämnat och hämtat på förskola och det är ett projekt att packa in alla barnen två gånger om dagen. Klart att det går, allt går om man bara vill. Men det tar tid att fixa i ordning alla på morgonen innan man är iväg, för att sedan återvända hem. Det skall göras lunch, barnen skall leka ute, trillingarna skall sova middag, det skall ammas och helst skall man ha gjort en del måsten som tvätt och disk för att det inte skall växa till stora drivor. Sen åka iväg igen för att återvända hem till kvällens sysslor. Middagen skall göras i ordning, barnen skall badas, blöjbyten, ammande. Ja dagarna går fort. De är intensiva från morgon till kväll.


Idag var det ingen rolig dag eftersom de små inte var på sitt vanliga humör. Trillingarna var trötta och gnälliga, vet inte om det är tänder som spökar, vädret eller bara en allmän period av motgångar just nu för dem. De bråkar om leksaker konstant. De större var också på bråkhumör just idag. Julie hade troligtvis lite knorr med magen eftersom hela eftermiddagen så var hon missnöjd och grät så fort jag la ner henne. Men det dög att bära henne vilket jag inte alltid kunde göra hela tiden. Just denna dag så var alla mer eller mindre missnöjda.


Inte förrän nu så kan jag sitta ner i lugn och ro. Och varför bloggar jag då kan man tänka. Men det är min ventilering och ett måste för mig. Just nu i denna stund så kopplar jag av. Behöver det. Ladda mina batterier lite.


Barnen kanske känner av det som komma skall också vilket gör att de blir lite extra ledsna och testar allt som går att testa. Mot mig och mot varandra.

Det har varit mycket senaste veckorna med planering inför allt som skall göras. Och till helgen så är det inget undantag då vi åker iväg igen. Denna gång så är det bara halva styrkan av olika skäl. Vi styr destinationen till Göteborg denna gång. Thomas skall springa midnattsloppet. Som ni förstår så är det inte bara att sätta sig i bilen och åka för allt runt omkring skall ordnas med. Packning, barnpassning och annat.

Så det är kanske inte så konstigt att barnen känner av det egentligen. Och jag är tröttare än vanligt idag med. Alla dagar är intensiva men denna dag var det mer helt enkelt. Det blir så ibland. Man gör ändå så gott man kan för att räcka till åt alla. Och det gör man nog med även om samvetet knackar en på axeln mellan varven. Att vara mamma är ett heltidsjobb oavsett antalet barn man har. Alla dagar är inte guld och gröna skogar. Men man överlever det med. Och så även jag.Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 17 augusti 2010 20:37

Måste bara berätta att jag hittade bilder på Gabriel när han var nyfödd. Julie är otroligt lik honom, tycker i alla fall jag. Men jag ser henne mer än bara en bild på bloggen så det kanske inte går att avgöra på samma sätt. Men jag ville visa ändå.

Bilderna på Gabriel är lite gryniga för att de är tagna med mobilkamera med låg megapixel. Det var innan de här flashiga kamerorna kom.


  


  


Här kommer en bild på Julie. Dock är skärpan mycket bättre. Men dragen finns där ändå. Gabriel hade inte lika mycket hår och inte lika mörkt.


  


Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva
Av Trillingmamman - 17 augusti 2010 17:52

Igår var det en fullspäckad dag med hämtande och lämnande på förskola. Sen tog vi en tur med pappa till husvagnen för att han skulle ställa upp den efter helgen då de hade den med sig ner till Småland. Barnen var mycket trötta men ändå väldigt snälla under hela dagen trots helgens dop och den långa resan hem.

Så jag passade på att ta med dem till McDonalds för lite måltid och åkande i rutchkanan som fanns där. Brydde mig inte om att människor tittade när jag plockade ut sju stycken barn och gick in för att beställa. De skötte sig utmärkt. Helt underbart!


Väl hemma så fick de fnatt efter badet och som vanligt hade jag kameran i högsta hugg och fotograferade de små. Här kommer lite bilder.


  


  


  


  


Ikväll har jag min syster Elin på besök och vi ska bara vara, titta på film, äta gott och umgås. Nåja, om en stund när tystnaden har lagt sig och alla barn sover så får vi den tiden. Först alla sysslor för kvällen, en del måsten och givetvis lite bloggande för min del.Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Mamman i FamiljenXL


Trillingmamma och sjubarnsmor. Studerande. Välkommen hit!

/Eva S

Datum och månad

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12
13
14
15
16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26
27
28 29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Vill du söka?

Är du nyfiken på mer?

169 besvarade frågor

Tidigare år

Och klockan är nu...

På gång eller bara skrivklåda

Twitter

Träningsresultat

Senast skrivet av mig

Bloggar som jag följer

Andra sidor jag besöker

Äldre bloggar

RSS

Följ bloggen

Följ Trillingmamma och sjubarnsmor med Blogkeen
Följ Trillingmamma och sjubarnsmor med Bloglovin'

FamiljenXL via Facebook

Översättning till annat språk

Besökare från andra länder

Free counters!

Statistik över besökare här

Blogg


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se