Trillingmamma och sjubarnsmor

Direktlänk till inlägg 17 september 2010

Mot nya mål

Av Trillingmamman - 17 september 2010 14:00

Ja nu är det öppet för alla för att veta att vi styr våra liv söderut. Vi kommer att flytta ett antal mil bort från där vi bor nu, närmare bestämt till Skövde. För oss så blev det bestämt i samband med att min man fick jobb där nere. Vi såg en öppning till att börja om på nytt i en ny stad. Och varför inte ta den chansen. Vi har barnen att tänka på också. Här uppe står man i kö till en större lägenhet och det är mer än hundra sökande på varje, chansen är minimal. Flera års väntetid dessutom. Inte ett erbjudande har man fått på tre år. Och vill man ha större så får man betala sjukt mycket för att bara bo. Hus är inte att tala om i Stockholm, fantasipriser.

Vi lägger inte ut så mycket pengar i månaden för att bara bo. Vi vill ju göra saker med barnen med pengarna i stället för att sitta och betala skyhöga lån varje månad. Det blir inte barnen lyckligare av, ett dyrt hem.


Vi fick den chansen, och vi tog den. Vi tar steget och flyttar. Vi provar. Två månader i kö sen ett erbjudande om ett hyreshus. Ska man sumpa den chansen? Inte vi. Och för ungefärligt samma månadskostnad, lite mer. Då får vi en tomt, en fram och baksida. Tre våningar och fler rum. En avsevärt mycket bättre miljö för både barnen och oss. Ett nytt liv.


Det stora flyttlasset går snart. Från och med oktober så är vi inte Stockholmsbor längre. Det ska bli spännande att byta miljö helt. Samtidigt som det känns ändå att lämna allt. Av egen erfarenhet så vet jag att man besöker inte vänner oftare för att de bor nära. Vi kommer ändå ha anknytning hit upp då både jag och Thomas har barn från tidigare förhållande som bor här. Och dörrarna till oss står öppna dit ner. Sanna vänner har man ändå kvar trots avståndet.


Detta är en möjlighet för oss, inget hinder. Det öppnar många dörrar på alla sätt. Och vi vill som sagt prova och ta den chansen. Vi är inga stadsmänniskor. Miljön är alldeles för stressig och det runt omkring oss de senaste åren har också gjort sitt. Det gör att man längtar bort. Mentaliteten är helt annorlunda på mindre orter. Jag tror och jag hoppas det kommer att gå bra. Vi unnar oss den chansen att pröva på lyckan på annat håll. Bloggen är kvar och även vi.


Huset har vi besökt och givetvis så fotade jag lite. Inomhusbilder kommer då vi flyttat in, ville inte besvära den nuvarande hyresgästen med att ta kort inne. Men bilder kommer, tills dess får ni se hur det ser ut utanpå.


 

Gatan upp med en liten vändplan.


 

Gatan ner.


 


Huset från sidan.


 

Huset framifrån.


Mer bilder kommer naturligtvis då vi bor där. Nu är det fortfarande packning som gäller den sista tiden. Men jag ser ett slut och en ny början bortom alla kartonger. Tills dess får vi härda ut ett tag till.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


 
 
Ingen bild

Sofia

17 september 2010 15:02

Äntligen fick ni "komma ut ur garderoben". Ni gör helt rätt och om ni av någon anledning skulle ångra er finns Stockholm alltid kvar ;)
Vilken lyx att få så många rum. Jag antar att Linn kommer att få ett eget att inreda med alla hennes fina pysselgrejer och böcker.. :)Och som du skriver, sanna vänner bryr sig inte om ett geografiskt avstånd. Kan vara ganska skönt att skilja agnarna från betet ibland, eller hur?
Jag längtar till måndag då jag får överösa pussgurkorna med kärlek.. Och dig med såklart ;)
PUSS OCH KRAM!!

Trillingmamman

18 september 2010 12:23

Gumman, en sten lättade från mitt hjärta kan man säga :-). Vi är dock inte på det klara över hur vi ska ha fördelningen över rummen än, det visar sig.

Gissa om vi alla längtar till måndag med :-))).

Pussar och kramar till er goa släkt

 
Elisabeth

Elisabeth

17 september 2010 15:21

Det ser jättefint ut och det är en chans ni ska ta. Tror ni kommer trivas bra och önskar er Lycka till.

http://knytet.bloggplatsen.se

Trillingmamman

18 september 2010 12:24

Tack så hjärtligt!!

:-)

 
Ingen bild

Maria

17 september 2010 17:04

Hej Eva!
Vad spännande!
Det ser ut att vara perfekt för er.
Skönt med fler rum till barnen.
Lycka till!

Trillingmamman

18 september 2010 12:25

Hej Maria!

Och tack så hjärtligt! Det ska bli riktigt spännande för oss alla och vi ser fram mot det. Nedräkningen har börjat...

 
Ingen bild

sussan

17 september 2010 17:15

Hej, härligt boende ni får, jag är från skövde, eller rättare sagt bodde jag 2 mil utanför i ett litet samhälle som heter Väring, skövde har blivit stort tycker jag, det känns nog som en liten stad för er mot stockholm, men tror ni kommer trivas där, man vet ju aldrig förrän man provat, vare sig jobb eller bra bostäder växer på träd, lycka till med allt framöver
/Sussan

Trillingmamman

18 september 2010 12:30

Hej Sussan!

Då är vi nästan "grannar" :-). Du ska veta att det är lätt räknat på en hand man besöker Stockholm. För oss med alla barnen så är gatorna för trånga ;-). Det känns som om man gjort den här staden nu. Dessutom så bor vi i en förort som är betydligt mindre än Skövde. Har besökt både huset och den lilla staden när vi skulle till Göteborg och jag gillade vad jag såg. Allt verkar mysigt och hemtrevligt och mycket finare.

Det ska bli spännande och en utmaning att byta miljö helt. Men vi ser fram mot det alla!

Kramar Eva

 
Ingen bild

Cecilia

17 september 2010 19:15

Hur många rum blir det, och vilka kommer få dela med vilka (antar att det inte finns varsitt rum till alla barn)?

Jag tycker om din blogg :)

Trillingmamman

18 september 2010 12:34

Det blir inte så mycket större än det vi har. Fyra rum och två allrum. Vi är ännu inte på det klara hur rumsfördelningen skall bli än. Min tjej Linn vill inte sova själv ( än ska tilläggas ) så det blir dela ändå. Tror vi tar det när vi är på plats.

Ska se om jag kan fixa med planlösningen till huset och lägga ut på bloggen så småningom.

Tack för komplimangen och jag hoppas att du finner fortsatt nöje och följa :-).

 
Karin

Karin

17 september 2010 19:17

Kul att ni flyttar ner. Jag o min familj bor i Skara, så de är ju inte så långt i från Skövde.

Lycka till med erat nya liv!!!

http://ungmammakarin.blog.se

Trillingmamman

18 september 2010 12:35

Vad trevligt :-). Skara är väl bara ca 2 mil från Skövde.. eller?!

Tack för lyckoönskningarna!!!


Kram Eva

 
Ingen bild

Nina

20 september 2010 12:48

Vad roligt för er, blir litt smått avis, vill oxå flytta från Sthlm :-)
Flyttar Linn med er?
Lycka till,
Kram kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Trillingmamman - 29 augusti 2016 08:29


Sitter och njuter på balkongen. Det är över 20 grader. Ska verkligen njuta nu av sista dagen. Sola lite till, handla lite och bara vara. Det är så fridfullt. Saknar de små barnen och på ett sätt ska det bli skönt och komma hem till det normala ...

Av Trillingmamman - 26 augusti 2016 19:32

Ja det blev semester i år, kanske inte flera veckor men ack så skönt. Det bar i alla fall mot varmare breddgrader. Hej igen Zakynthos. Tredje gången jag är här. Älskar detta ställe, så fridfullt. Tog med mig min äldsta dotter denna gång. Har bestämt...

Av Trillingmamman - 22 augusti 2016 15:54


Så kom den här dagen man sett fram mot på mycket länge. En liten minisemester med min äldsta dotter. Nu sitter vi och tar en gofika på stationen. Vi ska snart bege oss till Göteborg och Landvetter. I morgon bitti tidigt bär det av mot varmare br...

Av Trillingmamman - 12 augusti 2016 20:34

Det är nästan så jag har glömt hur det är att blogga, har inte haft tid eller lust. Det har varit många nya intryck. Kan tala om att jag klarade mig. Fick mitt legitimation och är nu sjuksköterska. Är också anställd på kliniskt basår som man nu m...

Av Trillingmamman - 22 januari 2016 21:34

Hoppsan, nu har det gått ett tag igen sen jag skrev. Inte meningen, har haft fullt upp bara. Allt flyter på kan man säga. Känner mig stark. Och glad. Det var länge sen jag kände så här faktiskt. Nu finns det många orsaker till varför men en stor a...

Mamman i FamiljenXL


Trillingmamma och sjubarnsmor. Studerande. Välkommen hit!

/Eva S

Datum och månad

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8
9
10 11
12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< September 2010 >>>

Vill du söka?

Är du nyfiken på mer?

169 besvarade frågor

Tidigare år

Och klockan är nu...

På gång eller bara skrivklåda

Twitter

Träningsresultat

Senast skrivet av mig

Bloggar som jag följer

Andra sidor jag besöker

Äldre bloggar

RSS

FamiljenXL via Facebook

Översättning till annat språk

Besökare från andra länder

Free counters!

Statistik över besökare här

Blogg


Ovido - Quiz & Flashcards