Trillingmamma och sjubarnsmor

Alla inlägg under september 2010

Av Trillingmamman - 8 september 2010 18:11

Trodde att det skulle bli en lugn vecka, men så blev det inte. Barnen som har varit snoriga fick feber. De avlöste varandra även om det var kort och intensivt. De enda som inte insjuknade var vi tjejer, tills idag. Då ringde skolan och talade om att Linn var magsjuk. Men hon tillfrisknade fort för senare nu på eftermiddagen så var det inte så mycket klagomål från henne. Tack och lov! Jag och Julie är fortfarande friska och hoppas att det förblir så.

Har haft min syster på besök och jag har fått otroligt mycket gjort. Tvätten som bara växte kunde jag ta på morgonen i tvättstugan. Nu är korgen så gott som tom. Sen har jag också rensat bland barnens leksaker som bokstavligen var på väg att överta hela lägenheten. Bort med trasigt och gamla Mc Donalds-leksaker. Städningen gick fort och jag fick ta en välbehövlig vals med dammsugaren. Tack Elin för din hjälp och trevliga sällskap!

Nu har jag bara golven kvar men ingen brådska med det än.


Har beställt en ny bok som jag fick här om dagen innehållande övningar med gummiband. Körde ett pass i måndags och skall köra ett ikväll med. Igår blev det inget då jag följde deras råd att vila minst i 24 timmar till 78 timmar. Så det blir tre gånger i veckan ett hårt pass. Tyckte att det passade bättre så jag skall följa det ett tag. Känns bättre med en genomkörare än bara enstaka muskelgrupper, även om det också kändes bra. Måste hitta ett sätt som passar mig och min träning för det ska vara kul, inte ett måste. Tiden finns, oftast på kvällen. Och det tar inte mer än 30-50 minuter varje pass. Och det fungerar för mig.


Julie hon växer fort nu. Den tjugonde så blir hon två månader. Tyckte det var igår man födde henne. Håret växer på den unga damen och hennes vikt går stadigt uppåt. En mycket lugn tjej till humöret och helt olik sina bröder. Lägger in ett kort på henne.


  


Hon ser ut som liten trollunge. De andra killarna är väldigt gosiga mot henne också. Speciellt Gabriel som beskyddar så länge han är vaken på dygnet. Mycket klappar, kramar och pussar blir det. Har en känsla att hon kommer och bli bortskämd av sina bröder. Det visar sig med åren.


Nu måste jag sluta. Träningspasset kallar och en varm skön dusch efter det.Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


ANNONS
Av Trillingmamman - 7 september 2010 11:08

För vissa kommer dessa bilder inte att vara något nytt. Men för många nya besökare.

Hemsidan har jag som bekant lagt ner och skapat en ny kategori här på bloggen i stället som heter Trillingarna förlossning. Det är gjort så att det skall vara lätt att hitta för de som är nyfikna och vill se hur det gick till när trillingarna kom till världen. Många frågor har vi fått genom åren och det visar jag nu genom bilder för er. Ni är givetvis välkomna att fråga om det är något ni undrar över eller vill veta.


Alla bilder är inte nya men omgjorda eftersom jag i stort sett använder mig av programmet picnik för att redigera foton. Och för att det skall bli enhetligt med bloggen så har jag valt att följa samma tema.


Varsågoda. Här kommer bilderna.


                                 

Trillingarna föddes tisdagen den 3/3 2009. Alla tre förlöstes med planerat kejsarsnitt i graviditetsvecka 36. Pojkarna vägde lika mycket nästan, runt 2,5 kilo. Och de var runt 46 cm. Först ut var Lucas 09.01, sen Isac 09.02 och sist men inte minst Alexander 09.03


Isac var den som fick besöka neonatalen för fostervatten i lungorna. Men han fick återförenas med sina bröder redan nästa dag. Annars klarade de sig utmärkt med den vård vi fick på BB, Huddinge sjukhus. Efter nio dagar så fick vi alla åka hem.


Med detta vill jag säga TACK till all personal på Huddinge sjukhus också. Ni var kanon och stort stöd för oss i vårt stora ögonblick.Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


ANNONS
Av Trillingmamman - 6 september 2010 08:52

I går var det de större barnens dag. Linn var inte med på dagskryssningen eftersom hon var hos sin pappa. Så det passade bra att göra något med henne, hennes bästa kompis Felicia och Zebbe på söndagen i stället. De små flickorna var också med samt Gabriel.


Hittade en annons i tidningen och det visade sig att flickidolen Darin skulle komma till Haninge Centrum för uppträdande och skivsignering. Gissa om det lös i Linns ögon. Hon var eld och lågor över detta. Så det blev dagens utflykt. Åter igen med Mia vilket var supertrevligt igen ( denna gång sov vi inte ). Thomas var hemma med trillingarna då det inte är det lättaste att stå och trängas bland hundratals skrikande flickor. Linns farmor var med också.


Kameran i högsta hugg även om den börjar strula. Objektivet vill inte vara med och jag är lite oroad över om den snart skall gå sönder. Kameran är ju en kär ägodel i detta hem. Använder den nästan dagligen. Men den svek mig inte igår. Har mina knep för glapp mellan kameran och objektivet.

Här kommer lite bilder från gårdagens utflykt i Haninge Centrum.


                         

Jag tror att Linn och de andra var nöjda över dagen. Även om det var lite pirrigt att möta honom så nära för de små fansen. Kön var lång till signeringen men alla väntade så snällt, även Gabriel. Småtjejerna låg i vagnen och sa knappt halv sju under tiden. Så de måste ha tyckt om musiken de med.

Ännu en trevlig dag med Mia och hennes familj. Nu väntar jag snart fikabesök av min syster samt träning. Åter till vardagen.Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 5 september 2010 19:47

Tidigare i veckan så fick jag ett telefonsamtal från min kompis Mias sambo. De hade fått en idé och ville att vi skulle åka en dagskryssning med alla barnen. Ja varför inte, nu när jag har en vagn som kommer på båten. Trillingvagnen kommer inte in i hissen så vi har inte tidigare haft den möjligheten men funderat över det många gånger. Nu var det en möjlighet och dessutom att få göra det tillsammans med min bästa vän och hennes familj. Det gjorde det hela ännu roligare och trevligare.


Båten gick tidigt i lördags så det blev att kliva upp tidigt och dessutom väcka barnen. Lite omvänt för omväxlingens skull. Iväg kom vi och barnen var nyfikna över det som komma skulle.


Vi började vid frukostbuffén eftersom ingen av oss direkt hade ätit frukost. Barnen hade fått lite mutor tidigt men inget stadigt. Så frukost var på sin plats för oss alla.

Barnen hade jättekul och röjde friskt i lekhörnan på båten. Blev faktiskt förvånad över att de hade så mycket för barn. Det blev lyckat för deras del. Även om Isac och Alexander blev febriga mot slutet. Trodde att den sega förkylningen var på väg att släppa men tydligen inte. Idag var det Lucas som blev febrig.


Det var verkligen skönt att komma bort lite utanför hemmets fyra väggar. Det var skönt och njuta och bara vara. Slippa tvätt, disk och laga mat för ett par timmar. En njutningsresa även om barnen var med och ständigt behövde passas. Men de var trots förkylningen väldigt lugna hela resan.

Väl hemma så ville vi bjuda över Mia och Thomas hem till oss. Barnen sov så gott så det fanns tid för oss vuxna att bara vara. Efter en avslutad måltid satte vi oss i soffan allihopa och jag måste ha somnat på stört. Vilken trevlig värd jag är men fy så trött jag var efter den dagen. Så det hade väl sin naturliga förklaring kanske. Som tur var så tog de inte illa vid sig. Mia och Thomas var nog ganska trötta de med. Trots allt så var det en mycket lyckad resa. Tack Mia och Thomas. Det måste vi göra om.


Som vanligt så har jag tagit med kameran även på resan. Här kommer lite bilder.


                       Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 3 september 2010 19:19

Hela veckan i stort sett så har grabbarna varit mer eller mindre förkylda. Och med det kommer det griniga humöret. Idag tog dom dock priset. Det har med andra ord varit en mindre rolig dag för mig. Men jag tog igen det på kvällen och gick en promenad på en timme för att rensa huvudet lite. Väl när jag kom hem så sov tre. Humöret är dock inte på topp direkt ändå. Upptäckte att den mat jag lagade innan jag gick ut var ämnat för kråkorna tydligen. Så den enda som åt av det var jag.


Tidigare i veckan så hade vi lite skoj och jag passade då på att ta lite bilder. Tänkte lägga ut en del för att bilderna blev så talande på något sätt. Hoppas i och med det att mitt humör blir bättre. Har dock något roligt att se fram mot i morgon.


  


  


  


  


  


  


  


Träningen idag gick som smort i alla fall. Tur var nog att det var andra muskelgrupper jag skulle träna för mina ben är inte och leka med idag. Kan knappt sätta mig ner, så mycket darrar det. Idag blev det axlarna som tränades samt triceps. Det känns det med just nu så jag hoppas att jag inte blir som en vandrande pinne i morgon som inte kan röra mig.


Som ni kanske har läst er till så är jag en grodfantast och samlare. Jag är inte fanatisk men tycker att det är roligt att köpa lite då och då. Och många gånger så får jag av andra med. I och med min 35-års dag så var min syster över och fikade tidigare i veckan. Hon hade en jättefin present med sig till mig.


  


Den klart unikaste linsburken. Nu kan ingen ta fel i familjen på vilken som är min. TACK Anna! Jag älskar den.


Nu ska jag försöka bita ihop. Ringa ett par samtal sen lägga mig. Den här dagen får sluta tidigt.Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 3 september 2010 09:00

Eftersom jag har lagt ner hemsidan så har även en del bilder slutat visas i och med det. Så jag tänkte lägga ut en ny kategori som heter Trillingarna/Förlossning. Där kommer jag att lägga ut bilder från deras födelse. För er som är trogna så kommer detta inte bli något nytt. I den kategorin så kommer jag inte att lägga ut annat än just bilderna från förlossningen. Kategorin kommer också att skapas före innan jag hinner lägga ut materialet.


Kommer även att skapa en kategori för familjen där jag lägger ut bilder på oss en gång. Givetvis så byter jag ut dem vart efter åren går. I respekt för Thomas sons mamma så kommer jag inte att lägga ut bilder på deras gemensamma barn då hennes önskemål är att jag inte gör det. Men han är lika mycket familjemedlem hos oss ändå även om han inte nämns här. Och mycket i det vi gör så får han delta precis som de andra.Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 2 september 2010 08:57

Igår var det första träningsdagen som jag och min syster hade satt som stardatum. Vi har lagt upp ett schema så att vi går igenom muskelgrupperna under veckan men inte på en och samma dag. Första träningen blev ryggen. Och till den träningen hade jag tre olika övningar. Tog inte så lång tid även om det kändes lite ( idag helt okej men ändå lite öm ).


Har en träningsdagbok där jag har skrivit in startvikten och måttat olika delar på kroppen. Vikten kan vara lite missvisande då muskler väger mer än fett. Även om mitt mål är att gå ner till 65 kg. Målen måste vara realistiska och perspektivet långsiktligt. Underverk sker inte över en natt eller en månad. Jag har trots allt gått ner 16 kg redan sen Julie föddes.


Vi har även tagit bild på före och bilder kommer tas efter för att jämföra skillnaden. Kommer inte att lägga ut dem än.


Första mätningen kommer att ske efter ca 8 veckor då resultat inte syns på en gång när man styrketränar. Kommer att anteckna vart efter resultat blir.

Träningen kommer att ske varje dag men jag kanske inte skriver om den  hela tiden då det händer en massa annat i mitt liv. Men en gång i veckan kommer jag garanterat att uppdatera hur det har gått. Första tiden handlar om att bryta vanor och komma in i självaste träningen.


Idag är min syster här på besök och vi ska gå igenom lite övningar som vi ska göra. Det är mycket möjligt att vissa övningar kommer att ändras. Jag kommer inte att blanda in någon diet i detta utan jag ser min matlivsstil som ganska sund. Äter lagom av allt och syndar mellan varven men inte överdrivet åt något håll.


Inspirationen är på topp och det känns jättebra att ha kommit igång. Hoppas att jag kan inspirera andra till att börja träna också. För det finns bara fördelar med att styrketräna både kroppsmässigt och psykiskt. På detta så kommer jag att lägga på promenaderna, cykling eller löpning. Men en sak i taget. Risken är att man lägger på för mycket till en början är att man tappar intresset.


Nu skall jag återgå till min vardag.Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 2 september 2010 08:30

Besökare till min blogg fortsätter att öka och i augusti så hade jag 2075 personer här och tittade. Tycker det är jättekul att så många hittat hit.


  


Hoppas ni fortsätter att läsa, nya som gamla trogna. Varmt välkomna!Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Mamman i FamiljenXL


Trillingmamma och sjubarnsmor. Studerande. Välkommen hit!

/Eva S

Datum och månad

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8
9
10 11
12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< September 2010 >>>

Vill du söka?

Är du nyfiken på mer?

169 besvarade frågor

Tidigare år

Och klockan är nu...

På gång eller bara skrivklåda

Twitter

Träningsresultat

Senast skrivet av mig

Bloggar som jag följer

Andra sidor jag besöker

Äldre bloggar

RSS

Följ bloggen

Följ Trillingmamma och sjubarnsmor med Blogkeen
Följ Trillingmamma och sjubarnsmor med Bloglovin'

FamiljenXL via Facebook

Översättning till annat språk

Besökare från andra länder

Free counters!

Statistik över besökare här

Blogg


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se