Trillingmamma och sjubarnsmor

Direktlänk till inlägg 6 oktober 2010

Måste ändra strategi

Av Trillingmamman - 6 oktober 2010 21:40

Promenaden till skolan idag för att hämta Linn blev ingen rolig historia. Barnen var allt annat än glada, trillingarna för att de åter igen fick sitta i vagnen och Gabriel för att han fick gå så långt..... igen. Då står jag nu inför ett dilemma. Jag kan inte promenera två gånger om dagen med barnen till och från. Jag får ta morgonen som promenad och på eftermiddagen bilen, jag har inget val. Kan inte begära att de ska sitta så länge respektive gå så långt när de är så små än för att klara av det egentligen.


Det löser sig med tiden. Kameran fick jag med och det blev ett par bilder på vägen.


 

Här lämnar vi huset på eftermiddagen för att hämta Linn från skolan.


 

En lång backe ner till skolan. Det ni ser bortom trädtopparna.. dit ska vi.


 

Lucas, Isac och Alexander vid skolan. Kallt var det också.


 

Gabriel är lite trött efter promenaden.


 

Käpplunda skola, på baksidan.


 

Vi besökte stora lekparken på vägen hem. Det var uppskattat. Här är Linn och Alexander.


 

Stora klätterställningen....


 

... och här är Isac på väg upp. Inte rädd han inte.


 

Linn åkte den med huvudet före och ett leende på läpparna.


 

Väl hemma sen så poppade vi musik och jag förberedde för middagen.


 

Julie är den enda som njuter av de långa promenaderna två gånger om dagen. Hon sover i selen hela vägen. Och är så här pigg hemma och njuter av musiken och alla syskonen som dansar och sjunger.


 

Gabriel sjunger i "mikrofonen".


 

Linn rockade loss hon med. Och jag hade två som sjöng med innebandyklubbor som mikrofoner. Så bra att de kom till användning.


Nu är klockan övertid för mig. Dags att krypa ner med andra ord. I morgon vet jag att jag måste vara ute i god tid för att inte göra en favorit i repris. Undviker helst det så god natt alla.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


 
 
Karin

Karin

7 oktober 2010 09:07

Hej!
Tänkte på de, kan inte Gabriel stå på en stå bräda?
Om de är långt att gå så kan de vara bekvämast för alla? Lycka till, Tycker de är beundrans värt att du går med alla barnen, till o från skolan.

http://www.ungmammakarin.blogg.se

Trillingmamman

7 oktober 2010 10:08

Hej Karin!

Tänkte faktiskt på en ståbräda och ska nog införskaffa mig i en sådan. Sen att det är jag som får dra alla fem, det är en annan historia ;-).

Ha en underbar dag på er!

Kram Eva

 
Ingen bild

Tove

7 oktober 2010 09:16

Vilket fint hus ni har fått.Ser nytt och fräscht ut. Skönt med grannarna på ett behörigt avstånd? ;-)

Trillingmamman

7 oktober 2010 10:07

Ja det är verkligen fint. Och hela området verkar toppen. Grannarna hälsar en välkommen hit. Det skulle aldrig hända i Stockholm på samma sätt, även om det finns de som är mer öppenhjärtliga där. Men här är alla så. De stannar och pratar med en. Trivs jättebra!!! Och ännu bättre när man komme ri ordning... sakta men säkert.

Hoppas allt är bra med dig och att skolan går bra! Sköt om så gott..

Kram från alla oss

 
Zebbes mamma

Zebbes mamma

7 oktober 2010 10:40

Men eva.. Är det inte fel på bilderna på klätterställningen??? Har du redigerat bort allt klotter?? Tuggumirester?? Vart är glasflaskor och burkarna som brukar finnas på lekplatser?? Och framförallt.. dammsög du området runtomkring klätterställningen så det skulle vara rent och snyggt?? hahhahahahhaha läskigt att det första jag reagerade på var att det inte fanns klotter.. Snacka om att man är uppvuxen i förort till sthlm...

Skönt att ni trivs.. och ni verkar bo jättefint!!!

Många kramar från mej..

http://www.zebbeskamp.bloggplatsen.se

Trillingmamman

7 oktober 2010 11:27

Vet du Mia, att det var det första jag tänkte på med. Allt ser så fräscht ut överallt runt om här. Inget klotter i centrum heller vilket är ganska ovanligt med tanke på att det faktiskt finns ett antal tusen människor här. Otroligt att de låter allt vara ifred. De kastar verkligen allt i soporna med och inte på marken. Härlig natur.

Längtar så tills ni kommer ner gumman. Hoppas det blir snart. Hälsa alla och sköt om er till tusen!!!

Massor med kramar!!!

 
Milla

Milla

7 oktober 2010 12:13

Du är verkligen helt otrolig som knallar så långt med tre killar i vagn och en i sele på magen. Tänkte också på ståbräda, men sen kom jag att tänka på att det säkert blir väl tungt att dra vagnen då.
Vad fint huset är :). Kommer småkillarna att dela rum alla fyra? Funderade på om de sover ihop och i så fall väcker de varandra om en vaknar och gråter?
Härligt att ni är på plats, lycka till med det nya livet.
Kram Milla

http://www.familjenellison.blogg.se

Trillingmamman

7 oktober 2010 17:19

Tack :-). Ut måste man med barnen och jag har ingen lust att ta bilen när det är så kort sträcka. Det tar lika lång tid att lassa in barnen i bilen, åka dit och sen ta ur dom för att sedan lassa in dem igen, åka hem och ta ur dom. Det är då roligare att gå.

Nu när killarna är små så får de dela rum vilket ingen av dem har något emot. Den enda som vaknar på natten är Gabriel men då vandrar han in i vårat rum. De få gånger de har vaknat på natten så har de inte väckt varandra. Barnen verkar sova som klubbade sälar...

Tack för lyckoönskningarna :-).

Kramar Eva

 
Emma Viklund

Emma Viklund

10 oktober 2010 11:33

Du har så fina barn!!! :) En sån där babytravel med "syskoninsats" har jag sett förr, måste vara toppen :) Kan man ha en sån på en singel babytravel tro? Skulle vara skönt, kanske inte så mysigt på vintern utan åkpåse dock? Nöjd med er babytravel i övrigt? :) Vi ska nog köpa en sån begagnad.

Kram Emma

http://mammatillviggo.bloggplatsen.se

Trillingmamman

10 oktober 2010 20:44

Hej Emma!

Och tack för alla inlägg och fina ord :-). Måste säga att jag är supernöjd med min Baby travel-vagn. Tror att syskonsitsen passar till singelvagn också beroende på vilken årsmodell man väljer. Du kan alltid fråga på affären som säljer barnvagnarna av det märket. De vet. Jag ringde dit eftersom vagnen köptes begagnad och jag ville inte köpa sitsen eller vagnen i förväg innan jag visste. Oavsett så rekommenderar jag vagnen varmt. Lätt och manövrera, blir liten när den fälls ihop. kan göra det och visa hur liten plats den tar. Det går även att fälla ihop den med sitsen på men då blir den lite större. Sitsen är lätt att ta bort.

Kram Eva

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Trillingmamman - 29 augusti 2016 08:29


Sitter och njuter på balkongen. Det är över 20 grader. Ska verkligen njuta nu av sista dagen. Sola lite till, handla lite och bara vara. Det är så fridfullt. Saknar de små barnen och på ett sätt ska det bli skönt och komma hem till det normala ...

Av Trillingmamman - 26 augusti 2016 19:32

Ja det blev semester i år, kanske inte flera veckor men ack så skönt. Det bar i alla fall mot varmare breddgrader. Hej igen Zakynthos. Tredje gången jag är här. Älskar detta ställe, så fridfullt. Tog med mig min äldsta dotter denna gång. Har bestämt...

Av Trillingmamman - 22 augusti 2016 15:54


Så kom den här dagen man sett fram mot på mycket länge. En liten minisemester med min äldsta dotter. Nu sitter vi och tar en gofika på stationen. Vi ska snart bege oss till Göteborg och Landvetter. I morgon bitti tidigt bär det av mot varmare br...

Av Trillingmamman - 12 augusti 2016 20:34

Det är nästan så jag har glömt hur det är att blogga, har inte haft tid eller lust. Det har varit många nya intryck. Kan tala om att jag klarade mig. Fick mitt legitimation och är nu sjuksköterska. Är också anställd på kliniskt basår som man nu m...

Av Trillingmamman - 22 januari 2016 21:34

Hoppsan, nu har det gått ett tag igen sen jag skrev. Inte meningen, har haft fullt upp bara. Allt flyter på kan man säga. Känner mig stark. Och glad. Det var länge sen jag kände så här faktiskt. Nu finns det många orsaker till varför men en stor a...

Mamman i FamiljenXL


Trillingmamma och sjubarnsmor. Studerande. Välkommen hit!

/Eva S

Datum och månad

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2010 >>>

Vill du söka?

Är du nyfiken på mer?

169 besvarade frågor

Tidigare år

Och klockan är nu...

På gång eller bara skrivklåda

Twitter

Träningsresultat

Senast skrivet av mig

Bloggar som jag följer

Andra sidor jag besöker

Äldre bloggar

RSS

FamiljenXL via Facebook

Översättning till annat språk

Besökare från andra länder

Free counters!

Statistik över besökare här

Blogg


Ovido - Quiz & Flashcards