Trillingmamma och sjubarnsmor

Direktlänk till inlägg 11 oktober 2010

Kan själv...

Av Trillingmamman - 11 oktober 2010 20:59

Alla småttingar är inne i en period där de vill göra allt själv. Där med att det inte alltid går eller att de kan göra det själv. Nämnde tidigare att trillingarna äter själva, vilket de klarar galant. Maten hamnar i deras munnar men även utanför, det vill säga på golvet. När de är mätta så börjar lekandet med skeden, maten och tallriken. Maten hamnar på golvet och överallt på dom små.

Haklappar i all ära men det skyddar bara magen, resten av kroppen då? Benen, armarna, håret... ja alla andra kroppsdelar skyddas INTE av denna uppfinning tyvärr. Mycket torka blir det och jag ligger på alla fyra ett par gånger om dagen för att resterna inte ska följa med fötterna som tassar i huset upp och ner. Hurra för ris, pasta och kladdig potatis....


Och sen vill de ta sin egen tallrik och mina stackars bläckfiskarmar hänger inte alltid med så tre tallrikar och en kaffekopp har gått i krasch denna vecka. Kaffekoppen var min syster skyldig till dock.

Förlåt Elin ....kunde inte låte bli.


  


Sen vill de också klä på sig själva. Leta skor är en morgonsyssla nu mera då de gömmer allt eller lägger det på andra ställen än där det ska vara. Vi måste göra om i hallen. Tidigare hade vi ett förråd där vi ställde in skor, jackor och väskor. Då hade vi inte det problemet. Men nu har vi inget förråd och det är lika med kaos... tänk vad kul det är att gå iväg med skorna. Busiga ungar! De sätter mig i arbete nu när jag är själv med dom.


Gabriel vill göra allt själv och man får knappt hjälpa honom. Envis liten man. Han blir skitförbannad om man stör honom med att hjälpa till. Fast visst är det skönt för min del att han vill och kan. Det underlättar mycket.


 

 

Han är riktigt duktig den lilla mannen. Tror att de andra kommer efter med lika stort intresse och vill göra allt själv. Gabriel går på toaletten också vilket gör att man ibland måste bege sig en tur runt huset för att leta vart han har lagt blöjan. Oftast lägger han den själv i soporna tack och lov. Ibland i badrummet på golvet bredvid toan. Skönt att det är två ställen att leta på, peppar peppar.

Ibland så sitter han på toaletten med blöjan i handen och kikar nyfiket i den och filosoferar. Den där blöjan är just nu ett stort intresse hos honom för där kommer det kiss och bajs, och det skall undersökas noggrant av den lille herren. Får vara glad att han inte tapetserar åt mig utan att det verkligen hamnar på det rätta stället.


Ja det måste ju lära sig någon gång. Så det är bara att rida ut stormen lite och för det mesta så ler jag åt det hela. för det är så komsikt många gånger. Torka, byta, torka, byta.... så ser mina dagar ut nu mera. Så är livet med fem blöjbarn.


Nu ska jag ta mig en sista kopp kaffe och njuta lite av tystnaden. Sen ska jag lägga mig för natten. Har gjort allt för kvällen tror jag. Tvättat, diskat, städat.. ja det man ska göra så det inte ser ut som ett bombat skithus på morgonen.


Ha en underbar kväll alla!



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


 
 
Ingen bild

sanna

11 oktober 2010 21:52

Dom söta liven är gulliga. I bland har man ej tid att dom ska göra det själv då får man lov hjälpa dom men då blir dom sura och arga. Då är det bara bita i hope.

Trillingmamman

12 oktober 2010 09:57

Ja Sanna, så sant som du säger. Ibland måste man hjälpa till lite :-).

Kram Eva

 
Ingen bild

Helen

12 oktober 2010 08:15

Läser din blogg regelbundet..vill bara säga att jag uppskattar den mkt...du delar med dig av stort som smått =) det är spännande att följa en mamma som du som inte bara har många utan massa bollar i luften ;-).Själv är jag 4-barnsmamma med 2 barn födda på 80-talet 1 på 90-talet & 1 på 2000-talet, min minsta med en asperger/ADHD diagnos, tonåringen med "enbart" ADHD så visst har jag mina utmaningar i vardagen...
keep up the good work och lycka till med nya boendet/Helen

Trillingmamman

12 oktober 2010 09:26

Hej Helen!

Tack så hjärtligt för dina värmande ord :-).

Tror dig att du har och göra med barnen du med :-). Två av mina syskon har Asperger och ADHD, samt ena systerns båda barn. Så jag har sett det på nära håll. En annorlunda vardag helt klart men också givande.

Lycka till du med :-).

Kramar Eva

 
Sara Bergmansa

Sara Bergmansa

12 oktober 2010 10:01

Kan själv perioderna är bäst!!

http://dontworrybehappy.bloggplatsen.se

Trillingmamman

12 oktober 2010 10:13

Hej Sara!

Ja på ett sätt så är dom det :-). Även om man får torka och plocka efter. Glädjen i barnens ögon när dom klarar det och känner sig duktiga är oslagbart!

Kram Eva

 
Ingen bild

Birgitta

12 oktober 2010 14:11

Hej, brukar läsa din blogg med stort nöje. Har själv tre barn varav den yngsta är lika gammal som din Gabriel och också kan väldigt mycket kan själv. :-) Han har fyra favoritmeningar. Den är min, jag tan, han tog min (syftandes på bröderna) och det är bläää. Tack för att du delar med dig!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Trillingmamman - 29 augusti 2016 08:29


Sitter och njuter på balkongen. Det är över 20 grader. Ska verkligen njuta nu av sista dagen. Sola lite till, handla lite och bara vara. Det är så fridfullt. Saknar de små barnen och på ett sätt ska det bli skönt och komma hem till det normala ...

Av Trillingmamman - 26 augusti 2016 19:32

Ja det blev semester i år, kanske inte flera veckor men ack så skönt. Det bar i alla fall mot varmare breddgrader. Hej igen Zakynthos. Tredje gången jag är här. Älskar detta ställe, så fridfullt. Tog med mig min äldsta dotter denna gång. Har bestämt...

Av Trillingmamman - 22 augusti 2016 15:54


Så kom den här dagen man sett fram mot på mycket länge. En liten minisemester med min äldsta dotter. Nu sitter vi och tar en gofika på stationen. Vi ska snart bege oss till Göteborg och Landvetter. I morgon bitti tidigt bär det av mot varmare br...

Av Trillingmamman - 12 augusti 2016 20:34

Det är nästan så jag har glömt hur det är att blogga, har inte haft tid eller lust. Det har varit många nya intryck. Kan tala om att jag klarade mig. Fick mitt legitimation och är nu sjuksköterska. Är också anställd på kliniskt basår som man nu m...

Av Trillingmamman - 22 januari 2016 21:34

Hoppsan, nu har det gått ett tag igen sen jag skrev. Inte meningen, har haft fullt upp bara. Allt flyter på kan man säga. Känner mig stark. Och glad. Det var länge sen jag kände så här faktiskt. Nu finns det många orsaker till varför men en stor a...

Mamman i FamiljenXL


Trillingmamma och sjubarnsmor. Studerande. Välkommen hit!

/Eva S

Datum och månad

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2010 >>>

Vill du söka?

Är du nyfiken på mer?

169 besvarade frågor

Tidigare år

Och klockan är nu...

På gång eller bara skrivklåda

Twitter

Träningsresultat

Senast skrivet av mig

Bloggar som jag följer

Andra sidor jag besöker

Äldre bloggar

RSS

FamiljenXL via Facebook

Översättning till annat språk

Besökare från andra länder

Free counters!

Statistik över besökare här

Blogg


Ovido - Quiz & Flashcards