Trillingmamma och sjubarnsmor

Direktlänk till inlägg 8 november 2010

Den döende vanen

Av Trillingmamman - 8 november 2010 07:47

Det är en sådan här morgon som man egentligen vill slänga sig på golvet och skrika, men vad hjälper det!? Inte ett dugg. Innerst inne så vet man att ett sådant scenario som hände denna dag kan hända när som helst. Men det hände just idag och denna morgon. Och dessutom på samma dag som Thomas åker iväg på övning och är borta länge. Det vill säga två flugor i samma smäll, eller något liknande. Och vad hände tror ni?!


Klockan fyra på morgonen så for Thomas upp med en lång ramsa av mindre fina ord. Han hade glömt stänga av lyset på den stora bilen, det vill säga bilen som tar mig och alla barnen. Och för er mindre bilkunniga så kan jag tala om att glömt lyse resulterar i ett dött batteri. Ett batteri som jag så innerligt behöver för att kunna starta bilen, plocka in barnen i, skjutsa Linn till skolan, handla och hämta Linn med. Så ni kan tänka er följderna av att inte ha bilen när han är borta. Nu stod han så snällt mitt i natten och kopplade upp så att batteriet laddades, men det tar ett par timmar MINST.


Så scenariot denna morgon var till att börja med ingen bil. Okej, det jag behövde lösa snabbt var att Linn skulle komma till skolan. Ringer fröken och förklarar läget och hon i sin tur är väldigt snäll, tillmötesgående och väldigt hjälpsam ( om det ändå fanns mer av denna underbara människa ). Hon skulle ordna så att Linn fick akut skolsjuts från och med eftermiddag tills färdbeviset kom. Detta underlättar väldigt mycket för mig.

Det jag också fick göra var att nu ringa på morgonen till en av Linns klasskamrater för att just få henne till skolan, och det löste sig det med. En mamma från klassen hjälper mig med den biten. TACK!! Är så otroligt tacksam för den hjälpen.


Stackars Thomas var superstressad ända upp till tandhalsarna då han skulle infinna sig på jobbet vid sju. Först börja morgonen ( natten ) med att fixa med bilen som fortfarande inte fungerar, sen slänga sig i frukosten och invänta arbetskamraten som har lånat vår andra bil. Och han i sin tur försov sig. Jo, underbara morgon!


Och som tur var så löste sig allting till det bästa ändå tack vare lite samtal till olika personer. Och jag är ju inte direkt den hysteriska mamman så jag kunde inte göra så mycket mer än att berätta hur läget var för alla dessa människor. Ingen ide att stressa upp sig för jag kan ändå inte påskynda bilbatteriets uppladdningstid. Och ilskan suger bara onödig energi från en. Men visst blev det en del tandgnisslanden denna morgon. För det är ju så typiskt att det ska hända just idag och allt på en gång.


Och "slutet" gott, allting gott. Linn kom iväg till skolan precis och i tid. Thomas ringde och väckte sin arbetskamrat som kom och hämtade honom. Dock inte i tid men de kom ändå iväg till jobbet.

Om nu den stora bilen startar efter ett par timmar återstår att se. Men det är en annan historia.

Jag säger som så att jag hade i alla fall en underbar kväll igår.


  



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


 
 
Ingen bild

sanna

8 november 2010 10:09

Vilken morgon ni har haft.Hoppas att det blir en lungnare dag och kväll.Hoppas att du får i gång bilen nu.

Trillingmamman

8 november 2010 14:25

Tack Sanna!

Bilen startade så allt är lugnt :-).


Kram Eva

 
Ingen bild

NIna

8 november 2010 13:04

Beundar ditt lugn.

Kram från Nina

Trillingmamman

8 november 2010 14:23

Tack Nina :-).

Kramar Eva

 
Ingen bild

Linda

8 november 2010 13:49

Har läst din blogg ett tag. Beundrar dig att du orkar med att flytta till en främmande stad med alla amåbarnen. Vi har sex barn och vi bor ca 30 mil från släkten men vi hade "bara" två när vi flyttade från släkt och vänner till en helt okänd ort. Det var hemskt tycker jag men det gick och nu vill vi inte flytta härifrån:)

Trillingmamman

8 november 2010 14:21

Tack Linda!

Kan säga att beslutet inte var lätt men väl genomtänkt både av mig och min man. En flytt i sig är aldrig rolig och speciellt när man lämnar så många som man alltid har haft nära. Men vi ångrar absolut inte flytten utan tycker att detta är något av det bästa vi gjort. Och det ser man också på barnen. Våra är så små så det vet inte skillnaden mellan Haninge och Skövde. Bara äldsta dottern som är 8 år fick det största uppbrottet med skolan och att gå från varannan vecka med sin pappa. Men det har visat sig fungera så fint på alla plan och det tycker både jag och hennes pappa är det viktigaste.

Och jag vill inte heller flytta härifrån fast vi nyss flyttat hit :-). Mår så bra och barnen också, det kan inte bli bättre!

Tack för dina fina värmande ord. Ha en underbar dag.

Kram Eva

 
Ingen bild

Carola m 8

8 november 2010 14:02

Hohoho, vilken morgon!! Men då kan resten av dagen bara bli bättre, bestämmer vi !
Ha det bra:)

Trillingmamman

8 november 2010 14:17

Japp och det har den blivit för älskade bilen startade nu när jag provade :-)))). Det gillar jag :-).

Barnen är på strålande humör och har inte gjort så mycket väsen av sig. Det kan inte bli bättre.

Hoppas er dag blir lika underbar!

Må så gott!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Trillingmamman - 29 augusti 2016 08:29


Sitter och njuter på balkongen. Det är över 20 grader. Ska verkligen njuta nu av sista dagen. Sola lite till, handla lite och bara vara. Det är så fridfullt. Saknar de små barnen och på ett sätt ska det bli skönt och komma hem till det normala ...

Av Trillingmamman - 26 augusti 2016 19:32

Ja det blev semester i år, kanske inte flera veckor men ack så skönt. Det bar i alla fall mot varmare breddgrader. Hej igen Zakynthos. Tredje gången jag är här. Älskar detta ställe, så fridfullt. Tog med mig min äldsta dotter denna gång. Har bestämt...

Av Trillingmamman - 22 augusti 2016 15:54


Så kom den här dagen man sett fram mot på mycket länge. En liten minisemester med min äldsta dotter. Nu sitter vi och tar en gofika på stationen. Vi ska snart bege oss till Göteborg och Landvetter. I morgon bitti tidigt bär det av mot varmare br...

Av Trillingmamman - 12 augusti 2016 20:34

Det är nästan så jag har glömt hur det är att blogga, har inte haft tid eller lust. Det har varit många nya intryck. Kan tala om att jag klarade mig. Fick mitt legitimation och är nu sjuksköterska. Är också anställd på kliniskt basår som man nu m...

Av Trillingmamman - 22 januari 2016 21:34

Hoppsan, nu har det gått ett tag igen sen jag skrev. Inte meningen, har haft fullt upp bara. Allt flyter på kan man säga. Känner mig stark. Och glad. Det var länge sen jag kände så här faktiskt. Nu finns det många orsaker till varför men en stor a...

Mamman i FamiljenXL


Trillingmamma och sjubarnsmor. Studerande. Välkommen hit!

/Eva S

Datum och månad

Ti On To Fr
1
2 3 4 5
6
7
8 9 10
11
12 13 14
15 16 17 18 19 20
21
22
23
24 25 26 27
28
29 30
<<< November 2010 >>>

Vill du söka?

Är du nyfiken på mer?

169 besvarade frågor

Tidigare år

Och klockan är nu...

På gång eller bara skrivklåda

Twitter

Träningsresultat

Senast skrivet av mig

Bloggar som jag följer

Andra sidor jag besöker

Äldre bloggar

RSS

FamiljenXL via Facebook

Översättning till annat språk

Besökare från andra länder

Free counters!

Statistik över besökare här

Blogg


Skapa flashcards