Trillingmamma och sjubarnsmor

Direktlänk till inlägg 13 november 2010

Lyx och lite mer lyx

Av Trillingmamman - 13 november 2010 19:50

Tänkte lyxa kvällen med att göra lite hårinpackning på mig själv när jag tar den obligatoriska kvällsduschen. Och varför inte ett glas rött också ( redan upphällt ) som pricken över i:et.

Jag är inte den som köper onödigt dyra saker till håret eller kroppen. Inte för att jag är snål eller något men det är de naturliga produkterna som fungerar bäst på mig och är minst lika bra tycker jag. Så enkelt att använda kallpressad olivolja som hårinpackning och smörja in kroppen med torra vinterdagar ( man kan ta den som inte luktar så mycket om man nu inte gillar doften ). Kan varmt rekommendera det!


Och när vi hade löss i huset så var det olivoljan igen som kom fram. En gammal hederlig metod. Smörj in hela huvudet med oljan, låta det sitta i en timme, sen duscha av och schamponera som vanligt för att sedan avsluta med luskammning. Och vips så var lössen borta, kvävda till döds. Varför betala dyra pengar på lusmedel som räcker hur långt då??! Och jag som har så ofantligt mycket och långt hår måste ju ha i en hel del med. Så det är bara ett tips till er!


Det finns dock en sak jag slänger pengar på och det är ansiktsvård. Jag har riktigt, riktigt torr hud som är fläckvis fet. Och de billiga, lovande fungerar inte riktigt. Jag tål inte vissa parfymer som de flesta produkterna innehåller heller, det gör att jag får utslag. Dessutom så blir min hy extra torr på vintern men normal på sommaren. Jag är extremt känslig med andra ord.

Och det har inte varit lätt att hitta en serie hudvård som passar men för ett par månader sedan så testade jag en helt ny och jag måste säga att den fungerar på mig. Synd bara på priset, rena rama rånet, men jag bortser från det eftersom produkterna ändå är mycket drygare och räcker längre än andra. Så i slutändan så kostar det lika mycket ändå. Clarins produkter för extremt känslig hud. Så nu har jag gjort reklam också.


Så nu mina vänner så ska jag ta hand om mig själv, i morgon så skall jag ta hand om min make för det är ju Fars dag. Till er alla, ha en riktigt mysig lördag kväll!



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


 
 
Lisa (sjubarnsmamma)

Lisa (sjubarnsmamma)

13 november 2010 21:20

Bara skäm bort dig! Det är du värd. Jag sitter med ett glas vitt så jag skålar med dig ;-)

Olja du kär med till lössen. Vad är det för olja?

Kram o njut nu av stunden du får.

http://www.sjubarnsmamma.com

 
Ingen bild

sanna

13 november 2010 22:12

Jag håller med Lisa. Jag vill veta vilken olja du kör med lös. Vad är det för olja?
Kram på dig.

Trillingmamman

14 november 2010 08:31

Hej Sanna!

Jag kör med vanlig olivolja från Ica. Se svar till Lisa.

Ha en superdag!


Kram Eva

 
flerbarnsliv

flerbarnsliv

14 november 2010 08:23

Tack för tipset ;)) Det ska jag ha i tanken när barnen säger att det kliar, det går tyvärr löss på skolan nu :(( Vanlig olivolja då?
Ha en fin dag.

http://flerbarnslivet.blogspot.com

Trillingmamman

14 november 2010 08:30

Hej!

Det är helt vanlig olivolja från Ica typ :-). De flesta är så kallade kallpressade. Men sen finns det finare märken som är annorlunda "tillagade".. om man nu kan säga så. Jag har bara läst mig till att det skall vara den kallpressade, men har inte riktigt förstått skillnaden. Tror det räcker med att det inte är någon annan olja bara. Kanske svårt att tvätta ur majsolja ur håret ;-). men det fungerar för jag har själv använt det och luskammat mitt eget hår.

Så jag skulle nog vilja säga att "vanlig" olivolja fungerar också :-). Googla på nätet så får du en hel del tips.

Ha en underbar dag!!

Kram Eva

 
Carola m 8

Carola m 8

14 november 2010 23:15

Lyxa till det du:) man mår så gott av det!
Nu blir jag alldeles trött, menar du att det funkar utmärkt med vanlig sketen olivolja på löss?? Varför har inte jag vetat det?? Jag som är huskursälskare:)
Jag har ju gått och köpt svindyra lusmedel...Men nu ska jag komma ihåg det här till nästa gång!!
Olivolja....:)

http://blogg.mama.nu/familjenannorlunda

Trillingmamman

15 november 2010 09:44

Hallå hallå!

Ja du det tog lång tid innan jag fick yn på den sidan där huskurerna finns. Och det var faktiskt min man som googlade fram det. Försöker hitta den igen och skicka länken till dig så kan du läsa. Återkommer om det.

Under tiden så får man upp allt annat skit där det står att man ska köpa olika preparat och att det är det bästa men nej. Det är inte alltid så heller.

Hade olivolja på mig själv och det fungerade alldeles utmärkt. Man får göra precis som med medlen, två gånger eftersom äggen "kan" kläckas.

Ha en superdag!!

Kram Eva

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Trillingmamman - 29 augusti 2016 08:29


Sitter och njuter på balkongen. Det är över 20 grader. Ska verkligen njuta nu av sista dagen. Sola lite till, handla lite och bara vara. Det är så fridfullt. Saknar de små barnen och på ett sätt ska det bli skönt och komma hem till det normala ...

Av Trillingmamman - 26 augusti 2016 19:32

Ja det blev semester i år, kanske inte flera veckor men ack så skönt. Det bar i alla fall mot varmare breddgrader. Hej igen Zakynthos. Tredje gången jag är här. Älskar detta ställe, så fridfullt. Tog med mig min äldsta dotter denna gång. Har bestämt...

Av Trillingmamman - 22 augusti 2016 15:54


Så kom den här dagen man sett fram mot på mycket länge. En liten minisemester med min äldsta dotter. Nu sitter vi och tar en gofika på stationen. Vi ska snart bege oss till Göteborg och Landvetter. I morgon bitti tidigt bär det av mot varmare br...

Av Trillingmamman - 12 augusti 2016 20:34

Det är nästan så jag har glömt hur det är att blogga, har inte haft tid eller lust. Det har varit många nya intryck. Kan tala om att jag klarade mig. Fick mitt legitimation och är nu sjuksköterska. Är också anställd på kliniskt basår som man nu m...

Av Trillingmamman - 22 januari 2016 21:34

Hoppsan, nu har det gått ett tag igen sen jag skrev. Inte meningen, har haft fullt upp bara. Allt flyter på kan man säga. Känner mig stark. Och glad. Det var länge sen jag kände så här faktiskt. Nu finns det många orsaker till varför men en stor a...

Mamman i FamiljenXL


Trillingmamma och sjubarnsmor. Studerande. Välkommen hit!

/Eva S

Datum och månad

Ti On To Fr
1
2 3 4 5
6
7
8 9 10
11
12 13 14
15 16 17 18 19 20
21
22
23
24 25 26 27
28
29 30
<<< November 2010 >>>

Vill du söka?

Är du nyfiken på mer?

169 besvarade frågor

Tidigare år

Och klockan är nu...

På gång eller bara skrivklåda

Twitter

Träningsresultat

Senast skrivet av mig

Bloggar som jag följer

Andra sidor jag besöker

Äldre bloggar

RSS

FamiljenXL via Facebook

Översättning till annat språk

Besökare från andra länder

Free counters!

Statistik över besökare här

Blogg


Ovido - Quiz & Flashcards