Trillingmamma och sjubarnsmor

Alla inlägg under november 2010

Av Trillingmamman - 7 november 2010 10:43

Tiden går så fort ibland, det är redan söndag. Det är med blandade känslor denna dag passerar. Ska hämta min dotter som varit hos sin pappa i en vecka. Saknar henne och det ska bli underbart att se henne igen.

Det som känns är att min make ska ut på övning och denna gång lite längre. Självklart så klarar jag barnen själv men det är lite trist att han är borta så länge. Det är ett jobb han trivs med och självklart något jag står bakom och stöttar.


Har lite att stå i och pyssla med här hemma så tiden kommer förhoppningsvis att gå fort. Dagarna är inga problem då barnen kräver sitt. Tiden med dem rullar iväg i gräslig fart. Ja ni vet skola, mat, sova middag, bada, tvätta, städa och vips så är det kväll. Och det är just kvällarna som är långtråkiga att sitta själv, man saknar sällskap.


Det som jag inte har gjort den här helgen kan jag pyssla med tills han kommer tillbaka. Lacka bordet bland annat och sen lasera hyllan till tvättstugan. Det kom annat i vägen denna helg så det blev aldrig av. Man måste njuta ibland också med familjen, inte bara jobba på i trehundranittio. Och vi har verkligen njutit denna helg som belöning för allt forserande med kartongerna. Känns så otroligt skönt att det är klart.


Ja det blir en söndag med lite ångest. Allt går fast det känns lite vemodigt. Tänker på barnen också som garanterat kommer att sakna sin pappa.


Dags att göra lunch snart till små hungriga vargar. Vissa saker ändras inte. Återkommer snart igen.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 5 november 2010 20:36

Idag har det verkligen varit full fart. Inte bara på mig utan även barnen. Gabriel fick en enkel radiostyrd bil av mig för ett tag sedan och han älskar verkligen att köra med den. Så morgonen började med att man fick se upp vart man satte fötterna.


  


Som tur är så låter den inte bara utan den blinkar och lyser också. Så den syns ifalla man inte skulle höra den.

Medan barnen körde bilen så ägnade jag mig åt att laga min tallrik som packades upp trasig i flytten. Den betyder mycket för mig eftersom det är en present från mamma och pappa som jag fick när jag fyllde trettio. Så jag ville inte slänga bort tallriken utan ge det en chans att försöka laga den åtminstone.


  


På gång att limma den....


  


Och så här bra blev det. Jag är mer än nöjd. Sen fanns det också en sak som har hängt över mig länge som skulle göras och det var att klippa häcken utanför.


  


Som ni ser så är den vildvuxen jämfört med grannens häck till höger. Och det har stört mig länge. Köpte trädgårdsverktyg när mina föräldrar var på besök men vädret har inte varit det bästa sen dom åkte. Så det projektet blev inte gjort förrän idag. Nu har jag ingen bild av resultatet men ska ta kort och visa. Gissa om jag har träningsvärk i armarna. Det tog längre tid än jag trodde att klippa och var ganska så bökigt då det bara gick att ta en gren i taget. Så jag tänkte vila ikväll och köra lackning av matbordet i morgon samt lasera hyllan som jag köpte ( den ska vara i tvättrummet sen ). Så detta har jag kvar att göra...


  


Matbordet....


  


Och hyllan.


Nu står popcornskålen och väntar på mig. Ska verkligen ta det lugnt ikväll. Men ser dock fram mot att påbörja de andra projekten i morgon. 



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 4 november 2010 19:52

Äntligen så är sista kartongen på plats. Nästan allt fick vi upp med undantag för en del som fick stuvas om och åter igen hamna i förrådet, sådant som aldrig används ( men ska sparas ändå ). Ni anar inte hur skönt det känns och slippa kartongerna. Nu kan man verkligen slappna av. Ja, vi fick mycket gjort idag.

Och vi slapp magsjuka. Alexander har inte kräkts något mer än det i bilen igår. De andra verkar också hur pigga som helst. Så skönt!


Gick igenom alla mina gamla kartonger och hittade så mycket som man inte sett på länge. Kära minnen helt enkelt, bland annat gamla fotografier, diplom, medaljer osv. Hittade också foton på Linn när hon inte var så gammal. Tänk vad tiden går, och nu har hon precis fyllt åtta.


  


Här är Linn ett par veckor gammal och ligger i famnen på Tina, en gammal arbetskamrat till mig från Alfa Laval.


  


Här ligger Linn hos moster Jenny som väntade barn. Det skiljer sig nämligen bara sex veckor mellan Linn och hennes kusin.


Hittade också en massa kort på mig när jag var liten. Måste först scanna in de innan jag gör något i picnik för att sedan lägga ut här. Men kul var det att titta på allt.


Och mina kära grodor har kommit upp med ( för er som inte vet så samlar jag och har gjort under många år ). Så det känns kärt att titta på mina saker igen som har legat undan i förrådet så länge.


Nu ska jag ta en välförtjänt vila ikväll. I morgon om vädret tillåter så ska jag ge mig på häcken där ute som behöver en ordentlig genomkörare.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 3 november 2010 21:32

Idag stod jag i valet och kvalet om jag skulle köpa gardiner till vardagsrummet eller inte. Velade lite fram och tillbaka, men så kunde jag inte motstå det då Jysk hade sådant supererbjudande. Så det blev nya gardiner helt enkelt.

Ställde mig så glatt och började stryka alla dess längder, och naturligtvis så gick strömmen. Bara att ge upp. Tur att grabbarna fick i sig lunch innan.


Strömmen verkade inte komma tillbaka på direkten så vi bestämde oss för en shoppingtur till IKEA. Grabbarna höll bokstavligen på att riva hela huset och sig själva av rastlöshet. Vädret ute var inte mycket att hurra för heller. Snålblåst och hällregn, vilken kombination.

Iväg kom vi i alla fall och ca 10 minuter innan IKEA så började Alexander hosta till, inget märkvärdigt tänkte jag. Men det skulle jag aldrig ha gjort för strax efter och det mycket fort så kom DET. Vi pratar om lunchen som kom upp. Över hela sig så hade han inte en torr fläck kvar. Han lyckades missa sätet och bilstolen tack och lov. Det var ju bara att stanna vid väggrenen och plocka av alla kläder på honom i snålblåsten, stackarn. Vi har alltid vatten i bilen som beredskap och även papper. Så vi kunde torka av honom. Reservkläder låg vi torsk på för väskan låg i andra bilen. Men filt fanns och det dög alldeles utmärkt. Tills han kräktes ner den också 5 minuter senare efter det så fick min jacka vara måltavla för hans spyor.

Vi hade ju åkt i över en timme så det var lika bra att göra IKEA ändå, dvs Thomas fick gå in själv. Inte tar jag med mig ett magsjukt barn in dit. Pappret tog slut så jag fick använda blöja som skydd för otrevligheterna, och det gick bra det med. I mina tankar så tänkte jag hur fan ska hemresan gå. Efter en stund så började han må bättre och det kom inget mer. Väl hemma så hände det inget heller och under tiden så har han stoppat i sig både banan och korvar utan att det har kommit upp. Kanske var det bara något tillfälligt vilket jag hoppas innerligt. Har varit med förr när alla fyra var magsjuka. Inte kul!

Och peppar, peppar så har Alexander fortfarande inte kräkts något mer. Ingen annan av barnen visar tendenser på att må dåligt heller. Bara för att jag skriver detta så lär jag få en helvetes natt..... Men det återstår att se.


  


Alexander fick en ordentlig genomkörare hemma i duschen efter hans lilla "olycka" i bilen. Här ser han allt annat än dålig ut. Gissa om den mannen njöt av att bli ompysslad.


  


På kvällskvisten när alla barnen lagt sig, strömmen var tillbaka och allt var frid och fröjd så kunde jag åter igen gå tillbaka till att stryka gardinerna. Nu är dom färdiga och hänger uppe i alla tre fönster i vardagsrummet och så här blev resultatet. Även Thomas fick vara med på bild.


Nu mina vänner så tänkte inte jag bli långrandig. För endast gud vet hur denna natt kommer att sluta så det är lika bra att få några timmars sömn uti fall att.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 3 november 2010 08:50

Var inne och läste på Mirkas blogg och jag kunde inte låta bli och besvara frågorna. Kul och fördriva tiden lite med annat än bara måsten. Med kaffet i handen besvarar jag lite frågor som kommer här:


5. Bortsett från datorn, vad hör du just nu?
Diskmaskin, tvättmaskin, tv:n, fåglarna, barnen och Thomas.


6. När var du senast utomhus och vad gjorde du då?
I morse och kastade soporna.


7. Vad tittade du på innan du började svara på den här undersökningen?
Gardiner på Jysks hemsida.


8. Vad har du på dig?
Svarta byxor och en lång t-shirt med tryck.


9. Drömde du något inatt?
Gjorde jag säkert...

10. När skrattade du senast?
Igår...

11. Vad finns på väggarna i rummet där du är nu?
Anslagstavla, väggkalender, tavla och hållare för hushållspapper.

12. Har du sett något konstigt på sistone?
Massor.


13. Vad tycker du om den här utmaningen?
Roligt att fördriva tiden lite.


14. Vilken var den senaste film du såg?
The social network ( på bio ).


15. Om du blev multimiljonär, vad skulle du köpa?
Drömhuset, en bättre bil(ar), resa med hela familjen, skänka pengar till mina nära och kära som behöver det, investera och shoppa loss på övriga saker. 


16. Berätta något om dig själv som folk inte känner till.
Jag har telefonskräck. Ogillar egentligen att prata i telefon vilket många kanske nu förvånas över. Föredrar att prata IRL.


 

17. Om du kunde förändra EN sak i världen, utan att ta hänsyn till politik och skuldkänslor, vad skulle det vara?
Lika förutsättningar för alla människor.


18. Tycker du om att dansa?
Älskar att dansa men gör det inte så ofta... tyvärr.


19. George Bush?
Ingen kommentar...


20-21. Vad skulle dina barn heta, pojke resp. flicka?
Behåller det inom familjen.


22. Skulle du någonsin överväga att bo utomlands?
Gärna på något varmt ställe då jag inte är så förtjust i kyla, snö eller istid.


23. Vad vill du att Gud ska säga när du kommer till pärleporten?
Du levde verkligen livet så välkommen hit :-).


24. Vilka fyra personer vill du ska svara på de här frågorna?
Kör som Mirka skrev, utmanar alla som känner för att svara.




Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 2 november 2010 20:49

Hela helgen och fram tills idag så har vi haft gäster hemma. Först kom min bästa vän Mia på besök i fredags. Sen när hon åkte hem på söndagen så kom mina föräldrar som har stannat tills idag. Kan inte annat att säga att denna helg har varit fantastisk och givande på många sätt. TACK mina underbara nära och kära! Underbart att se er igen. Nu är mina batterier laddade.


Passade på att ta lite foton i vanlig ordning som jag tänkte lägga ut.


  


Trillingarna sov när mormor och morfar kom. Så de fick träffa dem på morgonkvisten. Här ser ni Alexander och hur överlycklig han blev av att se morfar. Vilken kram morfar fick.


  


Här sitter alla samlade och tittar på barnprogram. Var är mormor?!... hon sover fortfarande...



  


Full fart på Isac som bokstavligen älskar sina bollar. Han fick några matcher spelade med morfar.


  


Håret reste sig på Julie när brorsorna sprang förbi henne.


Vi är nu tillbaka till vardagen och dess sysslor, måsten och göra. Det blev en hel del inhandling idag för att få lite mera saker på plats. Bland annat plastbackar som barnen kan ha sina respektive vantar, mössor och halsdukar i. Ser ut som ett dagis nere i groventrén nu. Ska ordna med namnskyltar också inom en snar framtid för att göra det hela lite mer personligt. Sen blev det backar man kunde ha under sängen som kommer att fyllas med leksaker förmodar jag.


Även en häcksax, trädgårdsredskap och en lövräfsa kom med i shoppingkorgen. Tyvärr så spöregnade det så det blev inget i trädgården som jag hade tänkt mig.


Men vi minns alla vår lilla Picasso som dekorerade nya matbordet för ett tag sedan med en bläckpenna. Nämner inga namn men han börjar på G och slutar på abriel.

Jag fick tummen ur a¤%&#t och fixade till bordet idag. Slipade bort den fina målningen och laserade bordet. Se så fint resultatet blev.


  


Här är bordet slipat och klart. Inga penstreck någonstans.


  


Och här är bordet laserat och klart. Känner mig jättenöjd över resultatet och min ork till att göra det hela.

Sen har även gardiner kommit upp i köket. Ska fota snart och lägga ut lite uppdaterade bilder på vad som gjorts här hemma.


Först väntar en lugn kväll och en välförtjänt vila.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Mamman i FamiljenXL


Trillingmamma och sjubarnsmor. Studerande. Välkommen hit!

/Eva S

Datum och månad

Ti On To Fr
1
2 3 4 5
6
7
8 9 10
11
12 13 14
15 16 17 18 19 20
21
22
23
24 25 26 27
28
29 30
<<< November 2010 >>>

Vill du söka?

Är du nyfiken på mer?

169 besvarade frågor

Tidigare år

Och klockan är nu...

På gång eller bara skrivklåda

Twitter

Träningsresultat

Senast skrivet av mig

Bloggar som jag följer

Andra sidor jag besöker

Äldre bloggar

RSS

FamiljenXL via Facebook

Översättning till annat språk

Besökare från andra länder

Free counters!

Statistik över besökare här

Blogg


Ovido - Quiz & Flashcards