Trillingmamma och sjubarnsmor

Direktlänk till inlägg 13 december 2010

Förändringar man kan påverka - del 2

Av Trillingmamman - 13 december 2010 09:50

Den här gången gäller det val av vänner. Ett känsligt ämne.


Jag har för länge sedan kommit till den punkt i livet att jag vet vem jag är, vad jag står för och tycker. Har alltid haft vänner omkring mig, nära och sen mer ytlig vänskap och absolut inget negativt i det. Mina nära vänner kan jag säga allt till, verkligen bara vara mig själv och det är ömsesidigt. Nära vänner för mig har alltid varit personer som är lik till sättet som mig själv eller att man har något gemensamt. Vänskap kan ibland ta lång tid att bygga upp och ibland går det fortare då saker och ting "klickar". Jag vet i alla fall att jag kan påverka mitt val av vänner. Och det gör jag.


Har genom åren haft vänner som kommit och gått, som man har fått avsluta vänskapen med då man inte är på samma plan helt enkelt. Utbytet ger ingenting. Jag har också fått äran att träffa många nya på senare tid. Vilket har gett mig otroligt mycket tillbaka.


Livet ser inte alltid lika ut och situationen man befinner sig i är olika beroende på hur gammal man är. Kan inte påstå att när jag var 20 år är lika med den åldern jag är i nu, dvs 35 år. Det jag hade som intresse då är inte fullt lika som nu och det är femton års livserfarenhet bakom med. Nu är inte åldern det som är fokus utan att det jag vill komma till är att vi alla är olika. Jag har inte alltid saker gemensamt med alla fast jag är trevlig och oftast bemöter folk väl. Och det betyder inte automatiskt att jag vill vara bästa vän med någon på en gång.


Tack vare bloggen så har jag fått en del läsare, även från Familjeliv som har fortsatt från min forna tid som bloggerska. Många av dem har jag lagt till på Facebook, dels för att dom frågar och dels att jag antar att dom är nyfikna och vill följa bloggen. Så har i alla fall jag "trott" att det ska vara så. Att lägga till någon som "vän" på Facebook för mig är inte densamma som att man är bästisar.

Kan säga att många av er sköter er fint och ger mig den respekten. Men jag har också haft de som inte har gjort det. Och där har jag valt att avsäga "vänskapen" på Facebook. För den kanalen kan jag starkt påverka.

Personligen tycker jag inte om att såra folk men känner ändå att man någonstans inte kan inge falska förhoppningar till någon som "tror" mer. Därför fick jag radera nyligen. Det fanns inget gemensamt.


Har inte tidigare haft det problemet riktigt då man ändå sökt sig till de som är på samma nivå som en själv. Men med bloggen har det blivit lite annorlunda. Man har lagt till personer på Facebook som man egentligen inte känner, och då får man ta konsekvenserna därefter om saker och ting inte fungerar. Och det har jag fått göra, och inte bara en gång. Nu har dessa personer fått förklaring av mig då jag gärna vill förklara mig på ett vänligt vis. För de har varit vänliga mot mig. Och jag hoppas att ni som fått detta abrupta slut förstår att det inte är er det är fel på, bara det att jag inte är rätt vän för er.


Sen finns det självklart avsäganden av vänskap som fått ganska drastiska slut. Men jag tror på att som man behandlar andra blir man själv behandlad. Är människor elaka mot mig så har jag heller inga problem att vara elak tillbaka.


Ännu en sak som har fått min hjärna att gå på högvarv. Men det känns bättre. Jag tror att ärlighet varar längst.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


 
 
Lisa (sjubarnsmamma)

Lisa (sjubarnsmamma)

13 december 2010 15:07

Du gör helt rätt. Det finns vänner och det finns vänner. Just vänskap på nätet kan man faktiskt själv avgöra om man vill ha på ett helt annat sätt än i verkliga livet. Man bestämmer själv i båda fallen men det är nog lättare att markera via datorn på ett fint sätt.

Ha en bra dag. Eller en fin fortsättning på den. Här snöar och blåser det. Kram kram

http://www.sjubarnsmamma.com

 
Lisa (sjubarnsmamma)

Lisa (sjubarnsmamma)

13 december 2010 17:42

Jag har en award till dig som du kan hämta på lnken nedanför

http://www.sjubarnsmamma.com/2010/12/award-ganger-tva.html

Roligt om du tig dig an den. Intresserad av vad du tycker om.

Kram o ha en fin kväll

http://www.sjubarnsmamma.com

Trillingmamman

13 december 2010 21:14

Ååå vad snäl du är :-). Ska skriva om det i morgon :-).

Ha en superkväll!


Kramar Eva

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Trillingmamman - 29 augusti 2016 08:29


Sitter och njuter på balkongen. Det är över 20 grader. Ska verkligen njuta nu av sista dagen. Sola lite till, handla lite och bara vara. Det är så fridfullt. Saknar de små barnen och på ett sätt ska det bli skönt och komma hem till det normala ...

Av Trillingmamman - 26 augusti 2016 19:32

Ja det blev semester i år, kanske inte flera veckor men ack så skönt. Det bar i alla fall mot varmare breddgrader. Hej igen Zakynthos. Tredje gången jag är här. Älskar detta ställe, så fridfullt. Tog med mig min äldsta dotter denna gång. Har bestämt...

Av Trillingmamman - 22 augusti 2016 15:54


Så kom den här dagen man sett fram mot på mycket länge. En liten minisemester med min äldsta dotter. Nu sitter vi och tar en gofika på stationen. Vi ska snart bege oss till Göteborg och Landvetter. I morgon bitti tidigt bär det av mot varmare br...

Av Trillingmamman - 12 augusti 2016 20:34

Det är nästan så jag har glömt hur det är att blogga, har inte haft tid eller lust. Det har varit många nya intryck. Kan tala om att jag klarade mig. Fick mitt legitimation och är nu sjuksköterska. Är också anställd på kliniskt basår som man nu m...

Av Trillingmamman - 22 januari 2016 21:34

Hoppsan, nu har det gått ett tag igen sen jag skrev. Inte meningen, har haft fullt upp bara. Allt flyter på kan man säga. Känner mig stark. Och glad. Det var länge sen jag kände så här faktiskt. Nu finns det många orsaker till varför men en stor a...

Mamman i FamiljenXL


Trillingmamma och sjubarnsmor. Studerande. Välkommen hit!

/Eva S

Datum och månad

Ti On To Fr
   
1
2 3 4 5
6 7 8
9
10 11
12
13 14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30 31
<<< December 2010 >>>

Vill du söka?

Är du nyfiken på mer?

169 besvarade frågor

Tidigare år

Och klockan är nu...

På gång eller bara skrivklåda

Twitter

Träningsresultat

Senast skrivet av mig

Bloggar som jag följer

Andra sidor jag besöker

Äldre bloggar

RSS

FamiljenXL via Facebook

Översättning till annat språk

Besökare från andra länder

Free counters!

Statistik över besökare här

Blogg


Ovido - Quiz & Flashcards