Trillingmamma och sjubarnsmor

Direktlänk till inlägg 3 januari 2011

Kort i rocken

Av Trillingmamman - 3 januari 2011 13:24

Ja morgonen var allt annat än rolig, tänker inte gå in på detaljer. Men en skitmorgon blev det. Hade dock ett BVC-besök på schemat för Julie så jag tog med mig Gabriel och åkte iväg dit. Väga, mäta och ta spruta vid 6-månaderskontrollen. Hon väger bra, äter bra men växer inte. Backning där blev det. Vet bara inte hur jag ska få henne att växa mer eftersom hon äter och "borde" växa därefter. Får se vid senare kontroll om det bara är så att hon stannat upp eller om det är något som skall kollas upp.

Tycker hon ser normal ut och är hälsan själv. Men endast 62 cm nu vid sex månader. Vad är normalt? Kanske de är så fixerade vid sina kurvor bara. Gabriel är ju inte heller någon stor kille direkt och jag minns att han har/hade samma "problem". Ingen ordentlig utredning har gjorts på honom än då vi flyttade mitt i allt. Får se vad dom säger nu vid hans treårskontroll. Inget jag egentligen grubblar så mycket på mer än att jag skriver om det här. Det visar sig senare vad som blir både när det gäller Julie och Gabriel. Kanske är de bara små.


På vägen hem bestämde jag mig för att handla lite lunch, var så sugen på sallad. Ica hade salladsbuffé där man kunde plocka själv sina egna ingredienser för 9.90 kr/hg. Så färskt och så gott! Det var den godaste salladen någonsin jag ätit. Och så fick man det man ville ha utan att "peta" bort något. Det var verkligen pricken över i:et och lite antibiotika på det   .


Thomas har tagit med Gabriel och Edvin för att bada i badhuset. Så jag, trillingarna och Julie har en liten mysstund. Tänkte baka en liten fika som vi kan mumsa på. Men först en välförtjänt kaffe!


Sen vill jag passa på och tacka er för era inlägg angående att skriva en bok, sammanställer allt här i ett enda svar. TACK det värmer gott! Något blir det i alla fall även om jag inte får den publicerad. Ett minne för livet att se tillbaka till och som jag kommer att dela med mig av oavsett hur utgången blir. Har alltid varit flitig och antecknat vilket gör det möjligt för mig nu att påbörja detta. Era varma ord taggar mig enormt! Lovar att säga till när den är klar. Sen får man lägga på ytterligare ett par månader för publicering för det går inte i en handvändning direkt. Ja fortsättning följer....


Nu ska jag ta tag i bakandet, barnen väntar och leker så snällt. Passar på att andas lite också nu när jag kan. De är det små stunderna som gör det möjligt för mig att ladda om.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


 
 
Ingen bild

emelie

3 januari 2011 16:27

Min son är "bara" 63, 5 vid 6 månader.. Så nej din lilla flicka är nog inte så liten.. Hur mycket väger hon?

Trillingmamman

3 januari 2011 19:04

Hon väger närmare 7 kg, tror att det var 6900-någonting.

Tror nog mest att det är BVC-sköterskan som gick efter sin kurva. Vid nästa kontroll så ser man ju om det bara avr ett litet stopp... Så det visar sig nog med tiden.

Kramar Eva

 
Ingen bild

Elin A

3 januari 2011 18:29

Ja det är ju så olika hur dom är i storleken dom små liven. Men har hört att bvc reagerar just på längden om dom inte växer där som dom ska, vikten gör det inte så mycket om dom dippar lite.
Jag kollade för skoj skull i mina barns böcker hur långa dom var vid 6 månader och flickan var 66 cm, mellanpojken 73 cm och sedan yngsta pojken 68,5 cm.

Trillingmamman

3 januari 2011 19:08

Ja det var ju lite skillnad på längden där bland dina barn. Jag tror dock att det är som det ska bara att det går upp och ner lite. Det var inte så att det stod helt still men jämfört med huvudet och vikten så var just längdkurvan helt rak och pekade inte uppåt. Men det visar sig om inte annat på nästa kontroll. Är inte speciellt orolig om man säger så. Har några barn där både längden och vikten har varit olika.

Ha en underbar kväll.


Kramar Eva

 
Zebbes mamma

Zebbes mamma

3 januari 2011 20:43

Hon byter nog bara kurva eller lär sej något nytt.. Då kan de vänta lite med att glädja bvc. Hon ser frisk och go ut.. Kanske hon berås på sin mor?? :) du e ju inte direktlång heller hihi

Tindra har stannat av nu också en sväng, sånt händer sa vår bvc sköterska.. hon e så bra.. vad som än händer så är det mesta normalt enligt henne... Har du jämfört med Linn??

Kram Kram från Mia på ett skakigt tåg från Norge just nu...

http://www.zebbeskamp.bloggplatsen.se

Trillingmamman

3 januari 2011 21:45

Ja säkert något sådant :-)... hon blev i alla fall avbruten av Julie och hennes frisyr. HA HA HA!

Linn var över 70 cm vid 6 månader och henne är inget bra exempel eftersom hon alltid har legat över kurvan.

Nu var ju inte hon vår bVC-sköterska arg eller nåt men lite från "gamla skolan". Tar det med lite ro eftersom jag har ett gäng ungar och har fått bakläxa med några av dem. Men de utvecklades de med.... ellerhur :-)!

Ååååh lilla goa Tindra! Saknar er som bara den.


Kramar kramar

 
Mary

Mary

3 januari 2011 21:05

Jag är ingen expert men ibland känns det lite överspänt med alla kurvor och tabeller vi människor ska passa in i. Är ju iof bra att de är snabba att kolla så inget är fel. Men vi är alla så olika och allt har sin tid!

http://justinlife.bloggplatsen.se

Trillingmamman

3 januari 2011 21:48

Hej Mary!

Kan inget annat än att hålla med dig. Tar det med lite ro också :-). Tror kurvorna stressar mer än gör nytta. Jag har ju barn sen tidigare och är långt från den hysteriska mamman man kan komma. Det visar sig nog med tiden...

Ha en underbar kväll!

Kramar Eva

 
Ingen bild

Eva N

3 januari 2011 23:00

När jag gick på mellanstadiet så var klassen till skolsköterskan för att väga & mäta oss och då fick jag höra att jag var för lång (?!)och vägde för lite. Jag var lång & smal men inget extremt åt nåt håll! Jag frågade vad hon tyckte att jag skulle göra åt min längd, hugga av mig fötterna för att bli kortare kanske? Då sa hon att jag hade ju alltid följt min egen kurva så det var inget jag behövde oroa mig för. DET hade ju ingen gjort heller.
Jag tror inte att man ska lita blint på alla kurvor hit & dit, men det är bra att de kollar upp iaf!
Ha det gott! :-)

Trillingmamman

4 januari 2011 09:27

Håller fullständigt med dig :-). Vad kan man göra mer än att fortsätta äta och må bra?! Litar inte så blint på kurvorna då dom framställdes för ett antal år sedan. Barnen idag är ju mycket större än på sjuttiotalet. Och sen är det ju så att vi människor är olika. Vi kan inte följa en och samma kurva.

Ha en underbar tisdag!!

Kramar Eva

 
Ingen bild

Sofia

4 januari 2011 12:20

Jag håller med de andra kommentatorerna, det är allt för stor fixering vid olika kurvor. Jag låg över min viktkurva under hela skolgången, och det blev tillslut en plåga att gå till skolsyster för den årliga mätningen. Barn är barn och ska inte behöva jämföras med andra. Vi ser olika ut därför att vi ÄR olika! Julie är perfekt, såsom vi alla är. Och Fina, när du är klar med boken kommer jag att vara den första i kön.. Stora kramar till er alla.

Trillingmamman

4 januari 2011 13:39

Fina, fina Sofia :-)! Dina ord värmer... * kramar om *.

Klart du är först i kön madame :-). Må så gott och hälsa alla goa W:n.


Kramar från klanen S

 
Ingen bild

Sussan

4 januari 2011 17:47

Min tjej va 64,5 cm vid 6 månader, men sen växte hon sakta, va bara 72 cm vid 1 år o idag 6,5 år 112 cm, de växer så olika barn, huvudsaken är att hon mår bra =) kram

 
Ingen bild

A-L

4 januari 2011 19:26

Barn växer olika om du själv inte är så stor så är det inget att oroa sig för. Sköt om dig nu. Mina barn är stora nu o utflugna o sladdisen bor fortfarande hemma o har alltid varit lite kort i rocken.

Hälsningar från ett -32 grader kallt Norrbotten.

 
Ingen bild

Elin A

4 januari 2011 19:51

Ja det är ju ganska stor skillnad även syskon mellan. Här har mellanpojken fått längden från sin pappa. Nu fyller han 4 år i februari och är 110 cm, han var 56 cm när han föddes. Jag skrattade när han kom ut med tanke på att jag själv är knappt 159 cm:)
Kram till er.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Trillingmamman - 29 augusti 2016 08:29


Sitter och njuter på balkongen. Det är över 20 grader. Ska verkligen njuta nu av sista dagen. Sola lite till, handla lite och bara vara. Det är så fridfullt. Saknar de små barnen och på ett sätt ska det bli skönt och komma hem till det normala ...

Av Trillingmamman - 26 augusti 2016 19:32

Ja det blev semester i år, kanske inte flera veckor men ack så skönt. Det bar i alla fall mot varmare breddgrader. Hej igen Zakynthos. Tredje gången jag är här. Älskar detta ställe, så fridfullt. Tog med mig min äldsta dotter denna gång. Har bestämt...

Av Trillingmamman - 22 augusti 2016 15:54


Så kom den här dagen man sett fram mot på mycket länge. En liten minisemester med min äldsta dotter. Nu sitter vi och tar en gofika på stationen. Vi ska snart bege oss till Göteborg och Landvetter. I morgon bitti tidigt bär det av mot varmare br...

Av Trillingmamman - 12 augusti 2016 20:34

Det är nästan så jag har glömt hur det är att blogga, har inte haft tid eller lust. Det har varit många nya intryck. Kan tala om att jag klarade mig. Fick mitt legitimation och är nu sjuksköterska. Är också anställd på kliniskt basår som man nu m...

Av Trillingmamman - 22 januari 2016 21:34

Hoppsan, nu har det gått ett tag igen sen jag skrev. Inte meningen, har haft fullt upp bara. Allt flyter på kan man säga. Känner mig stark. Och glad. Det var länge sen jag kände så här faktiskt. Nu finns det många orsaker till varför men en stor a...

Mamman i FamiljenXL


Trillingmamma och sjubarnsmor. Studerande. Välkommen hit!

/Eva S

Datum och månad

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7 8
9
10
11 12 13
14
15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Vill du söka?

Är du nyfiken på mer?

169 besvarade frågor

Tidigare år

Och klockan är nu...

På gång eller bara skrivklåda

Twitter

Träningsresultat

Senast skrivet av mig

Bloggar som jag följer

Andra sidor jag besöker

Äldre bloggar

RSS

FamiljenXL via Facebook

Översättning till annat språk

Besökare från andra länder

Free counters!

Statistik över besökare här

Blogg


Ovido - Quiz & Flashcards