Trillingmamma och sjubarnsmor

Direktlänk till inlägg 13 januari 2011

Support i all ära

Av Trillingmamman - 13 januari 2011 14:50

Att gå till en teknisk support när man själv jobbar i en kan ju vara lite kul. De vet inte att jag jobbar i en och jag vet vad de tänker säga, på ett ungefär.

Nu handlade det om min nya mobiltelefon som verkar ha ett eget litet liv. Den fryser till i bilden och det går inte att använda knapparna. Inte ens att stänga av den. Sen är ljudet väldigt lågt och man hör knappt vad den andre säger vid ett samtal. Och det spelar ingen roll i hur mycket jag skruvar upp. Självaste kvaliteten verkar dålig. Sen hittade jag dessutom en bild tagen i februari 2009, i min NYA telefon. Känslan över att den är ny försvann direkt. Så det var ju bara att bege sig till supporten och förklara läget och säga att jag vill ha detta åtgärdat. Och dom är ju för roliga ibland. Förklarade det där med bilden och så här gick konversationen till ungefär:


Support -Ja vi kan se att den inte har varit såld tidigare.


Jag -Ja men det är ju bra och veta när man tror att man köper en "ny" telefon. Då är den väl inte ny heller som man dessutom betalar fullt pris för? Men fortfarande så finns det en bild där sen februari 2009 och telefonen fick jag i julas 2010.


Support - Kanske Sony Ericssons testbild eller nåt?


Jag - Ja men då ligger den på fel ställe. Då skall den inte ligga under mina tagna kamerabilder. Exempelbilderna som ligger i telefonen har i övrigt inga datum. Och för en telefon som släpptes i september 2010 så låter februari 2009 lite väl gammalt.. eller? Fortfarande så undrar jag över hur den har hamnat där. Är min telefon ny?


Support - Ja den är ny.


Jag - Är du riktigt säker på det?


.... * inget svar *.... jag fortsätter..


Jag - Men fortfarande så fungerar den dåligt eftersom bilden fryser sig och ljudet är kass. Är det verkligen så att en ny telefon går sönder så fort? Jag får inte riktigt känslan över att min telefon är speciellt ny.


- Det behövs nog en mjukvaruupddatering på telefonen. Det låter så. Vi lämnar in den för service eftersom det är vår policy.


- Okej men kommer en mjukvaruuppdatering verkligen få min telefon tillbaka till ursprungsläget ny? Och bilden är ju fortfarande kvar.


- Ja vi lämnar in den så kan du följa hela processen via sms. Vi hör av oss när den är klar.



Det var inte ett enda svar på min fråga. Men visst, vill dom lämna in den på service och tro att det hjälper så får dom väl göra det. Men är bilden kvar så känner jag inte att telefonen är ny, som den är betald för att vara. Det skall inte ligga en tagen bild från februari 2009 i den. Har jag då inte rätt att få ut en ny telefon enligt konsumentköplagen? Jag undrar jag..... ska forska lite mer.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva





 
 
Zebbes mamma

Zebbes mamma

13 januari 2011 16:14

Jag hade inte lämnat in den utan krävt en ny, alternativt pengarna tillbaka. Tfn är inte ny om det ligger en bild tagen i feb 2009.

Min karl som för övrigt är gammal försäljare av tfn säger att lämna inte in den för uppdatering. Antingen har personalen lekt med den eller så är det en gammal kunds.

En ny eller pengarna tillbaka är det enda du ska kräva. Du har stöd för det i konumentköpslagen också har jag för mej. Thomas tror det också.

Kram Mia

http://www.zebbeskamp.bloggplatsen.se

 
Mary

Mary

13 januari 2011 16:35

Blev ju nyfiken vad var det för bild? Tycker att de kunde gett dig en ny, brukar aldrig bli riktigt bra när de ska "pilla rätt" något!

http://justinlife.bloggplatsen.se

Trillingmamman

14 januari 2011 09:05

Bilden i sig äganska harmlös. På ett ansikte av en man i gråskala. Men ändå...

Håller med att service på små elektroniksaker är inte bra. Är det fel på just den modellen så kanske det är bättre att återkalla och få pengarna tillbaka. Har set fler som haft samma problem här och jag tackar för den feedbacken.

Kramar Eva

 
Ingen bild

Therese

13 januari 2011 16:41

Hej!
Vad är det för telefon? Jag och min man har vars en sony eriksson vivas. Jag har samma problem och en bild från då. Min man har också haft mkt problem, haft den inlämnad 3 ggr nu.

Ha en skön kväll!

Trillingmamman

14 januari 2011 09:06

Hej!Dt enexakt samma telefon jag har. Tråkigt attde inte fungerar, kanske ett generellt fel för just den modellen. Ska se om jag kan uppgradera den i stället eller få pengarna tillbaka.

Må så gott!

Kramar Eva

 
Malin

Malin

14 januari 2011 08:45

Tråkigt att höra om din telefon.. Själv så är jag allergisk mot teknisk support då man alltid ska plattas till eller behandlas som en trilsken 5 åring.. Men e man bara envis så brukar det gå vägen.. När min dator hade varit på service i 13 veckor sammanlagt och kom tillbaka och inte ens gick att starta så vågade inte butiken annat än att ersätta mig ordentligt.. Hur en dator som har en fläkt som gått sönder till att få virus till att vara totalt död kan man ju undra ;)

Lycka till =) och ha en bra helg!

http://urmittliv.bloggplatsen.se

Trillingmamman

14 januari 2011 09:09

Åh, tråkigt med din dator. Sånt ska bara ersättas och tur var väl det att dom gjorde det också.
Ja teknik i all ära och det är trist när saker och ting går fel.

Kramar Eva

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Trillingmamman - 29 augusti 2016 08:29


Sitter och njuter på balkongen. Det är över 20 grader. Ska verkligen njuta nu av sista dagen. Sola lite till, handla lite och bara vara. Det är så fridfullt. Saknar de små barnen och på ett sätt ska det bli skönt och komma hem till det normala ...

Av Trillingmamman - 26 augusti 2016 19:32

Ja det blev semester i år, kanske inte flera veckor men ack så skönt. Det bar i alla fall mot varmare breddgrader. Hej igen Zakynthos. Tredje gången jag är här. Älskar detta ställe, så fridfullt. Tog med mig min äldsta dotter denna gång. Har bestämt...

Av Trillingmamman - 22 augusti 2016 15:54


Så kom den här dagen man sett fram mot på mycket länge. En liten minisemester med min äldsta dotter. Nu sitter vi och tar en gofika på stationen. Vi ska snart bege oss till Göteborg och Landvetter. I morgon bitti tidigt bär det av mot varmare br...

Av Trillingmamman - 12 augusti 2016 20:34

Det är nästan så jag har glömt hur det är att blogga, har inte haft tid eller lust. Det har varit många nya intryck. Kan tala om att jag klarade mig. Fick mitt legitimation och är nu sjuksköterska. Är också anställd på kliniskt basår som man nu m...

Av Trillingmamman - 22 januari 2016 21:34

Hoppsan, nu har det gått ett tag igen sen jag skrev. Inte meningen, har haft fullt upp bara. Allt flyter på kan man säga. Känner mig stark. Och glad. Det var länge sen jag kände så här faktiskt. Nu finns det många orsaker till varför men en stor a...

Mamman i FamiljenXL


Trillingmamma och sjubarnsmor. Studerande. Välkommen hit!

/Eva S

Datum och månad

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7 8
9
10
11 12 13
14
15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Vill du söka?

Är du nyfiken på mer?

169 besvarade frågor

Tidigare år

Och klockan är nu...

På gång eller bara skrivklåda

Twitter

Träningsresultat

Senast skrivet av mig

Bloggar som jag följer

Andra sidor jag besöker

Äldre bloggar

RSS

FamiljenXL via Facebook

Översättning till annat språk

Besökare från andra länder

Free counters!

Statistik över besökare här

Blogg


Ovido - Quiz & Flashcards