Trillingmamma och sjubarnsmor

Direktlänk till inlägg 22 januari 2011

Ordning och reda

Av Trillingmamman - 22 januari 2011 19:45

Att Gabriel gillar bilar är ingen nyhet. Han leker mycket och ofta med dem, kör omkring, parkerar, backar, reparerar.. ja allt som han har sett pappa göra i stort sett. Han kan ägna sig länge åt dessa bilar.

  


Titta så fint han har radat upp dom. Allt ska vara på sin plats och precis på rad. Ja förutom när han busar förstås för då är det allt annat än ordning kan jag tala om.


Thomas är precis så också. Och nu menar jag inte att han är pedant, utan han har ordning på allt. Var sak ligger där på sin plats och han vet alltid vart sakerna finns. En annan kan ju få leta ihjäl sig med ljus och lykta för att hitta det man ska ha. Men Thomas, han vet alltid vart sakerna finns. Och då menar jag hans saker, inte mina. Han är nog också den enda karl jag någonsin träffat som har ordning i garderoben, fler skor och kläder än vad de flesta tjejer har. Lite lustigt faktiskt, annars brukar det vara tvärtom. Nu spenderar han dock inte mycket pengar på kläder men han har mycket av den varan. Två garderober fyller han ut lätt medans en annan har knappt en och fylla ut. Skor har jag lätt räknat på en hand. Och Thomas.. ja halleluja! Har tappat räkningen där.


Nu gillar jag inte oordning så men han är faktiskt snäppet värre. Det plockas varje dag i detta hus och då är jag tacksam över hans ordningssinne och egenheten att var sak har sin plats. Måste säga att jag har tur och en bra pappa till mina barn. Man läser om så många som har problem med att den andre parten inte hjälper till. Men så är det inte riktigt här hemma. 

Han diskar, städar, tvättar, dammsuger, badar barnen, byter blöjor, torkar spyor, leker, lagar mat, är föräldraledig med alla... så jag har ingenting att klaga på. Han gör det lika mycket som jag. Och inte behöver jag tjata heller.

Tror mer att det är han som går med blåslampan efter mig. Men det beror nog mer på hans sätt att han vill att allt ska bli klart "helst igår". Och att mina startkablar drar igång efter kaffekopp nummer två och inte före klockan nio på morgonen. Målet är dock densamma för oss båda. Vi strävar efter att det åtminstone skall vara bortplockat varje kväll från golvet bland annat.


I det här huset kan man gå upp mitt i natten utan att trampa på en duplokloss, halka ner för trappan och hjula ut i hallen när man ska göra ett toabesök. Och det tackar jag för! Nej vi är inga pedanter men vi lär oss och barnen att plocka undan efter sig. Med många barn kommer ju också mycket saker, och det är ett måste att hålla ordning och ha rutiner. Annars blir det kaos.


Och dammsugaren går varje dag näst intill. För hur mycket man tycker att man torkar barnen så har de små hemliga fack där de bär med sig matrester till de övriga ytorna. Sen har vi sju undulater som gör sitt med och det är nog den största anledningen som Roberta åker fram. Pippiskal och fjädrar är ingen lek. Men jag gillar dom ändå.


Diskmaskinen gör ju sitt ett par gånger om dagen med. Men det måste vi ju, annars har vi inget att äta på. Tvätten kan man ju titta på en dag eller två i alla fall utan att det gör något. Men inte disken...


Så funkar det hemma hos oss. Och jag tycker det går bra. Börjar en plocka så dröjer det inte länge förrän alla är där och ska hjälpa till. Tänk vad mycket fortare det går med så många armar. En städning på leksaker från golvet kan lätt göras på tio minuter, och då menar jag båda planen i huset.


Ja nu kallar plikten, lite gott till niobion hemma.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


 
 
Ingen bild

Mom of three boys

22 januari 2011 21:03

HÄRLIGT säger jag bara! =)

Trillingmamman

23 januari 2011 08:22

:-)

 
Ingen bild

sanna

23 januari 2011 02:05

Vilken under bar man du har sån skulle man vilja ha. Hål i honom hårt. Det finns nog ej så många män som han.
PS Har ni hört något i från sjukhuset om eran lilla son?

Trillingmamman

23 januari 2011 08:28

Hej sanna!

Ja jag har tur :-). En mycket bra make! Hoppas du får samma tur snart :-).

Väntar fortfarande på svar från Göteborgs sjukhus. De sa att det kunde ta ett par veckor. Man kanske får se det som så att ju längre tid det tar så är det inte lika "allvarligt".
Lovade dig att jag skulle meddela hur det har gått och håller fast vid det. Så fort jag vet något.

Ha en underbar söndag!!

Kramar Eva

 
Zebbes mamma

Zebbes mamma

23 januari 2011 11:23

Åååå vilken härlig bild.... :)

Och jag är riktigt imponerad av hela er familj, det är verkligen som du beskriver det.. När man kliver innanför er dörr, så är det svårt att se att det bor så många småttingar hos er.. underbart.. Här brottas vi med det problemet, både jag och min karl har våra perioder varje dag då vi tänker att vi "borde" hahaha och varje natt svär vi på leksakerna på golvet.. hahahha

Kramar i massor

http://www.zebbeskamp.bloggplatsen.se

Trillingmamman

23 januari 2011 12:53

Fast nog blundar vi under dagtid allt. Det är ju inte så att man plockar tio gånger om dagen eftersom det tar ca 30 millisekunder för orkanen att bryta ut ;-).

Sen torkar vi inte varje dag. Ser fortfarande fina handavtryck lite här och där. Brukar ta en gång i veckan eller om man akut får gäster. Annars får det vara lite dirty också ;-))).

Vi är ju alla olika gumman och jag älskar ändå.

Massor med kramar från alla oss!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Trillingmamman - 29 augusti 2016 08:29


Sitter och njuter på balkongen. Det är över 20 grader. Ska verkligen njuta nu av sista dagen. Sola lite till, handla lite och bara vara. Det är så fridfullt. Saknar de små barnen och på ett sätt ska det bli skönt och komma hem till det normala ...

Av Trillingmamman - 26 augusti 2016 19:32

Ja det blev semester i år, kanske inte flera veckor men ack så skönt. Det bar i alla fall mot varmare breddgrader. Hej igen Zakynthos. Tredje gången jag är här. Älskar detta ställe, så fridfullt. Tog med mig min äldsta dotter denna gång. Har bestämt...

Av Trillingmamman - 22 augusti 2016 15:54


Så kom den här dagen man sett fram mot på mycket länge. En liten minisemester med min äldsta dotter. Nu sitter vi och tar en gofika på stationen. Vi ska snart bege oss till Göteborg och Landvetter. I morgon bitti tidigt bär det av mot varmare br...

Av Trillingmamman - 12 augusti 2016 20:34

Det är nästan så jag har glömt hur det är att blogga, har inte haft tid eller lust. Det har varit många nya intryck. Kan tala om att jag klarade mig. Fick mitt legitimation och är nu sjuksköterska. Är också anställd på kliniskt basår som man nu m...

Av Trillingmamman - 22 januari 2016 21:34

Hoppsan, nu har det gått ett tag igen sen jag skrev. Inte meningen, har haft fullt upp bara. Allt flyter på kan man säga. Känner mig stark. Och glad. Det var länge sen jag kände så här faktiskt. Nu finns det många orsaker till varför men en stor a...

Mamman i FamiljenXL


Trillingmamma och sjubarnsmor. Studerande. Välkommen hit!

/Eva S

Datum och månad

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7 8
9
10
11 12 13
14
15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Vill du söka?

Är du nyfiken på mer?

169 besvarade frågor

Tidigare år

Och klockan är nu...

På gång eller bara skrivklåda

Twitter

Träningsresultat

Senast skrivet av mig

Bloggar som jag följer

Andra sidor jag besöker

Äldre bloggar

RSS

FamiljenXL via Facebook

Översättning till annat språk

Besökare från andra länder

Free counters!

Statistik över besökare här

Blogg


Ovido - Quiz & Flashcards