Trillingmamma och sjubarnsmor

Direktlänk till inlägg 25 januari 2011

In och ut, fram och tillbaka

Av Trillingmamman - 25 januari 2011 18:37

Allt går om man bara vill. Och det gick idag med utan problem att ta med sig alla barnen till BVC. Det var lite som jag trodde, de invaderade lekrummet på en gång och så höll dom på och leka ett tag. Sen gick dom även in snällt när det var dags för Julies läkarbesök. Samma tur idag med andra ord.


Väl hemma så var de som vanligt också. Ingen kaotisk dag tack och lov. Och det passade mig alldeles utmärkt. Om jag var trött igår så var det bara förnamnet mot vad jag har varit idag. Klockan tjugo över ett i natt så bestämde sig Alexander att få krupp. Krupp i sig är ju inget farligt men den ville inte ge med sig riktigt. Så efter rådgivning med sjukvårdsupplysningen tyckte dom att han behövde åka in för att inhalera. Så det var bara att klä på sig, starta stora vanen och väcka hela gatan med en V8:a.

Det var ingen större väntetid så vi fick komma in ganska snabbt. Alexander fick andas i den där masken i två omgångar som innehöll adrenalin blandat med ja-vad-det-nu-hette. La det inte på minnet direkt då kudden lockade mer. Efter inhaleringen så studsade han runt, upp och ner och fram och tillbaka som en speedad råtta. Och detta höll i sig ett tag, även när vi kom hem. Runt halv fem på morgonen däckade både han och jag i soffan. Sömn, vad är det för något?


Men det har gått bra ändå måste jag säga. Och de flesta små sover redan. Bara hälften kvar.


  


Det vill säga Linn, Julie och Gabriel. Och jag kommer nog garanterat somna med dom ikväll.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


 
 
Bettan

Bettan

25 januari 2011 19:06

Fy krupp är inte kul.....4 av mina har haft det och 3 har/haft förkylningsastma.....så jag vet och förstår dig när man måste fara in och andas mask mitt i natten.....Ha en bra kväller/Bettan

http://www.metrobloggen.se/Mamma10

 
åsa

åsa

25 januari 2011 22:30

I mina ögon är du en "övermänniska"!
Du orkar med att ha fem (5) blöjbarn och så tätt i ålder och ändå så finns det inte tillstymmelse till gnäll från din sida...du är fantastisk!
Inte ens en antydan om att det skulle vara jobbigt att vara tvungen att åka in till lasarettet mitt i natten....
Du måste vara en "övermänniska" och en duktig sådan!
Ha dé!/Kram

http://tantraffas.blogg.se

Trillingmamman

26 januari 2011 09:11

Hej Åsa!

Och tack för din värmande ord :-).

Ser mig inte som en övermänniska och jag är nog inte det. Men jag har valt min situation själv, dvs ha den äran att få så många barn ( okej jag valde inte tre på en gång, men det är en upplevelse och unik känsla i sig ). Älskar mina barn över allt annat och deras hälsa och välmående kommer i första hand. Blöjperioden är kort och det har jag i åtanke. Att byta på en eller flera spelar ingen roll.
Visst är det jobb med fem små och tätt, men inte jobbigt. Det kan finnas mer eller mindre bra dagar. Men de små är ju individer precis som alla andra och har bra dagar och mindre bra dagar. Den kärlek man får tillbaka och att få se dessa små växa upp väger mer än det arbete som ligger bakom. Belöningen kommer senare i livet när man ser de krama varandra, dela med sig, leker osv... Då ser man att man har gjort "rätt".

Till naturen så är jag ingen klagande person. Men jag är inte alltid så pigg och fräsch, och får man åka iväg mitt i natten så klart att det sätter sina spår med trötthet som kommer efteråt. Men jag vet att barnen förr eller senare sover och då får jag chansen att vila. Under tiden så är det deras välmående och behov som kommer före helt enkelt :-).

Mår mina barn bra så mår jag också bra. Det tänker man på ofta. Barnen är det bästa jag har!

Önskar en riktigt mysig onsdag!


Kramar Eva

 
Mary

Mary

25 januari 2011 23:28

Måste bara skriva att du imponerar enormt på mig. Vet dom som har färre barn och mindre koll och alltid kaos. Vad fina Linn, Gabriel och Julie var på bilden! Julie kommer nog bli lik sin syster.

http://justinlife.bloggplatsen.se

Trillingmamman

26 januari 2011 09:16

Hej Mary!

Och tack för dina fina ord! Det värmer :-).

Vet att det finns de som har färre barn och klagar. Ser det som att jag har faktiskt valt min situation själv och få den chansen i livet att ha så många fina barn och där bland också trillingar. Inte många får uppleva det. Och som sagt, det finns bra och dåliga dagar även i vår familj.

Rutiner är ett måste annars blir det lätt kaos. Men jag har också en underbar make som ställer upp, bryr sig, hjälper till så vi är alltid två. Nu jobbar han förvisso men han har faktiskt varit hemma större delen av tiden. Och när han väl är hemma så är han 100% närvarande för sina barn.

Ja Julie är lik Linn när hon var liten. Ska se om jag kan skaka fram lite kort vid ett senare tillfälle så får du se :-).

Ha en underbar onsdag!

Masor med kramar från alla oss

 
Ingen bild

Sofia

26 januari 2011 09:53

*Kramar om* Du och Thomas är fantastiska! :)

Trillingmamman

26 januari 2011 10:21

Goaste Sofia!!

Massor med kramar tillbaka från alla oss. Hoppas ni alla mår bra och får ha hälsan i behåll :-).
Annars är allt bara bra här!

Kram kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Trillingmamman - 29 augusti 2016 08:29


Sitter och njuter på balkongen. Det är över 20 grader. Ska verkligen njuta nu av sista dagen. Sola lite till, handla lite och bara vara. Det är så fridfullt. Saknar de små barnen och på ett sätt ska det bli skönt och komma hem till det normala ...

Av Trillingmamman - 26 augusti 2016 19:32

Ja det blev semester i år, kanske inte flera veckor men ack så skönt. Det bar i alla fall mot varmare breddgrader. Hej igen Zakynthos. Tredje gången jag är här. Älskar detta ställe, så fridfullt. Tog med mig min äldsta dotter denna gång. Har bestämt...

Av Trillingmamman - 22 augusti 2016 15:54


Så kom den här dagen man sett fram mot på mycket länge. En liten minisemester med min äldsta dotter. Nu sitter vi och tar en gofika på stationen. Vi ska snart bege oss till Göteborg och Landvetter. I morgon bitti tidigt bär det av mot varmare br...

Av Trillingmamman - 12 augusti 2016 20:34

Det är nästan så jag har glömt hur det är att blogga, har inte haft tid eller lust. Det har varit många nya intryck. Kan tala om att jag klarade mig. Fick mitt legitimation och är nu sjuksköterska. Är också anställd på kliniskt basår som man nu m...

Av Trillingmamman - 22 januari 2016 21:34

Hoppsan, nu har det gått ett tag igen sen jag skrev. Inte meningen, har haft fullt upp bara. Allt flyter på kan man säga. Känner mig stark. Och glad. Det var länge sen jag kände så här faktiskt. Nu finns det många orsaker till varför men en stor a...

Mamman i FamiljenXL


Trillingmamma och sjubarnsmor. Studerande. Välkommen hit!

/Eva S

Datum och månad

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7 8
9
10
11 12 13
14
15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Vill du söka?

Är du nyfiken på mer?

169 besvarade frågor

Tidigare år

Och klockan är nu...

På gång eller bara skrivklåda

Twitter

Träningsresultat

Senast skrivet av mig

Bloggar som jag följer

Andra sidor jag besöker

Äldre bloggar

RSS

FamiljenXL via Facebook

Översättning till annat språk

Besökare från andra länder

Free counters!

Statistik över besökare här

Blogg


Ovido - Quiz & Flashcards