Direktlänk till inlägg 2 februari 2011
På begäran så tänkte jag lägga ut recept på Åkes frestelser som jag bakade här om dagen. Har också skapat en kategori som heter Recept så man kan hitta det lätt i menyn. Och varför inte, jag kan ju lägga upp fler recept på godsaker eller storkok som jag gör för många personer. Här kommer i alla fall receptet på fyllda Åke-bullarna.
Ingredienser:
25 g jäst
2 dl mjölk
200 g smör
1 msk socker
6 dl vetemjöl
Fyllning:
75 g smör
½ msk socker
2 tsk vanillinsocker
Pensling:
1 ägg
pärlsocker
Ugnstemperatur:
250 grader
Gör så här:
Rör ut jästen i lite av mjölken i en bunke. Häll på resten av mjölken och blanda i rumsvarmt smör, socker och en del av mjölet. Rör till en slät smet och arbeta sedan in resten av mjölet.
Mjöla bakbordet generöst, tippa ut degen och mjöla ytan. Platta med mjölad hand till en rektangel och kavla lätt med en mjölad kavel tills du får en platta på ca 40*30 cm. Sporra eller skär rutor med ca 7 cm sida.
Rör samman fyllningen och lägg en klick av den på varje ruta. Vik upp hörnen och tryck till mitt på knytena.
Ställ 30 pappersformar på bakplåtar. Lägg ett knyte i varje pappersform och låt bullarna jäsa i ca 2 timmar i rumstemperatur.
Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
Grädda mitt i ugnen i 5-10 minuter. Låt bullarna svalna på galler, täckta med bakduk.
Klart!
Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva
Hoppsan, nu har det gått ett tag igen sen jag skrev. Inte meningen, har haft fullt upp bara. Allt flyter på kan man säga. Känner mig stark. Och glad. Det var länge sen jag kände så här faktiskt. Nu finns det många orsaker till varför men en stor a...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | |||
21 | 22 |
23 |
24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | |||||||||
|