Trillingmamma och sjubarnsmor

Direktlänk till inlägg 4 februari 2011

Max är bra han

Av Trillingmamman - 4 februari 2011 19:13

Idag passade jag på att ta lite "egentid" med alla barnen. Tog med mina sex barn och bestämde mig för att äta middag ute. Bestämde det redan igår egentligen.

Tyckte vi förtjänade det alla att äta ute idag. Och barnen var fantastiska. Nu är detta något som vi gjort tidigare för jag tycker att trots den mängden barn vi har och tätt så skall de lära sig att föra sig ute bland folk och på matställen. Nu blev det inte en glamorös restaurang utan Max hamburgerbar. Tycker dom är för små för "riktig" restaurang än då de inte äter riktigt allt heller. Samt att jag har trillingarna i barnstol fortfarande, dels av praktiska skäl och dels för att vanliga stolar är för låga för dom. Och givetvis så vill jag inte att de får för sig och smita, springa runt i restaurangen som vildar eller kasta maten omkring sig ( skyller på åldern gånger tre stycken ). Inom ett år så kommer detta att fungera bättre.


Och under tiden så kan det enklaste som McDonalds eller annan kedja fungera som "läromedel" i att föra sig när man är på restaurang. Och det fungerar faktiskt. De lär sig ju mer vi gör det...


Tycker inte om att gömma mig heller och jag måste möta folks blickar, kommentarer och allt som hör till just när man har trillingar och många barn. Här i Skövde så är det mindre av varan "skitsnack", vilket är jätteskönt. Jag förstår folks nyfikenhet och visst tittar dom. Men jag upplever inte de här smygande viskningarna bakom ryggen eller negativa kommentarerna som var betydligt mer påtagligt när vi bodde i Haninge. Det är så skönt för alla parter, även barnen.


Det kom fram en jättetrevlig mamma med en dotter i samma ålder som Gabriel och hon var hur gullig som helst. Dottern var så nyfiken på Julie och ville se på henne vilket jag tillät. Vänlighet bemöts med vänlighet. Hon nämnde bara att vi hade trillingar och vilka fina barn som skötte sig. Alltid trevligt att höra. Då har man trots allt gjort ett bra jobb med att uppfostra dem.

Tack mamma och pappa för det ni har lärt mig som jag nu för vidare till mina barn! Vet att ni läser...


Tog lite kort med min mobilkamera givetvis....


  


Linn mumsade i sig allt det hon hade beställt. Tror nog den lilla damen var hungrig idag.


  


Isac och Alexander har god aptit dom med.


  


Gabriel och Lucas äter också. Lucas äter väldigt mycket nu och man ser att storleksmässigt så kommer han ikapp de andra med både vikt och längd.

Gabriel äter väldigt dåligt till och från och idag var inte hans dag. Jag gör inte så stor affär av det för jag vet att han äter när han är hungrig. Och han är väl medveten om att det inte blir något annat förrän till nästa måltid. Den lilla goa är väldigt artig och tackar alltid för maten ändå, sen lockade lekhörnan. Att vi sen skulle gå var inte heller något problem. De klädde på sig själva medan jag hjälpte trillingarna. Ingen blev ledsen eller protesterade högt. De skötte sig utmärkt!


  


Även Julie. Såg till att hon var mätt innan vi åkte och hade en burk med mig för säkerhets skull. Den behövdes aldrig dock.


Ja det var jättemysigt idag att få vara med barnen och äta ute. Det gav en frisk fläkt och extra laddning till mina batterier. Även hemma sen så var det inget tjafs om städningen eller nattning. Alla var som tända ljus! Älskar dessa dagar och känner mig stolt att vara mamma till dom alla.


Jag uppskattar även min egentid på kvällen som behövs för att ladda om. Idag är jag själv då maken hämtar sin son i Stockholm. Ska bli kul och samlas nästan alla igen.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


 
 
Hanna

Hanna

4 februari 2011 21:22

Jag tycker att du, eller ni ska jag säga, gör ett fantastiskt jobb med barnen. Beundrar er!

Hoppas ni alla mår bra. Kram!

http://minbebis.com/blogg/hannasliv

Trillingmamman

4 februari 2011 21:53

Hej Hanna!

Tack för dina värmande ord :-). Innerst inne så gör jag nog precis som varje förälder gör, det bästa man kan för sina barn. Sen finns det alltid extremiteter åt det ena eller det andra hållet.

Mina barn betyder mycket för mig och jag/vi har valt vår situation. Därefter ta vi vårt ansvar.

Ha en underbar fredag!


Kramar Eva

 
Ingen bild

Maria piteå

5 februari 2011 00:00

jag måste bara få skriva att jag tycker du är tuff som åker själv till en restaurang och äter med barnen då menar jag mest då du har så många. För hur det än är så är det ju många viljor och inte alltid så lätt. tycker att du gjorde det bra och visst har det ju mycket att göra med fostran också men jag tycker att allt fler föräldrar börjar undvika sådana saker bara för att de är rädda för att barnen ska börja skrika eller något. och jag anser faktiskt att barn måste få vara barn vart man än är.

Starkt gjort iaf och fortsätt med det

kram

Trillingmamman

5 februari 2011 09:25

Hej Maria!

Tack för dina fina ord... Håller med dig fullständigt. Tror också många är rädda för att barnen skall börja skrika när man är ute. Och de flesta känner sig obekväma med det. men barnen går ju igenom en fas där dom trotsar så det är ofrånkomligt. Även mina gör det också.
Det är en fröjd när dom sköter sig och vi har som regel att vänja dem oavsett om det bara är jag eller allihop som åker ut. De tycker att det är skoj mestadels och är oftast inte besvärliga alls.

Men om de sätter den sidan till så är det bara att rida ut stormen och strunta i vad folk tycker eller säger. I nio fall av tio när dom är på det humöret så har man oftast sig själv att skylla. De är hungriga, fel tidpunkt eller att de helt enkelt har en dålig dag.

Önskar er en trevlig lördag!

Kramar Eva

 
ellinor  (amanda & josefines mamma)

ellinor (amanda & josefines mamma)

5 februari 2011 02:41

Härlig blogg, du verkar så glad. :-)

http://morsanellinor.bloggplatsen.se

Trillingmamman

5 februari 2011 09:27

Hej Ellinor!

Och tack för ditt inlägg :-). Ja oftast är jag glad men även jag kan ha mina dagar ;-). Annars vore jag omänsklig...

Ha en underbar lördag!


Kramar Eva

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Trillingmamman - 29 augusti 2016 08:29


Sitter och njuter på balkongen. Det är över 20 grader. Ska verkligen njuta nu av sista dagen. Sola lite till, handla lite och bara vara. Det är så fridfullt. Saknar de små barnen och på ett sätt ska det bli skönt och komma hem till det normala ...

Av Trillingmamman - 26 augusti 2016 19:32

Ja det blev semester i år, kanske inte flera veckor men ack så skönt. Det bar i alla fall mot varmare breddgrader. Hej igen Zakynthos. Tredje gången jag är här. Älskar detta ställe, så fridfullt. Tog med mig min äldsta dotter denna gång. Har bestämt...

Av Trillingmamman - 22 augusti 2016 15:54


Så kom den här dagen man sett fram mot på mycket länge. En liten minisemester med min äldsta dotter. Nu sitter vi och tar en gofika på stationen. Vi ska snart bege oss till Göteborg och Landvetter. I morgon bitti tidigt bär det av mot varmare br...

Av Trillingmamman - 12 augusti 2016 20:34

Det är nästan så jag har glömt hur det är att blogga, har inte haft tid eller lust. Det har varit många nya intryck. Kan tala om att jag klarade mig. Fick mitt legitimation och är nu sjuksköterska. Är också anställd på kliniskt basår som man nu m...

Av Trillingmamman - 22 januari 2016 21:34

Hoppsan, nu har det gått ett tag igen sen jag skrev. Inte meningen, har haft fullt upp bara. Allt flyter på kan man säga. Känner mig stark. Och glad. Det var länge sen jag kände så här faktiskt. Nu finns det många orsaker till varför men en stor a...

Mamman i FamiljenXL


Trillingmamma och sjubarnsmor. Studerande. Välkommen hit!

/Eva S

Datum och månad

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5
6
7 8 9 10 11
12
13
14 15 16 17 18
19
20
21
22
23
24 25 26 27
28
<<< Februari 2011 >>>

Vill du söka?

Är du nyfiken på mer?

169 besvarade frågor

Tidigare år

Och klockan är nu...

På gång eller bara skrivklåda

Twitter

Träningsresultat

Senast skrivet av mig

Bloggar som jag följer

Andra sidor jag besöker

Äldre bloggar

RSS

FamiljenXL via Facebook

Översättning till annat språk

Besökare från andra länder

Free counters!

Statistik över besökare här

Blogg


Ovido - Quiz & Flashcards