Trillingmamma och sjubarnsmor

Alla inlägg under februari 2011

Av Trillingmamman - 20 februari 2011 08:58

Här kommer resultaten från torsdagen och fredagens träning. Eftersom Thomas lagt beslag på kameran så fick det bli med gamla mobilen, där av den dåliga kvaliteten. Min nya mobil är inne för lagning igen.


Torsdagens resultat.


  


Fredagens resultat.


  


Igår blev det inget tränande då jag var dålig. Men hade dock stegräknaren på mig för att se hur man egentligen rör på sig. Fick ihop hela 3995 steg. Och då ska ni veta att jag låg i soffan större delen av dagen eftersom jag var sjuk.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 18 februari 2011 12:30

Jo Isac fortsatte att kräkas ett par gånger till igår. Närmare bestämt åtta gånger. Kände smått paniken komma, ville verkligen inte att alla skulle bli magsjuka. Om man får bestämma så föredrar jag att alla blir sjuka samtidigt än att det blir ett enda långt och segdraget kräkkalas. Pest eller kolera.

Men nu blev det inget mer. Isac sov hela natten utan någon som helst antydan till att må dåligt. Han vaknade tillsammans med de andra i morse och var jättehungrig. Peppar, peppar än så länge....


Avverkade träningen också medan de sov. Det blev dock "bara" 35 minuter då Julie bestämde sig för att skita ner sig. Och innan det sprider sig till andra föremål så vill man helst ta rätt på skiten. Ingen ursäkt jag använder för att slippa träna. Är mer taggad än vanligt. Kanske beror det på att jag har anmält mig till stegtävlingen på mitt jobb med start den 28:e februari. Gillar utmaningar. Ska bli spännande och göra detta i en månad. Och det skadar ju inte att vara lite förberedd. Vissa program har så att man kan omvandla cykeltur eller ett styrketräningspass till steg. Hoppas detta program har det med, väntar på posten så snart vet jag. Så kära arbetskamrater.. se upp ;-).



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 17 februari 2011 14:04

Ja det blev en tur till öppna förskolan idag också med grannen. Den här gången fick jag med min man också, och han stod givetvis och jubla över det ;-).

Det är trots allt övervägande kvinnor med barn där även om det finns män också. Men 50/50 är det inte precis...


Barnen hade lika kul idag som i måndags och de röjde bland alla saker. Ingen av pojkarna verkade blyga eller ville vara nära vare sig mig eller Thomas. Här skulle utforskas. Tog med Julie när det var sångstund och det gillade hon. Fick också reda på att de hade kör vilket jag genast kom att tänka på Linn. Hon gillar nämligen att sjunga. Ska prata med henne och se om intresset finns för hon var välkommen att prova på för att känna efter.


Ja sen var det bara hem igen, laga lunch snabbt som attan då det är pojkarnas sovtid egentligen. Och de somnade fort. Julie som hade varit vaken hela förmiddagen somnade duktigt hon med. Gabriel och Thomas åkte iväg en sväng för att göra lite ärenden på stan. Där stod jag med överskottsenergi som alltid. Plockade fram cykeln och tog min lilla tur på 40 minuter. Föredrar att träna på förmiddagen eller på dagtid då man oftast har orken. Visst fungerar kvällarna också men man blir så pigg efter ett pass att det blir svårt att sova på en gång.


Nu är eftermiddagen redan här. Alla små har vaknat nu och det började inte bra. Isac kräktes.... Håller tummarna för att det inte var annat än hostan som gjorde det.


Måste sluta nu men lägger in lite bilder från Alla hjärtans dag och en från restaurangen i Göteborg där vi åt lunch.


  


Min man kom hem med detta i måndags. Mysigt på Alla hjärtans dag!


  


Pojkarna satt så fint runt bordet och åt nudlar med vårrullar.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 16 februari 2011 12:01

Idag blev det mer korrekt på trippmätaren. Körde lagom tempo i 40 minuter med musik i öronen. Trillingarna sov middag, Gabriel tittade på film, Julie sov också och Thomas passade på att surfa lite.


  


  


Distansen blev 15 km i 23-25 km/h. Vet att detta kommer att öka vart eftersom. Men som alltid till en början så tar jag det lugnt och lagom.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 15 februari 2011 21:48

Ja idag blev det en heldag i Göteborg och på Universeum. Vid stod i valet och kvalet mellan det och Sjöfartsmuseet. Men museet var för lite större barn så det blev Universeum i stället. Vi hade inga förväntningar alls när vi kom dit och vi blev nog tagna allihopa tror jag. Låter bilderna tala för sig idag.


  


Universeum ligger precis bredvid Liseberg.


  


Världens största snöflinga och hagel är inget man direkt vill ha fallandes på huvudet kan jag säga.


  


Lite kul bild då man ser pojkarnas spegelbild i glaset. De var djupt fascinerade av fiskarna kan jag säga.


  


En lustig ful fisk som tittade fram från hörnet mellan varven då jag fotograferade. Precis som om den undrade vad jag höll på med. Kunde inte låta bli och plåta denna lilla fuling.


  


Vackert med stjöstjärna.


  


Ser ni rödspättan? Eller var det flundra det var....


  


Nyfikna blickar från trillingarna då det fick se ett jätteakvarium i närbild.


  


Många färggranna fiskar fanns det.


  


Thomas och Gabriel går över bron. Under dem finns en stor bassäng med allt möjligt simmandes...


  


... bland annat den här.


  


Världens giftigaste orm, inlandstaipan.


  


Gabriel envisades om att detta var en krokodil. Och jag säger bara att det var tur att dom inte hade några krokodiler att visa. För det hade fått denna ödla att framstå som en kyckling bredvid en struts.


  


I en liten tunnel så kunde man se denna roliga vad-det-nu-är simma ovanför huvudet. En mycket ful en. Barnen tyckte det var skoj med en stor fisk.


  


Nemo?


  


Jag har aldrig sett maneter förut och jag måste säga att jag blev stum när jag stod vid det akvariet. Vackert! Och många bilder blev det också.


  


Gabriel och jag tog en tur i regnskogen som var på flera våningar.


  


Där simmade dessa bland annat, pirayorna.


  


Den här flög fritt och även aporna hoppade omkring i träden ovanför en.


  


Världens största orm. En kramgo anakonda.


  


Efter en stund sittandes i vagnen så hade pojkarna spring i benen. Det fanns lekställen för de minsta också. Till och med Alexander sprang.


  


Det här stället gillade pojkarna.


  


Tror även Thomas hade kul.


  


Ja det var inte bara Isac som var lycklig. Även de andra. Jag måste säga att jag är helt tagen av dagsutflykten. Hade inga förväntningar alls men Universeum hade mycket att bjuda på och det var barnvänligt, lättframkomligt och det fanns mycket att se. Även att upptäcka och exprimentera för större barn. Ger helt klart fem stjärnor!


Denna dag hade ett slut och det blev sent innan vi kom hem. Och det innebar att jag fick göra avkall på min cykling idag. Kommer att cykla i morgon i stället och får se dagens promenad som en sorts träning.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 15 februari 2011 08:26

Ja nu är det dags att ta tag i träningen igen på allvar. Cyklingen ligger mig varmast om hjärtat just nu. Har spelat innebandy i över 15 år men har fått lägga det åt sidan för schemalagd träning är lite svårt att följa med så många barn. Och cykla kan jag göra när tid finns. Både inne och ute. Och just nu sker träningen inomhus för jag må vara galen i många anseenden men cykla utomhus i minusgrader gör jag bara inte ;-).


Jag börjar lugnt. Tar tiden före distansen och det blev lite mer än 38 minuters körning igår i lagom tempo. Hade lite problem med mätaren att ställa in den rätt så distansen är egentligen felaktig. Men huvudsaken är att jag är igång. Den 28 februari så börjar stegtävlingen på jobbet också så jag har lite projekt.


  


Saknade musiken men det får bli kvällens cykeltur att förgylla öronen med lite Rammstein ( perfekt att cykla till ).


  


Distansen är som sagt felaktig då mätaren åkte på efter 13 minuter. Kommer ändå att lägga in bilder löpande.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 14 februari 2011 13:18

Nu på morgonen så tog jag med Lucas, Isac, Alexander och Gabriel till öppna förskolan. Eller egentlihen är det mer som kyrkans barntimmar eller något liknande. Fika för alla och mängder med leksaker att välja bland. De som ville kunde ta med barnen upp och sjunga också, fast det var givetvis frivilligt. Vi prövade en stund men sen så var det spring i benen och då var det nog bäst att avlägsna sig. Kände att de störde mer om vi var kvar. En trappa ner så dök barnen på alla leksaker igen.


För oss var det första gången som vi tog oss dit över huvud taget. Och jag gick med grannen som bor mitt över oss och hennes barn. Hon frågade mig tidigare då jag vid ett tillfälle för länge sedan hade frågat om det fanns öppen förskola här i området. Så vi slog oss samman idag.

Väldigt trevligt var det och barnen fullkomligt älskade att leka bland de "nya" sakerna och andra barn. Det var precis som om de inte hade gjort annat. Trodde faktiskt att de skulle bli lite blyga bland alla främmande men nej... till och med Alexander släppte byxbenet på mig.


De har även verksamhet på torsdagar också, så nu vet man vad man kan sysselsätta barnen med två gånger i veckan. Trevligt att se lite andra ansikten också.


  


Lucas hittade massvis med bilar att köra med.


  


Även Isac. Här med en jättestor brandbil.


  


Gabriel åker utför.


  


Alexander hittade dockskåpet med tillhörande möbler som var högst intressant.


När vi kom hem sen var pojkarna mycket trötta. Till och med Gabriel som annars brukar kunna hålla låda hela dagen. Det blev en snabb lunch. Och nu sover alla så gott, både stora och små. Eftermiddagen väntar...


Idag är det också en dag man kan krama om alla extra mycket. Det ska jag tänka på när alla vaknar sen. Och sen väntar även mitt favoritprogram ikväll, Familjen Annorlunda. Och före det så skall jag ta en efterlängtat träningspass på trainern. Här med så friskförklarar jag mig!


Med det vill jag säga:


  



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 13 februari 2011 19:55

Finns så mycket områden att utforska här och jag känner att det kliar i cykelbenen lite. Men snön får gärna försvinna först så cyklingen sker inomhus just nu på trainern. Idag blev det en tur med bilen i stället. Dock hade vi en destination. Vi besökte Tobbe och hjälpte honom att köra över tvättmaskinen hem till sig. Fika blev det också.


Passade på att fota naturen för idag var det verkligen vackert. Och skitkallt.


  


En tur till Lerdala...


  


  


  



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Mamman i FamiljenXL


Trillingmamma och sjubarnsmor. Studerande. Välkommen hit!

/Eva S

Datum och månad

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5
6
7 8 9 10 11
12
13
14 15 16 17 18
19
20
21
22
23
24 25 26 27
28
<<< Februari 2011 >>>

Vill du söka?

Är du nyfiken på mer?

169 besvarade frågor

Tidigare år

Och klockan är nu...

På gång eller bara skrivklåda

Twitter

Träningsresultat

Senast skrivet av mig

Bloggar som jag följer

Andra sidor jag besöker

Äldre bloggar

RSS

FamiljenXL via Facebook

Översättning till annat språk

Besökare från andra länder

Free counters!

Statistik över besökare här

Blogg


Skapa flashcards