Trillingmamma och sjubarnsmor

Alla inlägg under februari 2011

Av Trillingmamman - 3 februari 2011 20:29

Mina underbara trillingar har kommit in i tvåårstrotsen helt klart. Gulligt värre! Ordet "min" förekommer ca 100 gånger i timmen. Det rycks leksaker ur händerna på varandra, slänger saker, säger nej till allt och får dom inte som dom vill så slänger dom sig raklånga på golvet. Bara att härda ut, jag vet. Har vart där ett par gånger redan med de andra barnen. Väldigt energikrävande dock.

Stundtals så är dom hur goa mot varandra som helst och väldigt givmilda. Det går i vågor. Idag var det en mindre bra dag då de bråkade mycket och ofta. Äkta syskonkärlek. Det går över, det går över och det går över.


Mitt i allt kaos så är det ändå fascinerande att se hur olika de egentligen är. En unik upplevelse att få se tre på en gång.


Isac är den som är mest framåt vad det gäller allt. Han pratar, frågar och hjälper mer än gärna till med allt. Han är den som är mest givmild mot allt och alla. Men han har också mest temperament.


Lucas är lite anonym men ändå en fin personlighet. Han pratar också mycket. Precis som Gabriel så är han en riktig liten buse. Och älskar att reta gallfeber på sina bröder. Tar gärna allt från dem och skrattar.


Alexander är lite av en mammagris fortfarande. Han gillar att krama filtar, mjukdjur eller mamma. Minsta lilla motgång så piper han. Men han är också störst vilket är till hans fördel. När han har fått nog så sätter han sig på sina bröder eller knuffar undan dom duktigt. När han tror att inte mamma ser.


Sen har dom alla börjat med att tala om när dom har bajsat. Två av dom plockar mer än gärna av sig både kläder och blöjor vilket är mindre kul. Kan bara ta en i taget och byta på. Fingrarna åker ner i blöjan och sen upp igen med ordet -Kladdig mamma! No shit! Så det är fullt upp med att ta på blöjor även fast de inte behöver byta eller jaga dom för att de måste byta för att inte sprida skiten vidare. Kul va!? Det är nog också övergående.....

Lite tidigt att låta dem gå utan blöja då de inte styr sitt kissande och bajsande riktigt än. Gabriel fixar nog det men har av någon anledning stannat upp i sina frekventa toalett besök och skriker så fort han inte får ha en blöja. Så han är nog inte heller redo än. Kommer nog till sommaren. Gör ingen stor affär av det då jag tror att de visar när de är redo för det helt enkelt.


Tills dess så får jag jaga barn som vill bli bytta på men trotsar och springer åt andra hållet. Tar av sig blöjor i tid och otid. En övergående period helt enkelt.


Det fina med den här perioden är att dom apar efter andra. Så de tar undan sina tallrikar, städar och hjälper till precis som sina syskon gör. För de älskar när man talar om hur duktiga dom varit också.


I morgon ska jag ta med mina barn och äta middag ute tänkte jag. De förtjänar en liten belöning ändå fast de har varit trotsiga. De har ändå varit mycket hjälpsamma och det var ett tag sedan vi gjorde en måltid ute. Blir dock själv med dom för Thomas åker till Stockholm för att hämta sin son.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 2 februari 2011 18:54

Ja nu har jag fått prisuppgifter angående stolarna och säger bara..... i helvete heller. För en stol skall dom ha närmare 900 kr. EN stol i obehandlat skick. Jo men visst! Då kan jag lika gärna köpa stolar från IKEA och slipa ner lack eller vad det nu är på dom och sen göra jobbet själv. För en tredjedel av priset.

Så jag gick in på IKEAS hemsida och kollade stolar, och vet ni vad jag fann? Trästolar i obehandlat trä! Inget mindre än stolen IVAR för 199 kr styck. Duger som bara den för oss. Och tro inte att jag är snål eller något men stolar "äts" i detta hem och då har man ingen lust att slänga ut närmare tusenlappen styck. Jag har fyra pojkar som är mitt uppe i en period där banka-krascha-demolera och förstöra är deras största intresse. Så om lilla IVAR går sönder så gråter jag inte floder. Och jag har ingen större lust att springa och säga akta-fy-rör inte 26386967 om dagen för att jag har en stoljävel för 900 kr... och sen det gånger tolv stycken dessutom. Kyss mig där bak säger jag bara. Heja IKEA här kommer vi snart! Så var det problemet löst med stolarna.


Pojkarna är fortfarande lite sjuka så det är en gråzon mellan skratt och gråt. Förstår mycket väl att de grinar över detta ständiga rinnande och hostan. Men visst är det på bättringsvägen i alla fall. Och det tackar man för.

Även om det inte är helt bra än. Det märktes på vilan. Trillingarna sov i två och en halv timme. Gabriel som annars brukar vara vaken tog sitt täcke och kudde och gick och lade sig han med i en timme, inte likt honom kan jag säga. Julie sov och Linn var i skolan. Så jag hade en tid på dagen för mig själv där jag blev duktigt rastlös. Kunde förstås ha gjort en massa förutom plocka disk, tvätt och förbereda maten. Men jag valde ändå att vara lite "lat".


Sen har eftermiddagen flytit på som de alltid brukar göra. Inga extrema hysterier utan bara vanliga kvällsgnället. Körde en dusch på trillingarna och bad på Gabriel och Linn efter det att de hade städat. Och sen var det filmdags.



 


Är det det här man kallar "halleluja moment"? Ja det kan faktiskt vara tyst ibland trots att man är så många. Nu sitter bara en tjej i soffan kvar, resten ligger i sängarna.


En omgång lackande väntar men är förmodligen sista svängen. Sen längtar jag efter IVAR-stolarna så jag kan påbörja det projektet också.


Julie ropar på mig.... blöjan är skitfull mamma! I rätta ordbemärkelsen också. Och innan det sprider sig ut genom den täta-blöjreklamen-som-aldrig-håller-vad-de-lovar så måste jag ta det nu ASAP.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 2 februari 2011 08:21

På begäran så tänkte jag lägga ut recept på Åkes frestelser som jag bakade här om dagen. Har också skapat en kategori som heter Recept så man kan hitta det lätt i menyn. Och varför inte, jag kan ju lägga upp fler recept på godsaker eller storkok som jag gör för många personer. Här kommer i alla fall receptet på fyllda Åke-bullarna.



Ingredienser:

25 g jäst

2 dl mjölk

200 g smör

1 msk socker

6 dl vetemjöl


Fyllning:

75 g smör

½ msk socker

2 tsk vanillinsocker


Pensling:

1 ägg

pärlsocker


Ugnstemperatur:

250 grader


Gör så här:

Rör ut jästen i lite av mjölken i en bunke. Häll på resten av mjölken och blanda i rumsvarmt smör, socker och en del av mjölet. Rör till en slät smet och arbeta sedan in resten av mjölet.


Mjöla bakbordet generöst, tippa ut degen och mjöla ytan. Platta med mjölad hand till en rektangel och kavla lätt med en mjölad kavel tills du får en platta på ca 40*30 cm. Sporra eller skär rutor med ca 7 cm sida.


Rör samman fyllningen och lägg en klick av den på varje ruta. Vik upp hörnen och tryck till mitt på knytena.


Ställ 30 pappersformar på bakplåtar. Lägg ett knyte i varje pappersform och låt bullarna jäsa i ca 2 timmar i rumstemperatur.


Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.


Grädda mitt i ugnen i 5-10 minuter. Låt bullarna svalna på galler, täckta med bakduk.


Klart!




Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 1 februari 2011 20:40

En del svar har vi fått angående Isac. Och hans tester samt EEG visar normalt. Vilket jag känner lättnad över, ingen epilepsi som det kunde se. Men det lämnar ändå kvar frågor, kan det hända igen? Ja det kan det men det kanske inte gör det heller. Det finns inga svar. Vi har medicin ifall att det skulle hända och vi får leva med det. Vi hoppas att detta var en engångsföreteelse. Händer det fler gånger så är utredning ett faktum.


Idag för övrigt så har bilen gått varm. En tur till Skara blev det för att inhandla lite saker som behövdes. Jag och Gabriel fick den äran att göra denna tripp själva. Och vi hade trevligt, Gabriel han pratade på hela bilresan om allt och inget medan jag koncentrerade mig på körningen.


Sen blev det en ytterligare tur nere på stan då lite bakingredienser behövdes till mitt försök att baka. Nej, inga Jitterbugg denna gång. Så roligt ska vi inte ha. Det blev något som kallas för Åkes frestelser i stället ( ja vilka namn det finns på bakverk ).


  


Tyvärr så fotar jag dom inte klara då bullarna med fyllning skall jäsa i två timmar!? De jäser alltså än, så vid halv tio åker plåtarna in ugnen. Men jag tror inte jag misslyckas så kraftigt denna gång, hoppas jag.


Barnen tyckte det var kul när jag stod och förberedde degen. Om de passade på att göra sådant som man inte får, jajamen! Och tusen frågor också. Men jag är van..... och bullar blev det också.


  


Sen var det dags för blöjbyte på alla och så här kan det se ut när man kör byte på löpande band. Ofta så är de i närheten men ibland kan man få jaga dem i huset också. Idag var de alla medgörliga.


  


Snoriga som dom är så är det sanering av näsan som gäller. Alexander tyckte det kittlades antagligen när jag var där och försökte pilla bort lite "ohyra".


Ja efter nattningen så förenade jag nytta med nöje. Slipade bordet och lackade det igen. Hoppas det är sista gången jag behöver lägga lager med lack.

Kontaktade Tibro också och väntar på kostnadsförslag på två olika stolmodeller som jag kan få köpa obehandlade. Vilken lycka! Hoppas det inte blir allt för dyrt så man kan ta det denna månad. Sen väntas ju jobb med dom också. Ett roligt jobb om inte annat. Måla och lacka.


.. OJ, nu måste jag förbereda och pensla små-Åkena som ska in i ugnen. Det går fort när man har roligt!



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Mamman i FamiljenXL


Trillingmamma och sjubarnsmor. Studerande. Välkommen hit!

/Eva S

Datum och månad

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5
6
7 8 9 10 11
12
13
14 15 16 17 18
19
20
21
22
23
24 25 26 27
28
<<< Februari 2011 >>>

Vill du söka?

Är du nyfiken på mer?

169 besvarade frågor

Tidigare år

Och klockan är nu...

På gång eller bara skrivklåda

Twitter

Träningsresultat

Senast skrivet av mig

Bloggar som jag följer

Andra sidor jag besöker

Äldre bloggar

RSS

FamiljenXL via Facebook

Översättning till annat språk

Besökare från andra länder

Free counters!

Statistik över besökare här

Blogg


Ovido - Quiz & Flashcards