Trillingmamma och sjubarnsmor

Direktlänk till inlägg 31 mars 2011

Vad säger du nu då?

Av Trillingmamman - 31 mars 2011 14:47

Ni vet ju hur man kan säga till barn ibland. Ska du rita så ritar du på pappret, inte på bordet. En standard som jag brukar köra med i alla fall till Gabriel då han har använt sina "talanger" lite här och var i huset. Men nu var det ett tag sen. Han har faktiskt hållt sig till papper.....


Och denna dag som andra så ville han givetvis rita. Och jag sa igen att du får bara rita på papper, inte på väggar eller bordet heller. Han lovade dyrt och heligt att han inte skulle göra det. Kommer med teckningen och visar upp den efter en stund.


 


Titta mamma vilken fin teckning jag har gjort!


 


Och jag har inte målat på bordet, inte på väggen, inte någon annanstans bara på mig själv. Vad säger man nu då? Sa ju inte att han INTE fick. Utgick bara från att han skulle hålla sig på pappret. Kan ju inte blir arg på "ängeln".

Gabriel är tillbaka i egen hög person. Kunde ha varit värre så jag ska inte klaga alls.


Idag våldgästas vi av snö och kyla. Fy säger jag bara. Igår var det kanonväder och sen den här skiten idag. Har säkert sagt det ett par gånger men nu vill jag faktiskt ha sol och värme. Ruttnar på den här vintern som har varit länge nog. BORT!!!

Det avspeglar sig lite på humöret också. Känner mig lite mer tröttare än vanligt i det här vädret. Man sover och sover men är aldrig utvilad riktigt. I morse gäspade jag som bara den för att inte tala om gårdagen. Somnade ovaggad på spikmattan efter ett par sekunder.

Så kära vädergudar, ge oss en strålande vår och en fantastisk sommar..... för det är precis vad jag behöver.


Berättade ju att jag var glömsk igår, känns inte som om det är bättre idag. Har gjort mina små tabbar hela morgonen, ha ha ha. Kan skratta åt det så här efteråt eftersom det inte är allvarliga saker direkt. Sånt händer. Har ju i alla fall fått kaffe så det står härliga till.


Dags att ta tag i lite saker här hemma. Något stirrar i ögonvrån på mig både från höger och vänster. Jag kommer tvätten och disken....




Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


 
 
Ingen bild

Madde

31 mars 2011 17:57

Vilken söting =)
Min lill tjej som ALLA säger skulle heta Skrållan så då kan du tänka dig.....
Hon smet in i systers nyrustade rum där syster gjort mönstret själv.... Det är 9 år i mellan syskonen.... Stora syster kommer in i sitt rum å VRÅLAR!!! Då har den lilla gjort som Skrållan å målat på väggen!!! SUCK!!!
Så det var bara rusta om IGEN!!! Så denna gång blev det en fototapet så det blev en DYR historia som plåster på såren......
Tur att hon har CHARMEN.... Men har dock varit ute på Blocket ett antal gånger:
BORTSKÄNKES I BEFINTLIGT SKICK!!! För då gäller INTE Ångerrätten =0))
Skämt å sido det har varit NÄRA många gånger men då har CHARMEN kommit fram å man smälter.....
Skall jag berätta en hemlighet???
Både TVÄTT å DISK väntar!!! Jag LOVAR!!!
Tack för en HÄRLIG blogg som jag har fastnat vid......

TREVLIG HELG!!!

Kramar i massor

Trillingmamman

31 mars 2011 21:50

Hej Madde!

Förlåt om jag skrattar lite :-)))), tack för att du delar med dig så slipper man känna sig ensam om mina barns hyss ;-).

Ja du, jag kanske ska vara glad att jag har grabbar då. Tjejer är lite dyrare :-)).

Jag vet inte hur länge du har följt men det finns en del underbara inlägg från förr ha ha ha. Ska göra en bok till Gabriel om hans hyss tror jag och ge när han tar studenten.

Ååååh en till som lämnar lite måsten ;-).. heeeelt rätt!

Ha en underbar helg på er!!!

Kramar i massor

 
Ingen bild

Malin & Carl

1 april 2011 07:15

Men en sån fin liten ängel du har! Hans påhitt påminner om min lilla prins Carl. Carl är en mångsysslare och är intresserad av allt, kan man säga. Till skillnad från Gabriel är Carl ensambarn. Han har, på pappans sida vuxna syskon som han tycker mycket om.
Jag undrar hur din tid räcker till på dagarna? Jag önskar ibland att jag hade 8st armar så jag hinner fånga upp allt som åker i golvet och alla påhitt som Carl kommer på. Men efter att ha läst din blogg så inser jag att jag aldrig mer ska klaga på tidbrist och mina 2 armar. Du gör det verkligen bra som håller alla "bollar" i luften. Fin blogg har du också!
Kram från Carl & Malin

Trillingmamman

1 april 2011 07:55

HejMalin och Carl!

Tack för dina fina ord, de värmer :-)!

Jag har frågat mig själv många gånger hur jag "orkar". På något sätt så gör man det. Ett oändligt stort tålamod och ett gott hjärta så rymmer det många. Sen är dom inte busiga hela tiden, utan de är riktigt goa med varandra också. Antar att det är belöningen.

Jag väljer mina fajter så mycket är bortplockat i vårat hem på obestämd tid. Vill inte tjata på dem så det mesta kan man ta bort. Visst finns det saker ändå och man kan inget annat än att skratta åt deras kreativitet :-).
Tiden när dom är små är så kort. Och man vet att det inte är för evigt som de rycker, plockar, busar osv.. men visst är det en intensiv period ;-).

Malin.. man får klaga ibland. Det är mänskligt. Gjorde det när jag var ensam med min äldsta dotter fram till hon var fyra. Men hon var inte lika påhittig som killarna. Jag kunde ha blommor framme, dukar, prydnadssaker m.m Men det kan jag inte nu ;-). Får ta det när grabbarna blir äldre helt enkelt :-). Inget jag gråter över. Tålamodet mitt har blivit större med fler barn i ala fall. Det är ju trots allt underbart att få se dem växa upp och att de faktiskt är olika individer allihopa.

Ha en underbar helg!!

Kramar Eva

 
Mia

Mia

1 april 2011 21:40

åååå finaste killen... han är för go!!!! helt underbar. Nästa gång får du ha en lista du läser upp med ställen han inte får rita på.. hahhahahha

kramar i massor

http://www.zebbeskamp.bloggplatsen.se

Trillingmamman

2 april 2011 08:22

HA HA HA... Vad säger vi Mia. Ska göra en bok till Gabriel känner jag :-). Så alla tänkbara bilder med hyss samlas på ;-).

Jo han är go och påhittig den lille mannen....

Ha en underbar helg och tack för det fina, långa, givande samtal igår...

Kramar i massor från hela klanen S till er

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Trillingmamman - 29 augusti 2016 08:29


Sitter och njuter på balkongen. Det är över 20 grader. Ska verkligen njuta nu av sista dagen. Sola lite till, handla lite och bara vara. Det är så fridfullt. Saknar de små barnen och på ett sätt ska det bli skönt och komma hem till det normala ...

Av Trillingmamman - 26 augusti 2016 19:32

Ja det blev semester i år, kanske inte flera veckor men ack så skönt. Det bar i alla fall mot varmare breddgrader. Hej igen Zakynthos. Tredje gången jag är här. Älskar detta ställe, så fridfullt. Tog med mig min äldsta dotter denna gång. Har bestämt...

Av Trillingmamman - 22 augusti 2016 15:54


Så kom den här dagen man sett fram mot på mycket länge. En liten minisemester med min äldsta dotter. Nu sitter vi och tar en gofika på stationen. Vi ska snart bege oss till Göteborg och Landvetter. I morgon bitti tidigt bär det av mot varmare br...

Av Trillingmamman - 12 augusti 2016 20:34

Det är nästan så jag har glömt hur det är att blogga, har inte haft tid eller lust. Det har varit många nya intryck. Kan tala om att jag klarade mig. Fick mitt legitimation och är nu sjuksköterska. Är också anställd på kliniskt basår som man nu m...

Av Trillingmamman - 22 januari 2016 21:34

Hoppsan, nu har det gått ett tag igen sen jag skrev. Inte meningen, har haft fullt upp bara. Allt flyter på kan man säga. Känner mig stark. Och glad. Det var länge sen jag kände så här faktiskt. Nu finns det många orsaker till varför men en stor a...

Mamman i FamiljenXL


Trillingmamma och sjubarnsmor. Studerande. Välkommen hit!

/Eva S

Datum och månad

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7
8
9
10
11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22
23
24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Mars 2011 >>>

Vill du söka?

Är du nyfiken på mer?

169 besvarade frågor

Tidigare år

Och klockan är nu...

På gång eller bara skrivklåda

Twitter

Träningsresultat

Senast skrivet av mig

Bloggar som jag följer

Andra sidor jag besöker

Äldre bloggar

RSS

FamiljenXL via Facebook

Översättning till annat språk

Besökare från andra länder

Free counters!

Statistik över besökare här

Blogg


Skapa flashcards