Trillingmamma och sjubarnsmor

Alla inlägg under mars 2011

Av Trillingmamman - 14 mars 2011 13:48

Är det någonting barnen fullkomligt älskar så är det duplo-lego. De bygger jämt med dessa klossar. Och vi har ju lite av den varan så alla golvytor är invaderade bokstavligt talat av duplo.


  


Här är bara en bråkdel som sagt. Man får se upp vart man sätter fötterna. Att trampa på en duplokloss är ganska så oskönt. Med risk för att halka och göra volter också för den delen och utropa ord som inte finns med i svenska akademins ordlista. Här tittas det ordentligt vad fötterna tar sina steg. Men klart de får leka med klossarna var de vill.


  


Alexander och Linn med ett par gubbar.


  


Lucas bygger i soffan.


  


Linn med Isac som har byggt en "tårta".


Dyra men välanvända leksaker. Till och med andrahandsvärdet är högt. Men det är som sagt helt klart värt det eftersom de leker så mycket med dom. Det och bilar är det som går mest här i huset bland leksakerna.


Idag är det arbetsvecka för Thomas och på onsdag så går han på övning igen. Det innebär att jag blir själv med barnen ett tag. Det går precis som allt annat och jag tänkte inte göra större utsvävningar, utflykter eller annat. Det finns lekpark, trädgård, cyklar, spadar, hinkar, sandlåda, pyssel, filmer.. ja en hel del så barnen är absolut inte sysslolösa. Inte jag heller för den delen. Har lackat första omgången på bordet och har två kvar.


  


Sen är det klart. Så onsdag blir det nytt projekt igen. Eller så får jag vänta till slutet på månaden.


Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva

ANNONS
Av Trillingmamman - 13 mars 2011 20:03

Kan säga att jag är skapligt mör idag. Det har blivit en hel del promenerande och fram till nu så har jag över 24000 steg. Passade på nu medan Thomas är hemma för i morgon är det en ny arbetsvecka för hans del och då blir det lite svårare att få ihop så många steg. Då blir det mer cykling och styrketräning i stället för min del.


Kvar har jag att lacka bordet ett lager, men det går hyfsat fort så jag hinner med att vila med datorn i knät en stund och blogga lite. Har även googlat en del då jag är ute efter att hitta färg och/eller lack till att måla terrakottakrukor. Beställde två kataloger, en från Panduro och en från CCHobby.

Känner att pysselfingrarna kommer fram lite nu när våren snart är här. Barnen ska få måla varsin kruka tänkte jag och plantera blommor i sen när det blir varmare. Tänkte också måla krukor att ha kryddor i också. Sen har jag ett beställningsjobb till min make om en stor blomlåda att bygga ihop. Där i tänkte jag odla lite smått och gott ätbart.


Det är ju underbart att ha en trädgård. Sen är bara frågan hur mycket man får ha ifred för de små hulliganera. Men blommor kommer det att bli då jag älskar att plantera och experimentera med nytt. Kul ska det bli och jag ser verkligen fram mot det. Kom nu solen och bort med snön, mera plusgrader hit.


Ja nu kallar plikten om jag inte ska stå i natt och lacka. Så ha en skön söndag...Tack för att ni läser! Vid tangenterna/EvaANNONS
Av Trillingmamman - 12 mars 2011 20:36

Det blev renovering idag på schemat. Uppe med tuppen som vi alltid brukar vara så var man klar och i startgroparna redan klockan halv åtta på morgonen. Men väluppfostrad som man är så kunde jag inte ställa mig utanför och slipa vid den tiden. Det skulle väcka hela grannskapet och de döda för den där bandslipen är allt annat än tystgående. Så jag väntade så snällt till ungefär klockan tio.


  


Det tog sin lilla tid kan jag tala om. Färg och ett par lager lack satt som gjutet. Men allt går att få bort och till slut så fick även jag det. Först bandslip och sen lilla finslipen.


  


Beundrar arbetet jag utfört eller står och vilar lite, både och tror jag. Efter att ha stått och vibrerat ett par timmar så var det ganska skönt att vila händerna på något som stod still.


Blev servad med lunch och fika av maken som tog hand om barnen medan jag höll på. När jag var klar så tog vi ut alla barnen som var som kor på grönbete för första gången. Här i Skövde är det barmark så nu kan grabbarna springa utan att göra en dubbel kullerbytta med ansiktslandning. Och som de sprang.. och åt olika håll. Ja vi var ute i över en timme och lekte, eller rättare sagt så jagade jag barn som stod allt annat än still.

Sen var det bara att bege sig in igen innan alla skrek mat i kör. Måste ligga steget före annars är man rökt. Favorit i repris och som de flesta barn verkar gilla så blev det tacos till middag idag. Fullt ös medvetslös med dusch, blöjbyten, dammsuga och nattning.


Sen kunde jag äntligen måla bordet.


  


Samma nötbruna färg som stora bordet. Nu är det bara ett antal lager lack som ska på. Och jag gissar på tre lager innan det går att använda. Sen står det lilla bordet klart i köket. Stolarna skall kläs om också men det får bli nästa månad. Svart skinn ska på stolsitsarna. Idag är det gulbrunt sammetstyg som är på vilket inte är det mest praktiska med åtta skitiga barnahänder här i huset, och nu räknar jag de små som kladdar mest.


Känner mig duktig och helt nöjd med dagens insats av mitt arbete. Ger mig själv en klapp på baken. Så nu kan jag lugnt lägga mig på spikmattan och relaxa lite. Ha en underbar lördag ni alla!Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva
Av Trillingmamman - 11 mars 2011 09:12

Först så vill jag säga TACK till alla fina kommentarer till föregående inlägg! Det värmer gott...


  


Igår skulle jag ha börjat med lilla bordet i köket men av olika anledningar så blev det inte så. Så här ser bordet ut i dagsläget.


  


Stolarna från vardagsrummet fick ta plats här i stället. Men färgen är ju inte riktigt samma så där av planerna att måla om det. Vet ännu inte om jag gör det ikväll, under helgen eller nästa vecka. Tiden får utvisa helt enkelt. Återkommer dock när resultatet är klart.


Grabbarna är fortfarande förkylda och det är inga glada miner alls här hemma. Själv har jag också åkt på en släng av någonting. Observera "släng" för någon måste ju ta hand om allt och har inte riktigt tiden att ligga sjuk.


  


Thomas tappade lite russin på golvet och det gjorde pojkarna glada i alla fall.


  


Isac passade på att fylla munnen full.


  


Alexander helt överlycklig.


  


Inte bara russin som åkte in i munnen på Lucas. Borrmaskinsmassaker...


  


Gabriel var nog den enda som hade gott humör hela dagen. Vi hade lite bollkrig som muntrade upp båda två.

Lite ärenden på stan blev det också. Lämnade in min mobil för tredje gången och nu hoppas jag på att få ett tillgodokvitto så jag kan byta den. Den här gången var jag mer beslutsam om att jag behövde en telefon som fungerade. Inte en som jag ska laga hela tiden. Så vi får se vad Sony Ericssons lilla "jury" på supporten beslutar. Domen kommer om ett par dagar.


I övrigt så har veckan inte varit den bästa. Det har inget med barnen att göra eller att de är sjuka. Många gånger så är barns beteende mer klokare än vuxna. Kommer att skriva om det men känner inte att jag kan det mentalt just nu. Besvikelser sköljer över en och jag måste få smälta det först. Annars hittar jag inte orden....

Men det ska inte få förstöra min helg.


Så det blir nog slipa ikväll ändå skulle jag tro, behöver få utlopp för lite inre aggressioner. En lång promenad också då jag ska följa min dotter till tåget. Pappahelg väntas och jag hoppas att hon får det riktigt mysigt!Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 9 mars 2011 18:47

Det blev ett långdraget skruvande idag av resterande åtta stolarna som var kvar. Barnen krävde sitt och det blev en del stopp, pauser, matande, blöjbyte mellan varven. Vilket gjorde att det drog ut på tiden naturligtvis. Men nu är allt klart med projekt matsalsbord med stolar.


Och här är resultatet....


  


Och från en annan vinkel...


  
Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 9 mars 2011 07:37

Gårdagen började inte med ett leende direkt. Barnen är så hostiga och snoriga så det tar verkligen på deras krafter. De äter inte speciellt mycket heller så orken är lika med noll. Så jag kände verkligen för att gräva ner mig då det var lite andra motgångar på det privata planet med.

Men jag fick ett telefonsamtal som gjorde att jag blev på gott humör igen. Stolarna som jag beställde för en och en halv vecka sedan har kommit. Här ska fixas, skruvas och göra fint. Sen är faktiskt matbordet klart. Det ena föder det andra så jag har planer för lilla matbordet i köket med. Färgen som den har skall göras om i samma som den andra. Har ju lite tid att slå ihjäl på kvällarna.


Började som sagt att skruva redan igår men avbröt för att få lite utlopp för aggressioner. Cyklade i en timme och körde sedan ett styrketräningspass. Väl behövligt!


Återkommer med bilder sen när allt är klart vilket borde vara idag. Solen skiner och jag är ändå på gott humör. Fast barnen är lika dåliga idag som igår. Bara att rida ut....Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 7 mars 2011 21:23

.... vaniljbullarna. Lite synd och kalla dom det för de varken såg ut eller smakade. Till och med barnen ratade dom så de åkte raka vägen ner i soporna.

Ni vet att dom ska se så släta, fina, runda och med strösocker på...


  


.. och det är ju inte riktigt vad dessa ser ut som. Stenhårda marmorkulor som näst intill studsade ur papperskorgen när jag slängde i som. Ja ja, nytt försök igen.


Thomas tog ett par porträttbilder av barnen i helgen som blev riktigt bra. Tänkte visa...


  


Lucas i sitt rätta jag. Det lyser bus och djävulskap i den mannens ögon.


  


Likaså Gabriel. Han börjar komma i storform med sina bus igen så han är nu mera friskförklarad från alla sjukdomar som har härjat hos oss.


  


Isac lite blyg och väldigt duktig. Synd på nappen men den gick inte att ta bort utan att grinansiktet skulle komma fram. Han ler med ögonen.


  


Alexander har blivit en riktig flingubbe. Han gillar när kameran kommer fram.


Sen tog jag ett par bilder idag också då alla inte var med i helgen.


  


Min lilla Linn. Glada tjejen....


  


.. och Julie som trots förkylningen höll formen under dagen.


Annars så har just denna dag varit späckad med att torka snor, trösta, ge dricka, trösta, avvärja bråk, trösta, torkat lite mer snor.. osv. Formen på killarna har varit allt annat än rolig idag. Klandrar dem inte. Och när det inte ens blev några tröstande vaniljbullar heller så blev det ännu mer vrål när skorporna kom fram i stället. Det gick inte hem lika bra som ordet "bulle".


Promenad hann jag med också innan tv-programmet Familjen Annorlunda så lite nyttig har jag varit ändå. Höll på att blåsa bort bokstavligt talat även om det var en frisk fläkt och komma ut. Ligger på över 11800 steg så här långt och jag tror inte att det blir så mycket mer ikväll faktiskt. En dusch väntar och sen tänkte jag rulla ner i sängen. Var ju uppe före sex i morse då två av barnen, Gabriel och Julie, var extremt morgonpigga. Så lite sömn att ta igen skadar inte.Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 7 mars 2011 15:09

Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om mina bakkunskaper, ibland lyckas jag helt enkelt inte. Och jag vet inte vad jag gör för fel.


Idag tänkte jag slå på stort och baka vaniljbullar med fyllning. Läste igenom receptet och tänkte det blir lätt. Jo men tjena! Känns som favorit i repris om ni kommer ihåg mina jitterbugg som jag försökte baka för ett tag sen. Dom "lätta" bakverken såg ut som måsskit på plåten och jag törs inte säga eler skriva vad mina så kallade vaniljbullar har för utseende ( tror jag vågar lägga ut bild sen men är inte riktigt klar med bakningen än ).


Någonstans har jag gjort fel uppenbarligen. Blandade ingredienserna som det stod och degen skulle jäsa till sin dubbla storlek. Det hände aldrig och jag var mer eller mindre tvungen att kavla ut den om det skulle bli några bullar idag. Eftersom degen inte jäste som den skulle så blev antalet mindre också... men det går ju. Fortsatte läsa i receptet och började fylla på dem med marsan. Och givetvis så var den inte så krämig utan mer rinnande. Att försöka hälla i såsen och snabbt som fan knyta ihop bullarna var ingen lek. Under tiden jag gjorde det så hade jag ett gäng mindre glada killar runt mig som snodde kaveln, slogs, norpade degen, möblerade om köket, slängde leksaker i huvudet på varandra m.m

Inte konstigt att jag glömde något i degen.....


Nu ligger de på plåten igen, fyllda denna gång, och skall jäsa för andra gången. Vilket naturligtvis inte kommer att hända då de inte jäste första gången. Nåja... jag låter tiden löpa ut. Ska snart pensla dessa bullar och strö lite socker på dom. Och jag hoppas att de växer något i ugnen....


... mina vänner, fortsättning följer!Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Mamman i FamiljenXL


Trillingmamma och sjubarnsmor. Studerande. Välkommen hit!

/Eva S

Datum och månad

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7
8
9
10
11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22
23
24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Mars 2011 >>>

Vill du söka?

Är du nyfiken på mer?

169 besvarade frågor

Tidigare år

Och klockan är nu...

På gång eller bara skrivklåda

Twitter

Träningsresultat

Senast skrivet av mig

Bloggar som jag följer

Andra sidor jag besöker

Äldre bloggar

RSS

Följ bloggen

Följ Trillingmamma och sjubarnsmor med Blogkeen
Följ Trillingmamma och sjubarnsmor med Bloglovin'

FamiljenXL via Facebook

Översättning till annat språk

Besökare från andra länder

Free counters!

Statistik över besökare här

Blogg


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se