Trillingmamma och sjubarnsmor

Alla inlägg under april 2011

Av Trillingmamman - 19 april 2011 09:58

... chips i mun. Eller vad säger vi? Ännu ett bus från de små rackarna. Att man aldrig lär sig att inte titta bort eller prata i telefon utan att ha uppsikt i en minut. Här kommer hyssen fort för de vet när mamma inte har sin fulla fokus.


 

Härligt flottigt på golvet blev det. Och barnen åkte skridskobana och åt samtidigt av godsakerna. Hade ju ändå tänkt och städa här på förmiddagen. Så kan det gå när inte ögonen är med.


Har idag också mätt mig då jag är inne på andra träningsveckan. Och resultat har det blivit sen start den 6:e april. Måtten är nu efter två veckor -2 cm runt rumpan, -2 cm runt låren, -4 cm runt midjan och -5 cm runt magen. Vikten är endast 1,5 kg mindre men jag styrketränar ganska hårt vilket också gör att jag bygger mer. Vikten ska man inte stirra sig blind på utan mer måtten runt om kroppen. Och där känner jag verkligen att det har hänt saker efter bara två veckor. En sporre till att fortsätta och träna med andra ord.


Vädret är inte lika soligt ute idag på förmiddagen. Men det kommer säkert. Temperaturen är dock varm vilket räcker gott och väl till att spendera eftermiddagen ute idag.


Ska lägga dom små nu och ta tag i cyklingen samt lite "måsten" inför påsken.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 18 april 2011 21:07

Eftersom vädret var så fantastiskt idag med, om inte bättre än gårdagen, så grillade vi lunchen ute. Inte en vindpust, bara sol. Njutning på hög nivå.


 

Grillade hamburgare och korv. God aptit hade dom alla. Satt som tända ljus runt bordet.


 

Gabriel hade kul och åkte kana.


 

En lugn plats tyckte Lucas. Fast bara ett tag. Sen blev det spring i benen igen.


 

Isac gillar trapporna.


 


Alexander bakar sandkakor och bjöd på det senare. Gott!


 

Och nyfriserade Julie hade humöret uppe länge här ikväll. Var tvungen att klippa luggen på henne då den föll i ögonen hela tiden.


Rengjorda grabbar sover sen länge tillbaka i sina sängar. Och ett uppfriskande bad har jag också hunnit med, lika så träning på förmiddagen. Känner mig sjukt pigg och nöjd. I morgon blir det mätning för att se resultat.


Fick också glada nyheter här på kvällen också. Vår kära bil har återfått funktionen med vindrutetorkarna, tack vare min systers man Robban. TACK! Du anar inte hur mycket som lättade från mitt hjärta i alla fall. En sak mindre att bekymra sig över. Kommer att somna med ett leende på läpparna. Denna dag har varit mer än bra och jag kan inget annat än att le.


Nu är det min och Thomas tid så jag ska inte sitta här länge. Avrundar måndagen med att säga: Ha en underbar kväll!



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 17 april 2011 20:43

Ljuvliga, härliga och soliga väder säger jag bara. Njutningen var hög idag. Och mycket hann vi med också.

Morgonen började med träning för min del. Så jag hade hela eftermiddagen på mig att bara ägna mig åt det roliga. Låter bilderna tala idag.


 

Häcken på baksidan börjar blomma.


 

Studsmattan är under uppbyggnad på framsidan.


 

Lucas hjälper till.


 

Pojkarna hittade sin egen sandlåda på vändplan.


 


Lucas var hur glad och skitig som helst. Sprang gatan upp och ner.


 


Alexander tog det lugnt med händerna i fickorna.


 

Något intressant fångar Gabriels och Isacs uppmärksamhet för en stund.


 

När studsmattan stod klar så var ju givetvis Gabriel den som hoppade först, längst och högst. Tröttnade aldrig på att hoppa.


 

Och här fick jag stå en stund innan pojkarna ville ge sig för kvällen. Thomas var iväg och gjorde sin träning. Men jag stod och njöt av solen, så det gjorde inget om man säger så.


Nu sover hela huset, även maken. Måste vart jobbigt och bygga studsmatta. Själv sitter jag och tittar på film.


Så gott folk, ha en underbar söndagkväll!



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 15 april 2011 19:30

Ja ni som har läst tidigare vet ju att två bilar Var emot mig på en och samma dag tur och retur till Stockholm. Vår lilla pärla var det ju "bara" vindrutetorkarna som la av. Den bilen går fortfarande att köra med men väglaget och vädret måste vara torrt. Och inte som det var den kvällen jag körde, regn och med skit från lastbilarna som stänkte upp. Bilen skall i alla fall fraktas hem inom en snar framtid. Så får vi se över felet hemma. Troligen motorn som driver torkarbladen som lagt av helt. Felet har varit förr och inne på verkstade med.


Men den andra stackars bilen som inte är min har nog dragit sin sista suck. Efter lite tips så kollade jag om det kunde vara kamremen som hade gått av. Men nej, klart det inte var så lätt fel. Thomas var ju borta efter det att det hände så han kunde inte kolla bilen förrän igår. Och med tvångsstart med startkablar så visade det sig att bilen var nog ganska så slut. Där man inte vill att saker och ting ska komma ut, där kom det mesta. Från avgasröret läckte det både vatten och bensin. Vilket inte är så lyckat. Så den bilen får fraktas till skroten helt enkelt.


På förmiddagen här idag så hann jag avverka träningen. Cyklade på trainern i 40 minuter och sen styrketränade med gummiband i 30 minuter. Känns himla skönt. Så nu medan jag skriver så är det Thomas som sitter på sin cykel. Och jag väntar så fint eftersom det blir filmkväll för oss när han är klar.


Barnen har varit lite hängiga idag. Vet inte riktigt om man kan säga att de är sjuka eller håller på att bli. Hoppas det inte blir mer av den varan. Det blev i alla fall grillat idag igen, hamburgare och korv. Enkelt och gott. Barnen åt med god aptit. Gabriel gjorde en favorit i repris, somnade vid matbordet efter sista tuggan.


Det utlovades fint väder i helgen och jag ser verkligen fram mot det. I morgon förmiddag så ska jag gå ner med Linn till tåget. Hon ska tillbringa påsklovet hos pappa och jag hoppas de får de riktigt mysigt. Vi andra ska montera studsmattan igen. Denna gång skall vi byta plats på den från baksidan till framsidan i stället.


Nu blev min make precis klar med cyklingen så jag skall också avrunda snacket lite. Önskar alla en trevlig fredagkväll om inte annat!



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 14 april 2011 20:55

Ett fullspäckat schema idag har det varit. Morgonen började med besök på sjukhuset för Julies del. Ett planerat sådant. BVC tycker att hennes muskulatur är något svag för hennes ålder. Men läkarna var av lite andra åsikter. Sen går det framåt ändå i hennes utveckling fast hon tar det i sin takt. Och mycket har hänt sen det senaste BVC-besöket också. Hon sitter nästan helt själv och sjukgymnasten tyckte inte att det var något anmärkningsvärt. Dessutom så sa hon att det är ganska få sexmånaders som sitter. De flesta kommer runt åtta eller nio månader. Läkaren tyckte inte heller det fanns något att anmärka på. Allt annat var bra. Och dessutom så satt hon i en minut själv under besöket så det är på gång. Hon har bara ingen lust och är bekväm av sig. Så det blir bara en uppföljning om två månader.


Thomas passade även på att hänga upp avgassystemet på vanen. Vi fick en anmärkning på det vid besiktningen men inget som behövdes återbesök för. Men ett jobb som måste göras ändå.


Sen var det utvecklingssamtal med Linn i skolan och där fick jag bara höra ros om Linn. Vilket värmer i hjärtat. Duktiga tjejen. Tog en promenad dit så Linn och jag kunde få lite tid för oss själva på vägen hem också. Mysigt.


Väl hemma sen så var det bara att ta ut ett gäng fotbollssugna killar och jag då förstås. För även idag så fick jag ryck och sprang gatan upp och ner med de små. Men tiden var lite fel då de flesta kom från jobbet och skulle hem. Våran gata blev E4:an ett tag. Och det blev ett passande och flyttande av alla barn och saker så fort bilar kom.

Räfsade lite på gräsmattan och medan Thomas tittade på den andra bilen som så snällt slutade fungera för ett tag sen så passade jag även på att sopa uppfarten också. Vårfint blev det.


Tiden försköts något idag men det fungerade med barnen trots allt så det blev grillat med potatissallad. Och de åt, allihopa. Ingen sa ett knyst vid matbordet förutom.. mer mat. Kladdigt värre blev det och direkt ner i badet. Alla somnade fort ikväll. Gabriel hann inte ens gå från bordet idag. Efter sista tuggan så åkte ögonlocken igen på honom i sittande ställning. Det är så härligt och se barn hur de verkligen kan somna var som helst och hur som helst. Speciellt Gabriel är en fena på det.


Klockan rullar på och nu är det bara dusch som gäller för min del och en stund på spikmattan. Tror mina ögon kommer att åka igen fort med.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 13 april 2011 09:08

Eftersom eftermiddagen igår bjöd på sol med lite moln så var vi ute större delen av dagen och kom inte in förrän efter fem. På tok för sent för alla förberedelser inför middagen men det gick ändå. Barnen var inte nämnvärt griniga. De hade sovit middag så länge och magarna var väl mätta antar jag. Eller så gjorde den friska luften bara gott.

Fick tokryck och spelade fotboll med grabbarna som fullkomligt älskade det. Grannarna tyckte nog att jag var "galen".


Gabriel ringde in på min telefonsvarare och lämnade ett öronbedövande meddelande igår...


 


.. i form av en trumpet. Ja ni förstår ljudet, en sådan som man har vid fotbollsmatcher. Kan säga att öronen fladdrade duktigt efter att ha lyssnat av telefonen.


 

Isac hittade ett "husdjur". Imse, vimse spindel i plast.


 

Julie som alltid är glad hade roligt...


 


... med Linn som hade en sångstund med henne.


 

Lucas busar i vanlig ordning.


 


Den stora tänkaren, Alexander.


Han var dessutom med och spelade fotboll igår. Vilket var ganska otippat. Han är inte den typen utan sitter hellre och funderar eller tar sönder saker. Allt annat än rör på sig. Och igår så sprang även han som en tok efter bollen. Och var riktigt duktig måste jag säga. Heja Alexander, kanske det blir tre fotbollskillar ändå.


Idag är vädret inte lika fint tyvärr, det regnar. Men det blir att gå ut på eftermiddagen i alla fall när trillingarna har sovit middag. Gabriel och Thomas är ute nu och byter däck på stora bilen. Och lite andra aktiviteter väntar idag med för både oss stora och små. Om inte annat så har jag en stor tvätthög som tittar på mig så helt sysslolös är jag inte.

Hade städnoja igår och gick loss på alla fönster, dörrar och ytor där man kunde se gulliga små handavtryck. Undrar vem och vilka som kan tänkas ha gjort det? Även badrummen fick sig en omgång så det är rent här hemma. Och det känns mer än väl skönt att ha det gjort, även om den renheten är kortvarig med så många barn. Kan njuta en liten stund i alla fall innan trasan åker fram igen.


Nu ska jag ta mig en andra kopp kaffe och njuta en stund. Innan det vankas lunch. Baka en kaka kanske.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 11 april 2011 17:53

Underbart väder har det varit. Tröja med uppkavlade ärmar var det enda man behövde idag och svettades på det, riktig vårvärme med andra ord. Temperaturen måste ha legat på minst 16 grader om inte mer. Och utomhus var vi hela eftermiddagen. Barnen hade skoj och röjde gärnet både i lekparken och på tomten. Försökte bygga ihop studsmattan men kom bara halvvägs eftersom de bar bort alla "pinnar" som jag skulle montera ihop. Blev dubbelt jobb hela tiden och sen började de bråka av ren trötthet och grina av hunger. Det var bara att avbryta för middag. Annars kunde jag ha varit ute hur länge som helst egentligen. Trötta var dom efter maten och nu går dom på reserven allihop. Ja nästan allihop....


 


.. förutom Gabriel. Hittade honom på stolen. Undrade först vad det var frågan om eftersom han var så tyst.


 

Man kan säga att han sov som en stock. Han måste ju ha somnat direkt efter att ha ätit sin jätteportion med köttbullar och hemmagjord potatismos.


Fick mig igår en underbar överraskning. Min make kom hem två dagar tidigare. Och i rättans tid kan jag säga. För det var ju ingen rolig morgon igår då alla lyckades pricka in sina dåliga dagar på en och samma dag. Och det blev inte bättre efter vilan heller för det fortsatte hela eftermiddagen. Men när Thomas dök upp i dörren så vände alla barnen på en femöring och blev hur glada och trevliga som helst. Och jag med kan man säga.


 


Fick fina blommor av honom också. Väldigt fina och blåa.


Nu kallar plikten och det är bada smutsiga barn på schemat just nu. Hela sandlådan åkte med in både i ansiktet, skorna och på kläderna. Men jag tror barnen har haft det kul ändå. Jag har i alla fall njutit av solen och att humöret på mina små varit betydligt bättre idag än igår.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 10 april 2011 10:20

Hade grymt svårt att sova igår, vet inte riktigt varför. Men jag antar att det är mycket som snurrar i hjärnkontoret. Oftast är det då jag inte kan sova, när tankarna går. Slötittade på tv, sprang upp och ner för trappen då killarna vägrade sova, pratade med maken två gånger.... så mycket stillasittande blev det inte.

I och med att pojkarna somnade sent så var de trötta idag. För det spelar ingen roll att man lägger dem senare, de vaknar ändå samma tid. Och idag var de allt annat än glada. Allt gick emot trion. Så det har varit ett konstant gråt sen sex i morse. Nu fick de sova en tidig middag och jag tror de somnade omgående också. Lite lugnt en stund. Ska passa på och ta en dusch, förbereda tacos till lunch och bara njuta. För sen blir det ute resten av eftermiddagen. Tänkte finslipa lite i rabatterna om det går. Finns lite ogräs kvar. Och barnen behöver ta en tur till lekparken för att rastas lite.


Undrar om man ska göra ett försök till att montera upp studsmattan också. Vet inte riktigt hur men jag brukar klura ut det mesta genom att titta på grejerna. Kan ju inte vara svårare än Tetris. Kanske vore något för mina energiknippen att få hoppa av sig lite.

Grilla står också överst på listan idag. Blev mycket nu... men tänk vad skönt att äta ute i detta väder. Vem vet hur det ser ut i morgon.


Nu är det inte många dar kvar till maken kommer hem. Längtar jättemycket. Men veckan har trots allt gått fort vilket det gör med ett gäng barn. Och det är nu det betalas tillbaka genom att han är ledig i två och en halv vecka också. Barnen kommer att bli så glada. Och jag med!


Ha en underbar söndag i solen...   ...här ska batterierna laddas!




Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva




Mamman i FamiljenXL


Trillingmamma och sjubarnsmor. Studerande. Välkommen hit!

/Eva S

Datum och månad

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7
8
9 10
11
12
13 14 15
16
17
18 19 20
21
22 23 24
25
26
27
28 29
30
<<< April 2011 >>>

Vill du söka?

Är du nyfiken på mer?

169 besvarade frågor

Tidigare år

Och klockan är nu...

På gång eller bara skrivklåda

Twitter

Träningsresultat

Senast skrivet av mig

Bloggar som jag följer

Andra sidor jag besöker

Äldre bloggar

RSS

FamiljenXL via Facebook

Översättning till annat språk

Besökare från andra länder

Free counters!

Statistik över besökare här

Blogg


Skapa flashcards