Trillingmamma och sjubarnsmor

Direktlänk till inlägg 1 maj 2011

Varning, röd flagg!

Av Trillingmamman - 1 maj 2011 08:27

Ibland undrar jag hur folk kan häva ur sig saker utan att tänka sig för eller ha belägg för det dom säger. Idag fick jag höra av min make när han hade parkerat våran stora bil på gästparkeringen att "någon" i närheten beklagade sig högt över det -Jaså, ska han parkera här också. Bara där brann det till i humöret på mig. För det första så avskyr jag när människor inte kan komma direkt och säga saker utan måste "beklaga" sig för någon annan som i det här fallet, och gärna högt så att man hör. Varför kan inte folk stå för sina åsikter och säga det direkt? Ryggradslöst och fegt.


Bilen står på gästparkeringen, den står inte i vägen för fem öre. Och det finns en anledning till att den måste stå där över dagen. Och den ställdes där i förrigår. Och innan vi kollade upp så var inte gästparkeringen full direkt eftersom de flesta i detta område är bortresta över Valborg. Så den är inte i vägen eller ockuperar på något sätt för tillfället. Och det är ingen permanent parkering för oss, vi behöver bara tillgång till garaget i två dagar.


Det jag VET och som så många stör sig på är att det är ingen skönhet direkt vår bil. Faktum är att den är både gammal och ful. Och självaste anblicken av den kan få folk att ha förutfattade meningar om både bilen och oss ( jo vi lever i ett dömande samhälle, för avviker man från mängden så hängs man direkt ). Och detta gör mig så jävla arg, förlåt rent ut sagt. Människors fördomar och förutfattade meningar.


Vi har inte så mycket val när det gäller bilar eftersom vi är så många i familjen. Vi har gått på kvalitet, pris, storlek och utrymme när det gäller bilen. Och nu pratar jag om den stora bilen, vår Chevrolet van. Inte de andra.

Visst vi kan belåna en splittans ny bil och betala flera tusen i månaden. Men till vilken nytta då? Vi VILL inte det, vi lägger hellre pengarna på barnen och att göra saker med dom. För just denna bil och detta märke håller länge, ganska så bevisat. Ja bilen är fortfarande ful, skitful rent ut sagt, och årsmodellen är från -88. Men den är betald kontant, inga lån. Den har i stort sett fungerat felfritt för oss. Den rymmer både trillingvagnen och Julies barnvagn samt ALLA barnen när vi ska iväg. Det är av stor betydelse för oss. Men det stör andra. Och speciellt i ett område som är "finare" och där folk har nyare bilar att skylta med inför allt och alla, statusjagande samhälle. Och jag kan nog säga att de flesta nya bilar är belånade och ägs av banken i detta område, för hur många har 300 000 kr och uppåt att slänga ut kontant egentligen med vanliga knegarjobb?


Oavsett om bilen är ful eller inte så gör det inte oss till sunkiga människor. Vi har båda stadig inkomst, jobb och pengar. Bara att vår prioritering ligger inte i att köpa en ny bil för att skylta med grannarna över status på att vi har pengar. Bilen är till för att frakta oss, familjen. Visst bilen löper större risk att gå sönder och att man måste få in den på verkstad, MEN det många glömmer är att om man slår ut kostnaden på ett år och vad en bil kostar så har vi låg månadskostnad på stora bilen, jämfört med många nybilsägare. Vi har inga lån på den. Och vi servar oftast den själva för att bespara dyra verkstadskostnader.


Det sticker i ögonen på folk och det störde tydligen en av våra grannar på andra sidan. Thomas vet att jag är skitarg och om jag stöter på denna granne så kommer jag att säga ett och annat, på ett fint sätt förstås. Men hålla tyst gör jag inte över människor som inte kan stå för sina åsikter och komma direkt till oss och säga det. Sådant får mig verkligen att se rött.


Det är få gånger jag blir arg eller på dåligt humör. Oftast har jag en stor portion tålamod, empati, förståelse och ödmjukhet. Men idag och över denna situation som hänt, har jag det inte. I mångas ögon kan det tyckas en löjlig bagatell och säkert inget att bry sig om. Men det ligger lite mer bakom än så. Idag blev jag verkligen arg, även om jag vet att det också går över så småningom.




Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva  


 
 
Ingen bild

Madde

1 maj 2011 09:52

ÅNGRAR mig att jag läste din blogg idag.....
Håller fullständigt med dig.... Blir så förbannad över folk som dömmer innan de har tagit reda på FAKTA!!!
Resten kommer på mail =))
KRAMAR I MASSOR

Trillingmamman

1 maj 2011 10:18

ååh inte meningen att förstöra ditt humör :-(. Men ibland så måste jag också skriva dåligt som irriterar mig, vilket inte är så ofta som tur är. Ja denna dag började med att se rött verkligen :-(. Men jag är betydligt lugnare nu. Kafet är på intågande....

Har läst båda dina mail, och TACK! Ska svara på dem när jag kan sitta i lugn och ro.

Ha en underbar dag, skickar lite styrka och gladare miner här från Skövde :-).

Kramelikram

 
Marina

Marina

1 maj 2011 10:58

Hej Eva
Jag förstår din frustation och jag håller fullstädigt med dig om det du skriver.

Det är många som är stutsbelägna och vill visa upp sig. Man blir inte lyckligare bara för man har massor med saker och, eller att man har dyra saker. Hoppas att du förstår vad jag menar.

Stå på dig och låt livet gå vidare, ta det med en klackspark och försök inte bry dig om dem som irriterar dig. Men jag vet att det är lättare att säga än praktisera det... Bra att du skriver av dig, det lättar alltid. Du är guld värd.

Ha en toppenfin fortsättning av Första Maj.
Gillar din blogg, har dock inte hunnit med läsa allt här.

Du är alltid välkommen åter.
Vänliga hälsningar

http://hem.passagen.se/yamahatjej

 
Ingen bild

Sofia

1 maj 2011 11:38

Ja, man upphör aldrig att förvånas över hur VUXNA människor beter sig! TYVÄRR. Glöm inte bort att Ni är bäst och att det är dem som klagar och baktalar som är förlorarna. Kramar i massor och ännu mer pussar till mina älskade gurkor :)

Trillingmamman

3 maj 2011 12:14

åååh tack Sofia :-)!

Saknar er massor. ALLA hälsar här till er..

Massor med kramar och pussgurkor!!

 
Ingen bild

Maria piteå

1 maj 2011 15:14

Åh vad jag känner igen det där, samma problem på mina föräldrars område. Dom har alltid haft gamla bilar typ volvo 144 som haft grön dörr och grön huv och resten röd. folk irriterade sig så mycket på det att pappa fick inte stå utanför vårt hus och byta däcken som tog typ 30min, bara för att bilen var ful. direkt han börjat på första däcket så kom en granne och började klaga men när någon annan granne med en ny audi tex stod där och bytte däck så sa dom inget. detta är så grymt löjligt. samma så har dom en granne som tvättar bilen i minus 30-40 grader bara för att ha renast bil på området (helt sjukt), köper någon en ny bil i en ny färg så måste han köpa en nyare i samma färg (det är löjligt). tyvärr så finns det såna här människor och jag tycker bara det är löjligt. Nu mera kör mina föräldrar en vit v40 och nu klagar aldrig grannarna (bara för att bilen är nyare och i samma färg hela bilen) gud vad det finns sjuka människor blir också jätte arg på såndant.

kram hoppas ilskan bleknar

Trillingmamman

3 maj 2011 12:16

Tack Maria!

a ibland så finns det människor som är alltför ytliga och materiella. Det kommer man tyvärr inte ifrån...

Tråkigt det där med dina föräldrar och bilen, känner igen det dock så väl.

Min ilska har bleknat och idag känns allt på topp igen. Ha en underbar dag!!


Kramar Eva

 
Ingen bild

Maria

1 maj 2011 18:46

Hej! Nu var det längesedan jag kommenterade något på din blogg men jag bara måste nu! Eftersom jag har äran att bo i samma stad som du så förstår jag precis vad du menar! Jag som då bor i ett av våra lågstatus områden kan säga att det är lika här till och med. Så tråkigt.....men tyvärr så finnas det gott om folk här som är av den sorten. Min strategi är att försöka strunta i dem men det är ju inte det enklaste. Vad säger du om att försöka få till den där lekplatsträffen snart? Ha de gott och din blogg är så härlig! Maria F

Trillingmamman

3 maj 2011 12:22

Heeej!

Ja nu var det länge sen... och det är på tiden nu att vi tar lekparksträffen! Absolut!

Denna vecka har jag haft besök och kommer att få igen till helgen. Men efter det så är det grönt i stort sett heeeela maj :-). Hur ser det ut för dig? Maila mig så kan vi bestämma en tid, plats och dag.

Ja att en del människor kan vara så inskränkta. Men tyvärr så kommer man nog aldrig ifrån det oavsett vart man väljer att bo. En del är materialister och så är det bara.

Ilskan har dock lagt sig ;-).

Ha en underbar dag! Så syns vi och hörs snart!


Kramar Eva

 
Ingen bild

Mom of three boys

1 maj 2011 19:04

KRAM! Tycker om din blogg! =)

Trillingmamman

3 maj 2011 12:23

Tack så hjärtligt för dina fina ord :-)! Ha en underbar dag!!

Kramar Eva

 
Ingen bild

Beata

2 maj 2011 18:19

Hej Eva!
Vilken feg människa, jag HATAR sådant fegt beteende, det är så kränkande. Bra att du reagerar, jag tycker absolut att du ska säga något på bra sätt till personen. Stå på er!
Många soliga kramar från ett kallt Uppsala!

Trillingmamman

3 maj 2011 12:25

Hej Beata!

Och tack :-)!

Även om min ilska har lagt sig så kommer jag nog inte kunna hålla tyst. Även om jag håller med många om att ibland är det inte värt att ödsla tid på energitjuvar ;-).

Här är det också kallt och det snöar till och med till och från.

Ha en underbar vecka!


Kramar Eva

 
Marina

Marina

28 december 2011 21:12

Hejsan

Ville önska dig en riktigt Gott nytt år 2012 i förskott-

Saknar dina ord i min nya gästbok.
Ha det så bra.

Vänliga hälsningar

http://hem.passagen.se/yamahatjej

Trillingmamman

29 december 2011 10:08

Tack så hjärtligt Marina. Vi önskar dig detsamma och hoppas att 2012 bjuder på massor av glädje.

Ha en underbar dag!!

Kramar Eva

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Trillingmamman - 29 augusti 2016 08:29


Sitter och njuter på balkongen. Det är över 20 grader. Ska verkligen njuta nu av sista dagen. Sola lite till, handla lite och bara vara. Det är så fridfullt. Saknar de små barnen och på ett sätt ska det bli skönt och komma hem till det normala ...

Av Trillingmamman - 26 augusti 2016 19:32

Ja det blev semester i år, kanske inte flera veckor men ack så skönt. Det bar i alla fall mot varmare breddgrader. Hej igen Zakynthos. Tredje gången jag är här. Älskar detta ställe, så fridfullt. Tog med mig min äldsta dotter denna gång. Har bestämt...

Av Trillingmamman - 22 augusti 2016 15:54


Så kom den här dagen man sett fram mot på mycket länge. En liten minisemester med min äldsta dotter. Nu sitter vi och tar en gofika på stationen. Vi ska snart bege oss till Göteborg och Landvetter. I morgon bitti tidigt bär det av mot varmare br...

Av Trillingmamman - 12 augusti 2016 20:34

Det är nästan så jag har glömt hur det är att blogga, har inte haft tid eller lust. Det har varit många nya intryck. Kan tala om att jag klarade mig. Fick mitt legitimation och är nu sjuksköterska. Är också anställd på kliniskt basår som man nu m...

Av Trillingmamman - 22 januari 2016 21:34

Hoppsan, nu har det gått ett tag igen sen jag skrev. Inte meningen, har haft fullt upp bara. Allt flyter på kan man säga. Känner mig stark. Och glad. Det var länge sen jag kände så här faktiskt. Nu finns det många orsaker till varför men en stor a...

Mamman i FamiljenXL


Trillingmamma och sjubarnsmor. Studerande. Välkommen hit!

/Eva S

Datum och månad

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5 6
7
8
9
10
11 12 13 14 15
16
17 18 19
20
21 22
23
24
25 26 27 28 29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Vill du söka?

Är du nyfiken på mer?

169 besvarade frågor

Tidigare år

Och klockan är nu...

På gång eller bara skrivklåda

Twitter

Träningsresultat

Senast skrivet av mig

Bloggar som jag följer

Andra sidor jag besöker

Äldre bloggar

RSS

FamiljenXL via Facebook

Översättning till annat språk

Besökare från andra länder

Free counters!

Statistik över besökare här

Blogg


Skapa flashcards