Trillingmamma och sjubarnsmor

Alla inlägg under maj 2011

Av Trillingmamman - 22 maj 2011 20:59

Internet ville inte samarbeta med mig idag. Och inte blev det bättre av att jag ville uppdatera Internet explorer till version 9. Resultatet blev en vit sida. Snyggt. Spelade ingen roll vad jag skrev i adressfältet, det blev ändå bara vitt. Skam den som ger sig. Det finns ju systemåterställning så det var bara att återgå till tiden hedenhös igen. Men jag kan ju blogga.


Tog en del kort på vår utflykt igår.


 

En tur till Ryds grottor blev det mitt på dagen.


 

Egentligen ingen grotta utan mer en klyfta. Men med en fantastisk utsikt.


 

Här är självaste klyftan. Lite läskigt var det för det var som ett stup rätt ner. Inget man vågade släppa lös barnen vid så det blev en snabb visit just vid klyftan för att fotografera lite.


 

Thomas håller hårt i Linn och Gabriel vid kanten.


 

Men vi hittade en liten gräsplätt där vi kunde bre ut filten och ta en fika på.


 

Här sitter dom alla och mumsar i sig glass.


 

Och som vanligt efter lite socker så blev det spring i benen på pojkarna. Och de hade lite ytor att springa på.


  

  

Julie i Thomas famn tyckte också det var skönt med en liten picknick.


 

Linn och Gabriel hittade sittplats längs bergväggen.


Idag har det varit en mer en lugn hemmadag hos oss. Jag har tillbringat större delen i rabatten och är nu klar. Tillsammans med grannen, som jag delar rabatt med på en sida, så har vi avverkat några timmar för att få det klart. Och det känns så skönt. Och vilket väder vi har haft dessutom.


Sen var det dags för Linn att träna fotboll inför Klassfotbollen 2011 nästa helg. Thomas tog med henne idag medan jag tog hand om ett helt gäng trötta, mindre glada killar frammåt kvällen.


Thomas fick ett ryck också och städade hela övervåningen samt möblerade om i båda rummen. Riktigt fint blev det. Han är duktig min make.


Kan säga att jag är helt slut idag trots att jag sovit en hel natt utan avbrott. Tror nog att det är jobbet i rabatten som tagit kål på mig. Men det var det värt. Hade tänkt fota nu på kvällen men det öser ner just nu, så håll ut! Bilder kommer snart.

För min del blir det sängen snart. Har haft en intensiv dag med allt och inte nog med det en intensiv kväll med datorn. Så nu ger jag upp för idag.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva





Av Trillingmamman - 21 maj 2011 09:53

Igår hade vi gäster hos oss på kvällen och det blev grillspett som meny. Grilla är något vi gör väldigt ofta här i huset, gott och mysigt är det. Barnen älskar det också då de får vara med och "hjälpa" till.


 

Innan gästerna kom så tog vi ett par timmar i parken. Trots att de inte sover middag så var de ovanligt pigga idag. Mer vilda än tama skulle jag vilja säga. Mycket bulor och skråmor blev det. Lucas testade mina nerver till max genom att ta sin Bobby car och köra nerför rutschkanan. Gissa om jag fick hjärtklappning när han for och flög all världens väg. Men han klarade sig tack och lov med enbart lite blåmärken. Kanske snart dags att köpa klippkort till akuten.


Idag ska jag, Linn och Gabriel besöka Granngården och Plantagen. Är ute efter något som kan avskilja rabatten mot gräsmattan. Har lite planer på att göra en lite större rabatt där man kan sätta olika blommor i. Har mycket balkonglådor och krukor med diverse blommor i men vill inte enbart ha sådant. Vore fint med något permanent. Har också fått ännu mer frön av Thomas, desto större skäl till att skapa en rabatt att odla dem i.


 

Så här ska planteras minsann.


 

Gabriel sitter lugnt och väntar på att mamma ska bli klar med bloggen så vi kan åka. Under tiden läser han en bok.



 

Tog ett härligt kort igår på Lucas och Alexander som åt lite gott på eftermiddagen. Det blev en mysdag på alla sätt och vis med både grillat och glada barn. Tycker det fungerar alldeles utmärkt med att de inte sover middag. Och de somnade fortare på kvällen igår också. En lyckad ändrad rutin. Och jag hoppas att även denna dag kommer att bjuda på trevligheter.


Nu ska jag dricka upp morgonkaffet och bege mig iväg. Får se vad jag hittar idag. På återseende!



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 19 maj 2011 21:07

Det har varit bra dagar nu eftersom de flesta börjar bli bättre också från förkylningar och annat. Nu har vi också testat i två dagar med att trillingarna inte sover middag. Trodde de skulle däcka igår vid sju av trötthet... men nej. Det var highlife uppe i sängarna kan jag säga. Och efter rond 359 tröttnade dom äntligen.


Idag var det i stort sett samma men något kortare tid. Klockan är nio och de sover faktiskt, till skillnad från igår.


Det som är bra med att dom inte har vila är att man kan utnyttja dagarna på ett helt annat sätt. Inte lika bunden längre. Så vi kom ut efter lunchen redan idag och var ute ett par timmar också. Kändes underbart kan jag säga.

Är lite trött bara men det kan ha sina naturliga förklaringar. Barnen har faktiskt varit snälla idag. Det blev lekparken och ett lass med sandleksaker. Solen tittade fram och det var riktigt mysigt att stå där bland de små. De serverade sandkakor, kaffe och annat smått och gott ur klorofyllen. Julie sov länge i friska luften också, och Linn lekte med en kompis.


Ja en riktigt lugn och skön dag med andra ord förutom tre diskmaskiner med disk, en tvätt, en dammsugning, bad av alla smutsiga, matlagning, tröstande av slagsmål, blöjbyten och alla godnatt-kramar. Så spikmattan känns faktiskt lockande just nu.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 18 maj 2011 08:55

Efter ett par dagars snorande, hög feber och allmänt missnöje på lilla Julie så tror jag att boven i dramat har uppdagats. När hon grinade till med hela ansiktet så såg jag att i överkäken så är det inget mindre än fyra tänder som håller på att tränga sig fram. Inte så konstigt då.


 

Botemedlet på det var att köpa lite youhurt, smaksatt med jorgubb. Hon åt som en häst och fick nya krafter. Vem vill tugga mat med en svullen överkäke? Efter ett par timmar så var hon tillbaka till sitt gamla jag igen. Fortfarande lite missnöjd men inte alls som det har varit.


Och efter ett par dagar med intensiv omvårdnad av mer eller mindre sjuka barn så fick även jag mitt botemedel.


 

Fröpåsar med blommor som jag har satt i krukor och i trädgården. Det är verkligen healing för min själ. Älskar blommor!


 

Fick även en fin bild på min blommande rhododendron med en humla i.


Det blev av att vi gick ut ändå på eftermiddagen. Jag tog trillingarna, Gabriel och Linn med mig ut. Thomas passade på att baka bullar, vila lite och ta hand om Julie så länge.


 

Och det blev en eftermiddagsfika som var efterlängtad. Alla små stod och hoppade och skrek efter bullar till slut.


 

Sen passade jag på att städa av lite. Fick hjälp av grabbarna som älskar att dammsuga. Tills de började bråka om vem som skulle ha den förstås. Då fick jag ta över dammsugningen.


 

Linn var så duktig och hjälpte mig med tvätten.


 

Gabriel han möblerade om tavlorna lite. Här helt oskyldig.


 

Måste också få visa vilken fin present jag fick av Linn när hon kom hem från sin pappa i söndags. Nymalet kaffe som var jättegott och sen ett gäng grodor till min samling. TACK goa Linn! Blev så glad över de fina presenterna.


Idag blir det ett test för pojkarna, de ska få hoppa över middagsvilan. Isac sov inte alls igår och det fungerar hur bra som helst. Alexander och Lucas sov en stund men var alldeles för pigga när de skulle lägga sig och somnade inte förrän efter nio någon gång. Ett tydligt tecken på att middagsvilan inte behövs. Så det blir en testdag idag, ska bli intressant och se.

Solen skiner dessutom så det blir ut i parken om en stund. Kanske innan lunch denna gång. Känns ganska skönt om de inte sover för då är man inte så låst.


För övrigt så känns det som att den här dagen kommer bli en bra dag. Har sovit gott i natt, bara ett par gånger gick jag upp. Fick massage av maken igår och det gjorde susen på min stela kropp. Sen gav han mig fröpåsarna igår också. Och i morse när jag vaknade så var han redan uppe, hade duschat, tvättat och diskat. En ovanligt bra morgon med andra ord. Så jag känner mig glad inombords.


Ja tidigare har det varit ett par intensiva dagar så detta var riktigt lyxigt måste jag säga, att få vakna upp så här. Dessutom så var det fullmåne igår och med tanke på det som varit så blev jag både hårig och ylade ikapp med varulvarna.


Nu väntas morgonkaffe nummer två. Barnen sitter så fint och leker en stund så jag tänkte passa på.


Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva





Av Trillingmamman - 17 maj 2011 12:12

Skulle ha skrivit igår men lilla Julie var inte alls på humör. Stackarn skrek i över en timme. Hon är jätteförkyld och har hög feber också. Så nog förstår jag att humöret inte var på topp för henne. När hon väl somnade så var jag för trött och somnade själv på soffan. Och tur var väl det för sen satte hon igång igen och har hållt på hela natten. Inte mycket sömn med andra ord. Tyckte dock att hon gnällde mindre nu på morgonen och åt något mer. Får avvakta under dagen och se hur det går. Nu är det tredje dagen för hennes del med hög feber.


Vädret här är inte heller det bästa så det blir nog inomhusaktiviteter idag. Får se vad eftermiddagen bjuder på för väder. Nu sover de små och då passar jag på att ta min lilla egentid också.


Här är det alltså sjukstuga just nu med andra ord för många av oss. Thomas går på antibiotika han med, bihåleinflammation. Trillingarna är egentligen inte på topp de heller men mycket bättre, för de har också varit förkylda med feber. Bara Linn och Gabriel som klarat sig bra, peppar peppar.


Vila väntar mig nu och kaffet är slut i koppen. Bäst att passa på medan man kan.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 15 maj 2011 13:32

Ja denna morgon började inte bra, en skitmorgon rent ut sagt. Humöret är inte direkt på topp direkt. Men, som vanligt så går allt över efter ett litet tag. Vill inte gå närmare in på vad som hänt, kände dock för att skriva av mig lite. Och det känns redan bättre.


Har gjort lite nytta också kan man säga. Nu har jag fram tills idag gått igenom allt material till boken som jag ska skriva. Det var en hel del sidor att ta sig igenom och läsa. Mycket känslor kom tillbaka också, en del jobbiga och en del bra. Så nu är det bara att sätta igång helt och hållet. Är mer taggad än någonsin. Får jag inte boken publicerad så trycker jag den själv. Känner lite jävlar anamma just nu över det mesta.

Det kanske tar ett tag till att skriva boken och det är mycket möjligt att jag måste gå igenom materialet med jämna mellanrum för att färska upp minnet lite. Men det gör ingenting, för mig får det ta tid. Målet är bara att göra det. Så ha tålamod!



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva




Av Trillingmamman - 14 maj 2011 20:00

Ja det blev lite foton igår men tyvärr så var kvalitén allt annat än bra. Kan bli så ibland när fotografen misslyckas. Men det är en digital systemkamera och inget man betalar framkallning för ändå. Så radera-knappen fungerade alldeles utmärkt.

Tog lite kort idag för att kompensera antalet foton ( nu tänker jag inte lägga in 50 kort men för att få ihop några stycken till mitt inlägg ).


 

Gabriel hos mormor och morfar. De bjöd på mat, riktigt gott. TACK! Så fotosafarin sträckte sig 35 mil faktiskt. Gott och se föräldrarna igen.


 

På väggen hemma hos mamma och pappa hänger ett fotografi på oss barn med några av barnbarnen på också. Det har efter det tillkommit ett antal också varav jag står för den statistiken mest, hela fem stycken till. Här är jag med Linn i knät och hon är runt 6-7 månader på detta kort. Och jag mörkhårig?! Det jag inte minns har inte hänt, måste ha färgat håret då. För jag är betydligt ljusare i kalufsen nu. Kortet togs i samband med min mammas 60-års dag.


 

Idag blev det en fika med lördagsgodiset ute i det gröna. Skönt faktiskt att slippa trampa på kladdiga godisar och torka mindre snygga fläckar som är precis överallt efter ett godiskalas. Mysigt värre var det, godisätandet alltså. Killarna fick dessutom välja sin egen påse. Och imponerande nog så visste de exakt vilken påse som var deras. Här gick det inte att fuska.


 

När godiset var slut så satte naturligtvis sockerkicken in. Spring i benen blev det och det blev raka vägen till grishagen, ca 100 meter fri terräng dit barnen sprang glatt. Alexander står här och beundrar grisen. Första gången har ser en på riktigt.


 

Ja men titta vilka små söta griskultingar också. De hade också spring i benen och for runt som skollade troll runt mamman. Men hon var så lugn så.


 

Hon lade sig bara ner och sen kom allihopa småttingar och skulle äta. Riktigt bök och stök kring "matbordet". Påminner starkt om familjen Silverlantz runt middagstid. Skrattade gott inombords åt det. Gabriel och Isac tittar storögt på.


Ja så kan det gå till när man är på fotosafari. Ingen stor skillnad egentligen på det och mina vardagskort.

Kvällen kom fort i detta hus och snart sover alla små. Nu ska jag och Thomas få vår tid. Så vi får se vad vi ägnar oss åt då, förutom varandra förstås. Och nej, det blir inte melodifestivalen.


Ha en underbar kväll!



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva




Av Trillingmamman - 13 maj 2011 10:01

... lagt sina elva små troll. Så kan det se ut så här...... med Thomas som självaste trollmor.


 

Nu fungerade det inte riktigt men bilden var så mysig med Thomas och alla trillingarna på, över och bredvid. Endast Thomas sov, eller försökte i alla fall.


Fick också en bild på pojkarna när de invaderade bilen härom dagen. Pojkar och bilar säger jag bara.


 

Alla tre vill köra stora bilen. Hålla i ratten och ändra på alla inställningar genom att dra i spakar och trycka på knappar.


Försökte ladda upp ett videoklipp också på Gabriel men nätverket är inte riktigt med idag tyvärr. Så jag tar det vid ett senare tillfälle. Kan filma med den nya mobilen och det blir helt okej resultat. Men dongeln och masten är inte kompatibla.


Det som står på schemat idag är fotosafari. Ska ta 50 bilder så vi får se vad jag kan åstadkomma. Nu väntas kaffe för min del och sen kan jag ta itu med allt annat.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Mamman i FamiljenXL


Trillingmamma och sjubarnsmor. Studerande. Välkommen hit!

/Eva S

Datum och månad

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5 6
7
8
9
10
11 12 13 14 15
16
17 18 19
20
21 22
23
24
25 26 27 28 29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Vill du söka?

Är du nyfiken på mer?

169 besvarade frågor

Tidigare år

Och klockan är nu...

På gång eller bara skrivklåda

Twitter

Träningsresultat

Senast skrivet av mig

Bloggar som jag följer

Andra sidor jag besöker

Äldre bloggar

RSS

FamiljenXL via Facebook

Översättning till annat språk

Besökare från andra länder

Free counters!

Statistik över besökare här

Blogg


Ovido - Quiz & Flashcards