Trillingmamma och sjubarnsmor

Alla inlägg under maj 2011

Av Trillingmamman - 12 maj 2011 15:54

Har haft den stora äran att få sysselsätta mig med trädgårdsarbete både igår och idag. Många kanske tycker det är tråkigt men för mig är det terapi. Tycker det är kul, och på köpet så blir det fint också. Så idag är det faktiskt Thomas som står för bilderna i bloggen då mina händer var allt annat än rena för att ta i kameran.


 

Thomas tyckte att jag nästan aldrig är med på bloggen så han tog kameran och fotade lite när jag jobbade. Och på sig själv också.


 

Ja vad säger man, här är jag i full fart med att rensa. Regnet hängde i luften lite men jag hann med nästan allt ändå. Bara en länga kvar.


 

Man måste också ta rätt på ogräset. Och det blev en hel del både från igår och idag. En kärra är redan tömd. Så lite yta men så mycket ogräs.


 

Thomas tyckte att barnens leksaker skulle få åka ogrässkrinda.


 

Tror Thomas har haft lite kul med mina hobbygrodor och hortensian.


 

Det här kortet på Lucas är riktigt fint tycker jag som Thomas tog. Ja det var roligt och se vad Thomas hade tagit för bilder och lagt över på min dator. Tyvärr är inte alla korten passande för bloggen. Och han passade på att ändra min bakgrundsbild också på datorn. Tackar för det för min bakdel är alltid kul att se nästan jämt.


Kommer också att lägga ut bilder på det färdiga resultatet här i trädgården. Men jag har en liten bit kvar att rensa först innan jag tar de korten. 


Idag kör vi tacos till middag och som det låter på barnen nu så är det nog dags att göra i ordning det också. Har stått här alldeles för länge. Men det är gott att ta en kopp kaffe efter att ha varit ute och jobbat ett par timmar. Det var också väl behövligt.Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva 


 ANNONS
Av Trillingmamman - 11 maj 2011 09:18

Igår var det en intensiv men underbar dag på alla sätt och vis. Har stundtals trott att jag levt i en dröm men igår vaknade jag upp och insåg att det är inte så. Och jag måste säga att jag vaknar upp glad och lycklig.

Min bästa vän Mia och hennes familj har sedan länge bestämt sig för att flytta från Stockholm. Och nu har turen kommit till dem. De har fått ett erbjudande om en lägenhet. Och det här i Skövde. Finns inga ord som kan beskriva den känsla jag har, den glädje jag känner och det är ren och skär lycka.


Jag har vänner som bor lång väg härifrån, en del som jag känt sen länge tillbaka och en del som jag har fått det unika att lära känna på senare år. Äkta vänner. Avståndet skiljer oss inte åt och kommer nog inte att göra det heller.

Och för Mias och min relation så har avståndet inte varit något problem någonsin. Men nu har vi den enorma turen att få bo grannar igen, precis som förr. För mig känns det otroligt bra, och jag hoppas det kommer att bli bra för barnen också ( vilket jag tror starkt ). Det blir lite lättare att träffas också då avståndet inte kommer att vara mer än max 10 minuters gångväg.


Jag vet vad denna flytt har gjort för vår del och jag tror också att flytten för Mia och hennes familj kommer att ge dem ett nytt liv och kula att börja på. Att man sedan har sin bästa vän där gör det lite lättare. Det kommer att bli många äventyr, utflykter och upptäcksfärder som jag får dela med dem. Eller bara dagar där man får "vara". Och jag ser fram mot det, väldigt mycket.


Mia, det ska bli så kul och få ha er nära igen!
Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


ANNONS
Av Trillingmamman - 9 maj 2011 19:56

Lite efterdyningar av förkylningen härjar fortfarande. Men bra mycket bättre hos de flesta av oss. Jag mår topp igen och jag är som sagt sällan länge sjuk. Och ut gick vi ändå eftersom barnen var duktigt rastlösa efter vilan. Det behövdes hoppa, studsa, cykla, springa, jaga, kasta boll och annat. Och en elva under näsan hindrade dem inte. Själv stod jag och lapade lite sol.


Idag åkte Anders och Åsa hem på eftermiddagen. Allt återgår till det normala igen... nåja nästan. Det har varit mycket trevligt med sällskap i ett par dagar och trots att de inte har behövt så har de hjälpt oss massor.


Har också fått en del städning gjort här på kvällskvisten med. Börjar jag på ett ställe så har jag svårt att avsluta. Följde handavtrycken längs dörrar och väggar som mina barn har lämnat så fint. Tyckte ändå det var dags att ta itu med det. Kändes skönt när det mesta var borta och att orken har kommit tillbaka igen. Bäst att passa på då. Nu har jag lämnat trasan åt sidan för en stund här vid bloggen. Ska också unna mig tid framför tv:n.


I morgon väntas en ny dag. Och det är en dag jag ser fram mot.Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 8 maj 2011 14:54

Vi har drabbats av förkylning och släng av feber här i huset. Igår var nog den värsta dagen för alla, även jag låg ner. Mot eftermiddagen så kunde vi i alla fall ta oss ut en liten sväng i det fina vädret. Men avbokade långpromenaden som vi hade tänkt ta från början.

Även idag så har vi ett gäng som känner sig lite hängiga men är mycket bättre än i går. Och jag känner mig i bra form också och har varit på en promenad här för en stund sen med min bror och Linn.


Inga stora utsvävningar kommer att göras idag eftersom i princip alla trillingarna är ur form fortfarande. En lugn dag hemma får det bli helt enkelt.

Tog lite kort med min mobilkamera igår för att testa kvaliteten. Och tycker det blev helt okej.


 

Här är Linn ute i solen.


 

Även Julie är förkyld men trivdes som fisken i vattnet ute. Två tänder nertill har också dykt upp så det kan vara det som spökar för hennes del.


 

Gabriel och Åsa hjälps åt och skalar potatis. Vi gjorde egen skagenröra, bakad potatis till middag. De små fick kokt potatis i stället.


 

Linn, Anders och en av hundarna trängs i soffan för en liten paus.


Fler bilder kommer inom kort. Nu ska vi ta ut de små på baksidan en stund så det får lite frisk luft. Varmt är det också.Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 6 maj 2011 10:04

Det blev en intensiv dag igår. Hämtade brorsan och hans tjej vid tåget. Och egentligen var det mitt i barnens sovtid så de var lite trötta och smått hysteriska till en början. Mycket skrik och protester. Efter vilan så blev det bättre men sen satte det fart igen framåt eftermiddagen och kvällen. Det visade sig dock att Lucas hade feber, nästan 39 grader. Så det förklarade en hel del. Men nu var det inte bara han utan även Isac också. Fick lite dåligt samvete då jag trodde att Lucas bara var retsam och gnällig gentemot sina bröder. Idag mår han dock mycket bättre och alla sover nu vila i tid. Hoppas eftermiddagen blir bättre. Sen efter lunch så tar vi oss en promenad.


 

Här är min lillebror Anders med sin hund Shadow. Nu blev också Anders klippt av Thomas igår så lockarna är borta för ett tag till.


 

Och här har vi Åsas hund Laban.


Tog inte så mycket bilder igår faktiskt och de flesta av dom blev inte bra. En miss från min sida. Men de stannar tills på måndag så jag hinner med att fota alla.


Thomas skall åka iväg till Stockholm idag så vi blir ensamma med alla barnen. Men det har jag varit förr så det blir nog inga problem. Om vädret tillåter så blir det med all säkerhet grilla av i eftermiddag. Vi ska även ta en liten promenad senare för att titta på omgivningen lite. Men för att barnen ska orka så behöver de både vila och äta lunch först. Och vi måste nog invänta Linn från skolan också så vi inte behöver ha den tiden att passa med. Då kan man ta allt i lugn och ro sen.


Så det jag kan göra nu är att ta tag i lite "måsten" så slipper det hänga över mig sen. Och då pratar jag om det vardagliga som disken och tvätten. Får givetvis redan mycket hjälp både från Anders och Åsa, känner mig bortskämd mellan varven. Stort tack! Rena rama lyxen. Ska även åka iväg och handla lite snabbt medan jag kan.Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 5 maj 2011 07:28

Att ett år kan gå så fort. Tyckte det var igår jag startade bloggen. Men det var ett helt år sedan. Vilken resa och vilken fortsatt resa dessutom, för slut är det inte på mitt skrivande. Och ni som läser och kommenterar ger mig ännu mer inspiration till att skriva, TACK!

Resan slutar inte utan kommer att fortsätta med nya äventyr, överraskningar och annat skoj från oss här. Vi får se vad framtiden har i sitt sköte.


FamiljenXL:s blogg blir 1 år !


Idag väntar vi besök och redan nu på förmiddagen så ska vi hämta min bror och hans tjej. Räknar ner, bara två timmar kvar. Har lite barn att ta hand om först. En ska till skolan och fem ska kläs på, byta blöjor och in i bilen. Vilket tar sin lilla tid. Men självklart så hinner jag med en kopp kaffe till. Vaknade tidigt, redan före fem, så den första koppen tog jag i lugn och ro för en gång skull. Behöver dock en kopp till känner jag, även om den är i sällskap med ett gäng glada barn.


Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 4 maj 2011 20:40

Lägger upp lite bilder från de dagar som varit. Har även tagit lite nya också. Så här kommer lite smått och gott från oss....


 

Ja just denna dag som vi skulle få besök så bestämde sig Thomas för att möblera om så vi skulle få plats med de nya högtalarna ( som ännu inte är klara ). Som ni ser så är arbetsfördelningen jämn. En jobbar och hur många tittar på?


 

Alexander hjälpte till. Han såg vad Thomas gjorde och gick och hämtade verktyg han med. Och dockan givetvis...


 

Lucas drog på sig kepsen bak och fram. Han såg allt annat än tam ut.


 

Isac tittar nyfiket på vad pappa sysslar med.


 

Morbror Ronny med Isac och bollen förstås.


 

Här en liten fikastund. Gabriel sitter i Ronnys knä och Alexander i stolen bredvid.


 

Linn min underbara tjej hjälpte mig med den rena tvätten. Hon är så duktig och alltid glad för det mesta.


 

Igår möttes vi här i Skövde av värsta snöfallet, vet att jag överdriver lite. Men har man sett solen nu i ett par veckor så är snö allt annat än välkommet. Isac står och beundrar snöflingorna inomhus. Ingen av trillingarna ville gå ut kan jag säga. Så det blev inomhusaktiviteter.


 

Ja snön var ju en tråkig del av dagen, men lunchen desto roligare. En stilla undran bara.... Var det Lucas som attackerade maten eller maten som attackerade Lucas? Det var korvstroganoff överallt kan jag tillägga. Inte bara på Lucas, utan bredvid Lucas och även under. Fann också en hel del i blöjan vid bytet. Mammas mat måste ha varit god... eller inte.


 

Linns hår var långt och slitet så jag klippte henne. Titta så fin hon blev. Själv blev hon jättenöjd. Egentligen så ville hon ha kortare men jag är ju mer amatörfrisör så då är det nog bäst att proffsen får ta det. Huvudsaken är att Linn själv blev nöjd, och det blev hon.


Idag spenderade vi eftermiddagen ute. Riktigt skönt men lite kallt. Finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder. Bara att ta på sig med andra ord. Snön var borta eftersom solen sken hela dagen, det räckte för mig att vistas utomhus. Även barnen var glada. Så cykla, röja, hoppa studsmatta, kasta sten, ramla, knuffa brorsorna, springa, gräva i rabatten och snubbla var det som hände hela eftermiddagen. Och kul hade vi. 

I morgon är en dag som vi ser fram mot också. Min lillebror och hans tjej kommer på besök. Här längtar vi! Det var i oktober jag såg min bror sist. Och deras två små hundar kommer med också. Hoppas barnen inte friserar om dem.


Säkerligen kommer en hel del bilder att tas, ska även fråga om lov först också. Så fortsättning följer mina vänner. Ha en underbar kväll!


Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 3 maj 2011 12:54

Har haft min morbror och hans fru på besök här och det har varit riktigt mysigt. Barnen fullkomligt älskade det också. Och det var trots allt länge sen vi sågs så det var ett kärt besök. De har varit mycket till hjälp här under dessa dagar, TACK! Och dessutom gott sällskap.


Igår tog vi oss alla en lång promenad ner till stan för att ta en fika. Riktigt skönt även om det var en pers att dra trillingvagnen hem i uppförsbacke hela tiden. Men hem kom vi. Gabriel och Linn åkte bilen med morbror Ronny då vi tidigare hade parkerat den där nere i samband med att Thomas skulle till jobbet.

Visste att Gabriel inte skulle orka hela vägen hem, det är ju trots allt tre kilometer. Vägen ner var ju inga problem. Då är det mest nerför. Men uppför kan bli lite jobbigt för en treåring. Linn åkte också med i bilen så det var bara jag och Guhn som gick med varsin barnvagn. Och hem kom vi också, något trötta, strax efter fem på kvällen. Gjorde en god middag och barnen somnade i stort sett ovaggade efter en lång och intensiv dag.


Nu har dom åkt hem och jag är åter själv med barnen. Thomas jobbar och Linn är i skolan. Kommer att få gäster igen på torsdag vilket jag ser fram mot. Min lillebror och hans tjej kommer hit över helgen. Så nu har vi svängdörrar hemma hos oss, härligt!


Har tagit lite bilder som jag snart kommer att lägga upp. Först ska jag ta hand om mina trollungar.Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Mamman i FamiljenXL


Trillingmamma och sjubarnsmor. Studerande. Välkommen hit!

/Eva S

Datum och månad

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5 6
7
8
9
10
11 12 13 14 15
16
17 18 19
20
21 22
23
24
25 26 27 28 29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Vill du söka?

Är du nyfiken på mer?

169 besvarade frågor

Tidigare år

Och klockan är nu...

På gång eller bara skrivklåda

Twitter

Träningsresultat

Senast skrivet av mig

Bloggar som jag följer

Andra sidor jag besöker

Äldre bloggar

RSS

Följ bloggen

Följ Trillingmamma och sjubarnsmor med Blogkeen
Följ Trillingmamma och sjubarnsmor med Bloglovin'

FamiljenXL via Facebook

Översättning till annat språk

Besökare från andra länder

Free counters!

Statistik över besökare här

Blogg


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se