Trillingmamma och sjubarnsmor

Alla inlägg under juni 2011

Av Trillingmamman - 21 juni 2011 19:22

Har gjort lite ärenden på morgonkvisten och känner mig rätt nöjd. Även om det inte är såna ärenden som jag egentligen skulle behöva göra så som gå till frisören eller handla kläder till mig. Nu hade jag alla barnen med mig och då blir det inte riktigt sådana shoppingturer. Men posten för att skicka iväg ett paket och sen handla lite förnödenheter på Ica blev det.

Har varit ganska så förskonad mot kommentarer sen vi flyttade hit men man vet ju att förr eller senare så kommer det. Och idag var inte riktigt rätt dag att kommentera på. En äldre dam med en något snäsig röst sa till mig - Kära nån, hur ska det där gå med alla barnen? ( jag tog ett par liter mjölk ).... Kunde inte låta bli och säga - Som du ser så går det alldeles utmärkt!

Sen gick jag därifrån. Var irriterad från början över en annan sak och en överflödig, snäsig kommentar gör inte saken bättre. Fel dag och fel plats helt enkelt. Egentligen en liten grej och inget att bry sig om, jag vet.


Har mycket att se fram mot denna helg och jag riktigt längtar. Ska träffa mamma och pappa, min vän Mia gifter sig på lördag och sen på söndag ska vi hälsa på Mirka och Peter. Och alla små barnen är med också.


På torsdag blir det ett tidigt ultraljud och det är med lite nervositet jag känner inför det. Inte så mycket att jag är orolig för barnet utan det är mer över antalet. Tänk om det är fler? Jag har ju uppenbarligen släppt många ägg tidigare.

Och är det fler så vill jag gärna vara psykiskt förberedd. Givetvis så blir jag ju glad om det är ett friskt barn. Men jag vet hur omtumlande det kan vara också om det är flera. Man vill gärna veta och vara förberedd som sagt. Inget annat.


Vi har varit ute mycket idag och pojkarna har varit på deras mindre roliga humör. Mycket trots, slagsmål och grinerier tyvärr. Efter badet så somnade alla. Fick hoppa över städningen idag helt för det gick bara inte. De somnade fort så de måste ha varit trötta. Hoppas morgondagen blir bättre. Känner mig också helt slut och ska inte göra några större utsvävningar idag mer.Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


ANNONS
Av Trillingmamman - 20 juni 2011 20:28

Igår var det nog den mest regnigaste dagen jag varit med om sen efter flytten hit. Det regnade konstant kändes det som, riktigt höstväder. Inget uppehåll direkt heller. Så det blev en inomhusaktivitetsdag för oss alla. Och det gick det med även om det är mycket roligare att vara ute. Men som plåster på såren så gjorde vi en brakmiddag med tacos vilket var uppskattat.


Idag var det betydligt finare. Morgonen började med blå himmel och sol. Grabbarna stod startklara redan klockan sju men jag kände inte för att göra mig osams med grannarna och gå ut då, så vi avvaktade ett par timmar. Mina små kan ju vara lite högljudda mellan varven när kivandets sätter igång. Vi körde en liten ritstund i stället.


 

Alla sitter koncentrerade och ritar. Och de skulle kunna ha satt rekord i på hur kort tid man gör av med ett ritblock. Och ändå fick de måla på någolunda hela ytor påpappret, och baksidan. Fort gick det i alla fall och sen for kritorna all världens väg. Lika bra och plocka undan allt innan väggarna blev tapetserade.


Sen gick vi ut för att röja lite och det gick som smort. De lekte, cyklade, grävde, slogs, sprang, spelade fotboll, åkte sparkcykel, gjorde kaffe osv osv.... Det var riktigt mysigt. Hade grannen som sällskap och hennes dotter också. Hon bjöd dessutom på kaffe idag igen. Snällt! Grannen har också berättat att det går bussturer till Ullared härifrån vilket gjorde mig mycket intresserad. Har aldrig varit där och någon gång måste jag ju bara åka dit.

Med bil tar det en stund och kostar dessutom pengar. Skulle uppskatta att det ändå är mellan 16-20 mil dit. Men bussturen kostar bara 250 kr, inte dåligt! Så jag hoppas snart att jag kommer dit för att kika lite på den omtalade Ullared.


Sen är det lite annat som händer också och det är att de ska öppna ett helt nytt Äventyrsland här i närheten. Riktigt häftigt för barnen!


 

Jag vet inte om ni ser vad det står men längst ner så finns en adress till deras webbsida.

Ja detta är ju något som vi definitivt kommer att besöka i sommar. Grabbarna lär bli helt lyriska. Och eftersom Linn är borta så får jag ta med henne någon helg då det är öppet ända till oktober. Ska i alla fall bli intressant att se vad detta är för något. Känns som om det ligger mycket runt omkring för barn här.


Även den här veckan kommer det att hända saker. Kommer att återkomma mer om det vart eftersom. Nu ska jag bara vila känner jag. Fick ett ryck och städade alla våningar och torkade golven, nu luktar det fräscht. Bara jag kvar då som ska duscha och slappa. Thomas kommer hem snart också.


Tack för era fina kommentarer, gratulationer och inlägg angående graviditeten   ! Det värmer gott....Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


ANNONS
Av Trillingmamman - 18 juni 2011 19:21

Ja nu är det officiellt även om det fortfarande är i ett väldigt tidigt stadium. Det går inte att hålla det hemligt för vet en så blir det så att det sprids vidare som en löpeld och andra undrar varför man inte sagt något osv osv... Så lika bra att ta alla på en gång så vet man att alla har blivit ihågkommen och informerade.


Dessutom vet ju alla att de första veckorna är riskfyllda och att det inte finns garantier för att det går hela vägen. Men nu tänker jag inte tänka så utan vi hoppas på det bästa. Ja, vi väntar tillökning igen. Har varit ganska trött också och skrivit om det en hel del, det finns alltså en naturlig förklaring till det. Mår annars toppen.

Kroppen är också fantastisk som kommer ihåg allt så det ser redan ut som om jag är i fjärde månaden eller något. Det går inte att dölja det heller utan att folk kommenterar. Grannen kom på mig...


Elaka påhoppningar och kommentarer undanbedes vänligt men bestämt. Barnet är planerat och välkommet. Jag lämnar kommentarerfältet öppet. 

babies
Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 17 juni 2011 18:52

Det var skolavslutning idag och ösregn, vilken kombination. Det innebar att i stort sett alla skulle ta bilen dit avslutningen var. Trodde det skulle bli kaos men faktiskt inte. Visst var det bilkö som gjorde att vi blev lite sena men vi var ju inte ensamma om det. Och kaos var det inte heller för efter det att jag släppt av Linn och hennes pappa så hittade jag en parkering på en gång. Och vi hann in resterande vi med om än lite fuktiga av regnet.


Skolavslutningen var i ishallen här i Skövde. Ganska mäktigt, genomtänkt, planerat och bra med ytor överallt.


 

Alla klasser från ettan till femman satt nere på "isbanan". Sexorna satt på läktaren.


 

Från andra sidan ser man alla föräldrar, släkt och vänner på läktaren. En hel del kan man säga.


 

Linn vinkar när hennes klass kommer ut på "isen".


 

Linns farmor Vivan har Julie i famnen och bredvid sitter Linns pappa Tomas med kameran i högsta hugg.


 

Gabriel trivdes med Linns pappa och satt som ett ljus bredvid honom. Trillingarna ville inte hela vägen och då var jag tvungen att avlägsna mig lite bakåt.


 

Lucas var den som tröttnade först. Han var inte alls road av att sitta i vagnen. Men det var inte riktigt läge för att släppa lös dem alla tre då det var så mycket folk och branta trappor.


 

Isac lyssnade till musiken.


 

Alexander höll ut bäst av dem alla tre, även om han ser mindre glad ut på bilden.


 

Detta foto tog Linns pappa när de hade samling efter hela uppvisningen. Man riktigt ser hur det lyser sommarlov i ögonen. Härligt!


Dagen har gått fort och nu har Linn och hennes pappa samt farmor åkt hem. Lite blandade känslor då hon kommer att vara borta flera veckor. Men i och med att hon har det bra så underlättar det massor, och det finns faktiskt telefonförbindelse. Jag hoppas i alla fall att de får det riktigt mysigt i sommar med många soliga dagar, bad, nöje och härliga stunder.

De har varit till stor hjälp idag också vill jag säga, TACK! Underlättade massor att ha lite fler händer.


Ja nu sitter jag själv här, Thomas är kvar i Stockholm. Snart ska jag lägga Gabriel också. Sen tror jag att det blir en lugn kväll för min del. Känner mig helt slut på alla sätt och vis efter denna intensiva dag.Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva
Av Trillingmamman - 16 juni 2011 19:57

Tror alla har varit lite ur gängorna idag faktiskt på ett eller annat sätt. Grabbarna har småbråkat en del på morgonen men det blev bättre när vi kom ut en stund. Då tog Julie över. Hon har inte varit sig själv idag alls stackarn. Mycket tårar och tandagnisslan. Klart hon också måste få gnälla lite som annars är den mest lugna av dom alla. Tror det var lite tänder som spökade eller hennes rinnande ögon kanske. Ingen feber och inte förkyld. Man kan i och för sig vara hängig ändå. Det gick över efter badet och sen när hon blev nerbäddad i sängen, då somnade hon som en stock.


Grabbarna somnade också här innan halv åtta. Bara Linn som är kvar uppe. Sista kvällen innan sommarlovet hos pappa. Måste dock få henne i säng snart eftersom hennes pappa och farmor är på väg hit. Hon vet ingenting för det ska bli en överraskning. De ska vara med på skolavslutningen i morgon. Sen åker hon med dom hem på kvällen.


Det blir jag kvar med barnen. Thomas åker till Stockholm på begravning. Tyvärr så gick hans mormor bort här för ett tag sen.

Kan inte deltaga i begravningen vilket känns lite sorgligt, men jag har min dotters skolavslutning här. Ibland önskade man att man kunde dela på sig.


Sänder min varmaste tanke till er alla, och det hoppas jag att ni vet om   .

 

Ni vet kanske att jag tidigare har skrivit om Julies eksem som vi har tampats med nu länge. Ja det har inhandlats dyra krämer hit och dit men det har inte visat något resultat alls. Hon har fortsatt och klia sig hela tiden. Till slut blir man anti mot allt och vill prova något helt nytt. Hittade Liberoprodukter och speciellt en som hette cream. På ett par dagar så var allt borta och hon kliar sig inget mer på kroppen. Fantastiskt tycker jag. Inte alltid det dyra som är det bästa. Visst ska man lyssna på läkarna också. Man blir lite desperat i slutändan när ingenting av vad de säger man ska köpa fungerar. Så nu hoppas vi att det håller sig borta på min lilla torra tjej.


Nej nu måste jag få min lilla prinsessa Linn i säng.Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 15 juni 2011 09:36

Är på väg att göra om lite på bloggen. Inga stora förändringar så. Men små räknas också. Bakgrundsbilden är redan bytt, fotad och redigerad av mig. Dödskallen hänger i vår stora bil så den finns på riktigt. Sen har jag redigerat bilden lite för att få lite effekter. Gillar mörka färger eftersom det är mer jag. Hårdrockare som jag är.


Sen har jag också ändrat Besökare från andra länder också. Flaggräknaren. Tyvärr så var den så urusel att den inte tog med tidigare information. Skitdåligt, men jag ville ha den lite annorlunda och med mer val av länder än jag hade tidigare. Så det var bara att tillåta den nollställa allt. Och det är inte utan lite sura miner från min sida. Det får gå ändå.


Jobbar också på en ny header till bloggen. Är inte klar än men ni lär se när den kommer så håll utkik framöver. Gör den helt själv då jag tycker om att redigera och hålla på med fotografier.

Jobbar nu i ett gratisprogram som jag är mycket nöjd med, www.picnik.com . Saknar ändå lite mer proffsigt redigeringsprogram. Har tidigare jobbat mycket i Photoshop men tycker att det är på tok för dyrt tyvärr för att ha som hobbyredigerare. Har tittat ett par gånger på Photoshop elements och det är inte helt omöjligt att jag investerar en peng så småningom. Priset är mer humant för det programmet. Inte just nu bara. Har lite annat planerat före det.


Ja lite förändringar kommer med bloggen. Och så lär det väl hålla på så länge jag bloggar också.Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 14 juni 2011 20:13

Om det ändå regnar ute så gör det inte så mycket att grabbarna blir blöta, ellerhur!? Vi hade tur ändå för molnen sprack up och solen tittade fram. Men grabbarna var ändå blöta, inte av regnet...


 

.. men utav vattensprutan. Gabriel fick det fulla förtroendet att hålla i sprutan en stund.

Grabbarna fick alltså vara med när Thomas tvättade bilen och det är alltid lika populärt.


 

Alexander passade på att tvätta trehjulingen.


 

Isac tvättade stora bilen såklart.


 

Lucas inspekterar hinken och dess innehåll.


Ja tur hade vi för vädret höll i sig med sol och moln resten av dagen. Kunde inte bli bättre.

Och till middag så hittade jag färskpotatis i affären som jag blev enormt sugen på. Till det så blev det grillat kött, chilibearnaise och sallad till. Barnen fick korv men det tackade de inte nej till heller. Lyckad middag för alla, och gott.


Skitiga barn är glada barn brukar jag säga men de måste skrubbas från topp till tå ändå.


 

Ja det börjar bli riktigt trångt nu i badkaret med fyra stycken. Får se hur länge man kan bada dem alla tillsammans. Rena blev de i alla fall.
Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 14 juni 2011 09:39

Vi gjorde om planerna lite igår och åt pannkakorna inne, sen gick vi ut. Och var ute i flera timmar. Tittade inte ens på klockan. Jag och grannen satt och fikade och pratade medan barnen lekte på så snällt. Vi förflyttade oss bara till olika platser. Var det inte på framsidan eller baksidan så blev det lekparken. Barnen var hur mysiga som helst och lekte så fint med varandra eller med andra saker. Fikat tog vi ute med då Thomas åkte iväg och handlade lite gott till alla. Inte förrän vid middagstid så gick vi in. Efter det så är det de vanliga sysslorna som ska göras. Barnen var ganska så sandiga och smutsiga så de behövde alla ett bad med skrubbning från topp till tå.

Själv städade jag av lite och tog hand om disken medan Thomas tog barnen. Barnen var så trötta att de somnade ovaggade innan åtta, allihopa. Ja hela dagen igår var hur mysig som helst.


Skulle vilja backa tillbaka tiden lite för idag så regnar det. Trist väder minst sagt och barnen retas och slåss mellan varven. Jag släcker lite bränder här och där. Men det ska nog gå bra ändå. Ut går vi lite senare oavsett väder. Men visst hoppas jag på uppehåll åtminstone.


Har nu också bokat in mig på Mammabloggkryssningen i augusti. Och jag ser fram mot att åka. Träffa lite nya människor och träffa nära vännerna Mirka och Mia. Få komma iväg lite, ja det ska bli underbart!


Tänkte lätta upp stämningen lite för dom små med en fika nu. Så ha det gott alla!Tack för att ni läser! Vid tanegnterna/Eva


Mamman i FamiljenXL


Trillingmamma och sjubarnsmor. Studerande. Välkommen hit!

/Eva S

Datum och månad

Ti On To Fr
    1
2
3
4 5
6 7 8 9 10 11
12
13 14 15 16 17 18
19
20 21 22 23
24
25
26
27 28 29 30
<<< Juni 2011 >>>

Vill du söka?

Är du nyfiken på mer?

169 besvarade frågor

Tidigare år

Och klockan är nu...

På gång eller bara skrivklåda

Twitter

Träningsresultat

Senast skrivet av mig

Bloggar som jag följer

Andra sidor jag besöker

Äldre bloggar

RSS

Följ bloggen

Följ Trillingmamma och sjubarnsmor med Blogkeen
Följ Trillingmamma och sjubarnsmor med Bloglovin'

FamiljenXL via Facebook

Översättning till annat språk

Besökare från andra länder

Free counters!

Statistik över besökare här

Blogg


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se