Trillingmamma och sjubarnsmor

Alla inlägg under juni 2011

Av Trillingmamman - 13 juni 2011 09:38

Jag har varit så otroligt trött här på kvällarna, all energi har runnit ur mig. Och det blev inte bättre när det dåliga vädret kom hit. Men idag skiner solen åter igen och ny energi börjar komma. Så jag tänkte steka på lite pannkakor som vi kan äta till lunch ute i det gröna eller sandiga naturen. Blir ett mindre projekt att ta in grabbarna för att ställa sig och laga lunchen, de vill ju vara ute så mycket som möjligt nu när det är varmt. Inte mig emot, älskar sol!


Igår hittade vi den första jorgubben som var mogen i trädgården. Och det var hårdvaluta på den stackarn med. Alla ville smaka sin beskärda del. Om den var god?! Ja fy, inte alls som de smaklösa i affärerna.

Så jag tittar varje dag nu efter fler mogna eftersom det finns hur många gröna som helst. Det borde ju ploppa upp snart. Jorgubbar med grädde är ju en riktig dröm att få smaska i sig.


Morgonkaffet har jag fått i mig redan. Har till och med fått sitta i lugn och ro en stund också. Plikten kallar så de små rackarna får komma ut före elva som jag hade tänkt mig.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 11 juni 2011 17:33

Det är något visst med Gabriel och gitarrer. När han har den i sin famn så är det som om han inte har gjort annat.


 

Den är för stor men han kan ändå bära upp den på något sätt.


 

Lite suddig bild vilket är synd. Här rockar han loss med gitarren ordentligt.

Gabriel och jag brukar ha lite sångstunder tillsammans då jag vet att han gillar det samt att han har ett riktigt musikintresse. När vi spelar skivor så kommer han ihåg de flesta texter och refränger också, så sammanlagt är det säkert ett tiotal låtar. Hoppas att det håller i sig och att han fortsätter med musik eller instrument när han är vuxen. Vore roligt eftersom det finns flera i familjen som sjunger, dansar eller har intresset för musik. Linn är jätteduktig hon med och har haft bra sångröst ända sen hon var liten, och har fortfarande ska jag säga. Hon är med i skolan och ordnar med klassens timme både med sång och danssteg.


 

Linn har också fallenhet för instrument och dans, inte bara sång. Ska bli spännande och se om det kommer fler efter av barnaskaran som har intresset för musik.

Men det spelar ingen roll vilket intresse de har eller kommer att få så länge det faller inom lagliga ramar så får de tycka om och ägna sig åt vad de vill göra. Är en stolt mamma till alla oavsett.


 

Lucas är en lite joker, man vet inte riktigt vad han gillar än. Det jag vet är att han definitivt gillar godis och att retas. Sen är han lite anonym av sig när det gäller hans talanger. Han spanar på håll lite vad Gabriel och Linn sysslar med.


 

Efter att ha rockat loss med gitarren så vilar grabbarna upp sig lite hos pappa.


Dagen har gått fort tycker jag ändå. Vi har varit ute mycket både i lekparken och utanför för att sparka fotboll. Det gillar trillingarna och Gabriel, även jag. Fick springa en hel del för att rädda lite bilar, fönster och rabatter. Nu var det bara plastbollar så jag överdriver lite, men grabbarna skrattade åt mina små räddningar. Sen skiter jag fullständigt i vad grannarna tycker.


Ikväll hoppas jag att barnen somnar tidigt. Men det borde dom göra efter den här dagen. Nästan hela styrkan är helt kraschade och ingen har sovit middag. Så oddsen är på min sida. Jag och Thomas ska ha en myskväll vilket vi ser fram mot.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 10 juni 2011 20:43

Jag tycker inte om bilar som går sönder. Pratar om min egen lilla "pärla". Men nu var det inte jag som satt bakom ratten utan Thomas. Jag brukar ju vara rätt så otursförföljd annars när det gäller bilar. Ett vrak har vi nu blivit av med här i veckan och ett irritationsmoment mindre.

Visserligen var Volvon körduglig till en viss del eftersom Thomas är hemma nu. Bilen behöver dock åka in på ett besök till en verkstad men det får tyvärr vänta. Får se om makens magiska kunskaper och handpåläggning kan göra underverk i morgon, hoppas det. Annars kan det bli lite trist ett tag. Fortsättning följer som sagt...


Hörde också att det var riktig värme i Stockholm. Kan inte direkt påstå att det har varit det här. Termometern kom väl upp till 12 grader och regnet bokstavligen öste ner i omgångar. Ett riktigt skitväder med andra ord. Men jag vet inte vilket som är värst, att sitta i en bil när det är 30 grader ute eller att vara hemma när det är 12. Har för övrigt haft en lugn och skön dag så jag klagar absolut inte.


Även om en del motgångar kommer så måste jag lysa upp det bra som har hänt också. Sen vi fick en genomkörare av torktumlaren med dammsugaren så går den som ett klockverk. Aldrig förr har tvätten torkat så fort. Och tvätthögen krymper snabbt utan att behöva vänta på att bli torkad, för det kunde verkligen ta helskägg förut innan den bestämde sig för att ryka lite. Så något positivt finns det mitt i smeten. Och självklart finns det mer positiva saker än det, hatar att gräva ner mig i ilska eller att vara irriterad. Bara skönt ibland att få skrika av sig lite.


Har också samtalt med goda vänner idag med så lite energi har jag fått. Tack Mirka, Mia och Jennie!


Kaffet är slut och jag överväger om jag ska ta och handla nu eller i morgon bitti. Ska inte dricka mer nu ändå och känner mig så bekväm med där jag sitter, därför velar jag. Det lutar dock starkt till att det blir en morgonpromenad i stället. Hoppas jag inte står där med hornen i pannan i morgon bitti.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva




Av Trillingmamman - 9 juni 2011 21:01

Idag har det varit en lång dag. I alla fall kändes det som det. Och ska jag vara helt ärlig så har jag inte ansträngt mig så mycket. Varit ute med barnen och lekt med dem, gungat och byggt sandkakor mest. Vi provade och se om poolen lockade också eftersom det var så hett och kvavt ute. Men dom ville inte riktigt idag. Och tur var väl det för sen kom både åskan och regnet igen. Inga större utsvävningar, måsten eller sysslor. Bara varit avslappnad.


Humöret har inte varit på topp vare sig hos mig eller pojkarna heller. Smittsamt kanske just idag. Mycket bråk mellan dem och retandes, ett par bränder att släcka med andra ord. Vet att dessa dagar finns men som tur är inte så ofta. Idag var en sån dag och dessutom kändes den lång. Mindre kul.


Men nu sitter jag här och alla barnen sover så jag ska bara slappa i soffan. Kommer förmodligen att slockna som ett ljus.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 8 juni 2011 20:52

Morgonen började bra, det luktade bränt. En lukt jag inte tycker om. Och denna gång var torktumlaren ovanligt tyst för att jag nyligen satt på den. Öppnade och det bokstavligen rök om allt. Mindre bra men ingen eldsvåda som tur var. Överhettningsskyddet hade slagit ut också så maskinen var helt ur funktion. Men för säkerhets skull så stängde jag av allt och ringde till hyresvärden som kom fort.

Fick lära mig lite andra ställen där det normalt samlas damm förutom i luckan och i filtret. Det var tydligen inget ovanligt att det förr eller senare dammar igen. Hos oss lite snabbare eftersom den går dagligen. Måste skaffa en torkvinda ute. Huvudsaken var att inget allvarligt hände och nu fungerar den som den ska. Allt frid och fröjd.


Ute har vi också varit i hettan. Hela dagen kan man säga. Vi gick in för att äta lunch och sen var vi snabbt ute igen. Barnen lekte så fint så jag hade gott om tid att rensa upp i rabatterna. Det är ju ett evighetsgöra som behöver göras helt enkelt. Tur att jag tycker det är kul. Måste tydligen ha smittat av sig också för grannen kom ut och hjälpte mig ( man delar rabatten lite ). Gick lite fortare också.


Vid tretiden sen så började grabbarnas humör att tryta, dags att gå in och ta en paus. Trots allt så hade vi varit ute i många timmar. De är inte riktigt varma i kläderna än med att inte sova middag. Humöret blir lite lågt på eftermiddagen men det går att lösa med en vilostund i soffan och blodsockerhöjande. Ett litet mellanmål med andra ord. Idag måste de ha varit riktigt slut för efter en liten stund så möttes jag av detta....


 

Alexander snarkade högt i ena soffan.


 

Gabriel och Isac i den andra soffan. Isac med en halvrolig ställning. Fort somnade de alla, även Julie.


 

Bara Lucas som var vaken och gick runt och petade på brorsorna så att de skulle vakna. Men de gjorde de inte.

Pojkarna fick sova fram till middag. Åt gjorde de alla som bara den också. Trodde de skulle bojkotta maten i den här värmen. Men nej då, aptiten var det inget fel på. Och faktiskt så somnade alla igen innan åtta utan problem. Där trodde jag att de skulle vara vakna längre. Måste ha varit badet som gjorde dom trötta. Thomas tog den uppgiften och jag städade upp och skurade golven. Så nu kan jag lugnt njuta en kväll till utan att känna "måsten" hänga över mig.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 7 juni 2011 21:11

Kvavt har det varit idag, hela dagen. Riktigt kvalmigt. Temperaturen låg redan på 20 grader innan åtta på morgonen. Solen sken som bara den. Trodde faktiskt att det skulle bli en dag med fint väder och mycket badande för barnens del. Men tänk så fel man kan ha, antennerna var inte riktigt ute på mig. Vädret slog om och det duktigt. Från ett håll hopade det sig mörka moln och regnet kom och det snabbt. Ösregn pratar jag om. Och på det kom lite åska också. Så det blev lite ut och in kan man säga. Barnen jublade ju inte över regnet precis, eller det var nog mer åskan de var skeptiska mot faktiskt. Filmade en liten snutt över vädret här i Skövde.



 

Men det blev inte helt tråkigt för barnen för hantverkarna kom idag och ordnade med resten av listerna efter det nya golvet kommit på plats. Så det var intressant för grabbarna att se på. Och tusen frågor fick hantverkarna på köpet. Det ingår i arbete hemma hos oss:

Vad gör du? Varför gör du så? Vad är det? Vad är det där? Vad ska du göra? Varför?

Ute var vi mellan skurarna så gott det gick så det inte skulle bli en innesittardag. Det kändes som om man sprang ut och in mest, men vad gör man inte för barnen. Så fort åskan kom så hoppade de ur shortsen och pep in igen. Men den friska luften vi fick mellan varven gjorde gott ändå för alla.


Har gjort lite nytta också så helt lat har jag inte varit. Känns bra att inte ha ett fullspäckat schema just nu också då jag behöver lite tid för återhämtning. Hoppas dock att vädret blir bättre i morgon så vi kan vara ute mer kontinuerligt utan avbrott. Har lite täckbark att lägga ut och sen så är det dags att börja rensa rabatterna igen. Barnen behöver springa av sig en del också kan jag tänka mig.


Nu väntas en lugn kväll. Thomas ska jobba natt igen. Jag får själv rå om fjärrkontrollen och det innebär som alltid ....film. Känner mig lite trött så det lär bli somna till förtexten och vakna till eftertexten. Men det gör inget.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 6 juni 2011 09:38

Nu har jag fixat i ordning bilderna från trädgården, så här kommer dom.


 

Här är baksidan som jag gjort i ordning.


 

Här har vi poolen, lite gömd så de fortfarande har yta att leka på. På framsidan så har vi studsmattan som tar plats.


 

Längs hela häcken så har jag massvis med jorgubbar som växer, nästan 9-10 meter med plantor.


 

Sen jag rensade rabatten så har de vuxit enormt samt att jorgubbarna kommer fram mer och mer. Nu har jag täckt över med nät så vi kan få behålla större delen innan fåglarna tar dem.


 

Mina röda solroser på väg upp. Växer så det knakar. De var fem från början men nu är de bara tre kvar.


 

Trappan upp till ingången på mellanplanet. Inte helt klar för till höger så har jag lite "ogräs" kvar mellan stenarna.


Snart ska jag ta och bege mig till Stockholm igen. Denna gång hinner jag inte stanna någonstans mer än de jag ska tyvärr. Måste vara tillbaka hit till Skövde innan Thomas börjar jobba. Men måste nu göra mig i ordning!



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 5 juni 2011 18:42

Undrar vad jag inte gjort de här två senaste dagarna. Igår blev det att handla en ny gräsklippare, en så kallad handjagare. Jag köper ingen bensindriven till dom små plätterna till gräs vi har på fram och baksidan. Känns ganska onödigt. En vanlig känns okej för oss.


 

Här får jag hjälp när jag ska montera ihop gräsklipparen. Pojkarna var så nyfikna på vad jag gjorde och vad det skulle bli.


 

Det blev en liten sak. Den är mycket mindre än en vanlig, endast 30 cm. Smidig att nå med överallt. Gräsmattan är så liten så det gör inget att gräsklipparen är av mindre modell.


Det har också varit varmt här. Minst 25 grader så poolen har använts flitigt av alla.


 

Gabriel han njuter och plaskar som vanligt. Ett svalkande bad i hettan är aldrig fel.


Förutom gräsklippning och bad så har jag även ordnat med nät över jordgubbarna så inte fåglarna ska ta dem nu när jag har så många på väg. Jag har också snyggat till blommorna, flyttat dem eller planterat om vissa.


Fick även ett ryck och städade ur bilen. Dammsög, torkade av invändigt och utvändigt. Vindrutorna fick sig en ordentlig omgång också då det satt både ena och andra djur fastklistrade. Allt skurades av, till och med bilkuddarna.

Och inte nog med det så blev det storstädning inne också, det fanns spår av gräsiga fötter överallt som sprungit in och ut kan man säga. Och i den här värmen så förstod jag faktiskt inte riktigt vart jag fick orken från. Men antar att jag hade ångan uppe och bara fortsatte.


Känner mig inte trött utan bara rastlös så jag vet faktiskt inte om jag ska ta mig ut igen och fixa i rabatterna. Eller om jag bara ska ta det lugnt. Kanske bara ta en kvällspromenad. Har inte bestämt mig än och allra först så ska jag ta mig en kaffe.


Har tagit bilder på trädgården som jag snart ska lägga upp. Bilderna behöver passera picnik först där jag redigerar dem en aning. Så det får bli nästa inlägg helt enkelt.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva




Mamman i FamiljenXL


Trillingmamma och sjubarnsmor. Studerande. Välkommen hit!

/Eva S

Datum och månad

Ti On To Fr
    1
2
3
4 5
6 7 8 9 10 11
12
13 14 15 16 17 18
19
20 21 22 23
24
25
26
27 28 29 30
<<< Juni 2011 >>>

Vill du söka?

Är du nyfiken på mer?

169 besvarade frågor

Tidigare år

Och klockan är nu...

På gång eller bara skrivklåda

Twitter

Träningsresultat

Senast skrivet av mig

Bloggar som jag följer

Andra sidor jag besöker

Äldre bloggar

RSS

FamiljenXL via Facebook

Översättning till annat språk

Besökare från andra länder

Free counters!

Statistik över besökare här

Blogg


Skapa flashcards