Trillingmamma och sjubarnsmor

Direktlänk till inlägg 5 juli 2011

Packa pappas kappsäck

Av Trillingmamman - 5 juli 2011 09:37

Nu räknar man ner tiden innan man ska åka. Känns lite segt. Thomas jobbar så det är i stort sett honom vi väntar på. Nåja, jag har min väska kvar att packa förstås. Men det går hyfsat fort. Och lite torrvaror med ska ner i en påse. Sen är det klart. Och som jag längtar!


Det är inte ofta vi lämnar bort barnen men en gång om året så gör vi det som vi tycker om mest, Power big meet. Vi väljer då också att ordna med barnvakt av olika anledningar. Dels för att träffen inte är speciellt barnvänlig i mina ögon, i alla fall inte på campingen. Vi skulle få problem om vi tog med alla nu när de är så små, mycket folk och trängas med barnvagn... nej. Sen är det min och Thomas helt egna vuxentid. Man får inte glömma varandra i ett förhållande och det är inte fel att vårda det lite med egentid.


Och det sista som jag tycker är viktigt är att barnen får känna trygghet i andra vuxna. För mig är det oerhört viktigt. Och även knyta band med andra som i det här fallet mormor och morfar samt morbror och hans fru.


Jag vet att det är ett känsligt ämne och alla tycker olika i detta. Med all respekt. Men jag ser hellre att mina barn vänjer sig med att ha någon annan vuxen i sin närhet som kan passa dem. För tänk om det händer något som gör att jag och Thomas måste till sjukhus eller annat? Då kan separationen bli mer traumatisk då barnen aldrig haft någon som passat dom eller sovit borta. I vårt fall så har det också hänt två gånger att vi måste haft en barnvakt akut. Och dessa gånger så blev inte barnen ledsna eller förtvivlade över att vi åkte iväg utan de var precis som vanligt.

Ena gången så var det när Thomas åkte ambulans in för gallsten. Då kom min kompis Mia över fort innan morfar kunde komma och ta över. Sen var det också när Isac fick kramper och andningsuppehåll. Thomas ringde två arbetskamrater för jag var i Stockholm men kom hem sen på natten. Hemskt, men jag tror ändå på att om barnen känner trygghet i andra vuxna så går det mycket smidigare vid såna tillfällen också. Det är min åsikt. Sen är det upp till var och en förälder hur dom vill göra givetvis.


Hur som helst så är det bilträffen som hägrar och jag tror att barnen kommer att ha det underbart som alltid. Gabriel tjatar hål i öronen för tredje dagen i rad för han vill åka till morbror Ronny och Guhn. Trillingarna är lite för små för att uttala sig men jag ser ju hur morfar ser ut när vi kommer dit. Han är klädd med barnen som en julgran ungefär. Barnen älskar dom! Inte många timmar kvar nu så det kanske är dags att göra lite nytta då.


Kommer att mms-blogga nu när jag är borta och det innebär att jag inte kan godkänna kommentarer eller svara på dem så att ni vet. Hittar inte någon inställning som godkänner att publicera dom på en gång. Det betyder inte att jag inte vill. Så när vi är åter hemma så kommer jag att gå igenom allt, svara och publicera inläggen.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


 
 
Ingen bild

Lilian

5 juli 2011 10:42

Klart barnen kan vara hos någon som känner dom, det är säkert nyttigt för dom också, förstår dom längtar. Oj vad lilla Julie har växt !!!Hoppas Er lilla minisemester blir rolig o ta väl hand om varandra !Kram kram

Trillingmamman

5 juli 2011 11:03

Hej Lilian!

Tack för dina fina ord :-).

Ja Julie växer så det knakar. Hon blir ett år här nu om ett par veckor bara. Jisses vad tiden går fort!

Ha en underbar vecka och helg på er!

Massor med kramar från oss alla

 
Zebbes mamma

Zebbes mamma

5 juli 2011 11:20

Ni gör så rätt... Som du skriver.. om ngt akut inträffar, med barnen eller er, så bör de vara vana vid att andra tar hand om dem.. Annars blir det extra jobbigt för dem.. dessutom så vänjs de vid att andra vuxna också bestämmer över dem, vilket gynnar dem under resten av deras liv.. :) skolan, fritids, chefer.. osv... :) Hoppas verkligen att ni får en underbar resa... det är ni värda.. Ni gör helt rätt !!!

Kramar till er båda och alla barnen.. :)

http://www.zebbeskamp.bloggplatsen.se

Trillingmamman

5 juli 2011 16:37

Kloka ord från en klok kvinna :-)....

Kramar i massor vännen

 
Ingen bild

Sussan

5 juli 2011 16:29

Ha det riktigt trevligt tillsammans =)
Kram

Trillingmamman

5 juli 2011 16:38

Tack så hjärtligt!!!!

Ha en underbar vecka :-). Kramar från alla oss!

 
Ingen bild

maria

5 juli 2011 18:05

Jag förstår verkligen inte de föräldrar som lämnar bort sina barn i tid och otid och säger att det är viktigt med egentid, helt ärligt varför skaffar man sig då barn????
Men att åka bort och "vårda" sitt förhållande eller vara ifrån barnen en kortare tid IBLAND, gör ju bara att man saknar dem och älskar dem ännu mer när man kommer hem :).
Ha det underbart när ni är iväg!

 
Barnens Hjältar

Barnens Hjältar

5 juli 2011 18:37

Men vad tusan, klart an skall ha egentid!! Barnen mår desssutom bra om vi föräldrar mår bra. Förra året åkte jag och maken till Milano och kollade på F1. Vi var borta för första gången någonsin och hade lämnat alla barnen hemma. Man behöver unna sitt förhållande lite kvalitetstid!! Såå är det bara sen får andra tycka vad tusan de vill.

http://barnenshjaltar.blogg.se

 
Ingen bild

Beata

5 juli 2011 20:29

Hej Eva!
Du resonerar och tänker som vanligt mycket klokt!
Hoppas att ni får det underbart!
Många kramar från Beata!

 
Ingen bild

Eva N

5 juli 2011 20:30

Jag tror som dig att det är bra att barn får vara med andra vuxna och känna trygghet där också.
Ni gör helt rätt som låter barnen ha det bra på sitt håll medan ni har det underbart på erat håll! Njut av gummilukten och alla bilar nu :-)

 
Angelica

Angelica

6 juli 2011 10:51

tycker inte man ska ursäkta att man fixar barnvakt! en naturlig och bra sak för barnen som sagt att ha trygghet i andra och inte vara beroende av bara mamma/pappa! Kram och ha det så kul på PM! Kanske ses där?! ;)

http://angelicadenanglalika.blogg.se

 
Ingen bild

Hellepelle

6 juli 2011 14:37

Hej Eva !!
Klart att barnen inte far illa av att vara med andra vuxna ni valt med omsorg :o)
Hoppas det blir toppen pa Power meet...vi tar heller inte med barnen dit...Trevlig helg !!

 
Camilla 30 år & 8 barnsmamma

Camilla 30 år & 8 barnsmamma

8 juli 2011 12:00

Hej hej
Kul att komma iväg en sväng.
Jag tycker ni gör helt rätt..Man måste få vara barnfri ibland o bara vara tillsammans som vuxna.

Sen kan jag tycka att man inte lämnar bort barnen var o varannan helg för att gå ut o festa,vilket jag vet många gör..sånt går mig tyvär på nerverna.

Men för att umgår med sin älskade tycker jag är helt ok..ler..

Ha det så jättebra..

Mvh Camilla

http://minstorafamilj.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Trillingmamman - 29 augusti 2016 08:29


Sitter och njuter på balkongen. Det är över 20 grader. Ska verkligen njuta nu av sista dagen. Sola lite till, handla lite och bara vara. Det är så fridfullt. Saknar de små barnen och på ett sätt ska det bli skönt och komma hem till det normala ...

Av Trillingmamman - 26 augusti 2016 19:32

Ja det blev semester i år, kanske inte flera veckor men ack så skönt. Det bar i alla fall mot varmare breddgrader. Hej igen Zakynthos. Tredje gången jag är här. Älskar detta ställe, så fridfullt. Tog med mig min äldsta dotter denna gång. Har bestämt...

Av Trillingmamman - 22 augusti 2016 15:54


Så kom den här dagen man sett fram mot på mycket länge. En liten minisemester med min äldsta dotter. Nu sitter vi och tar en gofika på stationen. Vi ska snart bege oss till Göteborg och Landvetter. I morgon bitti tidigt bär det av mot varmare br...

Av Trillingmamman - 12 augusti 2016 20:34

Det är nästan så jag har glömt hur det är att blogga, har inte haft tid eller lust. Det har varit många nya intryck. Kan tala om att jag klarade mig. Fick mitt legitimation och är nu sjuksköterska. Är också anställd på kliniskt basår som man nu m...

Av Trillingmamman - 22 januari 2016 21:34

Hoppsan, nu har det gått ett tag igen sen jag skrev. Inte meningen, har haft fullt upp bara. Allt flyter på kan man säga. Känner mig stark. Och glad. Det var länge sen jag kände så här faktiskt. Nu finns det många orsaker till varför men en stor a...

Mamman i FamiljenXL


Trillingmamma och sjubarnsmor. Studerande. Välkommen hit!

/Eva S

Datum och månad

Ti On To Fr
       
1
2 3
4 5 6
7
8
9
10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20
21
22 23 24
25
26 27 28
29
30 31
<<< Juli 2011 >>>

Vill du söka?

Är du nyfiken på mer?

169 besvarade frågor

Tidigare år

Och klockan är nu...

På gång eller bara skrivklåda

Twitter

Träningsresultat

Senast skrivet av mig

Bloggar som jag följer

Andra sidor jag besöker

Äldre bloggar

RSS

FamiljenXL via Facebook

Översättning till annat språk

Besökare från andra länder

Free counters!

Statistik över besökare här

Blogg


Skapa flashcards