Trillingmamma och sjubarnsmor

Alla inlägg under augusti 2011

Av Trillingmamman - 22 augusti 2011 15:19

Igår var det strålande sol ute och det passade helt perfekt med att måla lådbil. Fick underbar hjälp av Gabriel och Isac.


   

En riktigt fin blå färg faktiskt, hade inte väntat mig det. Det ska målas på lite mer samt att detaljer skall få andra färger så lådbilen är inte helt klar än. Men den som väntar på något gott...


Vädret idag var inte lika roligt, ösregn. Barnen var måttligt roade och en aningens rastlösa. Och jag tog mig an det spännande jobbet "vika tvätt". Lika roligt som det låter.

Thomas kom dock med en idé och jag var inte sen att hänga på. Ta med alla till badhuset. Ja varför inte. Har inte själv varit där och för att alla ska få bada så måste vi vara två vuxna. Annars går det inte. Och barnen blev såklart glada över att höra ordet bada och badhus så allt tjafs försvann i ett nafs. De hoppade och studsade helt plötsligt och var villiga att göra det man sa till dem. Det tog ca fem minuter sen var alla nere i hallen och skulle ha på sig skorna.
Här väntar dom på att Thomas ska köra fram bilen som stod parkerad lite längre bort. Så tålmodiga och snälla.


Självaste Arena Skövde är fantastikt. Baden och attraktionerna är separerade och småbarnsavdelningen ligger lite avskiljt. Tycker det är jättebra, dels för att barnen inte ser de andra attraktionerna och vill springa dit och dels för att det är lugnare också. Intill barnbadet så ligger fiket där man kan äta. Och det gjorde vi också. Lunchen fick bli där för dom små. Betalningen sköts via låsbrickan man får när man kommer in. Den går till skåpen också och har som en egen identitet helt enkelt. Så när man går ut sen så tar kassörskan den och ser vilken summa som man ska betala. Smidigt! Så man behöver inte tänka på kontanter eller att ha ett hänglås med sig. Pengar på kontot är en fördel eller kontanter i plånboken givetvis.

Tyvärr fick man inte fotografera där inne vilket jag också förstår. Men kika gärna in på Arena Skövde för att se hur badet ser ut och vad som finns.


 

Så här långt kunde jag ta bilder i alla fall, i omklädningsrummet. Just då var jag och Julie själva. En mycket trött tjej efter badet, och hon sover än faktiskt.


Glada var dom allihopa och det gick hur bra som helst att ta med dom i badhuset. Inget krångel alls. Så vi har haft en underbar förmiddag. Nu vankas middag här snart på schemat för hungriga lär alla vara.Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


ANNONS
Av Trillingmamman - 22 augusti 2011 08:36

Hade lite problem med internet igår, det var så segt. Gick inte att göra inlägg över huvud taget. Sidan stod bara och snurrade. Så jag gav upp efter ett tag. Kör inlägget idag i stället.


Igår var det en mysig dag på alla sätt och vis. Min dotter kom hem efter en hel sommar hos sin pappa och farmor. Åh det var så mysigt och se henne igen. Mycket kramar och mycket mys blev det. Stor har hon blivit också. Mycket som händer på två månader och lite till. Nu är familjen samlad igen.


Och det var första skoldagen idag för henne också. Allt på en gång, hem och till skolan. Hon börjar redan i trean, herregud. Tyckte det var igår hon var liten. Tiden går så fort...


Skriver mer senare om det vi gjorde igår, nu väntar morgonkaffet.Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva
ANNONS
Av Trillingmamman - 20 augusti 2011 19:59

Det började med regn men bröt upp efter lunch och solen tittade faktiskt fram till slut. Tog med mig Isac och Gabriel på en lång promenad med vagnen ner till stan. Tänkte försöka hitta en bytta av något slag som man kan stoppa smör i, ni vet såna här 500 gram paket. Men hittade inget alls i någon affär. Så jag vänder mig till er och frågar, vart kan jag få tag på en sådan? Gärna helst i glas, men plast som andra hands alternativ går det med.

En lång promenad fick jag eftersom det är lite över 3 km ner så jag hade lika lång väg tillbaka med vagnen uppför igen. Och det känns med en tvillingvagn framför en.


Väl hemma sen så kände jag mig ruskigt trött. Men möttes av resten ute som höll på att bygga lådbil för fullt.


 

Så här såg den ut igår kväll. Pojkarna provsatt den i hallen.


 

Idag möttes man av samma syn fast bilen mer eller mindre var klar. Bara några små detaljer plus målning kvar. Thomas låter mig sköta större delen av målningen och jag tänkte ta med Gabriel och göra det också. Här samlas dom kring bilen och Thomas för att få åka.


 

Lite knepigt och styra men de kommer nog på hur man ska göra till slut, Gabriel fick till det fort. Thomas visade dock alla som fick prova på men trillingarna greppade inte riktigt hur man skulle styra. Som ni ser på minerna så var det populärt ändå. Här är det Isac som kör.


Ja ruskigt trött förvandlades till helt sänkt för min del. Kände mig matt i hela kroppen och var tvungen senare att vila en timme. Känner mig fortfarande inte helt bra och ska fortsätta vila resten av kvällen. Men självklart kunde jag inte låta bli och blogga.Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 19 augusti 2011 18:41

Med tanke på det piss som kommer ner från himlen så känns det som höst redan. Ingen värme alls utan rått och regnigt. Skitväder rent ut sagt! Thomas snickrade på förmiddagen innan allt regn började komma. Jag stannade inne med barnen som inte direkt jublade över vädret. 


För att göra någonting så blev det att vi alla åkte iväg och storhandlade i stället. Barnen skötte sig mycket fint och vi tog en liten fika när vi var klara. Känns skönt att de var på sitt bästa humör som de även fick beröm för av andra i affären. Känns väldigt kul och höra som mamma.

Så nu är skåp, kyl och frys fulla med de åtta matkassar som det blev av det vi handlade. Och rånade blev vi inte heller utan det hamnade på 2600 kr. Är det något jag avskyr så är det att slänga ut tusenlappar på mat när man kan ha dem att göra roliga saker för i stället. Visst är mat viktigt också men jag tycker vi fick en stor variation på både kyckling, nötkött, lammkött och fisk samt alla basvaror ska vi inte tala om. Jag säger bara en sak, City Gross i Skara (vet att man inte ska göra reklam men jag är så sjukt nöjd med den affären och dess innehåll).


Efter allt handlande så är det tråkigaste jobbet som måste göras och det är att plocka in allt, styckfrysa och fixa plats. Så tråkigt jobb och tidpunkten var väl lite fel för hemma sen så var barnen ur gängorna kan man säga. Tröttheten och hungern smög sig på vilket jag förstår efter timmar i affären och på gott humör dessutom. Bläckfisk som man är så hann jag både ta rätt på allt, steka våfflor, diska undan, byta blöjor och göra dem redo för sängen (arbetsfördelningen hemma var väl 90-10 och inte till min stora glädje direkt). Så nu ska jag ta min promenad fast mitt bäcken skriker att den vill dela sig åt alla håll.

Visste att problemen skulle dyka upp förr eller senare eftersom jag haft det under alla graviditeter, men jag klarade mig till vecka 16 denna gång. Promenaderna gör ingen skada så därför trotsar jag både smärtan och skitvädret. Så ha en underbar fredag alla!Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva
Av Trillingmamman - 18 augusti 2011 20:49

Det kliade minsann i fingrarna på Thomas redan igår men tiden fanns inte riktigt. Så idag fick han påbörja sitt projekt. Att bygga en lådbil till grabbarna. Gissa om de är förtjusta av glädje. Att ha en händig karl är inte så dumt.


 

Det är inte bara att bygga utan det skall planeras, mätas och tänkas en hel del. Alexander bokstavligen älskar när Thomas sätter igång med alla verktyg.


 

Killarna hjälper till att snickra lite.


 

En liten fika hinner vi med för att hålla humöret på topp.


 

Gabriel vet vad en lådbil är så han är mer än lovligt glad över pappas projekt till dom alla. Trillingarna kommer nog att se vad det blir när den är klar sen. Gabriel har fått vara med och välja ut färgen som bilen ska ha och skall också få vara med och måla den senare.


 

Thomas jobbar hårt och hinner med en hel del faktiskt. Här börjar den ta form.


 

Det var svårt att hitta hjul till bilen efter besök i olika affärer. Så den gamla barnvagnen fick skänka lite delar till projektet i stället.


 

Hjulen kommer på. I alla fall bak på bilen. Fram till skall det utformas lite annorlunda.


 

Sen fick vi avsluta projektet för idag och så här långt kom Thomas med lådbilen. Det finns fler dagar och känner jag honom rätt så kommer han att stå där i morgon med.Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 17 augusti 2011 15:40

När det är tyst så är det hyss på gång har jag lärt mig. Den här gången var det Isac som bestämde sig för att busa lite. Inget värre än att han målade på sig själv, men ändå....


 

Så här snygg kan man bli av en blå och en svart penna. Nåja.. det skall skrubbas i badkaret senare. Jag lovar.


Förmiddagen gick bort för min del då jag var på inskrivning hos mödravården. Allt där gick utomordentligt bra måste jag säga. Man känner sig väl omhändertagen, vilket jag självklart har varit på andra stället också. Det ska i alla fall bli spännande och se vilka de är och hur sjukhuset jag ska föda på är också.


Av det Thomas berättade så har han varit ute med barnen och även åkt och handlat lite medan jag var borta. Så röjt har dom gjort grabbarna i alla fall. Och det en hel del för när jag bytte blöjor på dem så var halva sandlådan med där i.

Nu är det betydligt lugnare och två har somnat i soffan, Isac och Alexander. Bara jag, Julie och Lucas som är "pigga". Ska väl göra lite nytta och förbereda middag också tänkte jag. Annars har jag inget mer planerat den här dagen. Har gått två promenader idag till och från mödravården så det får räknas som min träning idag. I morgon en ny dag och nya tag.Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 16 augusti 2011 09:12

Igår så började morgonen med jobb. Gabriel mådde inte så bra, låg i soffan och klagade på magont. Och jag trodde honom för rätt vad det är så spyr han. Bara torka rent med andra ord. Kände mig som en bläckfisk, för det skulle både torkas rent och duscha barn.

Konstigt nog så mådde han hur bra som helst efter det och sa bestämt att han ville ha frukost. Jag var först tveksam men gav med mig efter en stund. Det var inte så lyckat för åter igen så mådde han dåligt. Lätt att vara efterklok. Dock efter det så blev det inget mer tack och lov och han lekte som om inget hade hänt under hela dagen sen.


Vädret var inte så lyckat för det regnade i stort sett hela dagen. Trist. Så det blev aktiviteter inomhus. Jag trotsade i alla fall vädret och tog en promenad i ösregnet, hade ändå ärenden ut på stan. Behövde komma ut lite.


På kvällen sen så hade både jag och Thomas svårt för att sova. Så jag tror att vi kom i säng efter två någon gång. Alldeles för sent men vad ska man göra när John Blund inte sköter sitt jobb? Vi gick ner och satte oss i soffan en stund och även Gabriel kom ner för att vara med oss. Och där satt vi alla tre och hade det mysigt. Till slut så blev vi trötta efter många om och men.


Idag ser vädret betydligt bättre ut. Trött är jag och det är inte så konstigt, självförvållat. Men det gör inget, så länge det är sol ute så kan jag stå ut med det.

Har hunnit ta prover nu på morgonen hos mödravården också, trippeltestet. Det enda jag har på schemat sen är min promenad, annars inget bestämt som skall göras under dagen. Ska önska lugn och ro men vet inte om det går att uppfylla.

Kommer att ta promenaden senare ikväll och funderar starkt på att gå milen idag igen eftersom vädret är så fint. Det återstår att se vilket det blir, har inte bestämt mig. Barnen ska ut, den saken är klar. Men tror inte det blir större utsvävningar idag.


Längtar så tills i morgon. Då är det dags för inksrivningen på mödravården. Ganska sen inskrivning men det gör ingenting. Det är ju mitt sjunde barn så det känns inte som om jag har bråttom med att gå dit. Känner rörelser till och från. Mår bra i övrigt, så jag har inget att oroa mig för. I morgon är en dag jag ser fram mot kan jag tala om, på många sätt!


Nu ska jag ta mitt kaffe och njuta vidare en stund!Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 14 augusti 2011 12:55

Tror det här har varit den längsta helg jag någonsin upplevt. Kanske det är så för att man längtar till nästa vecka. På onsdag är det dags för inskrivning bland annat och sen till helgen så kommer min älskade dotter tillbaka hem igen efter ett härligt sommarlov hos pappa och farmor. Äntligen alla barnen på plats och normal vardag.


Har kommit in i mina promenader nu och det går av bara farten. Idag bar det väg till Billingen för att ta milen i motionsspåret. Regnet öste ner till och från men det gjorde inget. Behövde den friska luften och promenaden så innerligt att det dåliga vädret inte störde mig. Hade dessutom regnjacka. Lite synd att det inte gick att fotografera för regnets skull. Men det går fler tåg.

Väl hemma sen så hade Thomas ordnat med lunch så det vara bara att duscha och sen sätta sig vid bordet. Riktigt lyxigt!


Gabriel har fortsatt och vara utan blöja och jag måste säga att det går riktigt bra. Han har till och med gjort nummer två utan att någon sagt till honom. Duktigt! Så jag vågar nog säga nu att vi har ett blöjbarn mindre.


Nu ska jag ta en kopp varmt te och vila lite.Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Mamman i FamiljenXL


Trillingmamma och sjubarnsmor. Studerande. Välkommen hit!

/Eva S

Datum och månad

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6
7
8 9
10
11 12
13
14
15
16 17 18 19 20
21
22 23
24
25 26 27
28
29 30 31
<<< Augusti 2011 >>>

Vill du söka?

Är du nyfiken på mer?

169 besvarade frågor

Tidigare år

Och klockan är nu...

På gång eller bara skrivklåda

Twitter

Träningsresultat

Senast skrivet av mig

Bloggar som jag följer

Andra sidor jag besöker

Äldre bloggar

RSS

Följ bloggen

Följ Trillingmamma och sjubarnsmor med Blogkeen
Följ Trillingmamma och sjubarnsmor med Bloglovin'

FamiljenXL via Facebook

Översättning till annat språk

Besökare från andra länder

Free counters!

Statistik över besökare här

Blogg


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se