Trillingmamma och sjubarnsmor

Direktlänk till inlägg 12 september 2011

En riktigt bra dag med överaskningar

Av Trillingmamman - 12 september 2011 19:01

Den sega förkylningen hänger sig kvar här men idag har det ändå varit mer glada miner på allihopa. Och det har väl sina orsaker också kanske. Barnen bjöd på gott humör vilket fick mig att må lite bättre. Solen sken så det var bara att ta på sig kläderna och gå ut. Egentligen så skulle jag ha tagit mig till öppna förskolan men hade nog blivit portad där med alla näsor som rann. Så det fick bli hemma och utevistelse idag i stället.


Precis innan vi skulle gå ut så knackade det på dörren och där stod en kille från UPS med ett paket till mig. Rena julafton! Kaffemaskinen kom idag och just nu i denna stund så sitter jag och njuter av en kopp gott kaffe med medan jag skriver. Och i samma veva så fick jag också ett sms på telefonen från maken. Nu hade verkstaden hört av sig angående vår stora bil. Och ja, det är väl här man skrattar lite även om det blev en "dyr" historia att lokalisera vad som var självaste felet. Och det var inget annat än soppatorsk.

Hur man nu kan missa det vilket egentligen kan vara ganska lätt på en törstig stor bil. Thomas hade faktiskt hällt i bensin från reservdeunken men inte tillräckligt så att det hjälpte till att hålla bilen igång en längre stund än start, host och här stannar vi igen. Och dessutom så visade inte mätaren att bensinen var slut vilket tydligt talar om att den är trasig (den har fungerat felfritt förr så vi litade för blint på att den skulle fungera).


Nåja, bättre det än ett fel som rensar plånboken på tusenlappar. Visst känns det som en onödig utgift eftersom det behövdes både bilbärgare och felsökning som inte var gratis direkt. Men problemet är i alla fall löst tills vidare och den stora kära bilen är så välkommen hem igen. Och jag dansar.


I morse innan allt hände så hade jag lite energi över för att göra en sats äppeldryck med.


 

I tre dagar ska det jäsa så jag får snällt vänta på att smaka, tidigast torsdag. Blir det gott så vet jag definitivt vad jag ska göra ett par veckor framöver. Det går ju att frysa in också.


Barnen är duschade, maten är uppäten sen länge, huset är städat på leksaker och nu är det barnprogram-timme. Sen ska jag ta och rå om mig själv lite också. En ny dag i morgon och jag hoppas utan en massa elvor under näsorna.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


 
 
Ingen bild

Eva N

12 september 2011 20:44

Så bra att det inte var nåt annat fel på bilen! Krya på de snoriga små näsorna! :-)

Trillingmamman

13 september 2011 07:46

Tack så hjärtligt :-)!!

Kramar Eva

 
Ingen bild

Sussan

12 september 2011 22:29

Ett litet tips på äppeldrickan, låt den absolut inte stå längre än 3 dygn, för då blir det vin ;)
har erfarenhet av det ;) slängde även äppelskräpet ute där vi slänge vårat trädgårdsavfall, o fick syn på ett gäng rådjur som stod o mumsa glatt ;)
undra hur de mådde dagen efter =)
lycka till med drickan =)

Trillingmamman

13 september 2011 07:48

HA HA HA.. oj det visste jag inte. Nej vin ska det inte bli. Vill ju inte fylla barnen ;-). Får nog slänga skräpet i soptunnan hör jag det. Annars kanske vi har ett gäng fulla djur här ute med. Om inte annat alla fåglar som härjar :-).

ha en underbar dag och tack för informationen!

Kramar Eva

 
Ingen bild

Anette

12 september 2011 23:27

Hej. Jag hittade till din blogg via Mirkas blogg, en länk som kallas "Eva med trillingar". Men du har ju fler barn än trillingarna, det låter lite taskigt att bara kalla sig trillingmamma när man har fler barn. Lika så när du kommenterar olika inlägg då kallar du dig också bara för trillingmamma, jag undrar bara varför du gör så. Ta inte illa upp, det var inte menat så.

Trillingmamman

13 september 2011 07:52

Hej!

Ingen fara, fråga på du :-). Har egentligen inget bra svar på det. Tror att jag kortade ner hela eftersom jag "heter" Trillingmamma, gravid, sexbarnsmor och bonusförälder. Blev lite långt och därför blev det kort och gott Trillingmamman.

Sen vad andra skriver för att länka till mig är upp till dem, inget jag fäster så stor vikt vid.

Huvudsaken är att alla barnen nämns när jag bloggar vilket jag försöker vara så rättvis som möjligt med. Tyvärr så "får" jag inte nämna alla så en del kommer inte att vara med fast de är lika mycket familjemedlemmar för det.

Hoppas det är svar nog :-).


Kramar Eva

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Trillingmamman - 29 augusti 2016 08:29


Sitter och njuter på balkongen. Det är över 20 grader. Ska verkligen njuta nu av sista dagen. Sola lite till, handla lite och bara vara. Det är så fridfullt. Saknar de små barnen och på ett sätt ska det bli skönt och komma hem till det normala ...

Av Trillingmamman - 26 augusti 2016 19:32

Ja det blev semester i år, kanske inte flera veckor men ack så skönt. Det bar i alla fall mot varmare breddgrader. Hej igen Zakynthos. Tredje gången jag är här. Älskar detta ställe, så fridfullt. Tog med mig min äldsta dotter denna gång. Har bestämt...

Av Trillingmamman - 22 augusti 2016 15:54


Så kom den här dagen man sett fram mot på mycket länge. En liten minisemester med min äldsta dotter. Nu sitter vi och tar en gofika på stationen. Vi ska snart bege oss till Göteborg och Landvetter. I morgon bitti tidigt bär det av mot varmare br...

Av Trillingmamman - 12 augusti 2016 20:34

Det är nästan så jag har glömt hur det är att blogga, har inte haft tid eller lust. Det har varit många nya intryck. Kan tala om att jag klarade mig. Fick mitt legitimation och är nu sjuksköterska. Är också anställd på kliniskt basår som man nu m...

Av Trillingmamman - 22 januari 2016 21:34

Hoppsan, nu har det gått ett tag igen sen jag skrev. Inte meningen, har haft fullt upp bara. Allt flyter på kan man säga. Känner mig stark. Och glad. Det var länge sen jag kände så här faktiskt. Nu finns det många orsaker till varför men en stor a...

Mamman i FamiljenXL


Trillingmamma och sjubarnsmor. Studerande. Välkommen hit!

/Eva S

Datum och månad

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15
16
17 18
19 20 21 22
23
24 25
26
27
28 29
30
<<< September 2011 >>>

Vill du söka?

Är du nyfiken på mer?

169 besvarade frågor

Tidigare år

Och klockan är nu...

På gång eller bara skrivklåda

Twitter

Träningsresultat

Senast skrivet av mig

Bloggar som jag följer

Andra sidor jag besöker

Äldre bloggar

RSS

FamiljenXL via Facebook

Översättning till annat språk

Besökare från andra länder

Free counters!

Statistik över besökare här

Blogg


Skapa flashcards