Direktlänk till inlägg 15 september 2011
Hur man gör av med ca 1 kg köttfärs i vårt hem? Inga problem, man gör spaghetti och köttfärssås helt enkelt. Tänkte dela med mig av mitt recept och det passar mer storkok än småportioner.
olivolja eller rapsolja
1 stor lök
800-1000 g köttfärs
tomatpuré
400 g krossade tomater (2 burkar)
1-2 rivna morötter
1 burk champinjoner
1-3 vitlök
vitpeppar, salt, paprika, cayennepeppar, chilipulver och oregano efter smak
Se först till att ha en stor och redig gryta (gärna gjutgärn eller traktörpanna).
Fräs först löken och bryn sedan köttfärs i oljan. Häll i tomatpurén, mängden kan variera beroende på hur mycket man vill ha men räkna minst två matskedar. Gärna så köttfärssen får mer röd färg.
Häll i krossade tomater. hacka champinjonerna fint så det blir smått (mest för barn som gärna petar bort det). Spara lite av spadet också och häll med i grytan.
Riv morötterna fint så det blir smått (inte rårivet). Och häll i det i grytan.
Hacka vitlöken och kör dem genom vitlökspressen (en smaksak hur många man vill ha i).
Krydda med salt, vitpeppar, cayennepeppar, chilipulver, paprikakrydda och oregano (oreganon smulas ner för att ge mer smak).
Man kan också ha i lite grädde om man vill få mer krämig köttfärssås. Ha inte lika mycket krossade tomater i eller mer köttfärs så det inte blir så rinnigt.
Servera med pasta och sen klart!
Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva
Hoppsan, nu har det gått ett tag igen sen jag skrev. Inte meningen, har haft fullt upp bara. Allt flyter på kan man säga. Känner mig stark. Och glad. Det var länge sen jag kände så här faktiskt. Nu finns det många orsaker till varför men en stor a...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
24 | 25 | |||
26 | 27 |
28 | 29 | 30 |
|||||
|