Trillingmamma och sjubarnsmor

Direktlänk till inlägg 24 september 2011

Vart tog vettet vägen?

Av Trillingmamman - 24 september 2011 18:44

Är det något som gör att man tänker efter två gånger så är det när man kör bil här i Skövde samt som gående. Nu har man hunnit bo in sig ganska väl, utforskat områden och kört en hel del mitt i stan. Och jag får verkligen en aha-upplevelse varje gång.

Inget illa menat men i den här staden så verkar människor köra lite hur som helst. Som Stockholmare så är man van vid tät trafik och att majoriteten kör blixtlåseffekten vid utfarter för att underlätta. Det existerar inte här riktigt utan det är mer gasa på och inte släppa förbi. Så man får tvärbromsa.

På vissa ställen så har en del fått för sig att det är tvåfiligt i rondellerna också och det är riktigt läskigt. För grädden på moset är ju att de flesta inte använder blinkers heller så man får mer eller mindre gissa sig till vart folk ska.

Majoriteten kör ganska fort också, i alla fall på 50-sträckorna och för att inte tala om 30-sträckorna (jag ryser varje gång).


Sen har vi parkeringsplatserna vid Ica Kvantum. Jag ler varje gång någon stannar utanför ingången och ska släppa av någon eller vänta in. För då blockerar dom hela utfarten för parkeringen är trång som den är. Bara att vänta med andra ord.

Sen tar en del lite väl stora friheter och parkerar lite hur som helst ibland med, inte bara framför ingången utan på alla möjliga platser.


Som gående får man skydda sig extra mycket för de blåa skyltarna med gubben och övergångsstället här betyder inte att gående har företräde direkt. Här får man verkligen passa sig för de stannar inte i nio fall av tio, oavsett om man har barn. Annars finns det väldigt fina och stora gångvägar som många använder. Många som cyklar vilket jag tycker är toppen, men då saknar majoriteten cykelhjälm i stället.


I en annars så fin stad med alla dessa trevliga människor blir som förbytta bakom ratten eller på en cykel. Det var bland det första jag lade märke till när jag kom hit. Eftersom det händer så ofta. Visst händer det i Stockholm med, absolut, men inte så att man höjde ögonbrynen direkt. Lite småstadssyndrom kanske? Vart tog trafikvettet vägen?


Usch vad tråkigt och gnälla. Vill verkligen inte det men kände att jag måste få skriva av mig om just den saken.

Vi har för övrigt varit ute idag. Både Thomas, jag och barnen. Lite lådbilskörning blev det.




Här är Gabriel och Julie på färd. Det blev även Bobby car race.




Isac tar ordentlig fart.


Efter ett tag så tröttnade hälften av grabbarna och det var dags att bege sig in för att laga middag.

Nu sitter alla, duschade och klara, och väntar på efterrätt. Huset är städat, det fanns många hjälpande händer idag, och dammsugaren har gjort sitt för ikväll. Bara att njuta med andra ord!



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva 


 
 
Ingen bild

Susanne

25 september 2011 08:14

Hej!
Jag håller helt med dig. "Vi" här i Skövdetrakten kör bil enligt egoistprincipen. Ändå så klagar vi på stocholmarna och att de är självupptagna..;) När någon väl försöker köra blixtlåsprincipen slutar det med att tre bilar försöker slinka mellan och då vill inte någon annan stanna. Byta fil är halvt livsfarligt...Du ska ju inte tro att du ska få köra FÖRE mig typ...;) I stockholm blir man oftast insläppt (det skulle liksom inte funka annars).
Roligt att läsa om ert liv med så många barn. Har själv bott i samma område i ett likadant hus men längre mot rondellen (tror jag om jag fattar rätt på bilderna). Området är supermysig.

Trillingmamman

26 september 2011 09:45

HAHAHA.. ja nog för att Stockholmarna också har divalater. Det säger jag absolut ingenting om. Men på vissa saker och situationer så fungerar det faktiskt bättre som tex tät trafik.

Nu överväger allt bra i Skövde ändå ;-).

Tack för dina fina ord! Åh så du har bott i samma område :-). Jag stortrivs här kan jag säga.

Kramar Eva

 
Ingen bild

Kerra

25 september 2011 13:40

Välkommen till Skövde, du kommer märka att de lider av småstadskomplexet, de vill gärna vara en större stad än de är. Kan säga att många med mig tycker infödda skaraborgare är speciella, så e det bara. Givetvis inte alla, men de är lite svåra med att släppa in människor på livet vilket jag inte alls är van med som är uppväxt i Nynäs och Falkenberg samt reste en hel del genom landet. Så Denna stad e speciellt i huvudtaget. Antigen man gillar de eller inte!!

Trillingmamman

26 september 2011 09:46

Nej man kan inte dra alla under samma kam , men visst märker jag också fenomenet ;-). Har också bott på många olika ställen och där av en annan liten småstadsort. Och det var samma sak där....

Men det goda överväger ändå allt :-).

Ha en superfin dag!!

Kramar Eva

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Trillingmamman - 29 augusti 2016 08:29


Sitter och njuter på balkongen. Det är över 20 grader. Ska verkligen njuta nu av sista dagen. Sola lite till, handla lite och bara vara. Det är så fridfullt. Saknar de små barnen och på ett sätt ska det bli skönt och komma hem till det normala ...

Av Trillingmamman - 26 augusti 2016 19:32

Ja det blev semester i år, kanske inte flera veckor men ack så skönt. Det bar i alla fall mot varmare breddgrader. Hej igen Zakynthos. Tredje gången jag är här. Älskar detta ställe, så fridfullt. Tog med mig min äldsta dotter denna gång. Har bestämt...

Av Trillingmamman - 22 augusti 2016 15:54


Så kom den här dagen man sett fram mot på mycket länge. En liten minisemester med min äldsta dotter. Nu sitter vi och tar en gofika på stationen. Vi ska snart bege oss till Göteborg och Landvetter. I morgon bitti tidigt bär det av mot varmare br...

Av Trillingmamman - 12 augusti 2016 20:34

Det är nästan så jag har glömt hur det är att blogga, har inte haft tid eller lust. Det har varit många nya intryck. Kan tala om att jag klarade mig. Fick mitt legitimation och är nu sjuksköterska. Är också anställd på kliniskt basår som man nu m...

Av Trillingmamman - 22 januari 2016 21:34

Hoppsan, nu har det gått ett tag igen sen jag skrev. Inte meningen, har haft fullt upp bara. Allt flyter på kan man säga. Känner mig stark. Och glad. Det var länge sen jag kände så här faktiskt. Nu finns det många orsaker till varför men en stor a...

Mamman i FamiljenXL


Trillingmamma och sjubarnsmor. Studerande. Välkommen hit!

/Eva S

Datum och månad

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15
16
17 18
19 20 21 22
23
24 25
26
27
28 29
30
<<< September 2011 >>>

Vill du söka?

Är du nyfiken på mer?

169 besvarade frågor

Tidigare år

Och klockan är nu...

På gång eller bara skrivklåda

Twitter

Träningsresultat

Senast skrivet av mig

Bloggar som jag följer

Andra sidor jag besöker

Äldre bloggar

RSS

FamiljenXL via Facebook

Översättning till annat språk

Besökare från andra länder

Free counters!

Statistik över besökare här

Blogg


Ovido - Quiz & Flashcards