Trillingmamma och sjubarnsmor

Direktlänk till inlägg 28 september 2011

Skiter i rubriken idag

Av Trillingmamman - 28 september 2011 08:19

Motgångar gör en stark och jag kan inget annat än att hålla med. Finns lite egna erfarenheter och det man har i bagaget som talar. Man kliver ändå ut på andra sidan som en helt ny människa fast starkare.

Igår var jag inte riktigt kapabel till att skriva på grund av det som hände. Sen bråkade internet med mig också så jag gav upp ganska så lätt för att "vila upp" mig. Jag sket helt enkelt i det.


Ja nu var det bilen igen, den stora. Något hände eller rättare sagt inte hände. Den dog på vägen. Men som tur var så hann jag rulla in på parkeringen vid Ica Kvantum. Det var jag och alla barnen och jag kan inte påstå att jag jublade direkt. Inte för att jag var tvungen att gå hem (hade ändå båda vagnarna med mig i bagaget och Linn som kunde hjälpa mig), utan för att det har varit ett konstant läge av motgångar senaste tiden.

Mycket kan jag inte skriva om eller får för den delen heller. Men lik förbannat så är det saker som pyr under ytan och har gjort de senaste fem åren. Inget vi inte kan hantera jag och Thomas men ett stort irritationsmoment är det. Men vi går starka ur det här trots allt. Man ska inte ge sig på berg när det finns småsten.

Och så bilen, ja inget vi behöver just nu att den går sönder. Men vad kan vi göra? Bara gilla läget med ett brett flin från öra till öra.


Åter igen så kan man undra varför vi inte har en "nyare" bil. Men det finns aldrig några garantier för något. Och en "nyare" bil innebär fortfarande "gammal" för oss. Och allt kan hända ändå. Men skillnaden är att den äldre bilen är betald och vi äger den. Jag vägrar belåna något som man sen sitter och betalar för i flera år och aldrig äger.


För fortfarande så är det billigare för oss som det är nu, att ha en betald gammal bil, än att ha en belånad nyare bil som går sönder och som ska in på verkstad. Mer utgifter och fortfarande skit.

Roligare kan man ha för pengarna. Men allt kostar tyvärr och så är det i dagens samhälle. Bilen är för oss ett nödvändigt ont, tyvärr. Och det skulle behövas en hel del till i kassan dessvärre. Men man får rätta munnen efter matsäcken som det heter så fint. Vi går ju inte under i alla fall. Bara att det är en motgång med allt annat just nu.


Surt är det ändå och jag kan säga att igår slog det över, bägaren alltså. Konstant matande av piss och elände gör att man till slut måste pysa lite. Och det var inget värre än att tårarna kom, fast ordentligt.

Men händelsen med bilen bleknade lite när vi ändå fick hjälp av Thomas arbetskamrat Tobbe att bogsera hem den. TACK! Maten blev lyckad också. Gjorde fetaostfyllda lammfärsbiffar med krämig champinjonsås och kokt potatis till.

Som grädden på moset så gjorde Thomas i ordning ett varmt bad till mig på kvällen. Tände ljus och satte runt badkarskanten. Och jag fick njuta. Självaste grejen fick mig att må mycket bättre och jag blev glad inombords. En bil är en bil, en sak, och inget att slösa energi på att bli arg. Vi har ju trots allt varandra och barnen. Så mycket viktigare än allt annat egentligen.


Pengar är inte allt och gör en inte alltid lycklig i alla lägen. Men nog fan underlättar det. Men jag känner mig trots allt rik ändå. Och idag är det en mycket bättre dag trots det som hände igår.




Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


 
 
Kerra

Kerra

28 september 2011 10:32

Fy vet hur de är med motgångar i livet, inte kul alls, och dessa bilar som bara går snder grrrr vi hade två och la hur myclet pengar på dessa som helst till slut gav jag upp då vi räknade på den totala summan vi la på dessa bilar om året, kunde vi lika gärna köpa en nyare varieat av bil och lägga pengar på det. Vi hade som ni också betalat för de andra två bilarna kontant vi hade och ville heller inte ha lån pga bil, men vi tog beslutet att göra det ändå pga alla utgifter vi ändå hade med bilarna. För mig och säkert dig med är livet ljuasare vissadagar och mörkare andra dagar, men jag hoppas de blir mer ljus snart för oss då de är mycket om och men som ska klaffa, de gör mig irreterad men men som sagt ljuset kommer nog snart för oss båda hoppas jag :) kram och hoppas din dag blir fylld med glädje :)

http://www.kerras.blogg.se

Trillingmamman

28 september 2011 12:48

Ja jag förstår vad du menar :-). Nu har vi också två äldre bilar var av ena det är lagt för mycket pengar på så den har fått göra sitt. Men stora bilen har bara gått sönder två gånger under ett och ett halvt år vilket är otroligt lite. Den har inte kostat oss mer i månaden än en tusenlapp i princip. Och jag tror inte man kommer så billigt undan med en massa avbetalningar, försäkringar och bensin på en nyare bil. Inte för vår del kanske....

Men det kommer nya :-)).

Här kommer massor med kramar från alla oss och en önskan om en alldeles underbar dag till er alla!!

Kramar Eva

 
Ingen bild

Kerra

28 september 2011 10:33

fy vad jag missar och kastar om bokstäver, sorry hehe blir så när man ska försöka vara snabb.

Trillingmamman

28 september 2011 12:49

Ingen fara :-)... kunde läsa vad du skrev :-).

 
Ingen bild

Madde

28 september 2011 11:02

Här kommer en STOR styrkelse KRAM!!!
Önskar dig en UNDERBAR dag....
Tråkigt med motgångar men det bästa med dem är att man går starkare ur dem....
Bilar är tyvärr något som lever sitt eget liv =(

Fortsätt å NJUT av din UNDERBARA familj....

En STOR varm kram till dig

Trillingmamman

28 september 2011 12:50

Ååååh vad du är go gumman :-)! Tack så hjärtligt. Här skickar vi med en massa underbara stora kramar och en önskan om en superduperdag :-)!!

Kramar från oss alla

 
Ingen bild

Rosie

28 september 2011 13:17

Du är så stark!! Glöm aldrig det.. Och även om det var många år sedan vi senast träffadea, så ler jag varje gång jag tänker på dih! KRAM!

Trillingmamman

28 september 2011 16:32

ÅÅåååh Rosie!

Tack vad du är go :-). Saknar dig och laget massor och kan också tänka tillbaka på den goa tiden som var. Hoppas att allt är bra med dig annars!!

Kramar i massor

 
Ingen bild

Eva N

28 september 2011 19:36

Ibland blir allt bara för mycket. Härligt att du fick ett varmt bad som avslutning på dagen. Skickar en stor kram :-)

Trillingmamman

28 september 2011 19:44

Tack Eva :-)!!

Här skickar vi en stor och fin kram tillbaka.

 
Ingen bild

Sussan

28 september 2011 21:26

Förstår vad du menar att du inte vill ha massa lån, men försäkringar o bensin blir det på alla bilar, du kan få en nyare bil, typ årsmodell -98-00 för 1000 kr i lån i månaden.

Det finns ju aldrig garantier för att nån bil håller, vi köpte en bil som va 2 år gammal o den bara krånglade, sen köpte vi en 8 år gammal bil o gick jättefint =)

kram o hoppas allt löser sig till det bättre

Trillingmamman

29 september 2011 08:04

Tack Sussan!

Så sant så... det finns aldrig garantier. Och man kommer som sagt aldrig ifrån försäkring och bensin. Tyvärr även om det finns billiga deals så är det fortfarande en ökande utgift. Och jag är för snål för det :-/....
För ska vi ha en bil så kan vi inte köpa en Volvo direkt.

Läge för en buss kanske :-).

Ha en undebar dag!!

Kramar Eva

 
Ingen bild

Nina- norskan

29 september 2011 18:58

Skickar massor av styrke kramar!

Kramis - Nina

Trillingmamman

1 oktober 2011 16:20

TACK!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Trillingmamman - 29 augusti 2016 08:29


Sitter och njuter på balkongen. Det är över 20 grader. Ska verkligen njuta nu av sista dagen. Sola lite till, handla lite och bara vara. Det är så fridfullt. Saknar de små barnen och på ett sätt ska det bli skönt och komma hem till det normala ...

Av Trillingmamman - 26 augusti 2016 19:32

Ja det blev semester i år, kanske inte flera veckor men ack så skönt. Det bar i alla fall mot varmare breddgrader. Hej igen Zakynthos. Tredje gången jag är här. Älskar detta ställe, så fridfullt. Tog med mig min äldsta dotter denna gång. Har bestämt...

Av Trillingmamman - 22 augusti 2016 15:54


Så kom den här dagen man sett fram mot på mycket länge. En liten minisemester med min äldsta dotter. Nu sitter vi och tar en gofika på stationen. Vi ska snart bege oss till Göteborg och Landvetter. I morgon bitti tidigt bär det av mot varmare br...

Av Trillingmamman - 12 augusti 2016 20:34

Det är nästan så jag har glömt hur det är att blogga, har inte haft tid eller lust. Det har varit många nya intryck. Kan tala om att jag klarade mig. Fick mitt legitimation och är nu sjuksköterska. Är också anställd på kliniskt basår som man nu m...

Av Trillingmamman - 22 januari 2016 21:34

Hoppsan, nu har det gått ett tag igen sen jag skrev. Inte meningen, har haft fullt upp bara. Allt flyter på kan man säga. Känner mig stark. Och glad. Det var länge sen jag kände så här faktiskt. Nu finns det många orsaker till varför men en stor a...

Mamman i FamiljenXL


Trillingmamma och sjubarnsmor. Studerande. Välkommen hit!

/Eva S

Datum och månad

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15
16
17 18
19 20 21 22
23
24 25
26
27
28 29
30
<<< September 2011 >>>

Vill du söka?

Är du nyfiken på mer?

169 besvarade frågor

Tidigare år

Och klockan är nu...

På gång eller bara skrivklåda

Twitter

Träningsresultat

Senast skrivet av mig

Bloggar som jag följer

Andra sidor jag besöker

Äldre bloggar

RSS

FamiljenXL via Facebook

Översättning till annat språk

Besökare från andra länder

Free counters!

Statistik över besökare här

Blogg


Ovido - Quiz & Flashcards