Trillingmamma och sjubarnsmor

Direktlänk till inlägg 11 oktober 2011

Jag duckar idag

Av Trillingmamman - 11 oktober 2011 11:28

En sak har jag lärt mig, att som flerbarnsförälder och speciellt med så många barn som vi har så får man inte klaga allt för högt i alla situationer. Hur många gånger har man inte hört -Du har själv försatt dig i den situationen.


Ja, det har jag. Men det har dessa personer med ett barn också. Som oftast får en klapp på axeln och med orden -stackars dig, du måste haft en jobbig natt. Men man är ju inte mer trött bara för att man har fler barn. Ett barn kan ju faktiskt vakna flera gånger per natt också, eller? Så jag är faktiskt urless på den kommentaren.


Men idag struntar jag i det i vilket fall som helst och tar den smällen (om den kommer). Har knappt sovit en blund i natt kan jag säga. Lucas vaknade ungefär varje timme (observera, bara ett barn). Hostan tog ut sin rätt då ett flertal i denna familj är lite sjuka. Även Julie och Alexander hostar men sov faktiskt hela natten. Isac vaknade till på morgonen och tyckte det var dags att väcka alla med ett illvrål. Om man nu kallar före 06.00 för morgon. Tio minuter till för att dra sig lite och sen var det bara att gå upp och inse att man inte skulle få sova längre. Det har varit noll sammanhängande sömn. Kaffe gjorde i alla fall ingen verkan på mig även om jag försökte tappert att ta det starkaste som fanns här hemma. Är som sagt sjukt trött. Inte sur, inte grinig utan bara trött.


Men det gör inget för barnen är ändå snälla fast de också är trötta. Jag kan sova ikväll sen, tidigt, vilket jag lär göra också. Och håller jag de små vakna fram till fem så har jag en ännu tidigare kväll också. Av egen erfarenhet så somnar de däckade efter en sån här natt och dag.


Ut ska vi i alla fall en sväng i solskenet. Först koka ihop en lätt lunch. För det har man lärt sig att när energin tar slut så kommer det dåliga humöret fram. Och det vill jag med all säkerhet försöka undvika idag. Så det blir barnens favoritmåltider idag utan tvekan. Men är också det lättaste att tillaga i det här fallet.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


 
 
Ingen bild

Madde

11 oktober 2011 13:22

Lilla Gumman skickar en massa Kramar med en massa ENERGI i =)
Vet du varför de gnäller på att de som har en massa barn???
Jo för det handlar om REN AVUNDSJUKA!!!
Över vilket otrolig jobb man gör som flerbarns förälder.... Tråkigt att det ALLTID finns de som skall GNÄLLA å KLAGA men som sagt det grundar sig oftas i den berömda SVENSKA AVUNDSJUKAN!!!
Nu lär det vara en å annan som skriker rakt ut meen det bjuder jag på =0))
Ha en UNDERBAR fortsatt dag...

Kram på dig!!!

 
Barnens Hjältar

Barnens Hjältar

11 oktober 2011 14:46

Tycker det är för bedrövligt att man ens skall behöva känna så. Skit i alla besserwissrar, det saknas väl dem något, vad får de själva lista ut :-)

http://barnenshjaltar.blogg.se

Trillingmamman

11 oktober 2011 18:38

HA HA HA.. sant :-). Om de nu kan lista ut det ;-).

Egentligen så bryr jag mig inte vad de tycker men ibland sjunker man tillbaka lite. Tänker dock alltid innan jag skriver så det inte låter allt för "taskigt"... hoppas jag ;-).

Ha en superfin kväll!

Kramar Eva

 
Camilla 31 år & 8 barnsmamma

Camilla 31 år & 8 barnsmamma

11 oktober 2011 15:36

OO jaa,det har man hört ett antal gånger.
Man blir bara såå less.
Men jag har faktiskt börjat ge tillbaka nu om jag får en så kommentar,
Sist var det en 3 barnsmamma,o då sa jag bara att
"Hade jag BARA haft 3 barn som du så hade jag inte gnällt,3 barn är ju jättelätt"..för att jag vet att hon har det jobbigt med dom 3.
Kunde inte låta bli även om jag vet att det kan vara jobbigt med 3 barn oxå.
Men det kom bara..

Hoppas denna natt blir bättre

Mvh Camilla

http://minstorafamilj.se

Trillingmamman

11 oktober 2011 18:41

Ja visst blir man. En del klagar utan att tänka efter före och när de ser en så blir de liksom stumma på något sätt. Då brukar jag bara le ett colgate leende. Det är mitt svar det ;-).

Svar på tal har jag gett ett par stycken men då har det varit elaka kommentarer utan anledning som har rapats ut som tex -har ni ingen tv hemma.... En klassiker!

Hoppas ni alla får en riktigt fin kväll!!

Kramar Eva

 
Ingen bild

Eva N

11 oktober 2011 16:00

Klart att man får klaga ibland, oavsett hur många barn man har!! Hoppas det har varit en skaplig dag för er trots att ni är trötta allihop :-)

Trillingmamman

11 oktober 2011 18:42

Faktiskt så har det varit en riktigt bra dag och barnen har varit hur goa som helst. Men visst ska det bli skönt sen och bara slappa lite :-).

Ha en underbar kväll!!

Kramar Eva

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Trillingmamman - 29 augusti 2016 08:29


Sitter och njuter på balkongen. Det är över 20 grader. Ska verkligen njuta nu av sista dagen. Sola lite till, handla lite och bara vara. Det är så fridfullt. Saknar de små barnen och på ett sätt ska det bli skönt och komma hem till det normala ...

Av Trillingmamman - 26 augusti 2016 19:32

Ja det blev semester i år, kanske inte flera veckor men ack så skönt. Det bar i alla fall mot varmare breddgrader. Hej igen Zakynthos. Tredje gången jag är här. Älskar detta ställe, så fridfullt. Tog med mig min äldsta dotter denna gång. Har bestämt...

Av Trillingmamman - 22 augusti 2016 15:54


Så kom den här dagen man sett fram mot på mycket länge. En liten minisemester med min äldsta dotter. Nu sitter vi och tar en gofika på stationen. Vi ska snart bege oss till Göteborg och Landvetter. I morgon bitti tidigt bär det av mot varmare br...

Av Trillingmamman - 12 augusti 2016 20:34

Det är nästan så jag har glömt hur det är att blogga, har inte haft tid eller lust. Det har varit många nya intryck. Kan tala om att jag klarade mig. Fick mitt legitimation och är nu sjuksköterska. Är också anställd på kliniskt basår som man nu m...

Av Trillingmamman - 22 januari 2016 21:34

Hoppsan, nu har det gått ett tag igen sen jag skrev. Inte meningen, har haft fullt upp bara. Allt flyter på kan man säga. Känner mig stark. Och glad. Det var länge sen jag kände så här faktiskt. Nu finns det många orsaker till varför men en stor a...

Mamman i FamiljenXL


Trillingmamma och sjubarnsmor. Studerande. Välkommen hit!

/Eva S

Datum och månad

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5 6 7 8 9
10 11 12 13
14
15 16
17 18 19
20
21
22
23
24
25 26 27 28
29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Vill du söka?

Är du nyfiken på mer?

169 besvarade frågor

Tidigare år

Och klockan är nu...

På gång eller bara skrivklåda

Twitter

Träningsresultat

Senast skrivet av mig

Bloggar som jag följer

Andra sidor jag besöker

Äldre bloggar

RSS

FamiljenXL via Facebook

Översättning till annat språk

Besökare från andra länder

Free counters!

Statistik över besökare här

Blogg


Skapa flashcards