Trillingmamma och sjubarnsmor

Direktlänk till inlägg 12 oktober 2011

När till och med jag tystnar

Av Trillingmamman - 12 oktober 2011 20:36

Hösten har verkligen tagit sig hit. Det är förvisso soligt mellan varven men kallt. Overallerna kom i rättans tid, TACK Mia och Thomas för hjälpen!

Om jag inte minns fel så hade smurfarna premiär nyligen....
.... bara vita mössorna som fattas.
En liten rosa tjej som njuter i vagnen med.
En budbil dyker upp och man står och funderar på vem här på gatan som skall få paket. Döm till min förvåning, det var till mig det skulle. Såg ut som ett levande frågetecken, har inte beställt något alls. Men det visade sig vara provsmak på nya Chai Latte från Tassimo. Och god var den också efter en kylig dag.
Sen in och laga mat. Julie passar ugnen och kycklingen. Hon är hungrig så nappen far iväg bestämt i ett kast. Henne går det inte att lura, det är mat hon vill ha.
De andra leker att de har ett paket till mig. Undrar vad det kan vara?
En liten Gabriel var det som gömde sig där i.


Hade besök hos mödravården idag men jag vet inte riktigt vad jag ska tycka eller känna efter det. Eller om jag ens behöver det. Kanske hade jag en dålig dag men luften gick ur mig totalt efteråt.


Det var ett tag sedan jag var där och gjorde kontroll, närmare bestämt så var föregående besök den 17 augusti. Och det är 8 veckor sen. Redan då var mina värden inte så strålande (och har i och för sig aldrig varit under mina graviditeter).

Av en annan händelse när jag besökte vårdcentralen så tog de också prover på mitt blodvärde två veckor efter det besöket men för en helt annan sak. Där skickade de hem ett brev om att de hade sjunkt ytterligare och att jag skulle ta upp det med mödravården vid nästa besök. Vilket jag gjorde idag också. Men svaret jag fick var att vi tar inga prover idag. Trodde det var standard vid varje besök. Men hjärtljuden hos bebisen var bra, likaså blodtrycket. Så barnet mår i alla fall bra och det är huvudsaken.


Sen frågade hon hur jag mådde och jag sa rätt ut som det var för en gång skull. För jag mår faktiskt inte så bra alla gånger, dels för att jag är sjukligt trött, har huvudvärk och för att jag känner mig mer eller mindre svimfärdig. Visserligen inget allvarligt, men ändå.

Det enda hon sa var att det inte var så konstigt att jag var trött eftersom jag hade så många barn. Efter det svaret så blev jag helt stum. Kände inte alls att jag blev tagen på allvar. Hon tillade bara att mina ben, armar, händer och fötter var ganska svullna. Men jag förmådde inte att säga något mer. Det kändes som ingen nytta ändå. Hon sa bara att jag skulle ta mer järntabletter (den har jag hört förr). Men till vilken nytta egentligen? Har ätit dem, provat annat, dubblat dosen.. ja allt. Inget hjälper. Har fortfarande lika taskiga värden. Hade också protein i urinet men tydligen ofarligt.


På vägen hem så gick luften helt ur mig. Jag kanske inte ska klaga för det är ju ändå inget allvarligt. Kanske jag överdriver mina "symptom".  Tyvärr så hade jag ingen bra dag så tårarna kom och lite tyck synd om mig känsla.

Har alltid haft dåliga järnvärden genom alla graviditeter, fått blodtransfusion efter snitten (2 till 3 enheter), och det har gått bra. Så det går nog säkert bra denna gång också. Det är väl normalt att få blod varje gång för att mina värden är för låga. Det kanske inte ens finns något att göra åt mitt "tillstånd". Inget har gjorts tidigare så mina förhoppningar kanske var lite för höga denna gång. Så jag tror jag lägger det på hyllan så länge och försöker njuta den sista tiden. Det är ju trots allt inte så långt kvar till februari.  


Är ganska så slut just nu och ska lägga mig i soffan med benen högt tänkte jag. Först ett litet ärende till bara vid datorn.Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


 

 
ANNONS
 
Ingen bild

ulrika

12 oktober 2011 22:04

Så ledsen för din skull!Spelar ingen roll hur många eller få barn man har,hos mödravården skall man bli tagen på allvar!Om du orkar och har möjlighet tycker jag att du kan överväga att byta barnmorska.Läser din blogg med stor glädje då jag uppskattar din jordnära attityd.Hoppas det vänder och du kan få bli lite piggare.

Trillingmamman

13 oktober 2011 09:45

Tack Ulrika för dina fina ord. Det är sant det du skriver. Och jag är inte petig eller överdriven, vad jag tycker. Men faktum är att under alla graviditeter så har jag haft runt hundra och lägre. Och dessutom fått blodtransfusion efter barnet är fött eftersom det sjunker ytterligare. Ibland så lågt som under 70 i hb. Det jag undrar är om det kan vara något annat som är fel som ställer till det och gör att jag inte tar upp järnet helt enkelt.

Överväger att byta starkt. Ännu ett tack för dina fina ord

 
Ingen bild

Madde

13 oktober 2011 07:55

God Morgon!!!
Hoppas verkligen att det var sista gången du fick sådant dåligt bemötande på mödravården.... SKAMLIGT!!! Finns det ingen möjlighet å byta barnmorska?? Blir så ARG å läsa över ditt bemötande...(att oförstående tjatar att du har många barn meen en barnmorska!!! Ni med många barn gör ett otroligt jobb att ni orkar/hinner mm mm Sträck på Er)
Till något annat...
HÄRLIGA bilder som vanligt...
Som du redan vet: VILKA UNDERBARA/FINA BARN du/ni har....

En STOR Kram

Trillingmamman

13 oktober 2011 09:47

Madde, du har ett hjärta av guld

 
Ingen bild

Sara

13 oktober 2011 08:16

Kusin Eva, vilket dåligt bemötande och det låter helkonstigt att de inte skulle kolla blodvärdet, det görs ju varje gång, speciellt om det varit lågt innan. Jag tycker verkligen du ska försöka orka gå och kolla ändå, hos en annan barnmorska eller på vårdcentralen, det kan ju vara så att du kan behöva en blodtransfusion under graviditeten om det är så att järntabletter inte hjälper. Det är långt till februari om du mår så där dåligt och du har rätt att må ok även om du är gravid! Jag hoppas det löser sig så att du orkar njuta av graviditeten och barnen. Kram

Trillingmamman

13 oktober 2011 09:52

Tack goa kusin :-)!

Jag vet att under en av mina graviditeter så var det på tal om att jag skulle få sprutor men de ansåg att det inte var så lågt att jag behövde det. Diskussionen tog så lång tid mellan bm och sjukhuset att jag till och med hann föda. Fick även blodtransfusion på sjukhuset. Det var på mödravården i Haninge (som jag tyckte var guld värd).

Överväger starkt att byta bm här då jag känner att hon och jag inte var på samma våglängd.
Sen kommer jag även att ringa till vårdcentralen och be att de undersöker om jag kan ha annan brist som gör att jag inte tar upp järnet.

Tack för dina fina ord och omtanke. Ta väl hand om er alla där hemma. Ha en underbar dag!

Kramar kusin Eva

 
Ingen bild

Sara

13 oktober 2011 08:42

Jag läste förresten att man kan få järndropp om man har lågt Hb-värde och tabletter inte hjälper.

Trillingmamman

13 oktober 2011 09:53

Är det sprutorna du menar?

 
karin

karin

13 oktober 2011 08:53

Hej!

Håller med resten, inte konstigt att du är trött med långt blodvärde, Var jätte trött nu under min senaste graviditet, o jag har "bara" 2innan. Så kolla av din Bm nästa gång annars tycker jag du ska byta.

Så härliga bilder du har tagit på dina underbara barn!

http://ungmammakarin.blogg.se

Trillingmamman

13 oktober 2011 09:55

Hej Karin!

ja jag vet att tröttheten sannolikt beror på det låga värdet. Har ju varit med om det förr ;-). För ca 6 veckor sen så låg det på under 110 och säkert mycket lägre nu. Känner mig som sagt bara tröttare och tröttare.

Överväger som sagt att byta och ta upp utredningen på vårdcentralen i stället.

Tack för dina fina ord! Ha en underbar dag!

Kramar Eva

 
Erika

Erika

13 oktober 2011 09:24

Här på mödravården i Skövde är de inget vidare tycker jag. En stressig miljö med förvirrad personal och vissa barnmorskor som lägger in för mycket av sina personliga åsikter i sitt arbete.
Jag har haft otur med min barnmorska (som är som hämtad från helvetet) men bara för att jag känner hur mycket hon ogillar mig står jag ut. Det blir som ett litet slag tillbaka. Men har du otur och har fått samma som jag (IK) så rekommenderar jag dig att byta, för det blir värre. Känner inte en endaste kvinna som inte har bytt bort henne förutom jag själv.

http://bambinoinarrivo.blogg.se

Trillingmamman

13 oktober 2011 09:59

Hej Erika!

Ja det är hon jag har :-(. Kanske läge att byta. Kommer som sagt att ringa vårdcentralen för att göra en utredning om det kan vara annat som spökar och gör så att jag inte tar upp järnet.
Usch vad hemskt det låter.. värre.. hua..

Tack för att du meddelade mig detta :-). Tråkigt bara att det blev som det blev.

Ha en underbar dag!

Kramar Eva

 
Ingen bild

Birgitta

13 oktober 2011 09:51

Skickar en stor kram till dig och tycker du ska byta barnmorska!

Trillingmamman

13 oktober 2011 10:00

Tack Birgitta!

Jag överväger starkt att byta samt ta upp utredningen på vårdcentralen i stället.

ha en underbar dag!

Kramar Eva

 
Monica

Monica

13 oktober 2011 12:15

Märkligt att bara dom som har "få" barn får vara trötta under en graviditet!!!Vi andra ska då skylla oss själva eller nåt?Dålig kommentar tycker jag..Nä man ska inte gnälla för har man inte vett o skydda sig så får man skylla sig själv känns de som när man blir bemött sådär.Irriterad blir jag nu!!!För man kan ju inte VILJA ha många barn liksom..som när jag klagade på att de är mycket föräldramöten i ett av våra barns klass..Ja o så skaffar ni fler?Ehh ja de var ju inte så att jag tänkte..Eh ska vi skaffa fler,,eh nej vi struntar i de för de blir så mycket föräldramöten..Hahhahaha folk är så dumma många ggr..Stå på dig du ska få hjälp om du har dåliga värden..Begär en spruta med järn om inget annat hjälper,de fick en vän till mig med lika usla värden som du berättar om,hon svimmade bara hon reste sig upp typ..Kram på dig

http://www.ploppviola.bloggplatsen.se

Trillingmamman

13 oktober 2011 16:41

Hej Monica!

Ja visst är det. Nu var jag lika trött redan under den första graviditeten konstigt nog så jag tycker inte det är något man kan skylla på att man är trött bara för att man har många barn.

Sen har jag också hört dessa kommentarer som du hört. Och ja man är less på dom ;-).

Ska se till att jag får en grundlig genomgång på vårdcentralen. De kan ju ta prover åtminstone.

Tack för dina fina ord och ha en superkväll!

Kramar Eva

 
annica trollmor till 6

annica trollmor till 6

13 oktober 2011 13:05

usch för att hon inte tar dig på allvar!!!!

ohhh chai latte!! va den god?

suuuper söta barn ni har verkligen!
(ses hos Mirka v.44 )

KRAM

http://trollmorsbusungar.blogg.se

Trillingmamman

13 oktober 2011 16:43

Ja en riktig "konstig" barnmorska TYVÄRR!!!

Ja chai latten rekommenderar jag varmt :-). Och tack för dina fina ord. Syns snart!!

Kramar Eva

 
Ingen bild

Eva N

13 oktober 2011 13:56

Håller med de andra, byt barnmorska. Otroligt dåligt bemötande du fick. På ett sånt ställe ska man verkligen bli lyssnad på, inte överkörd.
Stå på dig!
Stor kram

Trillingmamman

13 oktober 2011 16:45

Tack Eva!

Känner också att lite stöd borde man få. Begär absolut inte att bli satt på piedestal eller bli kungligt behandlad. Inte det jag är ute efter.
Sorgligt bemötande skulle jag vilja säga :-(.

Ha en underbar kväll!

Kramar Eva

 
Ingen bild

Lotta

13 oktober 2011 14:29

Byt barnmorska och begär att få sprutorna. Under mina 5 graviditer så har jag fått sprutor vid de 2 sista vilken skillnad. Och jag låg bara runt 100 och fick det ändå. Stå på dig och Lycka till

Trillingmamman

13 oktober 2011 16:48

Hej Lotta!

Gud vad konstigt att vissa inte får det. Jag vet ju att man dessutom betalar för dom så man kan ju undra varför dom sitter inne med att ge dom. Borde ju vara "billigare" att ta två sprutor än att få blodtransfusion varenda gång. Andra behöver ju transfusionen bättre då jag tycker att mitt tillstånd går att bota om man forskar lite i vad det är. Eller kan jag ha så fel?

Tack för dina fina ord och ha en underbar kväll!!

Kramar Eva

 
MissNotSoNice;-P

MissNotSoNice;-P

13 oktober 2011 16:12

....Va ska jag nu skriva som alla andra här innan mig inte har sagt?..Låter moi som en papegoja om jag säger"Håller med resten"?!! ;D Skit samma,då e jag gärna en styck fågel ur den kategorin.FNISS Tycker du ska kolla opp dig hos någon annan doktor..När jag va gravid första gången..var jag jättesvullen/samla på mig mycket vätska,ont i huvudet,såg blixtar framför ögonen och hade klåda med utslag över hela min kropp den sista månaden.Detta sa jag många gånger till min barnmorska på sjukhuset i simrishamn..men hon avfärda det bara med olika korkade kommentarer..Som att min klåda kom från kattloppor..???!!!..Eeh vi har inga katter,sa jag. Nä men ni har väl hund? Jo det har vi,men dom kliar sig INTE..Va e d då fråga jag..Inget farligt sa hon och bad mig köpa en mjukgörande kräm på apoteket on my way home..WTF???Hur fan ska d hjälpa mot klådan? Jag kunde inte sova eller göra något..d klia hela,heeeela tiden..till slut när jag satt i duschen en natt,tyckte jag att nu får d va nog..Så jag ringde BB i Kristianstad och berättade hur jag kände mig osv.. Dom sa direkt"Klä på dig och kom upp så fort du kan"...Gick å väckte min sambo och sa vi skulle köra...väl där uppe blev jag intagen på ett rum.Dom kolla först blodtrycket-Som va farligt högt..sen kolla dom urinen-Som där va äggvita i...Jag hade havandeskapsförgiftning! Och dagen innan va jag hos barnmorskan som sa att jag va ok..Jag va tvungen å ligga ner och va stilla..så jag blev inlagd och dagen efter där blev jag igångsatt..barnet mådde inte alls bra och inte jag heller..var nära att det blev akutkejsarsnitt för bebisens hjärtljud var inte som dom skulle..Fy va jag var rädd att han skulle dö eller vara död..Men sen efter ytterligare en dag kom så den lille ut..Hel,perfekt och världens finaste men ganska medtagen..han sa inte ett ljud.. Sen när jag berätta för min barnmorska på vår återträff med dom andra förstagångs föräldrarna, sa hon att havandeskapsförg. hade jag inte alls haft..nähä..men d står liksom d i min journal..För att jag inte skulle ha ljugit eller om jag fattat något helt fel.Så ringde jag upp till K-stad och fråga..Dom sa att jag hade rätt..Det va skönt att höra..Gissa om jag gick någon annanstans när vi väntade barn nr:2...HELL YEEEH!! Så du MissSuperDuperMum! Gå på det som känns rätt för dig..Det e liksom ditt liv och ditt lilla liv i magen som står på spel om dom inte tar dig på allvar.. Ha det GODIS!!! KrAmKrAm<3

http://www.missnotsonice.bloggplatsen.se

Trillingmamman

13 oktober 2011 16:58

Gud det kunde ju ha slutat illa för dig och barnet :-(. Tur att du lyssnade på din instinkt och åkte in.

Nu mätte de blodtrycket på mig och det var alldeles normalt så jag tror inte på havandeskapsförgiftning heller. men något är ju uppenbart "fel" eftersom kroppen inte tar upp järnet. Och det kan ju vara något så simpelt som brist på något annat. Kan inte vara så svårt att kolla upp kan jag tycka. För det är ju som sagt inte första gången det händer, vi pratar favorit i repris gånger fem och duktigt papegojaktigtliknande ;-).

Bara en gång har det varit på tal om järnsprutor. Men då var diskussionen så långdragen mellan barnmorskan och specialistmödravården att jag hann föda och få blodtransfusion innan de var klara. Borde det inte gå upp ett litet ljus femte gången att det kanske är något som stör?

Självklart ska jag ta tag i det här och som sagt byta bm också. Hoppas vårdcentralen kan hjälpa mig bara. Ska ringa dom i morgon.

Ha en super super kväll :-).

Kramar Eva

 
Ingen bild

Sara

14 oktober 2011 19:19

Hej, jag blev hjälpt av zinktabletter som gör att kroppen tar upp järnet lättare. Kanske värt att prova?

Trillingmamman

15 oktober 2011 09:24

Ja kanske värt att prova :-). Tack för tipset!

Ha en underbar dag!

Kramar Eva

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Trillingmamman - 29 augusti 2016 08:29


Sitter och njuter på balkongen. Det är över 20 grader. Ska verkligen njuta nu av sista dagen. Sola lite till, handla lite och bara vara. Det är så fridfullt. Saknar de små barnen och på ett sätt ska det bli skönt och komma hem till det normala ...

Av Trillingmamman - 26 augusti 2016 19:32

Ja det blev semester i år, kanske inte flera veckor men ack så skönt. Det bar i alla fall mot varmare breddgrader. Hej igen Zakynthos. Tredje gången jag är här. Älskar detta ställe, så fridfullt. Tog med mig min äldsta dotter denna gång. Har bestämt...

Av Trillingmamman - 22 augusti 2016 15:54


Så kom den här dagen man sett fram mot på mycket länge. En liten minisemester med min äldsta dotter. Nu sitter vi och tar en gofika på stationen. Vi ska snart bege oss till Göteborg och Landvetter. I morgon bitti tidigt bär det av mot varmare br...

Av Trillingmamman - 12 augusti 2016 20:34

Det är nästan så jag har glömt hur det är att blogga, har inte haft tid eller lust. Det har varit många nya intryck. Kan tala om att jag klarade mig. Fick mitt legitimation och är nu sjuksköterska. Är också anställd på kliniskt basår som man nu m...

Av Trillingmamman - 22 januari 2016 21:34

Hoppsan, nu har det gått ett tag igen sen jag skrev. Inte meningen, har haft fullt upp bara. Allt flyter på kan man säga. Känner mig stark. Och glad. Det var länge sen jag kände så här faktiskt. Nu finns det många orsaker till varför men en stor a...

Mamman i FamiljenXL


Trillingmamma och sjubarnsmor. Studerande. Välkommen hit!

/Eva S

Datum och månad

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5 6 7 8 9
10 11 12 13
14
15 16
17 18 19
20
21
22
23
24
25 26 27 28
29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Vill du söka?

Är du nyfiken på mer?

169 besvarade frågor

Tidigare år

Och klockan är nu...

På gång eller bara skrivklåda

Twitter

Träningsresultat

Senast skrivet av mig

Bloggar som jag följer

Andra sidor jag besöker

Äldre bloggar

RSS

Följ bloggen

Följ Trillingmamma och sjubarnsmor med Blogkeen
Följ Trillingmamma och sjubarnsmor med Bloglovin'

FamiljenXL via Facebook

Översättning till annat språk

Besökare från andra länder

Free counters!

Statistik över besökare här

Blogg


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se