Direktlänk till inlägg 15 oktober 2011
Tänkte nu lägga ut receptet på lasagnen i långpannan som fick gott betyg. Räcker till 8-12 portioner (om inte till mer, beroende på hur stor man är i maten).
Köttfärssås:
2-4 små gula lökar
800-1000g köttfärs
2 burkar 400 g krossade tomater
4 msk tomatpuré
2 st köttbuljongtärningar
2 tsk basilika
2 tsk salt
1 tsk svartpeppar
2 tsk chilipeppar
ostsås:
8 msk vetemjöl
14 dl mjölk
4 dl riven ost
ca 2 tsk salt
ovanpå:
2 dl riven ost
Gör så här:
Gör i ordning köttfärssåsen. Bryn köttfärsen och häll sedan i löken efteråt för finare smak. Häll i tomatpurén och sen krossade tomaterna. Kryddorna och buljongtärningarna också. Låt puttra i ca 20 minuter.
Under tiden köttfärssåsen puttrar så gör man i ordning ostsåsen. Mät upp mjölet med ca 3 dl mjölk. Rör till en jämn smet utan klumpar och häll sedan i resten av mjölken. Låt koka upp och småkoka i ca 3 minuter. Tillsätt sedan salt och den rivna osten (osten ska INTE koka).
Ta fram en långpanna och lägg lager för lager i ordningen:
ostsås
lasagneplattor
köttfärs
lasagneplattor
köttfärs
lasagneplattor
ostsås
riven ost
Gratinera sedan mitt i ugnen i ca 15-20 minuter i 200 grader. Ibland behövs längre tid beroende på plattornas koktid. Ifall det behövs längre så ta ner långpannan ett par hack och ha den inne i ca 40 minuter.
Servera med rivna morötter till och en fräsch sallad.
Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva
Hoppsan, nu har det gått ett tag igen sen jag skrev. Inte meningen, har haft fullt upp bara. Allt flyter på kan man säga. Känner mig stark. Och glad. Det var länge sen jag kände så här faktiskt. Nu finns det många orsaker till varför men en stor a...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 |
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 |
23 | |||
24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | |||
31 |
|||||||||
|