Trillingmamma och sjubarnsmor

Direktlänk till inlägg 26 oktober 2011

Skit blev vänt till positivt

Av Trillingmamman - 26 oktober 2011 15:04

En skitmorgon rent ut sagt och jag tänker inte gå in på detaljer. Men den kunde som sagt ha varit bättre. Men som tur är så är saker och ting inte långvariga och jag fick ur mig det jag ville ha sagt och där med sista ordet. Skönt med urladdning ibland när meningsskiljaktigheter råder. Ibland måste man uttrycka sin åsikt i det hela, vilket jag gjorde med klara besked blandat med hormoner. Och jag tror även budskapet gick hem också (förhoppningsvis). Fick en underbart fin bukett med liljor, som är min favoritblomma, av min man. Älskar dig!


Positiva besked har vi fått med. Maken är hemma sen igår från sjukhuset. De hittade ingenting men han har fortfarande ont. Så det är vila som gäller. Tur att det inte var något annat eller allvarligt ändå. Man får se det från den sidan.


Positivt besked nummer två är att han klarade skrivningen för busskortet. Grattis älskling!  


Annars har jag ordnat med en ren tvätthög som har blängt ilsket på mig ett tag. Nåja, det var i alla fall inte den skitiga delen som stirrade. Så in i garderoberna med allt var det som gällde och fortsätta tvättandet. Det går inte att hoppa över för då samlas allt på hög tyvärr.

Även försäkringskassan besökte jag för diverse intyg som skulle lämnas och hämtas. Så nu har jag bara delen skicka in till nästa instans och invänta godkänt. Pratar om vårdnadsbidraget för er som undrar. Det är lite pyssel för att göra den ansökan. Bra att det finns så möjligheten att dryga ut föräldrapenningen är ett alternativ för de som vill vara hemma med barn lite längre (och för er som tänker i andra banor så har det ingenting med att man inte vill arbeta och göra. Slut på den diskussionen).


Ikväll ska jag få min egentid, det vill säga åka och storhandla. Längtar faktiskt. Sköter planeringen av hushållets matsedel och inköenp nu mera och det fungerar alldeles utmärkt. Budgeten hålls och matsedeln är mycket bättre (förlåt älskling).

Men först ska jag laga mat till mina små bråkstakar som de har varit idag. Även Julie har visat sin sämsta sida, men där tror jag det beror på att hon håller på att bli sjuk. Eller så var hon bara extremt trött. Har lagt henne i sängen för att vila och hon somnade på stört. Inte likt henne så här sent men det var vad hon behövde. Bara att gilla läget.


Thomas är med Gabriel och handlar cykelhandskar. Den galningen behöver lite mer skydd är bara hjälm skulle jag tro. I stället för att ta emot med händerna ifall han skulle ramla så är handskar ett utmärkt skydd (har till och med jag när jag cyklar).


Nej nu väntar barnen på vaniljpannkakorna, grädde och sylt. Smaskigt värre men det var vad hela min kropp skrek efter också (kalla det cravings eller bara hungrig).




Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva



 
 
Ingen bild

Vivan

26 oktober 2011 18:29

Hur kan någon påstå att du är arbetsskygg? Du gör ju för bövelen inte annat hela dagarna! Alla som har synpunkter på antalet barn i din familj skall bara vara tacksamma. Det kommer att behövas arbetskraft i framtiden för att skrapa ihop pengar till er generation när ni blir gamla eller behöver vård.
Kram

Trillingmamman

27 oktober 2011 10:13

Jo du kan ju tänka mig hur jag går i taket om någon uttrycker sig så ;-). Men man kanske ska sluta göra allting så märks det vem som gör vad ;-)). Har i och för sig inget emot att göra det men tycker inte om att höra att jag inte gör något.

Det finns dom som bara vill ha ett barn och kan ta hand om det och det finns de som vill ha flera och kan ta hand om dem. Och tur är väl det att det är olika :-).

Ha en underbar dag "farmor". Linns biljetter är hämtade och hon ser fram mot att åka :-).

Kramar från oss alla

 
Ingen bild

Eva N

26 oktober 2011 22:55

Hälsa och gratulera till busskortet! :-)
Ibland "rinner det över" och man måste få säga sin mening, skönt när budskapet går fram också då.
Så härligt att få blommor mitt i veckan :-)
Ha det gott!
Kram :-)

Trillingmamman

27 oktober 2011 10:14

Ska framföra det till maken :-). Ha en underbar dag och massor med kramar!!

 
Ingen bild

Kerra

27 oktober 2011 05:46

först Grattis till Tomas som fixa busskortet, vad kul :) Hälsa till han och krya på sig och grattis med givetvis. Visst är det skönt med och handla själv. fast här e det ju tvärtom med handlingen haha gubben fixar de bättre än mig mer ekonomisk mm ;) Nu ska jag dra och jobba, undrade varför min mobil ringde så tdigt imorse, hmm ja just de jobb idag..haha. Vi ses och höres, kram kram

Trillingmamman

27 oktober 2011 10:15

Vi är ju alla bra på olika saker ;-). Hoppas du får en underbar dag!! Kramar i massor från oss alla.

 
Ingen bild

Lilla jag

27 oktober 2011 10:41

Hej Eva! Tack för en fin blogg. Ang. det här med ditt blodvärde och blodtransfusion. Du skriver att du fått blodtransfusion vid dina tidigare graviditeter och det är ju ett jättebra och effektivt sätt att bota anemi på. Men, jag tror att sjukvården gärna är lite restriktiva med det pga riskerna med det. Ju fler gånger du fått blod, desto fler risker och helst bara i nödfall. Trots färska BAS-tester så kan man få allvarliga allergiska reaktioner och därav vill de kanske vänta ut det i alla fall tills barnet är fött? Hoppas det löser sig med dina blodvärden, jag vet själv hur illa det varit vid mina graviditeter och fick blod efter den senaste nu alldeles nyligen. Kram

Trillingmamman

27 oktober 2011 12:43

Hej Lilla jag :-)!

Tack för dina fina ord.

Ja helst av allt så skulle jag vilja slippa transfusionerna helt efteråt. Och det är absolut inget jag strävar efter att få innan. Nu har jag varit på vårdcentralen och skall tillbaka dit på morgonen för att ta prover som man inte kan ta på eftermiddagen. Då ska dom bland annat utreda för B12-brist. Vilket inte har gjorts förut.

Jag förstår restriktionerna med att ge blod, absolut. Men jag har inte ens fått järnsprutorna under graviditeten är. Så långt har jag kommit i min så kallade utredning. Det jag undrar dock är om man kan förhindra genom att ta järnsprutorna innan man föder så man slipper blodet efteråt :-). Och kan man undvika det så är jag mer än lovligt glad. Får se nu vad vårdcentralen kommer fram till.

För det är trots allt inte roligt att få blod och jag ser hellre att svårt skadade får det före än att mvc inte utreder alls en sak som kanske går att undvika om man förebygger det. Förstår du vad jag menar?

Ha en underbar dag!!! Och tack för ditt inlägg!

Kramar Eva

 
Ingen bild

Lilla jag

28 oktober 2011 11:57

Ja jag förstår absolut hur du tänker och håller mina tummar att dom tar det här på allvar nu. Jag fick även järndropp nu efter sista förlossningen. Tyvärr tar det ett par veckor innan depåerna fylls på men det är ju superbra i förebyggande syfte, så det tycker jag att du ska ligga på om om de nu verkar tveksamma. B12-brist hade jag efter min tvillinggraviditet, vilket inte verkar helt ovanligt. Mitt värde låg på 45 och ska ligga bra mycket högre än så. Då mådde jag inte bra. Fick injektioner även där. Hoppas dom hittar något bra att ge dig så du blir piggare och starkare och mår bra efter förlossningen. Kram

Trillingmamman

28 oktober 2011 19:17

Åh vad skönt att du fick hjälp i alla fall. Det är mer än vad man kan säga här :-(. Men jag hoppas nu att vårdcentralen hittar något som kanske kan vara orsaken. Och är det inget så får jag väl helt enkelt leva med det. Men jag vill i alla fall göra allt som finns att göra om det kan vara något så enkelt.

Får man fråga vilket hb du hade för att de skulle sätta in järndropp?

På mig har de inte ens kommit på tanken att utreda vitaminbristen förrän jag tog tag i det i egna händer. Väntar nu svar från dem.

Hur var dina symptom vid B12 vitaminbrist?

Ha en underbar helg!

Kramar Eva

 
Ingen bild

Lilla jag

28 oktober 2011 20:32

Ja, absolut.
Efter tvillingförlossningen för 3 år sedan hade jag hb 68. Fick då varken blod eller järn och det var ingen som nämnde något om det. Men då var jag själv inte så påläst. Kunde knappt stå rakt.
Nu efter sista förlossningen hade jag hb 73. Ville inte ha blod först men de propsade. Då erbjöd de mig järndropp. Efter ytterligare några dagar på BB efter mycket tjat accepterade jag två påsar blod. Väldigt olika bemötande trots att det var samma BB med bara tre års skillnad!
B12 bristen fick jag själv upptäcka efter första graviditeten. Mådde riktigt skit faktiskt. Konstant TRÖTT, illamående, skakig och darrig, yr, allmänt svag. Trodde själv att det var diabetes men det var det tack och lov inte. Fortsätt uppdatera hur det går för dig. Sköldkörteln, är det något man kollat?
Kram

Trillingmamman

29 oktober 2011 12:17

Åh gud vad lågt.. som mig då. Men jag fick transfusioner också. Har fått det varje gång eftersom det har varit så lågt vid alla förlossningar.

Ja nu är jag utredd både för B12-vitaminbrist och sköldkörteln. Ja man kan kolla den genom blodprov eller att de just tar prover från sköldkörteln. Men MVC remitterar vad jag förstår inte sådant. Man får vända sig till vårdcentralen helt enkelt. Hade jag inte åkt in igår så hade jag nog aldrig kollat sköldkörteln alls. Men nu har jag två prover som jag väntar svar på. Så fortsättning följer :-).

Ha en underbar kväll!

Kramar Eva

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Trillingmamman - 29 augusti 2016 08:29


Sitter och njuter på balkongen. Det är över 20 grader. Ska verkligen njuta nu av sista dagen. Sola lite till, handla lite och bara vara. Det är så fridfullt. Saknar de små barnen och på ett sätt ska det bli skönt och komma hem till det normala ...

Av Trillingmamman - 26 augusti 2016 19:32

Ja det blev semester i år, kanske inte flera veckor men ack så skönt. Det bar i alla fall mot varmare breddgrader. Hej igen Zakynthos. Tredje gången jag är här. Älskar detta ställe, så fridfullt. Tog med mig min äldsta dotter denna gång. Har bestämt...

Av Trillingmamman - 22 augusti 2016 15:54


Så kom den här dagen man sett fram mot på mycket länge. En liten minisemester med min äldsta dotter. Nu sitter vi och tar en gofika på stationen. Vi ska snart bege oss till Göteborg och Landvetter. I morgon bitti tidigt bär det av mot varmare br...

Av Trillingmamman - 12 augusti 2016 20:34

Det är nästan så jag har glömt hur det är att blogga, har inte haft tid eller lust. Det har varit många nya intryck. Kan tala om att jag klarade mig. Fick mitt legitimation och är nu sjuksköterska. Är också anställd på kliniskt basår som man nu m...

Av Trillingmamman - 22 januari 2016 21:34

Hoppsan, nu har det gått ett tag igen sen jag skrev. Inte meningen, har haft fullt upp bara. Allt flyter på kan man säga. Känner mig stark. Och glad. Det var länge sen jag kände så här faktiskt. Nu finns det många orsaker till varför men en stor a...

Mamman i FamiljenXL


Trillingmamma och sjubarnsmor. Studerande. Välkommen hit!

/Eva S

Datum och månad

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5 6 7 8 9
10 11 12 13
14
15 16
17 18 19
20
21
22
23
24
25 26 27 28
29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Vill du söka?

Är du nyfiken på mer?

169 besvarade frågor

Tidigare år

Och klockan är nu...

På gång eller bara skrivklåda

Twitter

Träningsresultat

Senast skrivet av mig

Bloggar som jag följer

Andra sidor jag besöker

Äldre bloggar

RSS

FamiljenXL via Facebook

Översättning till annat språk

Besökare från andra länder

Free counters!

Statistik över besökare här

Blogg


Ovido - Quiz & Flashcards