Trillingmamma och sjubarnsmor

Direktlänk till inlägg 27 oktober 2011

En massa klipp

Av Trillingmamman - 27 oktober 2011 09:21

Jag är inte snål, men jävligt ekonomisk. Tycker inte om att spendera överflöd av vår ekonomi på mat och hygien. Jag jagar lägre priser, utnyttjar rabatter och har ett vakande öga när erbjudanden dyker upp. Man kan ändå få lika bra mat för mycket mindre pris (och det duger precis lika bra). Sen kan man använda resterande pengar till att göra roliga saker för i stället. Det tycker jag är bra mycket bättre än att köpa dyr mat. Visserligen så måste man äta, tvätta sig, torka sig i rumpan och alla dom här sakerna. Så det är ett nödvändigt ont att inhandla hur man än vrider och vänder på det.Men personligen så har jag aldrig känt skillnaden på Icas eget kött eller irländskt importerat som ett exempel.

Varför jag just drar upp Ica är nog för att jag just nu är grymt missnöjd med deras smyghöjda priser på allt. Sen har Ica här inte så mycket att erbjuda tyvärr. Tycker jag svär varenda gång jag har handlat där nu mera. Så jag bojkottar allt förutom mjölk, bröd och smör som har ungefärligt samma pris.


Igår tyckte jag att jag fyndade massor. Hade mycket kuponger med mig och hittade hur mycket som helst när jag handlade. Och även affären i sig hade bra erbjudanden, köp för över två hundra kronor så får du köpa max två balar huhållspapper eller toalett rullar för 49 kr styck. Ett klipp i mina ögon! Samma med blöjor. Hade en kupong som erbjöd två paket blöjor till priset 120 kr. Och en kupong som jag fick 50 kr rabatt vid köp av två paket blöjor. Ursprungspriset är som sagt mycket billigare i dessa affärer men rabatterna gav mig som sagt fyra paket blöjor för 250 kr. Två kg ost för 39 kr kilot. Jag kan rabbla hur mycket som helst för jag är så himla glad över det jag kom över igår. Sånt gör mig på mycket gott humör.




Ca 10 kassar med mat, 4 paket blöjor, tvättmedel, diskmedel, toapapper, hushållspapper... you name it. Och långt under 3000 kr. Så man kanske ska ta och lyxa till det rejält denna månad och fira. Så här kan det i alla fall se ut när jag är och storhandlar. Och jag får dessutom göra det ifred och utan man (som lätt kan dra upp priset av onödiga begär som plötsligt dyker upp i affären). Och smygreklam i all ära men ni ser att jag INTE storhandlar på Ica.


Nu ska jag snart iväg och förmodligen ta en massa prover på vårdcentralen. Hoppas att de tar mig på allvar och gör en undersökning. Har dessutom med mig mina förlossningsjournaler som underlag ifall de vill se. Hoppas att mitt "tillstånd" går att bota. Nu har jag i alla fall gjort så mycket jag kan från min sida. Mer kan jag inte göra. Återkommer med mer senare om hur det gick. Dags att göra i ordning sig.




Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


 
 
Ingen bild

Madde

27 oktober 2011 10:48

Härligt å vara nöjd med handlingen...
Inte alls roligt å lägga en massa pengar på äta å bo kostnader...
Njut av "fynden" å lyxa till med något som lockar =)

Ha en UNDERBAR dag!!!

Kramar i massor

Trillingmamman

27 oktober 2011 12:44

Hallå hallå tjejen!

Ja tänk att lite fynd kan få en att le så pass mycket. Krävs inte mycket för mig hahaha.

Hoppas du får en riktigt fin dag!


Kramar i massor

 
Camilla 31 år & 8 barnsmamma

Camilla 31 år & 8 barnsmamma

27 oktober 2011 10:49

Haha kul att höra att jag inte är ensam.
Man kan tro att jag är snål men jag är bara ekonomisk..:-D

Synd att vi inte har den affären här,men vi handlade på Willys och Ica stormarknad sist,bara där vart det stor skillnad..
vi åker ca 12 mil enkelresa för att handla men fast det kostar med bensin så är det mycket billigare..

Hoppas dom lyssnar på dig o gör en ordentlig undersökning..
Mvh Camilla

http://minstorafamilj.se

Trillingmamman

27 oktober 2011 12:50

Nej jag tror inte vi är ensamma. Ja oftast så upplevs jag nog som snål när man går och plockar, fyndar osv.... Men jag bryr mig inte om vad folk tycker för jag vet att snål är nog det sista jag är ;-). Tänk vad mycket mer pengar man har till att spendera på annat i stället. För en matkasse beroende på vilken affär kan göra grym skillnad i plånboken.

Går också på Willys. Men den vi har här är inte så stor tyvärr. Ica kan glänsa ibland på en del saker men tyvärr är den lika liten här i Skövde också. Så City Gross i Skara är bara det som lockar att storhandla i just nu. Saknar Ica Maxi i Haninge lite, den var grymt stor. Hade massor med reapriser, storpack och mycket olika saker. Ica här är inte direkt av samma kaliber tyvärr :-(.
Ja det kostar med bensin här med men åker gladeligen de 6 milen tur och retur för att komma ner i priset. Kommer inte i närheten av att handla samma mängd på Ica tex.... Tre påsar handlade jag en gång för bilen var trasig. Det gick på nästan 900 kr.

Undersökningen gick bra. Ska utredas för B-vitaminbrist tydligen. Spännande, får se om en vecka vad de säger. Eller inom en vecka skulle jag få svar.

Ha en underbar dag!!

Kramar Eva

 
Linnea

Linnea

30 oktober 2011 19:31

Hej!
Kul att jag inte är ensam om att vara ekonomisk, även om den man lever med är en riktig "märkessnobb". :)

Trevligt att se att du handlar på City Gross, jag jobbar lite extra i sån butik (Uppsala) och kunderna talar ofta om för mig att de gillar våra erbjudanden, (du har väl förmånskort ;)

Kram

http://studentan.blogg.se

Trillingmamman

31 oktober 2011 07:33

Hej Linnéa!

Vad kul att fler tänker som jag skulle jag vilja säga! Roligare kan man ha för pengarna och jag tycker att billigare mat eller begagnade marknaden har mycket att ge. Kanske det inte var så för många år sen men mycket har hänt tycker jag. Och jag ser absolut inget fel i det som finns.

Och City Gross är nu mera en absolut favoritaffär. Och jag får både erbjudanden och har kundkort :-). Brukar få jättebra service vilket jag tackar dem för, alltid! Sist fick jag hjälp med att packa mina varor :-). Och de är alltid trevliga!

De tre milen åker jag gladeligen för att storhandla!

Hoppas du/ni får en fin vecka. Massor med kramar från alla oss.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Trillingmamman - 29 augusti 2016 08:29


Sitter och njuter på balkongen. Det är över 20 grader. Ska verkligen njuta nu av sista dagen. Sola lite till, handla lite och bara vara. Det är så fridfullt. Saknar de små barnen och på ett sätt ska det bli skönt och komma hem till det normala ...

Av Trillingmamman - 26 augusti 2016 19:32

Ja det blev semester i år, kanske inte flera veckor men ack så skönt. Det bar i alla fall mot varmare breddgrader. Hej igen Zakynthos. Tredje gången jag är här. Älskar detta ställe, så fridfullt. Tog med mig min äldsta dotter denna gång. Har bestämt...

Av Trillingmamman - 22 augusti 2016 15:54


Så kom den här dagen man sett fram mot på mycket länge. En liten minisemester med min äldsta dotter. Nu sitter vi och tar en gofika på stationen. Vi ska snart bege oss till Göteborg och Landvetter. I morgon bitti tidigt bär det av mot varmare br...

Av Trillingmamman - 12 augusti 2016 20:34

Det är nästan så jag har glömt hur det är att blogga, har inte haft tid eller lust. Det har varit många nya intryck. Kan tala om att jag klarade mig. Fick mitt legitimation och är nu sjuksköterska. Är också anställd på kliniskt basår som man nu m...

Av Trillingmamman - 22 januari 2016 21:34

Hoppsan, nu har det gått ett tag igen sen jag skrev. Inte meningen, har haft fullt upp bara. Allt flyter på kan man säga. Känner mig stark. Och glad. Det var länge sen jag kände så här faktiskt. Nu finns det många orsaker till varför men en stor a...

Mamman i FamiljenXL


Trillingmamma och sjubarnsmor. Studerande. Välkommen hit!

/Eva S

Datum och månad

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5 6 7 8 9
10 11 12 13
14
15 16
17 18 19
20
21
22
23
24
25 26 27 28
29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Vill du söka?

Är du nyfiken på mer?

169 besvarade frågor

Tidigare år

Och klockan är nu...

På gång eller bara skrivklåda

Twitter

Träningsresultat

Senast skrivet av mig

Bloggar som jag följer

Andra sidor jag besöker

Äldre bloggar

RSS

FamiljenXL via Facebook

Översättning till annat språk

Besökare från andra länder

Free counters!

Statistik över besökare här

Blogg


Ovido - Quiz & Flashcards