Trillingmamma och sjubarnsmor

Alla inlägg under oktober 2011

Av Trillingmamman - 21 oktober 2011 09:37

Det händer lite roliga saker just nu. Bland annat så väntar jag ett paket som ska komma idag. Är som ett barn på julafton just nu, ögonen glittrar. Mest är det till barnen eftersom det vankas vinter här i Skövde. Is i morse och minusgrader kräver lite saker att inhandla.


Sen ska jag tydligen göra ett ultraljud till i vecka 32. Härligt, ska kika lite extra på vem det är som gömmer sig där inne. De har tydligen glömt att notera moderkakans placering vilket är ganska viktigt och veta vid kejsarsnitt.


Och det vankas kalas här också snart. Linn fyller år snart så jag och hon planerar i smyg lite till vad som komma skall. Några detaljer som behöver kollas upp. Datum, plats och antalet. Roligt är det i alla fall.


Hade besök av Cilla igår också som hjälpte mig så fint att passa barnen medan jag och Linn besökte tandläkaren. TACK Cilla för hjälpen! Sen blev hon kvar över lunchen också vilket var mycket trevligt. Dagen gick allt för fort tyckte jag och kvällen kom innan man ens hann blinka. Fick ganska mycket gjort ändå på eftermiddagen både vad det gällde tvätt och städning. Vilket behövdes.

Som jag skrev tidigare så hade jag ett mindre strömavbrott bara i vårt hus. Och det var tydligen torktumlaren som orsakade detta och det behövdes en titt av vaktmästarna och elektrikern. Som också konstaterade detta. Fukten som blir i tvättrummet när den är igång, och speciellt hemma hos oss där den går flera gånger om dagen, utlöser tydligen jordfelsbrytaren. Överhettningsskyddet i torktumlaren gjorde att den inte fungerade på ett tag och jag i sin tur trodde att den var trasig. Tvätten väntade så snällt så det var bara att ta tag i det igen när allt hade kontrollerats. Så igår stog jag där.


Solen skiner idag så det blir garanterat att vi går ut. Thomas slutar också tidigare vilket är skönt. Har ett par ärenden att göra på stan med så han kan passa på att mysa med barnen då. Bland annat så ska jag besöka föräkringskassan. Och kanske en liten shoppingtur på det också. Får se vad tiden, orken och lusten säger.Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


ANNONS
Av Trillingmamman - 19 oktober 2011 20:26

Det gick bra att ta proverna i morse. Vissa av dom tar ett par dagar innan jag får svar på, dvs de ringer om det är avvikelser. Som jag misstänkte så var mitt Hb lågt, inte så konstigt att man är trött. Blodsocker normalt och inget misstänkt protein heller. Viktuppgång ganska så precis 14 kg (hurra, eller inte). Så status okej.


Fick även alla kopiorna på mina förlossningsjournaler. Intressant läsning måste jag säga. Man glömmer mycket. Men alla har något gemensamt. Det står ganska klart och tydligt att jag har anemi som försvårar det hela, på alla journalerna. Och i tre av fyra förlossningar så har jag även haft feber. Över 38 grader. Vid samtliga förlossningar så har jag även fått blodtransfusion. Så det finns lite att visa för läkaren nästa vecka. Hoppas, hoppas säger jag bara.


Annars har det varit en riktig höstdag här i Skövde. Ute var vi i blåsten och regnet ändå. Och barnen var på gott humör måste jag också säga. Ännu en bra dag med andra ord. Som vanligt är jag också kraschad så nu blir det soffan och en film att somna till.
Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


ANNONS
Av Trillingmamman - 18 oktober 2011 19:36

Så har elen här i huset sitt eget lilla liv. Mitt under telefonsamtalet med en vän så släcks allt ner. Och då menar jag allt. Minnet är ju som en guldfisk på mig så det var ju bara att försöka leta fram en tändare någonstans där man inte vet vart man har den. Men jag lyckades i alla fall. Och en titt på proppskåpet så ser jag att huvudsäkringen gått. Drar upp den igen och allt flyter på i ca 2 minuter till. Sen mörkt igen. Och det enda jag hade på i stort sett var tv:n och Tassimo-maskinen. Ett sista försök och upp med säkringen igen och efter ca 2 minuter bara slocknade den, igen. Det var ju bara att ringa jouren som guidade mig via telefonen till att först släcka ner alla säkringar, ta upp huvudsäkringen och sen köra uteslutningsmetoden för att se vilken som "inte" fungerade. Men alla gick så fint igång. Ingen släcktes ned och så var det i två minuter tills, ja ni fattar. Total mörker. Och bara i vårt hus dessutom. Prövade en gång till och sen gick ingen säkring igång alls. Vilken lycka, vad är det som händer? Med jouren på väg som sedan ringde upp mig så försökte vi en sista gång. Ja då behagar allt fungera. Och gör fortfarande tack och lov. Måste vara undulaterna som stör i huset. Eller jag som kokar över.


Morgondagen bjuder på prover av alla dess sorter. Ska bli spännande och se vad man har för status. Har även en läkartid på vårdcentralen nästa vecka för mer utredning. Ska hämta hälften av mina förlossningsjournaler i morgon. Väntar på resternade två från ett annat sjukhus. Bra att ha som underlag om inte annat inför besöket. Tills dess och lite till får man kämpa på så gott man kan.


Och det har jag gjort idag med mycket trevligt sällskap. TACK Kerra för det!

Bakade två sockerkakor som gick åt som smör i solksen. Mina pojkar är rätt så matglada av sig, en hade varit en aptitretare. Efter det satte sockerkicken igång och det studsades hej vilt. Att servera lunch var ju inte att tänka på förrän tolvsnåret. Att de fick i sig så mycket då också var för mig en riktig gåta. Men skönt att de äter i och för sig så jag ska absolut inte klaga.


Sen har dagen i stort sett rullat på. Snart ska sista tösen sova sen har jag tv:n för mig själv. Hoppas jag så inte allt släcks ner igen bara för det. Och jag känner mig själv vid det här laget så jag komme rgaranterat att sova gott efter att ha räknat ner från tio. Men ganska så skönt ändå. Återkommer i morgon om hur det går på labbet och proverna.Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 17 oktober 2011 21:08

Det har verkligen varit en skön dag. Inget gnäll, inga slagsmål, inget missnöje utan bara lek. Stundtals var jag tvungen att kolla läget för att inte tro att det bara var en synvilla. Men det var det inte, kul att de hade så roligt. Ville inte avbryta i deras lek så vi kom ut något senare än vanligt. Men hann ändå vara ute länge innan det var dags att bege sig in och göra middag. Ingen klagade över det heller. Att en dag kan gå så grymt fort egentligen.


Fast det gör ingenting. Har nu äntligen fått tid på onsdag och ta en massa prover. Det kan dröja med en del svar antar jag och vissa svar får jag på en gång. För det var ca 10 saker de vill ha svar på men jag antar att det inte innebär 10 rör. Ser bara remissen framför mig och en massa kryss i olika rutor. Texten säger mig ingenting eftersom jag är lika med noll kunnig inom det området. Men det blir säkert bra. Hoppas kanske även denna gång lite för mycket på att de ska hjälpa mig. Fortsättning följer helt enkelt.


Nu ska jag ta och vila mina fötter så de återkommer till en normal storlek igen. Trots en lugn dag så är de grymt svullna.Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 16 oktober 2011 18:37

Ibland kan det gå från den ena dagen till den andra. Att ta ett beslut och sen bestämma sig för det. Han har gjort det förr och gör en favorit i repris. Talar om ingen mindre än Gabriel. Först bestämde han sig för att sluta med blöjorna, från den ena dagen till den andra. Och det har ju fungerat klockrent nu den senaste tiden. Några olyckor i början bara. Den här gången så tyckte han att han var stor nog och skulle sluta med stödhjulen på cykeln. Bara så där.


Och det var i stort sett bara för honom att cykla iväg utan att någon höll fast honom. Det behövdes verkligen inte.Så här kan det se ut när man precis har lärt sig cykla utan stödhjul. Han är inte direkt rädd heller.


Annars har det i stort sett varit en lugn dag. Inte gjort mycket eller många knop. Har varit befriad från matlagningen hela helgen och det var riktigt lyxigt. Maken bjöd på sina konster i köket och gott blev det också. Dessutom så har jag fått två sovmorgon på rad, både lördag och söndag. Tyvärr så är jag inte piggare men skönt var det och jag är tacksam för det ändå.


Barnen är rena, jag har badat och ska nu lägga mig på spikmattan. Den lockar helt klart.Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva 


Av Trillingmamman - 15 oktober 2011 09:26

Tänkte nu lägga ut receptet på lasagnen i långpannan som fick gott betyg. Räcker till 8-12 portioner (om inte till mer, beroende på hur stor man är i maten).


 


Köttfärssås:

2-4 små gula lökar

800-1000g köttfärs

2 burkar 400 g krossade tomater

4 msk tomatpuré

2 st köttbuljongtärningar

2 tsk basilika

2 tsk salt

1 tsk svartpeppar

2 tsk chilipeppar


ostsås:

8 msk vetemjöl

14 dl mjölk

4 dl riven ost

ca 2 tsk salt


ovanpå:

2 dl riven ost


Gör så här:

Gör i ordning köttfärssåsen. Bryn köttfärsen och häll sedan i löken efteråt för finare smak. Häll i tomatpurén och sen krossade tomaterna. Kryddorna och buljongtärningarna också. Låt puttra i ca 20 minuter.


Under tiden köttfärssåsen puttrar så gör man i ordning ostsåsen. Mät upp mjölet med ca 3 dl mjölk. Rör till en jämn smet utan klumpar och häll sedan i resten av mjölken. Låt koka upp och småkoka i ca 3 minuter. Tillsätt sedan salt och den rivna osten (osten ska INTE koka).


Ta fram en långpanna och lägg lager för lager i ordningen:


ostsås

lasagneplattor

köttfärs

lasagneplattor

köttfärs

lasagneplattor

ostsås

riven ost


Gratinera sedan mitt i ugnen i ca 15-20 minuter i 200 grader. Ibland behövs längre tid beroende på plattornas koktid. Ifall det behövs längre så ta ner långpannan ett par hack och ha den inne i ca 40 minuter.


Servera med rivna morötter till och en fräsch sallad.Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 13 oktober 2011 17:38

Det har varit en supertrevlig dag med lunchbesök av Cilla och barnen. Roade mig med att baka bullar på förmiddagen och sen förbereda lasagnen. Bullarna var till Cilla som TACK för att hon ställer upp.


Lasagnen gjorde jag för första gången i mitt liv och den blev också lyckad. Enkel att göra också, det ska inte vara så krångligt. Hittade ett klassiskt recept på nätet och lade till lite andra kryddor. Kommer att lägga upp receptet på bloggen inom kort.
Bara att göra köttfärssåsen. Och under tiden den puttrar så gör man ostsåsen. Sen är det bara att ha en långpanna och lasagneplattor till hands och vips....
... så har man en lasagen inne i ugnen. Gick ganska så fort också att lägga alla lager. Sen ska den stå inne ett tag beroende på plattornas koktid. I detta fall så var det ca 35 minuter.
Och det färdiga resultatet blev så här. Och från alla som åt gott betyg med. Lasagne a la FamiljenXL i långpanna.


Tack förresten för alla era svar angående mitt besök hos mödravården igår. Det värmer gott!

Har gjort lite nytta idag och beställt mina förlossningsjournaler där allt står. Så man har lite kött på benen och inte framstår som att man hittar på alla låga värden, transfusioner och det innan man besöker vårdcentralen. Satt och funderade också, ska man kontakta kvinnokliniken/förlossningen på KSS här i Skövde angående detta? Eller är det vårdcentralen man snällt får vända sig till?     


Pojkarna och tjejerna är trötta så det blir snart att ta tag i alla sysslor för kvällen. De kommer nog alla somna tidigt. Jag med i vanlig ordning. Thomas jobbar kväll så jag har power över fjärrkontrollen också. Hoppas att det kommer något bra program också att vila ögonen på. I morgon är en ny dag med nya tag.Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 12 oktober 2011 20:36

Hösten har verkligen tagit sig hit. Det är förvisso soligt mellan varven men kallt. Overallerna kom i rättans tid, TACK Mia och Thomas för hjälpen!

Om jag inte minns fel så hade smurfarna premiär nyligen....
.... bara vita mössorna som fattas.
En liten rosa tjej som njuter i vagnen med.
En budbil dyker upp och man står och funderar på vem här på gatan som skall få paket. Döm till min förvåning, det var till mig det skulle. Såg ut som ett levande frågetecken, har inte beställt något alls. Men det visade sig vara provsmak på nya Chai Latte från Tassimo. Och god var den också efter en kylig dag.
Sen in och laga mat. Julie passar ugnen och kycklingen. Hon är hungrig så nappen far iväg bestämt i ett kast. Henne går det inte att lura, det är mat hon vill ha.
De andra leker att de har ett paket till mig. Undrar vad det kan vara?
En liten Gabriel var det som gömde sig där i.


Hade besök hos mödravården idag men jag vet inte riktigt vad jag ska tycka eller känna efter det. Eller om jag ens behöver det. Kanske hade jag en dålig dag men luften gick ur mig totalt efteråt.


Det var ett tag sedan jag var där och gjorde kontroll, närmare bestämt så var föregående besök den 17 augusti. Och det är 8 veckor sen. Redan då var mina värden inte så strålande (och har i och för sig aldrig varit under mina graviditeter).

Av en annan händelse när jag besökte vårdcentralen så tog de också prover på mitt blodvärde två veckor efter det besöket men för en helt annan sak. Där skickade de hem ett brev om att de hade sjunkt ytterligare och att jag skulle ta upp det med mödravården vid nästa besök. Vilket jag gjorde idag också. Men svaret jag fick var att vi tar inga prover idag. Trodde det var standard vid varje besök. Men hjärtljuden hos bebisen var bra, likaså blodtrycket. Så barnet mår i alla fall bra och det är huvudsaken.


Sen frågade hon hur jag mådde och jag sa rätt ut som det var för en gång skull. För jag mår faktiskt inte så bra alla gånger, dels för att jag är sjukligt trött, har huvudvärk och för att jag känner mig mer eller mindre svimfärdig. Visserligen inget allvarligt, men ändå.

Det enda hon sa var att det inte var så konstigt att jag var trött eftersom jag hade så många barn. Efter det svaret så blev jag helt stum. Kände inte alls att jag blev tagen på allvar. Hon tillade bara att mina ben, armar, händer och fötter var ganska svullna. Men jag förmådde inte att säga något mer. Det kändes som ingen nytta ändå. Hon sa bara att jag skulle ta mer järntabletter (den har jag hört förr). Men till vilken nytta egentligen? Har ätit dem, provat annat, dubblat dosen.. ja allt. Inget hjälper. Har fortfarande lika taskiga värden. Hade också protein i urinet men tydligen ofarligt.


På vägen hem så gick luften helt ur mig. Jag kanske inte ska klaga för det är ju ändå inget allvarligt. Kanske jag överdriver mina "symptom".  Tyvärr så hade jag ingen bra dag så tårarna kom och lite tyck synd om mig känsla.

Har alltid haft dåliga järnvärden genom alla graviditeter, fått blodtransfusion efter snitten (2 till 3 enheter), och det har gått bra. Så det går nog säkert bra denna gång också. Det är väl normalt att få blod varje gång för att mina värden är för låga. Det kanske inte ens finns något att göra åt mitt "tillstånd". Inget har gjorts tidigare så mina förhoppningar kanske var lite för höga denna gång. Så jag tror jag lägger det på hyllan så länge och försöker njuta den sista tiden. Det är ju trots allt inte så långt kvar till februari.  


Är ganska så slut just nu och ska lägga mig i soffan med benen högt tänkte jag. Först ett litet ärende till bara vid datorn.Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


 

Mamman i FamiljenXL


Trillingmamma och sjubarnsmor. Studerande. Välkommen hit!

/Eva S

Datum och månad

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5 6 7 8 9
10 11 12 13
14
15 16
17 18 19
20
21
22
23
24
25 26 27 28
29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Vill du söka?

Är du nyfiken på mer?

169 besvarade frågor

Tidigare år

Och klockan är nu...

På gång eller bara skrivklåda

Twitter

Träningsresultat

Senast skrivet av mig

Bloggar som jag följer

Andra sidor jag besöker

Äldre bloggar

RSS

Följ bloggen

Följ Trillingmamma och sjubarnsmor med Blogkeen
Följ Trillingmamma och sjubarnsmor med Bloglovin'

FamiljenXL via Facebook

Översättning till annat språk

Besökare från andra länder

Free counters!

Statistik över besökare här

Blogg


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se