Trillingmamma och sjubarnsmor

Direktlänk till inlägg 17 november 2011

Lugn och kylig dag

Av Trillingmamman - 17 november 2011 16:33

Stel som en pinne idag. Kallt var det ute, men också skönt på ett sätt. Barnen tyckte i alla fall det och lekte snällt en bra stund innan vi gick in. Lunchen blev lite omvänd också då vi tog en fika på förmiddagen. Så två var den klar och uppäten. Undrar hur många som är hungriga nu? Får nog vänta en stund till innan jag gör i ordning middagen. Tur att det finns att värma på mat så det tar inte lång tid alls.


Trött är jag i vanlig ordning. Lite huvudvärk och flimmer för ögonen. Har som sagt haft lågt hb förr utan att det har stört så här mycket. Men jag kan inte ta i någonting känns det som. Och jag som är van att göra det. Men det är inte bestående så snart så är jag tillbaka till det normala igen. I slutet av februari så är jag fit igen. Brukar ta ca 4 veckor efter snitt ungefär för min del. Om inte komplikationer uppstår förstås. Har redan kommit upp i 20 kg plus. Vilket inte stör mig eftersom jag inte har problem med att gå ner det sen.


Och det är långt kvar tills nästa besök hos mödravården. Spelar i och för sig ingen roll det. För det är en läkare jag behöver prata med ändå. Den 13:e december så ska jag på ultraljud igen då de ska titta efter moderkakans placering. Då ska jag ta med kopior på mina sjukhusjournaler (det förvånade mig lite men samtidigt så hoppas jag också på hjälp innan snittet). Mitt sista hopp innan det är dags. Om jag inte kan få hjälp från en ytterligare instans. Borde väl vara läge med tanke på historiken bland annat. Blodtransfusion och hb fall bör väl ändå undvikas så gott det går. Eller?!


Nog pratat om det. Annars har det varit en ganska lugn dag på alla sätt och vis. Och hoppas kvällen blir lika också. Fötterna är stora som båtar och kommer att åka upp i högt läge.




Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


 
 
Ingen bild

Linda

17 november 2011 19:54

Varför får du inte järndropp inför snittet? Svägerskan fick det när hon väntade sin 2a och hennes hb inte ville gå upp med järntabletterna. Hoppas du får hjälp, gå med dåliga järnvärden är inte ens kul som icke gravid ju.

Trillingmamman

18 november 2011 10:58

Det har jag frågat många gånger om också men de anser att jag inte behöver det. Med tanke på historiken jag har vid varje förlossning, dvs hb-fall och blodtransfusion, så borde det åtminstone ligga något intresse i att förebygga det. Men tyvärr inte.

Mitt hb på 100 som det är nu i vecka 29 kommer att sjunka elelr ligga på samma. Har jag otur så kommer jag även få hb-fall vid förlossningen också och då sjunker det ner till 80. Men det är ju inte säkert att det gör det... därför väntar dom in i det sista. men jag vet att de inte kommer att göra något här. Vårdcentralen hänvisade till mödravården men där har jag i alla fall fått konstaterat att jag har tydlig järnbrist. Så de vet om "problemet". Men det bedöms inte som allvarligt.

Ha en underbar kväll!

Kramar Eva

 
Ingen bild

Jannice

17 november 2011 22:11

Hej. När jag väntade mina tvillingar hade jag grymt dålig hb. Det bara sjönk även med tabletterna.Det visade sig att jag hade b-vitamin brist. Är det ngn som har kollat upp det på dig??
Ha det så gott

Trillingmamman

18 november 2011 11:02

Hej!

Ja det är vanligare när man väntar fler, hade det med trillingarna också och ännu mer tydligt än nu.

Jag sökte mig till vårdcentralen och gjorde dessa prover men det visade ingenting. Bara att jag hade tydlig järnbrist och inga depåer alls. Och tabletterna hjälper inte och har aldrig gjort. Mer kan jag inte äta för magens del. Så de hänvisade till mödravården som får ta det beslutet, dvs ingenting kommer att göras.

Ha en superkväll!!

Kramar Eva

 
Ingen bild

Johanna

18 november 2011 09:37

Hej! Varför ska du göra kejsarsnitt? Kan du inte föda vanligt?
Tacksam för svar!

Trillingmamman

18 november 2011 11:06

Hej Johanna!

Första förlossningen slutade i snitt, för värkarbetet var dåligt. Jag blev dålig och hade inga krafter kvar heller. Blev igångsatt.

Andra förlossningen precis likadant. Värkar i fyra dagar och bara öppen tre cm. Slutade också med snitt då jag hade feber, inga krafter alls och ingenting hände.

Tredje förlossningen så var det trillingarna och då fick jag inte välja, det var snitt som gällde.

Fjärde förlossningen blev automatiskt snitt eftersom jag har tre snitt bakom mig. Så nu får jag inte heller välja. Efter två snitt så blir det tredje automatsikt för att man skall undvika livmoderruptur helt enkelt.

Så jag har tyvärr inget val längre. Även om jag försökte de två första gångerna.

Ha en underbar kväll!

Kramar Eva

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Trillingmamman - 29 augusti 2016 08:29


Sitter och njuter på balkongen. Det är över 20 grader. Ska verkligen njuta nu av sista dagen. Sola lite till, handla lite och bara vara. Det är så fridfullt. Saknar de små barnen och på ett sätt ska det bli skönt och komma hem till det normala ...

Av Trillingmamman - 26 augusti 2016 19:32

Ja det blev semester i år, kanske inte flera veckor men ack så skönt. Det bar i alla fall mot varmare breddgrader. Hej igen Zakynthos. Tredje gången jag är här. Älskar detta ställe, så fridfullt. Tog med mig min äldsta dotter denna gång. Har bestämt...

Av Trillingmamman - 22 augusti 2016 15:54


Så kom den här dagen man sett fram mot på mycket länge. En liten minisemester med min äldsta dotter. Nu sitter vi och tar en gofika på stationen. Vi ska snart bege oss till Göteborg och Landvetter. I morgon bitti tidigt bär det av mot varmare br...

Av Trillingmamman - 12 augusti 2016 20:34

Det är nästan så jag har glömt hur det är att blogga, har inte haft tid eller lust. Det har varit många nya intryck. Kan tala om att jag klarade mig. Fick mitt legitimation och är nu sjuksköterska. Är också anställd på kliniskt basår som man nu m...

Av Trillingmamman - 22 januari 2016 21:34

Hoppsan, nu har det gått ett tag igen sen jag skrev. Inte meningen, har haft fullt upp bara. Allt flyter på kan man säga. Känner mig stark. Och glad. Det var länge sen jag kände så här faktiskt. Nu finns det många orsaker till varför men en stor a...

Mamman i FamiljenXL


Trillingmamma och sjubarnsmor. Studerande. Välkommen hit!

/Eva S

Datum och månad

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7
8
9 10 11
12
13
14 15 16 17 18
19
20
21 22 23 24 25
26
27
28 29 30
<<< November 2011 >>>

Vill du söka?

Är du nyfiken på mer?

169 besvarade frågor

Tidigare år

Och klockan är nu...

På gång eller bara skrivklåda

Twitter

Träningsresultat

Senast skrivet av mig

Bloggar som jag följer

Andra sidor jag besöker

Äldre bloggar

RSS

FamiljenXL via Facebook

Översättning till annat språk

Besökare från andra länder

Free counters!

Statistik över besökare här

Blogg


Ovido - Quiz & Flashcards