Trillingmamma och sjubarnsmor

Direktlänk till inlägg 28 november 2011

Min hund, mitt barn

Av Trillingmamman - 28 november 2011 19:34

Jag läser en hel del på olika forum på nätet, samt även ser och möter privat. Det som slår mig är att det är så tabu med uppfostran av barn. Man får inte göra si och inte göra så, inte ta i alls. På sin höjd får man säga -asch Sture vad du är tarvlig.


Självklart ska man inte slå barn. Sunt förnuft och det säger väl sig självt att man inte gör. Men att säga till sina barn, även om man ibland höjer rösten!? Är det aga? Att vara konsekvent likaså, är det också aga? Det är väl att göra sina barn en tjänst snarare. För vad händer annars om man inte gör det? Alla handlingar man gör får konsekvenser, även så i uppfostran.

Om en hund biter eller nafsar, vad gör man då? Jo man säger automatsikt till hunden (mer regel än undantag). Om barn bits, slåss eller gör annat liknande. Så är det inte lika automatiskt att man gör det (mer undantag än regel). Och det har säkert med att göra vilken situation man är i. Hunden säger man till oavsett vilken situation man befinner sig. Inte lika "pinsamt" kanske, eller?!


Om man nu ska ta det ett steg längre. Vad blir konsekvensen av det hela? Förhoppningsvis så lär sig hunden vad som gäller. Man är ju snabbare och mer "hårdare" i uppfostran. Och hundar lär sig fortare också givetvis över lag (de lever ju kortare, blir "vuxna" fortare), men principen är ändå densamma. Hunden vet att i oavsett vilken situation den befinner sig i så får den konsekvenser av sitt handlande.


Om man säger till barn hemma, i affären, på badhuset osv och använder sig av olika konsekvenser i de olika situationerna. Även om "det dåliga de gör" är detsamma oavsett situationen de befinner sig i. Vad blir det för konsekvenser av det? Total förvirring skulle jag vilja säga. Hur ska man veta vad som gäller och när? Och från gång till gång dessutom. Ena gången gäller en sak, och den andra en annan. Det kan inte bli annat än pannkaka.


Precis som med hundar så måste man vara konsekvent även mot barn, oavsett. För de gör inte skillnad på plats, personer eller situationer. Känns som ett ämne man har tagit upp förr. Men det finns ju anledning till varför jag skriver om det igen. Det har alltså varit på tapeten någonstans och triggat igång mig. Och jag behöver få skriva av mig lite aggressioner.


I övrigt så har jag haft en superdag måste jag säga. Fick den stora äran att passa Mias och Thomas två minsta barn ett par timmar. Sen dök självaste Mia upp på lunch vilket var riktigt mysigt i vanlig ordning. I morgon ska vi alla besöka henne och hon ska hjälpa mig att passa barnen medan jag ska göra ett besök på stan. Och självklart blir det lunch också vilket vi ser fram mot. Och favorit i repris för den här kvällen är spikmattan och fötterna högt.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


 
 
Mia

Mia

28 november 2011 21:06

Bra inlägg... förstår att du måste skriva av dej.. Stort ämne och det är skrämmande att se hur många som inte säger åt sina barn när de gör fel. Men men.. konsekvenserna blir stora för dem som inte uppfostrar sina barn. Själv tänker jag med gott samvete fortsätta med att säga åt mina barn om de gör fel, oavsett i vilken situation jag är i.. :) och ge massor med beröm när de gör ngt som är bra.. :) En ren hunduppfostran med andra ord.. :) hahahhahahha

Vi ses imorgon !! ska bli så mysigt.. :)

kram Mia

http://www.vanligafamiljen.bloggplatsen.se

Trillingmamman

29 november 2011 21:25

Ja visst är det. Men vem är det som får problem i slutändan?

Jag kommer nog också säga åt mina, utan problem. Och berömma dem med. En balans är bra och aldrig fel. Och som du skriver. Ett riktigt hundjobb ;-).

Tack för en sjukt kul dag! Och vi har mycket att se fram mot :-))).

Kramar Eva

 
Ingen bild

Mamma till fyra pojkar

28 november 2011 21:56

PRECIS så ska det vara som DU skriver! Du är klok, det har jag märkt tidigare oxo. Lika klok som mig! ;-))

Fortsätt bara! Känner inte alls dig, mer än det som jag läser här, men att ni ska bo så långt borta! Annars hade jag nog kommit o bjudit fika!

RELAX -- fötterna högt o mys en stund! Och go natt!

Trillingmamman

29 november 2011 21:26

Naaaw, TACK! Dina ord värmer.

Hoppas ni får en riktigt mysig kväll!!!

Kramar i massor

 
Ingen bild

Tezz(Fröberg,faceboook)

28 november 2011 22:24

Så bra skrivet,kloka och sanna ord.

Trillingmamman

29 november 2011 21:27

Tack så hjärtligt

 
Ingen bild

Eva N

29 november 2011 00:32

Klokt inlägg, jag håller helt med dig.

Trillingmamman

29 november 2011 21:28

Tack så hjärtligt

 
Erika

Erika

29 november 2011 08:51

Härligt att läsa! Det brukar ju bli ramaskri så fort man nämner barn och hund, men vad många inte förstår är ju att man inte jämför barnet och hunden. Jämförelsen ligger ju i hur man som förälder reagerar och handlar och där finns det många likheter och olikheter.

http://bambinoinarrivo.blogg.se

Trillingmamman

29 november 2011 21:30

Precis :-). Det är ju inte riktigt så att jag tycker mina barn är håriga eller så ;-). Principsaken är den samma över många likheter och givetvis så går det inte att mäta allt med en hund.

Hoppas ni får en riktigt fin och mysig kväll!

Kramar Eva

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Trillingmamman - 29 augusti 2016 08:29


Sitter och njuter på balkongen. Det är över 20 grader. Ska verkligen njuta nu av sista dagen. Sola lite till, handla lite och bara vara. Det är så fridfullt. Saknar de små barnen och på ett sätt ska det bli skönt och komma hem till det normala ...

Av Trillingmamman - 26 augusti 2016 19:32

Ja det blev semester i år, kanske inte flera veckor men ack så skönt. Det bar i alla fall mot varmare breddgrader. Hej igen Zakynthos. Tredje gången jag är här. Älskar detta ställe, så fridfullt. Tog med mig min äldsta dotter denna gång. Har bestämt...

Av Trillingmamman - 22 augusti 2016 15:54


Så kom den här dagen man sett fram mot på mycket länge. En liten minisemester med min äldsta dotter. Nu sitter vi och tar en gofika på stationen. Vi ska snart bege oss till Göteborg och Landvetter. I morgon bitti tidigt bär det av mot varmare br...

Av Trillingmamman - 12 augusti 2016 20:34

Det är nästan så jag har glömt hur det är att blogga, har inte haft tid eller lust. Det har varit många nya intryck. Kan tala om att jag klarade mig. Fick mitt legitimation och är nu sjuksköterska. Är också anställd på kliniskt basår som man nu m...

Av Trillingmamman - 22 januari 2016 21:34

Hoppsan, nu har det gått ett tag igen sen jag skrev. Inte meningen, har haft fullt upp bara. Allt flyter på kan man säga. Känner mig stark. Och glad. Det var länge sen jag kände så här faktiskt. Nu finns det många orsaker till varför men en stor a...

Mamman i FamiljenXL


Trillingmamma och sjubarnsmor. Studerande. Välkommen hit!

/Eva S

Datum och månad

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7
8
9 10 11
12
13
14 15 16 17 18
19
20
21 22 23 24 25
26
27
28 29 30
<<< November 2011 >>>

Vill du söka?

Är du nyfiken på mer?

169 besvarade frågor

Tidigare år

Och klockan är nu...

På gång eller bara skrivklåda

Twitter

Träningsresultat

Senast skrivet av mig

Bloggar som jag följer

Andra sidor jag besöker

Äldre bloggar

RSS

FamiljenXL via Facebook

Översättning till annat språk

Besökare från andra länder

Free counters!

Statistik över besökare här

Blogg


Ovido - Quiz & Flashcards