Trillingmamma och sjubarnsmor

Direktlänk till inlägg 30 november 2011

En evig klagan känns det som

Av Trillingmamman - 30 november 2011 18:53

Ja nu är det verkligen nedräkning till ett och annat. Och det finns mycket som jag ser fram mot både i år och nästa. Helt ändrade planer kan man säga. Men kul ska det bli!


Har försökt reflektera och analysera över ett samtal jag fick av min barnmorska igår. Nu hade det kommit påtryckningar från vårdcentralen eftersom jag ville bli mer grundligt undersökt där. Sen att de inte fullföljde självaste problemet utan överlät det till mödravården gjorde inte saken bättre. I alla fall så fick jag ett samtal igår och klokare blev jag inte. För de svar jag fick gjorde mig både arg, ledsen och överkörd. Varför tror dom att jag överdriver och hittar på? Testerna vittnar ju om tydlig blodbrist, vilket barnmorskan och läkaren sa också. Mitt hb ligger på hundra. Jag är konstant trött, mer än vanligt. Det flimmrar för mina ögon och jag vågar inte överanstränga mig för mycket då jag inte vill riskera att jag tex svimmar. Mina journaler vittnar om att jag har haft komplicerade förlossningar där hb-fall förekommer och att jag fått blodtransfusion. I alla rapporter står det samma sak. Och varenda graviditet så har jag samma problem, tyvärr. Dessa kurer med tabletter de föreslår hjälper ju inte. Tar två, inte ens det hjälper.

Och det går inte att säga att jag är trött för att jag har många barn eller att jag får "skylla" mig själv som väljer att bli med barn flertal gånger. Faktum är att jag är gravid här och nu och det är den här graviditeten som räknas för tillfället (hade samma problem med första också). Och det jag får till svar är att det finns inget annat än tabletterna för mig i hjälp jag kan få. Blir stum. Går det verkligen inte att förebygga så att jag slipper transfusion? Nu vet vi inte om det blir så, men de fyra journalerna som jag har kanske är något att ta med i beräkningen. Eller?

Ett ännu mera förbryllande svar från barnmorskan var -Vad tror du, förutom tabletterna hjälper?

Ja hur ska jag veta det? Jag har ingen aning faktiskt, men kanske ni barnmorskor vet som har många års erfarenhet av graviditeter. Eller läkarna som har rätt utbildning om det hela. Men jag? Varför ställs den frågan till mig? Jag kan omöjligt svara på det.


Men jag är inte inbillningssjuk. Efter "femte" gången gravid så ifrågasätter jag eftersom jag mår som jag gör även denna graviditet. Jag har flimmer för ögonen och är orolig att det ska resultera i något allvarligare i slutändan. Och det jag har i bagaget vittnar om att det kan gå som det har gjort tidigare. Där emot inte sagt att det gör det. Går det att förhindra?

Men svaret är tydligen nej. Jag får leva med Niferex två gånger om dagen för det är tydligen det enda som finns att få i mitt fall och som ska "hjälpa". Jag betalar gladeligen vad det kostar ur egen ficka om det går att förhindra eller göra så att jag mår bättre. För vad kostar det inte att ge blodtransfusion? Är det inte bättre att det går till folk som verkligen behöver det? Om det är så att det går att förhindra. Överdriver jag på något sätt? Känns som jag konstant klagar. Ja jag kanske får skylla mig själv som är gravid igen då? Men säger man någonsin det till en förstföderska med samma problem? Eller är det för att jag har valt att föda fler? Klart man funderar över det. Och tankarna förföljer mig dagligen.


Men nu är det inte så långt kvar. Under 70 dagar kvar och det går fort. Så visst kan jag stå ut. Nya tester kommer att tas eftersom det tydligen är så att om resultaten är dåliga så skall nya tester tas vart fjärde vecka. Ja men så bra då.

Finns en som jag vet jag kan fråga innan det är dags. Men tyvärr så har jag inte så stora förhoppningar. Men fråga kommer jag givetvis göra när det besöket kommer den trettonde december. Men får jag inget gehör där heller så får jag nog se mig som besegrad. För då vet jag inte längre vart jag ska vända mig.


Inget muntert inlägg tyvärr. Men jag är inte på humör idag. Det har varit en jobbig dag men jag orkar inte gå in på detaljer. Det är också ovesäntligt. Bara inte min dag. Hoppas att morgondgen flyter på bättre.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


 
 
Ingen bild

Madde

30 november 2011 21:15

Skickar en STOR STOR styrkelse Kram <3<3<3
Hoppas verkligen morgondagen blir bättre....
Vilket jag vet med allsäkerhet att den blir ;)
VARJE gång jag ser blöjerna på ICA så tänker jag på ..... =0))

Ha en UNDERBAR fortsatt vecka.....

Kram på dig!!!

Trillingmamman

1 december 2011 17:59

Tack goaste

 
Ingen bild

Lilla jag

30 november 2011 22:00

Nu tror jag att jag vet vart problemet ligger efter att ha googlat lite. Venofer (järndropp) kostar ca 800 kronor och Ferinject det dubbla. Säger inte att det är därför, men saker som kostar sjukvården pengar brukar ju inte direkt vara populära. Kram

Trillingmamman

1 december 2011 18:02

Åh herregud.... rena rånet. Men vad jag tror så får man bekosta det själv eftersom det skrivs på recept typ. Så det står inte sjukvården för. Man får även boka tiden på vårdcentralen och bekosta det med.

Men jag tror de håller inne med det med tyvärr oavsett vad det kostar. Sen tror jag min barnmorska tillhör en helt annan kategori också.....

Kramar och ha en underbar kväll.

 
Ingen bild

Helena

30 november 2011 23:10

Sänder en stor styrkekram från Söderhamn och hoppas du får en bättre dag imorrn. Kram

Trillingmamman

1 december 2011 18:03

Och här skickar vi massor med kramar tillbaka

 
Ingen bild

Eva N

1 december 2011 00:28

Skickar en stor styrkekram till dig....

Trillingmamman

1 december 2011 18:03

Tack! Skickar massor med kramar tillbaka!! Ha en underbar kväll!

 
Ingen bild

kerra

1 december 2011 09:17

Kramar till dig min vän..

Trillingmamman

1 december 2011 18:04

Åååh vad du är go

 
Ingen bild

Jennie

2 december 2011 07:18

Hej.
Jag har också haft problem under mina 2 grav.med dåligt hb som är svårt att få upp trots 2 niferx om dagen. Det som funkade för mej var blutsaft, receptfritt!

Trillingmamman

2 december 2011 09:21

Åh, önskar att det skulle hjälpa mig med. Tyvärr så gjorde det inte det. Förmodligen så behöver jag något starkare än det lilla innehåll som finns i tabletterna eller i det flytande.

Ha en underbar dag!

Kramar Eva

 
Ingen bild

Petra

3 december 2011 00:35

Hejsan! Kan rekomendera dig Ferinjekt får det typ med 3-6 månaders mellan rumm pga att mina järndepåer tömms efter en gastricbaypas fick även en extra dos nu när jag fick mitt sista barn nu efter operationen ferinjekt kostar nästan 2000:-( det blir ju billigare med %en ska kunna ges av distriktsköterskan & det är gratis hos henne ju , men man får den i droppform intavenöst & det räcker med 1 gång hade Venofer från början då fick jag gå & ta var 3:e dag under 5 veckors tid så det blir typ samma pengar i slutändan plus att du får snabbare resultat av Ferinjekt.

Lycka till & stå på dig / Petra

Trillingmamman

3 december 2011 19:16

Hej!

ja jag vände mig till vårdcentralen men de ville inte skriva ut något eller ge mig någonting för att jag var gravid. De hänvisade till mödravården igen tyvärr. Eftersom de ansåg att de hade bäst kunskap kring lågt järnvärde i graviditeten.

Ska träffa de nästa vecka igen och ta nya prover så vi får se vad dom säger. Men ska ifrågasätta varför ingenting görs.

Ha en underbar kväll!

Kramar Eva

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Trillingmamman - 29 augusti 2016 08:29


Sitter och njuter på balkongen. Det är över 20 grader. Ska verkligen njuta nu av sista dagen. Sola lite till, handla lite och bara vara. Det är så fridfullt. Saknar de små barnen och på ett sätt ska det bli skönt och komma hem till det normala ...

Av Trillingmamman - 26 augusti 2016 19:32

Ja det blev semester i år, kanske inte flera veckor men ack så skönt. Det bar i alla fall mot varmare breddgrader. Hej igen Zakynthos. Tredje gången jag är här. Älskar detta ställe, så fridfullt. Tog med mig min äldsta dotter denna gång. Har bestämt...

Av Trillingmamman - 22 augusti 2016 15:54


Så kom den här dagen man sett fram mot på mycket länge. En liten minisemester med min äldsta dotter. Nu sitter vi och tar en gofika på stationen. Vi ska snart bege oss till Göteborg och Landvetter. I morgon bitti tidigt bär det av mot varmare br...

Av Trillingmamman - 12 augusti 2016 20:34

Det är nästan så jag har glömt hur det är att blogga, har inte haft tid eller lust. Det har varit många nya intryck. Kan tala om att jag klarade mig. Fick mitt legitimation och är nu sjuksköterska. Är också anställd på kliniskt basår som man nu m...

Av Trillingmamman - 22 januari 2016 21:34

Hoppsan, nu har det gått ett tag igen sen jag skrev. Inte meningen, har haft fullt upp bara. Allt flyter på kan man säga. Känner mig stark. Och glad. Det var länge sen jag kände så här faktiskt. Nu finns det många orsaker till varför men en stor a...

Mamman i FamiljenXL


Trillingmamma och sjubarnsmor. Studerande. Välkommen hit!

/Eva S

Datum och månad

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7
8
9 10 11
12
13
14 15 16 17 18
19
20
21 22 23 24 25
26
27
28 29 30
<<< November 2011 >>>

Vill du söka?

Är du nyfiken på mer?

169 besvarade frågor

Tidigare år

Och klockan är nu...

På gång eller bara skrivklåda

Twitter

Träningsresultat

Senast skrivet av mig

Bloggar som jag följer

Andra sidor jag besöker

Äldre bloggar

RSS

FamiljenXL via Facebook

Översättning till annat språk

Besökare från andra länder

Free counters!

Statistik över besökare här

Blogg


Ovido - Quiz & Flashcards