Trillingmamma och sjubarnsmor

Alla inlägg under december 2011

Av Trillingmamman - 21 december 2011 19:53

Nu kan man pusta ut lite, sista julhandlingen är gjord. För min del i alla fall. Maken har kvar lite och får den äran på fredag att bege sig ut med alla sista minutare.

Mirka och jag åkte hyfsat tidigt i morse och kom inte hem förrän mörkret kom smygande. Och då var vi helt slut kan jag säga. Så slut att vi var tvungna att sitta en stund i bilen och andas ut innan vi gick in. Måste ha varit en kul syn, två höggravida med svullna fötter. Full fart med middagsbestyr, dusch, tvätt och blöjbyten som kommer varje kväll stod på schemat så där av den korta och väl behövliga pausen. Och än sitter vi inte med fötterna upp i soffan (nå ja, jag halvsitter och bloggar). Mirka ska ju packa också inför morgondagen som jag säkert vet att hon längtar så till. Och det ska bli kul att passa alla barnen också som vi hunnit bekanta oss med mer än väl. Och vi är trots allt tre vuxna så det ska nog gå smärtfritt och utan problem. Vi kommer att vänta på samtalet från dom båda om hur allt har gått med stor spänning. Och jag hoppas att allt går bra för henne. Och ni läsare får vänta tills Mirka har den orken att skriva om det hela.


Åh jag skulle också vilja föda nu. Längtar så otroligt mycket till dagen D. Men först så ska vi fira julen och njuta till fullo, sen kan nedräkningen börja på allvar.

Har lite klappar kvar att slå in kom jag på också vilket jag inte får glömma. Är helt klar och resten får maken ta som sagt.


Snart så åker fötterna upp för min del. Behöver ta igen efter den här dagen för att orka med i morgon. De flesta av mina sover redan, bara Gabriel kvar. Och känner jag mig rätt så kommer ögonlocken att åka ner ganska fort när jag väl sätter mig ner. Är helt slut men glad efter en underbar dag. Nu är det dags att avrunda mina vänner. Precis som ni så längtar jag otroligt mycket tills i morgon.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 20 december 2011 10:34

Tänkte nu för en gång skull skriva lite när tiden finns. Inte för att det är stökigt värre på något vis, trots mängden barn. Men vi har det så trevligt att man "glömmer" tiden lite.

Och vilka ytor barnen har att röra sig på med här. Underbart på alla sätt och vis. Vi har blivit mer än väl varmt omhändertagna också och alla verkar trivas. Och jag tvivlar inte ett dugg på att resten av veckan samt julen kommer att bli riktigt mysig för oss alla.


I morgon tänkte jag och Mirka bege oss ut i julhandeln för att köra det sista som har med inhandling att göra. I och med att vi båda är höggravida så kommer dagen att gå i ett lugnare tempo, förutom de vardagliga sysslorna som alltid måste göras. Men vi hjälps åt så gott det går. Och trots sexton barn i huset stundtals så märks det inte alls, jag är imponerad.

På torsdag så är vi ändå tre vuxna på alla barnen och jag tror inte det kommer bli några konstigheter alls. Mirka och Peter kan ta det lugnt på sjukhuset med nya familjemdlemmen utan problem.


Nu vankas det lunch här men vi är inte full styrka hemma, mest mina små busar som far omkring. Så det finns gott om tid sen att ta det lugnt på också. Vilket vi med all säkerhet kommer att göra med.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva




Av Trillingmamman - 17 december 2011 08:01

Idag står det julshopping på schemat. Vilket jag ser fram mot. Började smått igår men kom inte längre än att stryka första raden på tomtelistan. Mindre bra att börja på kvällstid. Men kvällens ändamål var inte att julhandla utan att umgås med Mia och sen gå med tjejerna till kalaset de var bjudna på. Trevligt var det, TACK underbara, goa ni!


I morgon så blir det också trevligt sällskap som väntas. Då åker vi till Mirka och Peter, och det var ett tag sen. Så det ska bli jättekul! Dessutom så skall vi vara där över julen med och få äran att passa barnen samt se nya tillskottet i familjen. Det kommer bli en annorlunda jul i år, men vi ser fram mot det mycket.


Åter igen så går det lite i tvättandets tecken idag men nödvändigtvis inte så mycket passande. Tar det som det kommer då jag inte kommer att vara så mycket hemma mer än på eftermiddagen. Lite städande tänkte jag också hinna med men det får bli ett senare moment. Nu är det morgonkaffet som hägrar, sen göra i ordning sig och bege sig iväg. På återseende med andra ord!



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 16 december 2011 08:13

En mindre bra morgon men det går över som jag brukar säga. Bara ta ett par djupa andetag och skrika rätt ut. Ja så känns det just nu. Jag spar in på detaljer. Men att börja morgonen med ett skithumör är fan inte roligt.


Sista dagen för maken att jobba också, sen "julledigt". Dagen tänkte jag spendera i tvättandets tecken vilket behövs. Och sen ringa ett par samtal med. Beställde tydligen ett måndagsexemplar för ett tag sedan som kom igår och som behöver bytas ut. Hade lite problem igår att få "saken" och fungera. Vissa delar passade inte alls heller. Formgjutet, i helvete heller. Och på det skulle jag läsa en manual på engelska åt Thomas för inställningar till hans ljudanläggning. Och det ska vara en kvinna till att göra alla dessa saker samtidigt. Sovit som en kratta har jag gjort och ska ta igen lite sömn också. Sen fylls eftermiddagen samt kvällen med att lämna och hämta på kalas. Inhandla paket också. Så nog har man och göra alltid. Och det kryddar på dagens humär lite extra med.


Gud vad jag känner mig bitter idag. Men det beror nog mest på denna start på morgonen. Ljuvligt värre. En kaffe så man lugnar ner sig lite. Sen kan man fortsätta.


Tänkte vara borta i stort sett hel dagen i morgon. Borde börja med inhandlingen av alla klappar. Konstigt nog känner jag ingen panik, skulle jag det? Det är bara en vecka kvar till jul. Lär nog bli klar med det mesta hoppas jag.


Nej, dags att göra nytta känner jag.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 14 december 2011 20:43

Allt har gått i ett idag och jag kan inte minnas att jag suttit fem minuter ens. Förutom nu på kvällen. Thomas hade bjudit hem ett gäng från jobbet på julmiddag så det var jansson, köttbullar och prinskorv för hela slanten. Man kan alltså säga att jag har lagat mat i mängder, både igår och idag. Det blev lyckat och trevligt! Men nu är jag helt slut och fötterna har sagt upp sig. För att inte tala om höften. Nu är det en välförtjänt vila som gäller.


Ser fram mot morgondagen trots allt och ska hålla alla mina tummar och tår för Mirka som ska på samtal i morgon. Väntar med spänning. Lycka till vännen!


Hoppas att jag håller ihop också, kroppsmässigt, i morgon. Känns som om jag kanske ska beställa lite reservdelar. Nu längtar jag verkligen till våren och promenaderna. Är inte van att röra på mig så här lite så det kliar i kroppen. Och att lägga på sig 19 kg plus är en hel del på ganska kort tid. Men nu ska jag inte klaga för det är trots allt bara fem veckor kvar.


Planerna får morgondagen är att ta allt som det kommer. Blir nog bäst så. Lunchen står redo och klar, bara att värma på.




Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 13 december 2011 21:02

Nu börjar nedräkningen på allvar. Efter dagens besök på KSS så kommer de lägga kejsarsnittet mycket tidigare än jag räknat med, redan när jag är i vecka 38+1. Så det är "bara" 45 dagar kvar för min del. Och troligtvis så får jag blodtransfusion dagen innan snittet i stället för efter. Beror på vad mina prover visar under januari. Så ingen hjälp nu. Blodtrycket var lågt 100 genom 50, men okej enligt dom. Så nu är det bara att räkna ner dagarna. Lite otippat blev det att snittet kommer äga rum en fredag dessutom. Men jag antar att de har olika rutiner på olika sjukhus helt enkelt. Vet fortfarande inte vilket kön det är för de är stenhårda med att inte säga det. Så det blir en överraskning den här gången. Men det är fritt fram med gissningar. Datumet är alltså fredagen den 27:e januari.


Har spenderat nästan hela dagen hos Mia och Thomas som hjälpte mig att passa de små. Kom hem först på kvällen. Sen dess har jag hjälpt min Thomas med matförberedelser inför morgondagen. Avslutade med ett långt bad och läste min tidning som kom i brevlådan. Riktigt skönt. Och nu ska jag inget annat än att slänga upp mina stora fötter och njuta resterande timmar denna kväll.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 12 december 2011 21:47

I morgon är det dags, det efterlängtade ultraljudet. Kopiorna på förlossningsjournalerna ska med och jag har en hel del frågor också. Och det jag inte får svar på tänkte jag ta med mig till specialistmödravården och hoppas att de har tid att besvara mina frågor. Känner mig något spänd inför besöken i morgon och ganska så angelägen om att få svar på frågorna jag har. Men en dag kvar, mer kan jag inte göra just nu.


Somnade skönt en stund, barnen sover sen timmar tillbaka. Ska fortsätta att bege mig till sängs. Finns ingen anledning att plåga sig själva just nu känner jag. Dagen har varit lugn ändå vilket jag tackar för. I morgon börjar den tidigt med alla förberedelser.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 11 december 2011 13:26

Igår var det ingen höjdardag precis. Skulle iväg mitt på dagen, hade tagit ut vagnen från bilen, och när det var dags att bege sig så var vagnen borta. Maken hade stoppat in den i bilen igen. Men som tur var så mötte jag grannen precis när jag skulle gå (för jag tänkte inte stanna hemma bara för att vagnen inte var där) och hon i sin tur erbjöd sig att jag fick låna hennes vagn. TACK Anna! Det hjälpte mig en hel del även om jag var fast besluten att ta mig till Mia ändå.


Hade det så roligt och trevligt i vanlig ordning och det förgyllde hela resterande dagen. Handlingen med Mia var som sagt mycket roande med skratt i massor. Inte visste jag att det kunde bli så roligt att panta lite flaskor och burkar. Middagen var super även om en del sparkar gick rätt upp på magsäcken. Lite svårt att få ner en gigantisk portion hur mycket man än ville. Var hemma strax efter nio och helt slut, men glad. Tack Mia och Thomas!


Idag vaknade jag nog lite fel. Inte för att något har hänt men jag mår inte så bra. Stjärnor och flimmer framför ögonen vad jag än gör. Höften värker massor. Kan inte stå, gå eller sitta känns det som. Är varm i hela kroppen.

Och jag som hade stora planer på att julhandla. Men kom aldrig iväg. Det gick bara inte. Så ännu en gång får jag skjuta fram det. Ingen panik än, men ändå. Vore skönt att få det gjort. Thomas tog dock näst intill alla barnen med sig för att handla lite inför veckan som kommer. Så just nu är det bara jag, Julie och Alexander hemma.




Alexander tittar på Knatte, Fnatte och Tjatte vilket är hans favorit nu mera. Julie springer omkring och leker. Min mobilkamera lyckades inte fånga henne på bild. Gud vad jag saknar systemkameran! Jag som älskar att fotografera.




Linn ska jag hämta senare vid tåget då hon har spenderat helgen hos pappa. Och även firat hennes kusins födelsedag, grattis i efterskott säger vi alla här. Och en massa krya på kramar till Linns farmor också vill jag ge. 

Kortet tog jag i fredags innan hon skulle åka. Här står hon med sitt handgjorda troll från träslöjden. Jättefin är den och den väckte lite uppståndelse på tågstationen med. En snäll tjej kommenterade den och skojade lite friskt med Linn. Bara kul och inte alls illa menat.


Tredje advent är det idag. Och vad fort det går. Snart jul och andra roligheter som jag (och vi alla i familjen) ser fram mot. Väl på andra sidan året så kommer ytterligare saker att hända. Längtar så! Nu ska jag fixa i ordning lite innan jag ska hämta Linn och bege mig till Mia igen. Tyckte jag hörde vanen komma också, motorn hörs lång väg. Så slut på lugnet.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva




Mamman i FamiljenXL


Trillingmamma och sjubarnsmor. Studerande. Välkommen hit!

/Eva S

Datum och månad

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5 6 7 8
9
10 11
12 13 14
15
16 17
18
19
20 21
22
23
24
25
26 27 28
29
30 31
<<< December 2011 >>>

Vill du söka?

Är du nyfiken på mer?

169 besvarade frågor

Tidigare år

Och klockan är nu...

På gång eller bara skrivklåda

Twitter

Träningsresultat

Senast skrivet av mig

Bloggar som jag följer

Andra sidor jag besöker

Äldre bloggar

RSS

FamiljenXL via Facebook

Översättning till annat språk

Besökare från andra länder

Free counters!

Statistik över besökare här

Blogg


Skapa flashcards