Trillingmamma och sjubarnsmor

Alla inlägg under december 2011

Av Trillingmamman - 10 december 2011 14:04

Tvättmaskinen, torktumlaren och diskmaskinen går. Det är städat och golven är torkade. Bullarna är för länge sedan gräddade. Maten är förberedd så gott det går. Nu ska jag ta och bege mig ut i det ruskiga vädret. Men dit jag ska kommer att bli trevligt, det vet jag.


Nu säger jag upp mig som hushållesrka på ett tag. Julhandeln blir nog inte av eftersom jag inte har bilen. Den används av de andra för att ha kul. Drog nog nitlotten idag.


Men jag och Julie tänker inte hänga läpp för det. Vi ska ha kul nu. För nu beger vi oss iväg efter lite påklädning.Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


ANNONS
Av Trillingmamman - 8 december 2011 20:53

De senaste dagarna har jag varit ruskigt trött, men hållt mig flytande ändå. Foglossningen har blivit lite värre. Och jag tror att bebisen har halkat ner lite också. Det känns så, mindre skönt men säkert normalt. Har inga onda sammandragningar. Bara höften som säger upp sig samt att det ilar duktigt i nedre regionen. Bältet hjälper, varmt bad och så mycket vila som möjligt. Och nu är det mindre än två månader kvar. Jag håller nog hela vägen även denna gång.


Har lite pass i helgen att utföra. Julhandling med andra ord. Men känner mig inte stressad utan ser fram mot att göra det i snigelfart. Befinner mig inte i Stockholm så det är inte så kaotiskt. Ska bli kul som sagt och sällskap har jag också ordnat. Mia och jag ska stöna och stånka tillsammans är det tänkt. Och det kan inte bli annat än kul. Våra turer blir alltid halvt som halvt galna.


Idag har det gått på halvfart. Inget speciellt har hänt. En ganska lugn dag för alla. Och det har varit minst sagt skönt ändå. Bara små, små bråk så fort jag har pratat i telefonen eller lagat maten. Då passar dom små på minsann. Men inget allvarligt alls.

Nu sover ändå alla i sina sängar så jag har fritt fram hela kvällen. Men kommer att ägna den tiden åt att vila och titta på tv. I morgon kan jag pusta ut mera.Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


ANNONS
Av Trillingmamman - 7 december 2011 19:08

Ja varje år ser man fram mot julen på ett sätt och vis. Att se barnens ögon glittra när de öppnar sina julklappar som man i hemlighet har planerat och köpt samt som de önskat sig lite i förtid med när alla dessa kataloger anfaller en i brevlådan. Det jag tycker är tråkigt är att det alltid i stort sett är samma saker som de skyltar med. Ibland vill man ha lite annat och kanske annorlunda till någon av barnen, vänner eller varför inte till maken. Tror inte lego lockar riktigt. Och då passar det alldeles utmärkt med Julklappstips. Massor med fina saker och en del roliga också för den delen när jag gick in HÄR och kikade.


Har nu hela julklappslistan klar i stort sett och jag blev mer inspirerad av att titta på dessa sidor. Bara att handla som fattas i stort sett. Tänkte ta tag i den biten så fort jag kan. Känner ni er utan inspiration så kika in där.Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 6 december 2011 19:51

Nu är jag helt slut. Snö kom det, och massor. Det innebär en hel del jobb också. Skotta uppfarten och trappan. Och det är ju inte riktigt vad min kropp skriker efter att den vill göra. Men nödvändigt så man kommer iväg med bilen ifall att det skulle vara något. Och det kändes bokstavligt som om det hände något i det nedre regionen efter det passet. Ilar som sjutton gör det i alla fall. Och nu så här på kvällen så har jag en riktigt gullig halsbränna. Nåja, nu är det ändå min tur att lägga upp fötterna så jag får ta igen mig.


Barnen hade i alla fall kul i snön. Vi var ute i två omgångar också så de somnade ovaggade allihopa. Trots snö så var det skönt med frisk luft. I morgon är det också studiedag för Linn så det finns ingen tid att passa på morgonen. Så man kan hoppas på en liten sovmorgon i alla fall. Önsketänkande...


Så ett kort inlägg blev det.Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 5 december 2011 19:05

Tror nog att snön är på väg nu. Tittade ut och kunde skymta lite yrande i lampskenet. Det är nu man ska blunda. Tycker inte om kyla eller vinter, men det är oundvikligt nu när det är december. Lappmögel har anlänt hit till Skövde (hör ni den muntra tonen). Har haft tur ändå som klarat oss utan så länge, för mindre än en vecka sen så var det sju plusgrader. Förra året vi den här tiden så var det säkert en halvmeter snö. Och det kan man inte se skymten av.... än. Hoppas att det så förblir också.


Fick boka av tiden i morgon hos mödravården för jag insåg att det inte skulle gå ihop med logistiken så tidigt av olika anledningar. Jag känner bebis röra på sig så det kan vänta till nästa vecka med prover, inget akutbesök precis. Och skulle det vara något så är jag ändå hänvisad till förlossningen nu mera. Och jag är inte så hysterisk över dessa besök. Bra att dom finns, och jag går dit, men det gör inte så mycket om man missar en gång eller behöver skjuta fram det en vecka. Har inga problem i graviditeten än så länge som gör att jag måste kolla mig stup i kvarten heller. Mitt låga hb går inte upp på en vecka och de gör ändå inget åt det. Foglossningen finns där också. Har bälte till det och vet redan vad jag ska göra så... Ja ta det lugnt helt enkelt i båda fallen. I morgon byter jag vecka igen. Tror att det är vecka 31 eller om det är 32. Och jag har länge lovat en magbild så här kommer den.


 


Sjukt dålig bild och sjukt stor kroppshydda. Jag vet. Kameran på mobilen är dålig. Tillhör också den kategorin som går upp massvis med kilon under graviditeten. Men jag har dock inga problem att gå ner dom sen så det gör mig inget. Med tanke på vad som kommer ut så är det värt det alla gånger. Är så svullen överallt nu, men sista veckorna är en pina. Snart är det över och jag försöker vila så mycket det bara går. Ska bli kul och se vem som bor där inne.


Hade en jobbig natt. Mådde inte så bra själv samt att jag vaknade med en smärta från helvetet när det gällde foglossningen. Mindre rolig start på veckan. Barnen har skött sig fint med få undantag på vissa saker. Lite pekpinnar och barnuppfostran så blir det nog säkert bra i slutändan (duckar för eventuella påhopp). Nu sover alla förutom Linn som tittar på en gammal film som jag såg när jag var liten, Sängknoppar och kvastskaft. Ska krypa ner med henne nu innan det är dags för sängen för oss båda.Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 4 december 2011 19:10

Andra advent redan och det rullar på. Fortare än man hinner med egentligen. Men jag känner ändå ingen press. Handla brukar inte ta lång tid för mig. Jag vet vad jag ska ha i stort sett. Sen visst tar det säkert en dag i mitt tillstånd. Vem vet, kanske tar jag med mig Mia på shoppingturen. Det brukar gå så bra då.


Annars försöker jag hålla huvudet flytande så mycket det går. Önskar att tiden gick lite fortare. Ska på besök på mödravården igen i veckan. Nya prover. Spännande, eller inte. Man vet ju vad de kommer att säga, äter du dina järntabletter? Har du provat det? Och det? Och detta? Efter sjunde barnet så känns det som om man får höra favorit i repris ständigt och jämt varje gång. Inget nytt eller annat man får prova som kan tänkas hjälpa som man inte har fått hjälp med vare sig förut eller nu. Nåja, ska inte klaga. Snart är det över. Har ju även ett till ultraljud att se fram mot snart med.


Annica och Kjell-Ove har åkt hem. Riktigt trevligt var det att ha dem här och vi kommer att ses snart igen. Synd att helgerna går så fort. Nästa gång blir det längre.


Det kommer för övrigt bli en lite tuffare vecka men inget jag inte kan hantera. Och med många barn så lär det rulla på ändå och vips så är det fredag igen. Kommer inte göra så stora utsvävningar eller ha långväga planer. Utan tar dagarna som de kommer mer. Känns bäst så då det kan skilja så mycket från dag till dag hur jag mår.

Nu ska jag i alla fall denna söndag ta det så lugnt jag kan. Med andra ord horisontalläge och fötterna upp.Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 3 december 2011 19:16

Denna helg har vi besök av Thomas morbror och hans fru, Kjell-Ove och Annica. De kom redan igår och hade med sig jättefina kläder till barnen. TACK! De kom även med kastrullen som mamma och pappa hade köpt. Den kom väl till användning också, för Thomas gjorde nämligen storkok på kycklinggryta till allihopa. Vi var bara 11 stycken. Och till middagen några fler då vi fick sällskap utav Tobbe samt Linns bästa kompis Felicia med. Lördagsmys med tacos.

Tiden har gått fruktansvärt fort och helgen är tyvärr allt för kort. Men vi ska njuta ett par timmar till med trevligt sällskap.


Känns för övrigt som om jag inte har gjort något alls. Och faktiskt så har jag fått mycket hjälp så jag har kunnat ta det lugnt väldigt mycket. Och det behövdes också känner jag. Är tacksam för den hjälpen.


Nu ska jag njuta med maken och gästerna så det blir ett kort inlägg.Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 1 december 2011 19:49

Helt sjukt. Idag är det den första december och med mindre än en månad kvar till jul. Termometern visade över sju grader här. Dock blåste det lite, men ändå. Hade inte ens jacka när jag var ute. En varm tröja samt en tjockare munkjacka. Det räckte. Men nu är jag också höggravid så det spelade nog en stor roll i det hela. Blir varm för ingenting. Ute var vi i alla fall en stund ändå och det var trots allt riktigt skönt även fast både blåst och lättare regn kom.


Julie sov inte som hon skulle igår och det var en vaknatt kan man säga. Det slutade med att jag tog med henne ner en våning och satte på tv:n så Thomas skulle få sova (han som ska jobba). Var ganska så trött i morse men hann vila en liten stund på förmiddagen. Julie sov sin vila i över två timmar och det förstod jag mycket väl att hon skulle göra. Med tanke på natten. Sen höll hon sig vaken länge men dock inte på sitt bästa humör. Hoppas att den här natten blir bra och att alla sover som de ska. Känns som om man behöver en hel natts vila, men då sparkar väl bebisen i stället hahaha. Tänkte inte bli vaken länge idag ändå. Dumt att plåga sig själv om man är trött. Nu ligger även de andra barnen i sina sängar så det är fritt fram och ockupera soffan. Och fötterna som man knappt kan urskilja längre skriker efter högt läge.


I övrigt så har dagen varit helt okej utan större bränder att släcka. De har skött sig perfekt, lekt, pysslat, röjt ute, ätit som bara den... ja en toppendag. De gick och lade sig utan problem också, kors i taket. Linn var den sista som satt i lugn och ro och gjorde sina läxor. Själv tog jag itu med det tråkigaste som finns, att lägga in den rena tvätten i garderoberna. Har inte varit den snabbaste efter min turbotvättning att ta rätt på allt. Men nu är det gjort så en liten klapp på axeln blir det. Så jag tänker inte sitta här länge. För nu är det min och Thomas tid och han har redan intagit horisontalläge. En film blir det också med all säkerhet att både se förtexten och eftertexten om jag känner mig rätt.Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Mamman i FamiljenXL


Trillingmamma och sjubarnsmor. Studerande. Välkommen hit!

/Eva S

Datum och månad

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5 6 7 8
9
10 11
12 13 14
15
16 17
18
19
20 21
22
23
24
25
26 27 28
29
30 31
<<< December 2011 >>>

Vill du söka?

Är du nyfiken på mer?

169 besvarade frågor

Tidigare år

Och klockan är nu...

På gång eller bara skrivklåda

Twitter

Träningsresultat

Senast skrivet av mig

Bloggar som jag följer

Andra sidor jag besöker

Äldre bloggar

RSS

Följ bloggen

Följ Trillingmamma och sjubarnsmor med Blogkeen
Följ Trillingmamma och sjubarnsmor med Bloglovin'

FamiljenXL via Facebook

Översättning till annat språk

Besökare från andra länder

Free counters!

Statistik över besökare här

Blogg


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se