Trillingmamma och sjubarnsmor

Alla inlägg under januari 2012

Av Trillingmamman - 23 januari 2012 18:20

Sista mödravårdsbesöket var idag. Hade inte min ordinarie så det gick faktiskt bättre än vad jag trodde. Inga större problem mer än att det går att hantera på rätt sätt. Nu pratar vi bara dagar så inget kommer att sättas in i alla fall då jag är hänvisad till förlossningen nu mera. Det som var den glädjande nyheten i det hela var att mitt hb låg på 105. Hon trodde nog inte jag var klok och hon frågade att det var ju inte alls så bra det heller. Men när jag förklarade vad det hade legat på så förstod hon mer. 105 för mig är ju fantastiskt. Så det kommer nog gå bra på fredag.


Ja måndagen gick ovanligt fort. Kan det bero på att jag först hade besöket på mödravården i morse, sen åkte jag till däckfirman för lite byte och andra ärenden, sen blev det storhandla också och vips så var klockan halv två. Sleva i sig lunchen och städa av överallt. Efter det var det bara att påbörja med maten och nu är det som sagt redan kväll. Behöver jag säga att jag är helt slut? Men det känns oerhört skönt ändå att ha gjort massor så man slapp tänka på annat. Dagen går mycket fortare på det sättet. I morgon är det nog en lite slappare dag. Sen är onsdag lika fullbokad och innan man vet ordet av så är det både torsdag och fredag. Snacka om att det susar dagar i huvudet och nedräkning på allvar.


Ett hett bad vore på sin plats inom en snar framtid denna kväll. Sen ska jag bara ta det lugnt. Disk och tvätt är gjord. Bara barnen som ska fixas i ordning.Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


ANNONS
Av Trillingmamman - 22 januari 2012 19:49

Vad är det jag läser, bildredigeringsprogrammet skall läggas ner helt som jag använder (picnik). Trist, för jag börjar faktiskt gilla det trots mindre funktioner. Nu är det ett par månader kvar så jag kan utnyttja även betalfunktionerna i programmet fram tills dess. De släppte allt inför nedstängningen. Har ändå tankarna på att köpa Photoshop Elements 10, men inte just nu. Var bra nära idag ändå.
Först skolarbete så officepaketet gick före. Behöver skriva en hel del och man kan säga att det är ett måste, i alla fall i min värld, att ha office.


Sen har jag även tankar på att designa om bloggen helt, både med bildernas utseende och headerns textinnehåll. Och det passar då utmärkt att inhandla ett bildredigeringsprogram där jag kan göra allt det nya i. För hur bra gratisprogram än är så är Photoshop bättre. Ofrånkomligt för oss som gillar att fotografera. Visst är Photoshop CS5 bättre, men jag är ju "bara" hobbyfotograf så Elements duger lika bra.


Mycket turer utanför hemmet har det blivit idag också. Men det har bara varit skönt. Har verkligen behövt lufta hjärnkontoret lite. Trevligt sällskap hade jag med mig. Mia båda gångerna (otippat va?). Sen tog jag också Alexander och Gabriel med mig de olika gångerna för lite egentid med dem på tu man hand.

Skolarbetet och de två uppgifterna i Samhällskunskap blev också klart nu på förmiddagen. Skrev rent allt kladd och skickade in via läroplattformen. En till sak att bocka av. Kommer att läsa lite ikväll med. Tvätt är så gott som klart, även om den biten fylls på konstant. Men jag tänkte mer på bebiskläderna. Vet inte mer som skall göras. Kläder, blöjor och säng finns, vad mer behövs första tiden egentligen?


Sista mödravårdsbesöket i morgon väntas. Men nu spikmatta, svullna fötter och läxböcker.Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


ANNONS
Av Trillingmamman - 21 januari 2012 21:49

Har haft en riktigt mysig kväll hos Mia och Thomas. Även om det var en del pluggande så var det också trevligt sällskap. Så nu är två uppgifter så gott som färdigt att lämna in, bara lite renskrivning.

Med mig hade jag Gabriel som lekte så fint och gjorde knappt väsen av sig. Lika mysigt det med, vi behövde båda komma hemifrån ett tag. God middag åt vi också som hälsar på i halsen just nu hos mig. Men jag klagar inte, det var värt halsbrännan att få äta. Även snö föll ner från skyn, massvis känns det som, så man vet vad som väntar i morgon. Pulka och skotta snö.


Lite bättre är det idag med humöret och tack för peppande ord från er. Det värmer. Ska lägga upp mina fötter och ta igen mig på spikmattan som jag också räknar som healing. Kom faktiskt precis innanför dörrarna. Så det blev ett par mysiga timmar borta.


Ja en dag mindre är det nu. Sex dagar blir fem. Thomas har satt upp spjälsängen idag och gjort plats i sovrummet. Även skapat plats så jag kan sitta där uppe och plugga med. Jag har tvättat barnkläder så nu är allt gjort. Bara att packa väskan och invänta fredag. Ska gå igenom ett bar besök i veckan först. Mödravården, skolan, påfyllning av järn och inskrivning står och knackar bakom dörren. Sen ska jag absolut inte glömma att nämna också att på onsdag så får vi besök hit av Annica och sen Kjell-Ove som hjälper oss att passa barnen en tid framöver. Det ser vi fram mot mycket att ni kommer ner till oss igen. Må dagarna gå fort nu.


Nu kallar soffan ordentligt på mig. Krafterna börjar sina för kvällen och jag hoppas att jag kan sova också. Men vad gör det när det nu är så nära. Ett par dagar hit eller dit spelar längre ingen roll. Snart är det faktiskt fredag, en dag som jag ser fram mot på alla sätt och vis.Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 20 januari 2012 19:48

Inte den bästa dagen i mitt liv att vakna till, även om det är en dag mindre till nästa fredag. Efter mycket om och men har funderingarna idag lett till ett och annat beslut. Bra eller dåligt, jag vet faktiskt inte. Men nödlösningar som verkligen behövs och inte för att jag vill.


Just nu vill jag bara lida igenom kvällen, skrika rätt ut och invänta morgondagen. Och det tänker jag göra genom att plugga.
I böcker kan man verkligen gömma sig.


Ja det blev inget muntert inlägg tyvärr. Men jag är inte glad idag heller. Så även jag kan ha dagar som verkligen är pest. Och tyvärr så är denna fredag en sådan dag. Men som allt annat så rinner det av en till slut (förhoppningsvis).

Jag ser i alla fram mot i morgon då jag ska sammanstråla med Mia över lite böcker och trevligt sällskap.


Något jag reflekterat över är att jag får mycket uträttat när jag är arg. Jisses vad tvätthögen försvann i rasande tempo.


Sen fick jag faktiskt trevligt sällskap av Kerra och hennes dotter också idag, TACK för det! Det muntrade upp tillvaron betydligt kan jag säga. Kaffe och prat om andra saker kan också vara healing för själen.Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva 


Av Trillingmamman - 19 januari 2012 19:00

Ja det blev ett himla rännande idag också, med start halv åtta på morgonen. Började då med ett besök på vårdcentralen och laboratoriet för en massa blodprover inför kejsarsnittet nästa vecka. Sen hämtade jag upp Mia och vi begav oss till skolan för upprop i Engelska. Direkt där ifrån åkte jag till sjukhuset för lite påfyllning av järn igen. Gott!
Det hinner bli en femte dos också innan det är dags. Det tog i alla fall sin lilla tid och jag var nog inte hemma förrän vid tolv igen.

Det blev äta lite lunch och sen iväg ytterligare en gång till för att hämta lite paket på posten, både till mig och till maken. Upptäckte då att alla böcker fortfarande inte var med, men kommer troligtvis i morgon. Jag kan åtminstone börja med de andra ämnena. Ingen panik.

Så nu är det bara att läsa, läsa och läsa. Vilket jag gjorde igår också. Fastnade till tio så två timmar betade jag allt i pluggande. Och det blir nog favorit i repris ikväll igen. Men först ska jag ta ett varmt bad.


Min pappa har åkt hem nu och jag är så tacksam över hans hjälp dessa dagar, TACK pappa! Min stress försvann och jag fick allt uträttat som jag skulle med även om det innebar att åka på flera ställen under en och samma dag. Visserligen har jag lite bokat nästa vecka men inget som jag inte kan lösa, eller det måste gå att lösa.


Vi var ute igår med barnen, en ganska lång stund, och jag tog ett foto på Julie som stod så snällt vid vagnen hela tiden. Hon är inte riktigt förtjust i att gå ute än.
Men glad ändå då hon spanade in brorsorna och deras påhitt. Glömde helt bort att fota under tiden pappa var här men jag hade nog mycket annat att tänka på antar jag, inte likt mig som verkligen älskar att fotografera.


I morgon blir det i alla fall en betydligt lugnare dag med.... ingenting. Vill inte ta ut mig helt utan njuta lite inför det som komma skall. Åtta dagar är inte lång tid nu. Vet sen tidigare att det tar lite på krafterna även att göra kejsarsnitt, inte helt smärtfritt. Och krafter är något jag kommer att behöva.


Ja badet kallar på mig nu, även lite skoluppgifter. Ha en underbar kväll!
Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


 

Av Trillingmamman - 18 januari 2012 19:54

Nu är jag garanterad matad med information så det står härliga till. Tre upprop på en och samma dag, inte dåligt. Det blir nog säkert bra i slutändan. Bara att invänta och sätta igång. Är lite missnöjd med leveransen av böckerna som dröjer. Beställde för en vecka sen och de har tydligen redan skickats men ligger på posten av någon anledning och dröjer. Nästa gång betalar jag extra för att de ska komma till dörren.

Saknar också historiaboken som slutats säljas helt. Intressant! Så jag söker Perspektiv på historien A med ISBN 91-40-62732-2. Någon som har på lager eller vill sälja? Maila mig på eva.silverlantz@gmail.com.


Här satt man för ett tag sen eller rättare sagt igår och tyckte att tio dagar till förlossningen kändes långt kvar. Men idag blev jag medveten om att det är ganska kort tid. Behöver boka in enskilda samtal med lärarna samt komma igång ordentligt. Men jag känner ingen press alls. I morgon är det sista uppropet i Engelska samt två provtagningar så förmiddagen kommer att bli hektisk. Men jag är ju sysslolös så det ska nog gå bra.


Är ganska trött idag så det lär bli en tidig kväll. Ska först kika igenom ett häfte samt besöka lite sidor på nätet innan jag ger upp för ikväll. Förmiddagens och eftermiddagens rännande samt att jag och min pappa var ute en lång stund med barnen har gjort sitt på mina krafter. Det finns lite att ta igen och jag hoppas att jag somnar tidigt.Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 17 januari 2012 19:38

Skulle ha varit på upprop idag men det blev inställt och flyttat tills på onsdag. Då har jag tre ställen att gå till under dagen. Men nu har jag pappa här så det är inga bekymmer. Nya tag i morgon med andra ord och lite uppdateringar.


Passade på igår att handla in tvålen som skall användas innan operationen. Första gången jag får betala den själv. Tjejen i kassan var helt underbar och berättade hur det skulle gå till.


 


Sen tittade hon på mitt hår och sa:

-Du vet att du ska använda den i håret också?

-Ja, svarade jag.

Och sen tillade hon att man lätt blir som Svinto efter att ha haft det i. Kul tänkte jag som har ganska så mycket hår. Och då menar jag både tjockt, lockigt och långt. Så ha överseende om ni ser fågelboet på bilderna när dom kommer ut på bloggen. Man kunde i alla fall lösa det med inpackning sen utan problem.


Nu är det bara dagar kvar så jag står ut med mina svullna fötter. Nu får jag till och med märken efter strumporna.
Det brukar gå fort sen när barnet väl är ute. Ett par veckor så är all vätska borta. Har mycket tur eftersom jag i princip går ner allt jag gått upp under graviditeten, vilket är över 20 kg varje gång. Men så är väl 90% vätska också.


Nu ska jag lägga mig på spikmattan en stund och se vad som finns på tv. Passar på medan pappa och Thomas sitter och är sociala med varandra. Jag behöver lite krafter tills i morgon känner jag.Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


 

Av Trillingmamman - 16 januari 2012 19:26

Idag blev det som sagt en fullspäckad dag. Förmiddagen började med introduktion på skolan. Vad jag inte var förberedd på var att självaste uppropen var spridda på tre olika dagar. Det skapade ju panik då det är svårt att få tag på barnvakt med kort varsel.

Men jag lyckades lösa det med pappa som kommer ner i morgon och stannar tills på torsdag. Nu kan jag pusta ut ordentligt och bara invänta böckerna och planera studierna, under tiden kan jag sätta mig in i deras plattform. Har också handlat pärm, kollegieblock, pennor, plastfickor och det man kan tänkas behöva. Så nu är princip allt i sin ordning. En sak mindre att bocka av på listan.


Idag var det också Gabriels födelsedag så det blev ett lugnt och stilla firande med familjen. Och jag tror att han blev nöjd också.
Öppna paket är ju aldrig fel ur ett barns synvinkel och man ser att det riktigt lyser i ögonen.
Och glad blev han över sakerna också. En go och tacksam liten kille.
Lite tårta med tomtebloss kan göra susen.
Linn hjälpte till med party poppers som de hette. Och det hamnade lite överallt kan jag säga. Men uppskattat av syskonen.
Thomas hjälpte till med batterierna. Alexander och Gabriel tittade nyfiket på.
Sen kunde Gabriel studsa runt efter ett antal portioner med sötsaker och leka med sakerna. Allt för att bli av med sockerkicken.


Det blev en tidig kväll för barnen idag då de flesta verkar trötta och hängiga. Så jag och Thomas ska titta på film det sista vi gör innan vi ger upp för idag. Fast inte riktigt än.

I morgon ser vi fram mot morfars besök, barnen jublade när jag berättade att han skulle komma. Det var trots allt länge sedan sen sist. Mormor kunde tyvärr inte följa med, lika saknad hon. Vill passa på att säga TACK för presenten till Gabriel! Lego för hela slanten och en mycket glad Gabriel.


Och bara så där. Nästa vecka har vi barn. Overkligt börjar det bli och pirrigt, men något som vi ser fram mot mycket.Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


   

Mamman i FamiljenXL


Trillingmamma och sjubarnsmor. Studerande. Välkommen hit!

/Eva S

Datum och månad

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2012 >>>

Vill du söka?

Är du nyfiken på mer?

169 besvarade frågor

Tidigare år

Och klockan är nu...

På gång eller bara skrivklåda

Twitter

Träningsresultat

Senast skrivet av mig

Bloggar som jag följer

Andra sidor jag besöker

Äldre bloggar

RSS

Följ bloggen

Följ Trillingmamma och sjubarnsmor med Blogkeen
Följ Trillingmamma och sjubarnsmor med Bloglovin'

FamiljenXL via Facebook

Översättning till annat språk

Besökare från andra länder

Free counters!

Statistik över besökare här

Blogg


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se