Trillingmamma och sjubarnsmor

Alla inlägg under februari 2012

Av Trillingmamman - 22 februari 2012 14:59

Vinnaren till den turkosa Snutten är kontaktad men har ännu inte hört av sig till mig!


Är ni snälla och kollar er mejl. Hör inte vinnaren av sig inom kort så måste en ny vinnare koras.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 22 februari 2012 13:06

Ja, jag är så sugen. Nu har jag bestämt mig och har ett mål framför mig. Gjorde det i juni 2009, tre månader efter trillingarna föddes. Borde kunna klara av det nu också. Vad pratar jag om? Det HÄR förstås. En utmaning som jag verkligen tycker om att göra. Hade tiden 4½ timme sist ganska så precis. Mitt mål är att komma under det.


Har bett maken om hjälp nu att göra i ordning cykeln. Har den på trainer än så länge tills det är riktig barmark ute. Så jag siktar på att i början på nästa vecka kommer jag igång även med cyklingen inomhus. Vill inte lägga på för mycket nu i början utan ökar lite i taget. Har ganska många veckor på mig och vet att jag fixar det.


Tog en lång promenad på förmiddagen och med mig hade jag Gabriel. Han gick hela vägen med mig utan att klaga eller säga något. Och det var trots allt mer än 5 km. Duktig han är. Och det var under den promenaden som jag kände att jag verkligen vill cykla Tjejvättern igen. Så nu har jag två mål. Cykla 10 mil under 4½ timme och gå ner 10 kg till så jag kan köpa mig en ny garderob. Härliga mål! Taggad som bara den i vanlig ordning.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 21 februari 2012 14:00

Vad hände med min lugna, goa och glada lilla tjej. Under en tid här har hon förvandlats till en riktig surbulle.




Mindre glad jämt och ständigt. Mycket gnäll och för ingenting i stort sett. Allt hon gör går emot henne så det blir mycket slängandes på golvet, skrik och uttrycket "näääe mamma". Underbart!

Älskar henne ändå och känner så väl igen det från Linn när hon var liten. Humör med lite trots inbakat. Vet att det går över så det är bara att rida ut stormen. Nu kan jag inte skylla på sprutorna längre. Och hon är tjej också. Det är skillnad på humör fast man nu inte ska skylla på vilket kön barnen har. Men skillnad är det, så nu har jag sagt det. Duckar för eventuella påhopp.




Och sen har vi trion busungar med som har hamnat i en rolig trotsålder också. Inte lika mycket gnäll men mera bus helt klart. De avlöser varandra i skiftarbetet. Förstår precis hur min mamma hade det när vi var små, eller hur mamma!?


Är trots allt på underbart humör ändå, för barn ska vara trotsiga och busiga. Annars är de inte barn. Och jag är ju bara människa jag med och tycker att vissa dagar är mindre roliga helt enkelt. Och det oavsett antalet barn man har. En kan vara lika påfrestande som sju har jag märkt.


Har lite kommande events här under våren som jag ska gå på, så en del egentid kommer jag att få. Ett som jag ser fram mot är Bloggmingelgalan 2012.




Kika in HÄR och boka era biljetter.


Tycker mig höra fåglarna sjunga vårsånger och marken har tittat fram under snön. Solen skiner och det är riktigt skönt ute. Man kanske ska ta sig en lång promenad. Måste invänta maken först bara.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 20 februari 2012 18:58

Ingen rolig natt den här gången heller. Tror att jag fick sova mellan ett och tre där en stund men mer var det inte. Misstänker att han är mer hungrig. Ska testa och ge han flaska på natten också. Det börjar nog ta slut det som finns i de naturliga matkassarna misstänker jag eftersom han inte blir riktigt mätt. Så jag känner mig skapligt trött efter den här dagen då jag haft full fart från morgon till kväll.


Det var besök på bvc och det tog Thomas den här gången också. Själv åkte jag och storhandlade med Gabriel på Ica Maxi ett par timmar efter det att Thomas kom tillbaka. Med oss hade vi Mia och det blev nog en lugn handling utan hysteriska rabatter och skrattanfall. Tror nog att det berodde på att vi båda var ganska trötta, jag på grund av sömnbrist och Mia för att hon är höggravid.


Ute var vi förstås också och Linn byggde en fin snölykta av det som gick och skrapa från gräsmattan. Har tänt en marshall som nu står och brinner så fint där i. Kallt var det och barnen hade förstås kul vilket är huvudsaken.

Ikväll ska jag krascha i soffan och titta på Familjen Annorlunda. Läsa lite böcker också om huvudet tillåter det. Annars så tar jag det i morgon. Känner inte att alla celler samspelar riktigt i huvudet just nu att informationen skulle fastna. Men det visar sig. Har lite tid nu innan klockan åtta så någon nytta kanske jag kan göra.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 19 februari 2012 13:22

Gjorde lite nytta på morgonen och rensade garderoben på kläder som blivit små för Julie. Tycker inte om att slänga kläder och de mesta var i fint skick med. En hel kasse åkte vidare till nästa lilla tjej helt enkelt.

Ska dessutom fylla på lite då det är klädbytardag här i Skövde på lördag så utrensning behövdes. Dags att leka hyena igen med vassa armbågar. Jag bokstavligen gillar dessa klädbytardagar att det inte bekommer mig. Så mycket kläder och till bra pris dessutom. Är på jakt efter lite till Gabriel och Leon den här gången. Kommer dock ta med mig Linn och förhoppningsvis Mia (annars köper jag åt henne ifall hon föder just då).


Igår så badade Thomas Leon då han vände ut och in på hela magen. Spyor går bort. Och gissa om den mannen älskar att bada.




Han somnade bokstavligen. Ja bättre det än gallskrika men lite otippat att han skulle somna bara så där. Måste ha varit skönt med andra ord.




Vädret här är snöigt, mindre kul tycker jag. Vill ha vår och längtar otroligt mycket efter solen och värmen. Själva snön fastnar dock inte på marken eftersom det är plusgrader ute så jag hoppas det försvinner lika fort som det kommer ner.


Ska gå en lång promenad idag igen. Denna gång för att hämta Linn vid tåget. Har fått in vanan att gå nu så det är bara att köra på tycker jag. 

Har lite uppgifter i historia att lämna in idag samt en del att läsa för två kommande prov, svenska och samhällskunskap. Kvällen är med andra ord fullspäckad i schemat.  


Så nu ska jag bara njuta en stund.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


 

Av Trillingmamman - 18 februari 2012 16:04

Var ute en lång stund i dag med barnen i lekparken. Vad dom röjde gärnet bland klätterställningar, gungor och snöhögar.



Lucas tyckte det var skojigt och gunga. Han gav ifrån sig små wiiihaaa-ljud.




Här är Isac i gungan bredvid. Lika glad var han.


Trodde det skulle vara varmt ute då termometern visade fyra plusgrader. Men det blåste en hel del så till slut så var vi ordentligt kalla och blöta allihop. För det töade trots allt ändå. Bara att bege sig in och tina upp. Fryser dock fortfarande så jag ska ta mig en kopp varmt te eller kaffe. Barnen verkar varma och goa i alla fall.


Fick igår jättefina kläder till Leon av vår granne Linda, TACK så hjärtligt för dom! 




Nu är det middagstid snart så det är dags att bege sig till köket med andra ord. Thomas är och handlar lite samt hyr en film till kvällen. Borde också läsa lite ikväll med men det hinner jag också. Ska bli skönt och ta det lite lugnt.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 17 februari 2012 21:05

Efter en något mindre lugn natt med Leon så kände jag mig ganska mör första timmarna på det här dygnet. Men trots allt så gick det ganska. Vet inte riktigt vad det var med honom men han ville inte riktigt komma till ro. Så det blev famnen hos mig och då lugnade han ner sig betydligt, lite sällskapssjuk kanske.




Tog den här bilden med mobilkameran så kvalitén är inte den bästa. Men man ser att han myser. Nu är han lugn och jag hoppas att det blir några timmars sömn.




Julie har tagit sprutor här för ett tag sen och hon är lite hängig och har varit ett tag. Lite feber och smått dåligt humör. Svårt att tro när man ser bilden bara men hon gillar att man fotograferar henne.  




Vilket Alexander gör också förstås. 


Barnen har varit "hyfsat" lugna idag faktiskt. Trillingarna har dock kommit in i en period då lyssna inte riktigt existerar. Mycket passande på pojkarna då de mer än gärna gör hyss eller tvärtemot det man säger. Men det visste jag skulle komma. När Gabriel har lugnat ner sig efter sina små påhittiga bus som han gjorde under en period så har tre stycken till tagit vid efter honom. Hurra! Får nog snart ta fram kätting och sätta runt skåpen.

Vet ni hur snabbt de länsade en ask med salta kex? Man såg inte spåren förrän man tittade på deras ansikten. Kinderna putade ut på alla tre och ingen kunde prata. Inga kakor där inte va?! Busiga små rackare..... Hann inte med kameran och fota tyvärr. För det hade varit ett minne för livet och se trillingarna se ut som hamstrar. 


Tog mig en ordentlig runda på kvällen och känner mig sjukt nöjd över de 7 km som jag gick. Fick också applikationen att synkronisera med resterande program och sateliter så den måste bara ha varit ringrostig efter vilan under min graviditet. För jag gjorde samma sak som jag alltid gjort tidigare.


Nu kan jag sätta mig med gott samvete och baar ta det lugnt. Känner jag mig själv så lär jag somna gott då jag har brist på sömn. Men det gör inget för jag är hellre pigg i morgon igen.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 17 februari 2012 18:19

Idag tog jag hjälp av min make för att dra en vinnare. Gjorde så att jag skrev ner nummer på ett papper, vek ihop och lade i en hjälm. Och några lotter blev det.


 


Maken fick skaka ordentligt och sedan dra en lapp.



Vinnaren kommer nu att kontaktas via mail så håll utkik nu alla ni som var med. Sen presenterar jag denna person här i bloggen.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Mamman i FamiljenXL


Trillingmamma och sjubarnsmor. Studerande. Välkommen hit!

/Eva S

Datum och månad

Ti On To Fr
    1 2
3
4 5
6 7
8
9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
<<< Februari 2012 >>>

Vill du söka?

Är du nyfiken på mer?

169 besvarade frågor

Tidigare år

Och klockan är nu...

På gång eller bara skrivklåda

Twitter

Träningsresultat

Senast skrivet av mig

Bloggar som jag följer

Andra sidor jag besöker

Äldre bloggar

RSS

FamiljenXL via Facebook

Översättning till annat språk

Besökare från andra länder

Free counters!

Statistik över besökare här

Blogg


Skapa flashcards