Trillingmamma och sjubarnsmor

Alla inlägg under februari 2012

Av Trillingmamman - 17 februari 2012 09:15

Fick så fina och roliga besked igår att jag näst intill log från öra till öra hela kvällen. Resultatet efter svenskaprovet visade att jag hade 64/66 rätt vilket jag aldrig trodde jag skulle uppnå. Men otroligt glada nyheter var det. Jag hade med andra ord lyckats skriva det vesäntliga trots att jag tyckte att det var klurigt både med frågorna, det som hon vill eha fram samt poängsättningen på frågorna. Och nu blev jag mer nyfiken på vad jag hade för fel i stället.


Solen skiner och en promenad väntar mig. Vet bara inte när, men jag ska absolut gå min runda. Har sett fram mot det sen onsdag och jag tror att jag snart kan lägga på promenader varje dag utan problem. Och att vädret är fint gör inte saken sämre. Men jag har inte hunnit så långt än med att fixa i ordning mig. Morgonkaffet i handen fortfarande. Ganska skönt det med och inte stressa.


Tävlingen är avslutad och vi ska dra en vinnare idag. Kommer att lägga upp bilder sen på dragningen och innan vinnaren presenteras här så kommer denne bli kontaktad via mail. Så håll utkik!Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


ANNONS
Av Trillingmamman - 16 februari 2012 16:56

Nu är det bara ett par timmar kvar tills tävlingen hos Elmas Handelsbod avslutas. Fortfarande finns chansen att delta om utlottning av en turkos Snutten. HÄR kan ni delta fram till klockan 20.00


Lycka till!Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


ANNONS
Av Trillingmamman - 15 februari 2012 19:10

Gick en lång promenad idag och det var riktigt skönt för både kropp och själ. Det har varit en tung dag på många sätt. Och att rensa hjärnan är ibland nödvändigt. När det blir mycket så brukar jag ta en rensning i friska luften.


Nu blev det också så att jag gjorde två flugor i en smäll och handlade på vägen när jag ändå skulle ut och gå. Men det borde jag inte ha gjort då jag plockade på mig alldeles för mycket matvaror. Det blev två tunga kassar och ett par bortdomnade armar på köpet.

Gick förbi Mia för att säga hej och vila en stund innan armarna släpade i backen. Fick då låna en kärra att dra hem allt i, TACK Mia! Och tack för att du lyssnade på mig.

Ja ni vet en sån där kärra som man kallar "dramaten" och som alla tonåringar tycker är pinsamt hemska att visa sig med (i alla fall tyckte jag det när jag var ung). Men jag har ju vuxit till mig i kläderna och är nu så pass gammal att man tycker vagnen är toppen och praktisk i stället. Tänker nog skaffa mig en sån. Hem kom jag till slut och på mycket gladare humör.


Lagade mat till ett helt gäng som var hungriga och mindre glada. Slog på stort så det blev deras favoriträtt spaghetti med köttfärssås. Ville lätta upp stämningen lite. Leon var också hungrig mitt i allt och rätt var det var så hittade jag Gabriel som hade sprungit fram för att ge honom lite mat.
Han gjorde det självmant och det värmde i hjärtat att se. Han är så omtänksam Gabriel gentemot sina syskon. Hoppas att det håller i sig hela livet.


Är grymt sugen på ett bad men får vänta ett tag till på den biten. En varm dusch fungerar lika bra. Vägde mig i morse och jag har nu gått ner 16 kg sen Leon föddes. Hoppas på lite mer vätskebortfall innan det är dags att jobba bort resten. Promenaderna lär göra susen också. Nu blir nästa på fredag tänkte jag. Vill som sagt inte gå ut för hårt i början.

Är dock lite irriterad på att applikationen i mobilen inte synkar riktigt som den ska. En ny mobil och en annat program hägrar just nu. Förstår inte varför den strular helt plötsligt då den fungerade felfritt i höstas. Sådant kan störa mig.


Men nu ska jag inte tänka på det för det vankas läxläsning för min del. Förhoppningsvis så låter Leon mig läsa en stund. Han är lite snurrig just nu. Med andra ord, jag måste ta honom.Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva
Av Trillingmamman - 14 februari 2012 19:45

Har suttit och tittat på nätet lite idag. Vill så gärna förnya min garderob och ska göra det som belöning sen när jag har gått ner allt. Har hittat mycket snygga kläder som jag vill ha. Får sukta ett tag till tror jag. För två veckor efter en förlossning så har jag aldrig förlorat kilona helt. Önsketänkande. Men ner i vikt kommer jag att gå. En morot framför mig för min del.


Ett riktigt snöoväder har kommit hit och jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om det. I och för sig så är det inte kallt men det snöar. Och det räcker för att humöret ska sjunka på mig. Enligt väderleksrapporten så ska det bli sol i morgon och jag ska även ta min promenad. Det ser jag verkligen fram mot. En ljusglimt bland det vita lappmöglet.


Vill påminna er igen om tävlingen hos Elmas handelsbod som fortfarande är igång fram till torsdag klockan nio. Var med och tävla HÄR.


Dagen har inte bjudit på några större utsvävningar, har haft grannen och hennes barn här på besök. Trevligt var det! Har också fått ett paket med posten av min mamma. Hon har stickat kofta och mössa till Leon, TACK så hjärtligt. Hon skickade även med en cd-skiva med mig när jag gick på dansskola för många, många herrans år sen. Ska sätta mig och titta på det vid ett lugnare tillfälle. För nu ska jag sätta mig med böckerna igen innan den lilla hungriga mannen vaknar och vill ha mat. Ska också mysa lite med maken eftersom det är Alla hjärtans dag. Inte för att vi firar det med dunder och brak, men lite egentid är aldrig fel. Så fullspäckat schema även denna kväll!Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 13 februari 2012 18:45

Kan någon gissa vad det här är? Fick mig ett gott skratt när maken visade upp den i alla fall.
Ett rostigt rör med massa hål i ser ju vem som helst. Men det är faktiskt inte vilket rör som helst utan en del av avgassystemet på vår bil. Och hur den här delen kunde gå igenom besiktningen är för mig en gåta. De måste ha varit riktigt snälla.
Ja de sa att det läckte lite från avgassystemet, vilket de påpekade också när jag var där. No shit! Det är ju en massa små hål överallt, en jättereva och mer där till. Inte undra på att det smattrade duktigt ljudmässigt från bilen.
Ni som kan bilar vet ju att en V8 låter. Och en V8 med ett avgassystem som mer eller mindre är obefintligt låter ännu mer. Nu är det åtgärdat dock.


Idag skrev jag prov på skolan och jag vet faktiskt inte hur det gick. Varje uppgift fick en text, så mycket kan jag säga men det återstår och se vad resultatet blir i slutändan. Är inte riktigt nöjd med frågorna för det stämde inte helt överens med de sidorna jag läste på. Men det är väl bara att gilla läget och säga välkommen till studievärlden.

Fick mig en riktigt skön promenad både dit och hem som plåster på såren. Soligt och plusgrader dessutom, riktigt skönt. Testade hur mycket jag tålde så nu vet jag att jag kan ta mina rundor utan problem. Men jag börjar med små steg och inte varje dag på en gång. Så nästa tur tar jag på onsdag.
Använder mig av ett program som heter Sports-tracker och har det som en applikation i mobilen. Den mäter mina rundor och laddas sedan upp. Meningen är att den ska gå ihop med facebook men det fungerar inte alls helt plötsligt. Så jag får logga in för att se över mina promenader i stället.

Så här ser det i alla fall ut i programmet. Detta är en av turen för det blev en tillbaka också. Sammanlagt lite över 7 km blev det. Är mycket nöjd trots strul med programmet.


Nu ska jag sätta mig och åter läsa lite läxor. Kommer dock göra ett avbrott för att titta på Familjen annorlunda klockan åtta.Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


       

Av Trillingmamman - 12 februari 2012 18:34

Det blev en utflykt idag till Mariestad. Tog denna bild längs med vägkanten alldeles innan vi kom fram. Riktigt härligt och se en sommarbild mitt i smällkalla vintern.


 


Tanken var att vi skulle fika lite och göra fotosafari. Men de flesta fik var stängda så det blev en tidigare middag i stället för oss alla.
I väntan på en pizza kan man alltid sysselsätta sig med att göra lite miner framför kameran. Gabriel i farten med andra ord.
Lucas väntar tålmodigt. Det gjorde de allihopa förresten. Det var öronbedövande tyst vid bordet. Skönt att de kan uppföra sig ute.
Alexander gillar att bli fotograferad.
Julie var inte så hungrig men hon satt snällt ändå och väntade på alla.
Ja en familjepizza blev det och det var inte många bitar kvar av den sen. Men jag tror nog att Thomas var den som var mättast när vi gick därifrån.
Lite annan utsikt än sommarlandskap, men fint ändå. För vi är på rätt sida om året och förhoppningsvis så är det snart vår. Bilden också tagen i Mariestad. Mysigt var det att komma iväg med familjen. I morgon är det vardag igen.


Glöm inte att tävlingen hos Elmas Handelsbod är i full gång ända till torsdag. Vill ni tävla så gör ni det HÄR. Ange också hur många lotter ni tävlar med, och gillar ni dem på facebook så skriv en kommentar att ni deltar om en turkos Snutten i ett inlägg där. Lycka till!Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva
Av Trillingmamman - 11 februari 2012 13:15

Jag brukar inte se mig som oteknisk på något sätt men ibland så blir saker mycket svårare än vad man räknar med. Och det gäller min karl som nu har varit i farten igen. Han gillar som bekant allt som har med ljud och högtalare att göra. Ni som varit med har sett hans högtalarprojekt tidigare. Nu har hemmet blivit komplett med lite mer tekniska prylar till de stora hornen så som...
... ja vad nu detta är?! En blandning smått och gott ser jag.Och med ännu mer tillbehör utanför lådan. Inte lätt och hitta on/off knappen.
Och även en dator som grädde på moset. Att stoppa in och spela en cd-skiva är nu mera en hel vetenskap. Mycket som ska tryckas igång innan man hör ljudet ut i högtalarna.

Och på tal om högtalarna som tidigare var i modell stor med mittbena som resultat vid ljudtesterna har nu uppgraderats till en nyare modell där vänster och höger hjärnhalva går på lunch. Någon som vill komma hem och prova ljudet? Spelar nog min cd-skiva i köket i stället.


OBS! Vill också påminna er alla som är med och tävlar om Snutten i Elmas Handelsbod att om ni gillar dem på facebook, skriv även där att ni är med och tävlar om Snutten. Skriv gärna i kommentaren här också hur många lotter ni tar. Varmt lycka till!Tack för att ni läser! Vid tangentera/Eva


Av Trillingmamman - 10 februari 2012 19:10

Ta chansen och var med och tävla!
Elmas Handelsbod har allt för dom små och från kända varumäken som Elodie Details, Lundmyr, Geggamoja m.fl Och här hos mig lottar hon ut en turkos Snutten till den som är med och tävlar.
Hur gör man för att tävla? Ganska enkelt. Ni kan sammanlagt få tre lotter. Lott nummer ett är obligatorisk, sen är det valfritt om ni vill ha fler.


Lott 1: Ni lämnar ert namn och emailadress i en kommentar.


Lott 2: Gillar Elmas Handelsbod på facebook. Skriv även där i ett inlägg att ni är med och tävlar om en Snutten.


Lott 3: Ni länkar och tipsar om tävlingen i er egen blogg och lämnar direktlänken till er blogg här i en kommentar. Tävlingen pågår i en vecka från och med idag och fram till torsdag kl. 20.00
Lycka till!Mamman i FamiljenXL


Trillingmamma och sjubarnsmor. Studerande. Välkommen hit!

/Eva S

Datum och månad

Ti On To Fr
    1 2
3
4 5
6 7
8
9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
<<< Februari 2012 >>>

Vill du söka?

Är du nyfiken på mer?

169 besvarade frågor

Tidigare år

Och klockan är nu...

På gång eller bara skrivklåda

Twitter

Träningsresultat

Senast skrivet av mig

Bloggar som jag följer

Andra sidor jag besöker

Äldre bloggar

RSS

Följ bloggen

Följ Trillingmamma och sjubarnsmor med Blogkeen
Följ Trillingmamma och sjubarnsmor med Bloglovin'

FamiljenXL via Facebook

Översättning till annat språk

Besökare från andra länder

Free counters!

Statistik över besökare här

Blogg


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se