Trillingmamma och sjubarnsmor

Alla inlägg under februari 2012

Av Trillingmamman - 1 februari 2012 17:21

Hade lite ärenden idag som sagt så det blev en dag fylld med åkande hit och dit. Bara bra saker och glada besked. Sånt gillar vi.




Vad kan man säga om en 25 år gammal bil som bara går och går. Två gånger har det varit fel på den och det har varit generatorn båda gångerna. Och under en period på tre år. Ganska så bra skulle jag vilja säga om ett fordon som i princip kan ställas ut på museum snart. Ful är den men det är kvalitet. Inte plast, plast och plast som de nya bilarna mest består av.


Och så nästa glada besked...




Han gick också igenom besiktningen på sjukhuset. Lite kläm och känn samt ett blodprov hos läkaren. Allt såg i alla fall bra ut.

Vi fick en tur på stan också en stund. Ville klämma på en telefon och se hur den kändes. Inte för att jag ska byta än men vill så småningom. Han i affären var trevlig men försökte med att jag skulle förlänga abonnemanget och ändå få telefonen till samma pris. Jo men tjena, den går jag inte på. Köper mina telefoner kontant. Vill inte betala en massa extra för telefonen som det blir av slutsumman till slut. Är andra okej med det så visst, men inte jag. Tycker telefoner i sig är dyrt ändå. Men jag ska drömma ett tag till för läget är ändå inte akut.


Var inne och läste hos Mirka i hennes kommentarer i ett inlägg där hon hade en frågestund. Och en läsare hade skrivit ett ganska mindre genomtänkt inlägg om hur det känns att "få" så mycket i barnbidrag varje år.


Ja varje barnfamilj "får" barnbidrag oavsett antalet barn, så långt är jag med på noterna. Men hur kommer det sig att flerbarnsfamiljerna hängs ut för det och de som har två barn tex inte gör det. För ska man titta på statistiken så står faktiskt en och tvåbarnsfamiljerna för den största andelen att "få" barnbidrag.




Visserligen så är statistiken från 2008. Men så mycket kan det inte ha ökat på 4 år att en elvabarnsmamma toppar listan? Så låt oss döda det där direkt att flerbarnsfamiljer håvar in eller får mer pengar av skattebetalarnas pengar. För min syn är det inget fel på när man ser klart och tydligt att det är en miljon barn plus som lever i familjeförhållandet ett eller två barn. Och det är tydligen inte skattebetalarns pengar.

För de som har fler barn än tio representerar statistiken helt klart över att leva på skattepengar och barnbidrag. Det ser varenda kotte om man har minusbetyg i matte. Och eftersom vi har så många barn så går vi om och landar på plats nummer ett i statistiken på en fyraårsperiod. Det är ju trots allt "gamla" uppgifter.


Sen kan man ha i åtanke också innan man säger saker man inte riktigt förstår eller rår på. Skillnaden i inhandling är ganska så markant från en enbarnsfamilj mot en elvabarnsfamilj. Det är inte direkt så att man köper tre liter mjölk i veckan. Inte heller två par skor åt gången. Och för att inte tala om dessa vantar, sockor och mösser som får fötter och måste ständigt köpas in. Det är Hallelujah-moment för affärerna när vi flerbarnsfamiljer kommer in och handlar kan jag säga. Det får dom att gå runt. Barn kostar pengar oavsett ett till antal eller elva, glöm inte det.


Tack Mia för ditt rotande av statistiken, du vet att jag älskar sådant.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Mamman i FamiljenXL


Trillingmamma och sjubarnsmor. Studerande. Välkommen hit!

/Eva S

Datum och månad

Ti On To Fr
    1 2
3
4 5
6 7
8
9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
<<< Februari 2012 >>>

Vill du söka?

Är du nyfiken på mer?

169 besvarade frågor

Tidigare år

Och klockan är nu...

På gång eller bara skrivklåda

Twitter

Träningsresultat

Senast skrivet av mig

Bloggar som jag följer

Andra sidor jag besöker

Äldre bloggar

RSS

FamiljenXL via Facebook

Översättning till annat språk

Besökare från andra länder

Free counters!

Statistik över besökare här

Blogg


Ovido - Quiz & Flashcards