Trillingmamma och sjubarnsmor

Direktlänk till inlägg 6 mars 2012

Ljuset i mörkret

Av Trillingmamman - 6 mars 2012 18:48

Jag hade visst en bloggfri dag igår, vet inte varför faktiskt. Tror det var en kombination av att jag satt och spela wordfeud och pluggade samtidigt. Det bara blev inget av att jag satt vid datorn helt enkelt.

Igår eftermiddag var vi en lång stund i parken med Mia och hennes barn. Jag gräddade våfflor som vi tog med oss för att äta.




Grabbarna med god aptit. En matpaus mitt i allt lekande är inte fy skam.




Tjejgänget och Lucas då förstås.




Bilder från idag faktiskt. Här är Linn och Leon mitt i en mysstund.




Isac visar upp en glad min trots att han stod på backen som en jordfräs två gånger när vi spelade fotboll ute. Lilla krigaren Ronaldo.




Alexander visar upp sitt bästa humör. Han blir lätt stött om man säger till honom eller om något går emot. Tycker jag fick med lampskärmen som en fin hatt också. Allt klär en solstråle.




Lucas sitter och tar det lugnt hos pappa. De var lite trötta efter en bra stund ute i det fina vädret. Mycket fotboll blev det som sagt. Och Rally längs med gatan av alla bilar.




Lucas, Isac och Alexander fick av Linn ett självlysande dinosaurieskelett som man kan hänga upp under lampan eller i fönstret t.ex

Thomas fick den stora äran att bygga ihop den satsen. Killarna var nyfikna som bara den och vill se den lysa i mörkret.




Linn med skelettet på laddning. 


Kvällen har smugit sig på och små trötta ska krypa i säng. Själv ska jag ta med mig Linn och gå en promenad. Sen väntas en kväll med att läsa även idag också.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


             

 
 
Ingen bild

helena

6 mars 2012 23:31

Som förskollärare och mamma till stora vuxna så vill jag bara säga att jag blir glad av att se barn som får vara ute och leka varje dag, friskt och sunt på så många olika sätt, detta trots att du har massa barn att hjälpa på olika sätt + plugg+hushåll...hatten av för dig Eva, så lätt att bara sätta alla framför tv:n för att orka själv vilket jag tror är rent onyttigt om det blir för mycket. Allt gott till dig!

Trillingmamman

7 mars 2012 10:01

Tack Helena för dina fina ord. Det har hänt att vi har varit inne en hel dag också, speciellt vid sjukdomar. Men nog finns det annat att syssla med inomhus än tv. Vi har massor med pysselsaker, baka, bygga, rita osv.... Tycker inte det är sunt att det blir för mycket av TV heller, lagom är bäst.

Sen är det betydligt lättare nu när det är varmare att gå ut också. Både jag och barnen älskar det.

Ha en riktigt fin dag!! Och massor med kramar till er.

 
Ingen bild

Helena H

7 mars 2012 00:50

På bilden med Leon o Linn, tycker jag att Linn är jättelik dig på din profilbild. Och Leon är jättelik sina bröder. :)
Tycker så synd om fotbollsnäsan...kan ju inte vara så skönt att skrapa den i marken...stackars liten.
Har ni riktig vår nere hos er?
Här i Järvsö där vi är nu, är det fullt med snö ännu och minusgrader. Vi åker skoter och pimplar och grillar korv hela dagarna. :) Skönt med sportlov.
Ha det bra.
Kram från Söderhamn

Trillingmamman

7 mars 2012 10:19

Ja Linn är lik mig på många sätt. Och de andra är lika varandra. Man ser att de är syskon. Starka drag från pappan skulle jag vilja säga.

Man kan säga att det är halvt som halvt vår. Fortfarande så är det minusgrader på nätterna. Men när solen ligger på under dagen och speciellt efter lunchen så är det riktigt skönt ute.
Ingen snö har vi eller minimalt fläckvis kanske. Vi har trots allt en skidbacke som är öppen. Men de har sopat gatorna här utanför och jag har sett skymten av snödroppar. Fåglarna kvittrar ute så lite vår är det nog. Men man brukar säga att den riktiga våren kommer först då det är plusgrader om nätterna sju dagar i följd.. eller?!

Pimpla!? Det låter avlägset kallt men ändå härligt :-). Älskar att fiska, fast på sommaren. Sportlovet är förbi redan här hos oss.
Hur mycket snö har ni??!

Ha ett underbart sportlov!!

Kramar Eva

 
Ingen bild

helena

10 mars 2012 23:36

ja så klart man inte orkar vara perfekt jämt och alltid och självklart kan tv:n fylla sin funktion ibland men jag har träffat barn som i princip aldrig kommer ut i friska luften och som bor, äter och lever vid tv:n. Inte bra alla gånger, frisk, luft, rörelse är bra på alla sätt och vis!

Trillingmamman

12 mars 2012 19:22

Oj, inte gå ut alls är ju inte bra. Jag brukar hålla efter ordet lagom många gånger. Det blir mer ute under sommarhalvåret vilket kanske har sina naturliga förklaringar också. Ingen blir lika blöt eller kall och vill värma sig.

Ja lagom är alltid bäst.

Ha en underbar kväll!

Kramar Eva

 
Ingen bild

Helena H

14 mars 2012 01:28

Älskar att fiska jag med. Hade jag möjlighet skulle jag nog vara ute en sväng varje dag,året om och fiska. :)
Här i Söderhamn är det barmark o cykelväder, men i byn utanför Järvsö där vi är på helger o lov, hos Linneas pappa, ,min särbo, är det fortfarande snö o is och det går att åka skoter iaf en el två veckor till. :)
Ska upp dit i helgen igen o kika när byn möter grannbyn i en hockeymatch nere på isen på sjön. :)
Ha de bra.
Kram från Söderhamn

Trillingmamman

14 mars 2012 08:18

Åh gud så härligt det låter fast jag inte är en fan av snö. Men att det kan vara så olika med vädret trots att vi lever i samma land. Här har det varit plusgrader ett bra tag, fågelkvitter och ingen skymt av snö alls. De sopar rent gatorna från allt grus nu också, det måste vara vår. Är inte så van nu när man bor så lång söderut. Och även inlandsväder. Men jag klagar inte alls. Det är ju den här tiden jag längtar efter :-).

Kram kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Trillingmamman - 29 augusti 2016 08:29


Sitter och njuter på balkongen. Det är över 20 grader. Ska verkligen njuta nu av sista dagen. Sola lite till, handla lite och bara vara. Det är så fridfullt. Saknar de små barnen och på ett sätt ska det bli skönt och komma hem till det normala ...

Av Trillingmamman - 26 augusti 2016 19:32

Ja det blev semester i år, kanske inte flera veckor men ack så skönt. Det bar i alla fall mot varmare breddgrader. Hej igen Zakynthos. Tredje gången jag är här. Älskar detta ställe, så fridfullt. Tog med mig min äldsta dotter denna gång. Har bestämt...

Av Trillingmamman - 22 augusti 2016 15:54


Så kom den här dagen man sett fram mot på mycket länge. En liten minisemester med min äldsta dotter. Nu sitter vi och tar en gofika på stationen. Vi ska snart bege oss till Göteborg och Landvetter. I morgon bitti tidigt bär det av mot varmare br...

Av Trillingmamman - 12 augusti 2016 20:34

Det är nästan så jag har glömt hur det är att blogga, har inte haft tid eller lust. Det har varit många nya intryck. Kan tala om att jag klarade mig. Fick mitt legitimation och är nu sjuksköterska. Är också anställd på kliniskt basår som man nu m...

Av Trillingmamman - 22 januari 2016 21:34

Hoppsan, nu har det gått ett tag igen sen jag skrev. Inte meningen, har haft fullt upp bara. Allt flyter på kan man säga. Känner mig stark. Och glad. Det var länge sen jag kände så här faktiskt. Nu finns det många orsaker till varför men en stor a...

Mamman i FamiljenXL


Trillingmamma och sjubarnsmor. Studerande. Välkommen hit!

/Eva S

Datum och månad

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6 7
8
9
10
11
12 13 14 15
16
17 18
19
20 21
22
23 24 25
26
27
28 29 30
31
<<< Mars 2012 >>>

Vill du söka?

Är du nyfiken på mer?

169 besvarade frågor

Tidigare år

Och klockan är nu...

På gång eller bara skrivklåda

Twitter

Träningsresultat

Senast skrivet av mig

Bloggar som jag följer

Andra sidor jag besöker

Äldre bloggar

RSS

FamiljenXL via Facebook

Översättning till annat språk

Besökare från andra länder

Free counters!

Statistik över besökare här

Blogg


Ovido - Quiz & Flashcards