Trillingmamma och sjubarnsmor

Alla inlägg under mars 2012

Av Trillingmamman - 13 mars 2012 11:41

Fick ett samtal i morse från bvc angående Leons läkarbesök. De frågade så fint och ursäktade sig om jag kunde ändra tiden och komma halv tio i stället. Javisst tyckte jag, inga problem. Skulle vi dit idag?! Så för min del var det bara tur att de ringde. Hittade inga anteckningar om ett läkarbesök idag över huvud taget. Måste ha glömt det sen förra besöket, och det är en omöjlighet med så många barn att ha datum och tider i huvudet. Nåja, besöket blev av och han gick igenom. Väger 5050g och 56,5 cm lång. Här går det undan minsann.




Han mår hur bra som helst och har fått lite rutiner med mat och sömn. Matar honom vid elva på kvällen och sen vaknar han fem igen på morgonen. Härliga nätter säger jag bara. Får sova gott utan problem. Klagar inte alls.


Han är väldigt stark också och kan hålla huvudet uppe längre stunder. Och med tanke på hur han vrider och vänder sig så kommer han nog rulla runt snart också. Minns att Gabriel var tidig han med.


Efter besöket på bvc idag så blev det inhandla lunchen. Inte så ofta vi gör det men idag fick McDonalds bjuda på det. Till barnens stora lycka förstås.Konstigt att den är avverkad så tidigt. Det innebär också att jag får tänka på vad som ska fram till middagen. Idag blir det kalvgryta.


Julie ska få vila en stund och de andra leker, sen ska vi bege oss ut. Själv ska jag ta tag i tvätten. Thomas och Gabriel går en runda i skogen så de lär vara borta ett par timmar. Vi har ingen tid och passa så vi tar allt i den takt det kommer. Vem har bråttom?



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 12 mars 2012 19:30

Tänk vad sol och värme kan göra så mycket. Det riktigt sprudlar av energi i kroppen på mig. Har en sådan längtan efter att fixa i ordning i trädgården. Snart så, ska bara invänta traktorn som man kan tömma trädgårdsavfallet i. Den brukar komma ett par gånger om året och det är ganska praktiskt att bara ösa i allt som man inte kan göra sig av med.


Igår var en fin dag också och vädret verkar bara bli bättre. Den lilla snöhögen som finns kvar är bara grus nu vid vändplanen. Thomas och Gabriel ägnade eftermiddagen åt en lång promenad. Den lilla krigaren hängde med i två timmar. Han var så glad över att få vara ensam med pappa så länge. Men efter det så...




... kraschade han duktigt och det på golvet dessutom. Hur man nu kan somna där? Men barn kan har jag nu mera lärt mig. Och han sov sen för natten. Det gjorde nog jag och Thomas också, vi var nog trötta hela bunten.


Nu ska jag ta det lugnt en stund. Alla ligger i sina sängar så nu blir det min och makens egentid. Antar att Leon hänger med en liten stund innan han somnar också.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva




Av Trillingmamman - 11 mars 2012 21:19

Hela huset sover och jag sitter med skolböckerna sen ett par timmar tillbaka. Det borde nu sitta inför provet i morgon hoppas jag. Kommer att läsa lite till.


Igår hade jag en paus mitt i allt och var hos Mia och Thomas hela kvällen. Sov även kvar där för natten då vi hade en mycket trevlig kväll med prat och lite vin. Även vännen Kerra var där. Sjukt kul och trevligt var det. Tack ni alla för en underbar kväll.

Jag hade skickat en mms-bloggning men den lyckades inte komma med. Varför vet jag inte. Inget jag tänker bekymra mig om dock utan låter det vara. Kvällen var ändå precis det jag behövde och lite till.


Trots tröttheten idag så har jag varit ute större delen av eftermiddagen med alla barnen. Soligt väder gör att man blir på gott humör och det verkade som om barnen tog efter det. Krigarna somnade tidigt i alla fall.


Nu ska jag dyka tillbaka till soffan och njuta resten av denna söndagkväll. I morgon är det en ny vecka.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 9 mars 2012 08:37

Lite kallsvettig blev jag tidigare i veckan då jag fick tillbaka resultat från mina prov i engelska och i svenska. Svenskan, inga problem. Nästan full pott igen (ger mig en klapp på axeln). I engelskan så var det bara ett meddelande med lite kryptiskt innehåll och en notis om att det inte gick så bra. Inga siffror eller text som gav en hint om vad som var fel. Det fick mig i alla fall att fundera lite tills jag träffade henne igår. Hade ett muntligt test tillsammans med att vi diskuterade provet som jag gjorde. Det var inte så farligt som jag trodde, inte att jag var helt körd i ämnet. Men dock lite grammatiska fel. Inget som inte går att råda bot på.




Bara att studera lite till så är den saken biff.


Fokus ligger mycket på samhällskunskapen just nu då jag har ett prov på måndag. Intressant läsning faktiskt vilket jag aldrig trodde att jag skulle säga om ämnet politik. Men jag har fastnat för det helt klart.


Vi har fått bakslag i vädret här och det kom en rikligt med snö under en natt. Det var som att vakna upp i en mardröm kändes det som. Barnen överlyckliga vilket är huvudsaken för nu kunde de åka pulka oh snowracer igen. Men det krossades snabbt. För marken är varm och även luften här så de kom inte många meter i backen i plusgraderna och töandet. Men det gick att rulla stora bollar och hoppa i snöhögar som jag skottade upp åt dem. Till kvällen så hade det smält bort en hel del och åter såg man barmarken.

Enligt väderprognosen så ska det bli kalasväder till helgen och början på nästa vecka bjuder på upp till femton grader. Så detta skyfall av lappmögel kan jag bortse ifrån just nu.


Promenaderna går som på räls just nu och jag har kommit in i en rutin där. Dessvärre så har inte cyklingen lagts på än då jag har drabbats av en fruktansvärd förkylning som satt sig på rösten och halsen. Och jag har en hosta som inte är av denna värld. Promenera kan jag göra men jag törs inte lägga på mer fysiska aktiviteter förrän jag är frisk. Att gå ger resultat det med även om det tar tid. Nu har jag tappat ytterligare ett och ett halvt kilo i vikt av att bara gå. Glad är jag, bara åtta kilo kvar.


Nu har jag suttit på tok för länge. Dags att ta tag i lite saker och förbereda inför lunch. Ska bara dricka upp kaffet först.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 7 mars 2012 19:49

Fick mig en sovmorgon vilket behövdes. Hostar på nätterna som bara den. Att ligga ner gör inte saken bättre. Och det blev inte så mycket sömn heller för den delen så den sovmorgonen var guld värd alla gånger. Tack kära make!


I övrigt så har dagen varit ganska lugn. Har inte gjort så mycket. Varit ute med barnen en lång stund förstås medan Thomas tog hand om Leon. En efter en droppade dom av och begav sig in igen tills det bara var Gabriel kvar. Själv stod jag och pratade med grannen och hade det trevligt. Fick också åka och handla ifred på eftermiddagen. Det behövdes fyllas på i skåpen. Så det blev min lilla egentid och ärligt talat ganska skönt också.


Fort har dagen gått i vanlig ordning och kvällen är redan här. Alla ligger i sina sängar. Själv ska jag sätta mig och läsa igen. Vem vet, lite wordfeud hinner jag nog med också. Ett stående kvällsnöje.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 6 mars 2012 18:48

Jag hade visst en bloggfri dag igår, vet inte varför faktiskt. Tror det var en kombination av att jag satt och spela wordfeud och pluggade samtidigt. Det bara blev inget av att jag satt vid datorn helt enkelt.

Igår eftermiddag var vi en lång stund i parken med Mia och hennes barn. Jag gräddade våfflor som vi tog med oss för att äta.




Grabbarna med god aptit. En matpaus mitt i allt lekande är inte fy skam.




Tjejgänget och Lucas då förstås.




Bilder från idag faktiskt. Här är Linn och Leon mitt i en mysstund.




Isac visar upp en glad min trots att han stod på backen som en jordfräs två gånger när vi spelade fotboll ute. Lilla krigaren Ronaldo.




Alexander visar upp sitt bästa humör. Han blir lätt stött om man säger till honom eller om något går emot. Tycker jag fick med lampskärmen som en fin hatt också. Allt klär en solstråle.




Lucas sitter och tar det lugnt hos pappa. De var lite trötta efter en bra stund ute i det fina vädret. Mycket fotboll blev det som sagt. Och Rally längs med gatan av alla bilar.




Lucas, Isac och Alexander fick av Linn ett självlysande dinosaurieskelett som man kan hänga upp under lampan eller i fönstret t.ex

Thomas fick den stora äran att bygga ihop den satsen. Killarna var nyfikna som bara den och vill se den lysa i mörkret.




Linn med skelettet på laddning. 


Kvällen har smugit sig på och små trötta ska krypa i säng. Själv ska jag ta med mig Linn och gå en promenad. Sen väntas en kväll med att läsa även idag också.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


             

Av Trillingmamman - 4 mars 2012 21:22

Ännu en solig men lite kallare dag i lugnt tempo. Här kommer lite bilder på både solsken och ett gäng glada ungar.




Gabriel som njuter.




Isac hittade klätterställningen.




Lucas i gungan.




Alexander på marken förstås. 




Julie vid kanan.




Leon sovandes gott i vagnen.




Ja vi på vår gata.


Avslutade dagen med en lång promenad med Mia ner till tåget för att hämta upp våra tjejer. Känner mig helt mör efter att ha gått i över 8 km. En lika lugn kväll kommer det att bli. Skolböcker fram och tv:n på. Och lite Wordfeud förstås, attans att jag fastnade i det. Det trodde jag aldrig. Ha en underbar söndag.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


             

Av Trillingmamman - 3 mars 2012 19:13

Ja för tre år sen såg Lucas, Isac och Alexander dagens ljus. Nu pratar dom för fullt. Busar. Och innan man vet ordet av så har dom flyttat hemifrån. Men tills dess så ska vi njuta, och det gjorde vi idag. För 3-års kalas var kul tyckte dom. Och vi hade gäster över med, ingen mindre än Mia med familj. Låter bilderna tala för sig själv.




Det blev premiärgrillning. Korv med bröd, en klassiker på barnkalas. Thomas fick äran att sköta den biten.




Många fina grattiskort. TACK ni alla för dom!




Bäst att ta ett kort på ett fint dukat bord. För med många barn så ser det allt annat än fint ut efteråt.




Lucas väntar på att gästerna ska komma. Lite bus så länge går alltid hem.




Isac drar i gardinen medan pappa grillar. 




Alexander håller leksakerna hårt. Någon kan ta dem. Än så länge helt omedveten om att det skulle komma fler leksaker att bråka om.




Barnen var nog hungriga för det gick åt en hel del korv, eller ska vi skylla på dom vuxna kanske som åt duktigt dom med. Här är Zebbe och Theodor.




Och även Tindra hade god aptit.




Dags för paketöppning för Lucas, Isac och Alexander. Mia hjälpte mig att dela ut paketen så jag kunde fotografera.




Thomas och Julie håller sig på avstånd.




Lucas visar upp ett av paketen, Rorri med gubbe och en annan tillhörande bil.




Alexander kör sin stora bil.




Isac samlade ihop sakerna i en hög kring sig.




Mia med lilla Zacharias i famnen.


Dagen gick så fort. Vi hann även vara ute en sväng i lekparken så att den värsta sockerkicken kunde lägga sig. Trötta är dom nu alla och ligger i sina sängar. Hoppas på en god sömn för alla denna natt. Igår var det mindre kul. Leon bestämde sig för att vara vaken från halv två till halv fyra. Men jag lyckades slå ihjäl lite tid med att spela Wordfeud med bästa syster Anna en bra stund. Leon skrek inte men var helt enkelt klarvaken och social. Lite trött är jag. Men måste ändå ägna denna kväll till att plugga samhälle. Ha en trevlig lördag!



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva 


                       

Mamman i FamiljenXL


Trillingmamma och sjubarnsmor. Studerande. Välkommen hit!

/Eva S

Datum och månad

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6 7
8
9
10
11
12 13 14 15
16
17 18
19
20 21
22
23 24 25
26
27
28 29 30
31
<<< Mars 2012 >>>

Vill du söka?

Är du nyfiken på mer?

169 besvarade frågor

Tidigare år

Och klockan är nu...

På gång eller bara skrivklåda

Twitter

Träningsresultat

Senast skrivet av mig

Bloggar som jag följer

Andra sidor jag besöker

Äldre bloggar

RSS

FamiljenXL via Facebook

Översättning till annat språk

Besökare från andra länder

Free counters!

Statistik över besökare här

Blogg


Ovido - Quiz & Flashcards